Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @erncndr Başörtülüyüm, biz de gereksiz bir belge olduğunu düşünüyoruz ama başa geldi mecbur istedikleri evrağı hazırlayıp hem ceac yükledik hemde kargo ile gönderdim.
    Sizlerin ilk evlilikleriymiş sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Kolaylıkla geçecektir ☺️

• @Turhan-0 ben de bilmiyordum size abi diye itap ettim kusura bakmayın, merak etmeyin istenen evrakları bir şekil de hallettiniz ve şimdiden vizeniz hayırlı olsun diyorum. 🌸

• @Refiks hiç önemli değil, kısa zamanda güzel haberler alırız umarım ☺️

• @Turhan-0 merhaba çok üzgünüm yaşadığınız deneyim için. Çok ilginç gerçekten de kimseden istenmeyecek bir belge. Nasıl böyle bir belge alınır o da garip. Umarım bundan sonraki süreç sorunsuz ve en güzel şekilde olsun.

• @Zübeyde-Cengiz Teşekkür ederim 🙏 Bir belge hazırlayıp teslim ettim. Gönderdiğim belgeden eminim ama yine de sonuç ne olur bilemiyorum. Kabul edilirse eğer umarım kimsenin ihtiyacı olmaz ama nerden nasıl aldığım hakkında detaylı bir bilgi veririm. Şu an beklemedeyiz.

• @seda-2 benim de waiver alma ihtimalim var yaptığım tüm araştırmalarda ortalama 7-12 ay süreceğini öğrendim( avukat ve forumlardan)... 2 yıl biraz abartı olmuş bence.

• @Turhan-0 Ankara size mülakattan önce herhangi bir e-posta gönderdi mi?

• @Refiks Ankara size mülakattan önce herhangi bir e-posta gönderdi mi?

• @Turhan-0 teşekkür ederim

• @kasım-doğan evet, mesajla da sormuşsunuz oradan yanıtladım

• @kasım-doğan hayır e mail almadık.

• @Turhan-0 bir haftaya kalmaz onayınızı almış olursunuz belkide bugün

• @kasım-doğan inşallah 🤲🏻

• @Turhan-0 merhaba, bu deneyiminiz icin uzgunum gercekten hic akla fikre sigmayacak bir istek olmus, hayatimda ilk defa dini bosanma belgesi istendigini duydum oyle bir sey mi var Turkiye’de ve biz bilmiyoruz? Dini bosanma diye bir sey yok ki o belgeli bir sey bile degil kagida yazip veriyorlar su kadar mehir istendi falan filan sonra o kagitta kayboluyor zaten zamanla ve uc kere bos ol denince dinen bosanmis oluyorsun. Sizin tarif ettiginiz kisiyle ben de mulakat gerceklestirdim genc eli sargili bir adamdi. Bazen gercekten memurlarin ne dusundugunu bilemiyorsunuz 1 dakika icinde mulakati onaylanan da oluyor 30 dakika ayakta kalip hesap veren de… size kolayliklar diliyorum eninde sonunda olacak merak etmeyin biraz daha sabir ve dirayet gostermelisiniz. Uzun sure haber gelmezse avukatiniz mail atip dosyanin incelenmesini isteyebilir. Kolayliklar dilerim.

• @Turhan-0 gerçekten kimsenin aklına gelmeyecek saçma bir belge dediğiniz kadar varmış. sinirinizin bozulmasını çok iyi anlıyorum umarım bir an önce güzel haberi alırsınız 🙏🏼

• @yeşim-yıldırım ilk duyduğum anda bende afalladım ne yapacağımı bu sorunu nasıl çözeceğimi bilemedim ama Allah’ın yardımıyla bir şekilde hallettim diye düşünüyorum bakalım sonuç ne olacak bende büyük bir merakla beklemekteyim.

• Ankara’da vfs globalden pasaportu daha mı hızlı alabiliriz? Tabii tarih bazen değişiyor fakat bir hafta içinde ofisten alınabilir mi hızlıca?

• @gigi25 güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim bu arada vizeniz onaylanmış tebrik ederim 🌺

• @Zübeyde-Cengiz Vizesini alan arkadaşlar daha doğru bir yönlendirme yapacaktır ama benim edindiğim bilgilere göre kargoya verildikten sonra hızlı bir şekilde elinizde olur. Önemli olan vizenin hazırlanıp kargoya verilmesi için geçen süre diye düşünüyorum.
    Pazartesi günü saat 16:00’da evrakları kargoya verdim Salı günü sabah saat 10:00’da konsolosluğa teslim edilmişti.

• @Zübeyde-Cengiz Ben yazıp yazmamak konusunda arada kalmıştım, sorunuz vesilesiyle yazayım. Dün saat 16 civarı VFS bana mail attı, ödememi yaptım bana yakın UPS şubesinden teslim alacağım diye(Öncesinde VFS'den kendim teslim alacağım diye seçmiştim). Ödeme 750 TL. Bugün saat 3 civarı UPS kargoya vermişler, araya hafta sonu girdiği için yüksek ihtimal en yakın pazartesi günü alabilirim diye düşünüyorum. Ancak dediğiniz gibi Ankara VFS ofisinden de teslim alabilirsiniz ancak biri yazmıştı önceden randevu almanız gerekiyor sanırım

Benzer Başlıklar

• abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    217 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k