Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Turhan-0 Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Aynı yollardan geçtiğimi hissettim. CEAC visa statusten kontrol etmeye devam edin, ben pasaportumu Cuma günü göndermiştim Salı günü büyükelçiliğe ulaşmıştı. Salı günü ulaşmasının sebebi sanırım Pazartesi resmi tatil idi. Aradan iki gün geçti onayladılar. Belki biliyorsunuzdur ancak yine de belirtmiş olayım dosyanıza her baktıklarında ceac visa statusteki tarih güncelleniyor bilginiz olsun, umarım tez zamanda sonuçlanır, kendinizi bırakmayın yalnızca basit bir evrak istenmiş gibi göründü bana

• @Seyduna Çok teşekkür ediyorum sizinle özelden görüştüğümüzde de söyledikleriniz bana güç verdi. Onay aldığınızı öğrendiğimde o kadar mutlu oldum ki.
    Ceac hergün iki defa girip kontrol ediyoruz ama henüz bir ilerleme yok.
    Zorda olsa beklemeye devam 🙏

• @Turhan-0 Kesinlikle yalnız değilsiniz, ben bir problemle karşılaştığımda da herkes bir iki cümle yazarak güç vermişti bana, şimdi sıra sizde 🙂 Çok sürmeden güzel haberlerinizi alırız inşallah 🙂

• @Seyduna inşallah 🙏

• Bu ileti silindi!

• @Turhan-0 Geçmiş olsun . boşanma belgesini direkt kaymakamlığa gidip Apostil yaptırdınız ?

• @Turhan-0 Cinsiyetinizi bilmediğimden soruyorum; eşiniz yada siz başörtülü müsünüz? Böyle bir belgeyi acaba başörtüsünden dolayı mı istediler diye düşündüm. Çünkü müslüman olduğuna emin olmadıkları birinden böyle bir şeyi istemezler diye düşünüyorum. Daha önce başörtülü olan bir çok kişi rahatlıkla geçti mülakatı. Böyle bir şeyi de kesinlikle sorun etmemeleri lazım zaten. Her türlü görüşten insanın olduğu bir memlekete gidiyoruz sonuçta. Benim eşim de başörtülü ve o girecek mülakata ama ilk evliliğimiz ikimizinde o yüzden sordum bu şekilde yanlış anlamayın lütfen. 🙏🏻

Ayrıca başörtülü değilseniz ve ona rağmen dini bir belge istendiyse burada eğer müslüman olmadığınızı söyleseydiniz nasıl bir belge istenecekti acaba çok merak ettim açıkçası.

Bence gereksiz sorun çıksın diye yapılmış bir hareket bu ve bir şekilde vizenizi alacağınıza inanıyorum. Bol şanslar. 🙏🏻

• @karemkuzey Teşekkür ederim. Ben ilçede yaşıyorum. Adliyeden boşanma kararı ve kesinleşme şehrini alıp il merkezdeki adliye binasına gidip orda apostil yaptırdım, İngilizce tercüme ile birlikte noterde onaylattıktan sonra valiliğe gidip belgeleri teslim ettim orda da apostil yaptılar. O şekilde yükledik.

• @erncndr Başörtülüyüm, biz de gereksiz bir belge olduğunu düşünüyoruz ama başa geldi mecbur istedikleri evrağı hazırlayıp hem ceac yükledik hemde kargo ile gönderdim.
    Sizlerin ilk evlilikleriymiş sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Kolaylıkla geçecektir ☺

• @Turhan-0 ben de bilmiyordum size abi diye itap ettim kusura bakmayın, merak etmeyin istenen evrakları bir şekil de hallettiniz ve şimdiden vizeniz hayırlı olsun diyorum. 🌸

• @Refiks hiç önemli değil, kısa zamanda güzel haberler alırız umarım ☺

• @Turhan-0 merhaba çok üzgünüm yaşadığınız deneyim için. Çok ilginç gerçekten de kimseden istenmeyecek bir belge. Nasıl böyle bir belge alınır o da garip. Umarım bundan sonraki süreç sorunsuz ve en güzel şekilde olsun.

• @Zübeyde-Cengiz Teşekkür ederim 🙏 Bir belge hazırlayıp teslim ettim. Gönderdiğim belgeden eminim ama yine de sonuç ne olur bilemiyorum. Kabul edilirse eğer umarım kimsenin ihtiyacı olmaz ama nerden nasıl aldığım hakkında detaylı bir bilgi veririm. Şu an beklemedeyiz.

• @seda-2 benim de waiver alma ihtimalim var yaptığım tüm araştırmalarda ortalama 7-12 ay süreceğini öğrendim( avukat ve forumlardan)... 2 yıl biraz abartı olmuş bence.

• @Turhan-0 Ankara size mülakattan önce herhangi bir e-posta gönderdi mi?

• @Refiks Ankara size mülakattan önce herhangi bir e-posta gönderdi mi?

• @Turhan-0 teşekkür ederim

• @kasım-doğan evet, mesajla da sormuşsunuz oradan yanıtladım

• @kasım-doğan hayır e mail almadık.

• @Turhan-0 bir haftaya kalmaz onayınızı almış olursunuz belkide bugün

Benzer Başlıklar

• 5890
  • 6
  • 1589
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

129

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |