Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @kasım-doğan inşallah 🤲🏻

• @Turhan-0 merhaba, bu deneyiminiz icin uzgunum gercekten hic akla fikre sigmayacak bir istek olmus, hayatimda ilk defa dini bosanma belgesi istendigini duydum oyle bir sey mi var Turkiye’de ve biz bilmiyoruz? Dini bosanma diye bir sey yok ki o belgeli bir sey bile degil kagida yazip veriyorlar su kadar mehir istendi falan filan sonra o kagitta kayboluyor zaten zamanla ve uc kere bos ol denince dinen bosanmis oluyorsun. Sizin tarif ettiginiz kisiyle ben de mulakat gerceklestirdim genc eli sargili bir adamdi. Bazen gercekten memurlarin ne dusundugunu bilemiyorsunuz 1 dakika icinde mulakati onaylanan da oluyor 30 dakika ayakta kalip hesap veren de… size kolayliklar diliyorum eninde sonunda olacak merak etmeyin biraz daha sabir ve dirayet gostermelisiniz. Uzun sure haber gelmezse avukatiniz mail atip dosyanin incelenmesini isteyebilir. Kolayliklar dilerim.

• @Turhan-0 gerçekten kimsenin aklına gelmeyecek saçma bir belge dediğiniz kadar varmış. sinirinizin bozulmasını çok iyi anlıyorum umarım bir an önce güzel haberi alırsınız 🙏🏼

• @yeşim-yıldırım ilk duyduğum anda bende afalladım ne yapacağımı bu sorunu nasıl çözeceğimi bilemedim ama Allah’ın yardımıyla bir şekilde hallettim diye düşünüyorum bakalım sonuç ne olacak bende büyük bir merakla beklemekteyim.

• Ankara’da vfs globalden pasaportu daha mı hızlı alabiliriz? Tabii tarih bazen değişiyor fakat bir hafta içinde ofisten alınabilir mi hızlıca?

• @gigi25 güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim bu arada vizeniz onaylanmış tebrik ederim 🌺

• @Zübeyde-Cengiz Vizesini alan arkadaşlar daha doğru bir yönlendirme yapacaktır ama benim edindiğim bilgilere göre kargoya verildikten sonra hızlı bir şekilde elinizde olur. Önemli olan vizenin hazırlanıp kargoya verilmesi için geçen süre diye düşünüyorum.
    Pazartesi günü saat 16:00’da evrakları kargoya verdim Salı günü sabah saat 10:00’da konsolosluğa teslim edilmişti.

• @Zübeyde-Cengiz Ben yazıp yazmamak konusunda arada kalmıştım, sorunuz vesilesiyle yazayım. Dün saat 16 civarı VFS bana mail attı, ödememi yaptım bana yakın UPS şubesinden teslim alacağım diye(Öncesinde VFS'den kendim teslim alacağım diye seçmiştim). Ödeme 750 TL. Bugün saat 3 civarı UPS kargoya vermişler, araya hafta sonu girdiği için yüksek ihtimal en yakın pazartesi günü alabilirim diye düşünüyorum. Ancak dediğiniz gibi Ankara VFS ofisinden de teslim alabilirsiniz ancak biri yazmıştı önceden randevu almanız gerekiyor sanırım

• @Seyduna @Turhan-0 çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Ayrıca tebrik ediyorum. Sağlıkla ve mutlulukla eşlerinize kavuşun. Pick up seçtim gitti. Vfs mail atacak sanırım gel al diye ondan sonra randevu alınır diye düşünüyorum. Her şekilde hızlı teslim alınabilir konsolosluktan çıktıktan sonra.

• @Seyduna kargolar cumartesi de çalışıyor bence yarın alırsın.

• @Zübeyde-Cengiz işte o randevu kısmını hiç bilmiyorum ama geçmişte bir yorum buldum yalnızca pazartesi randevular açılıyor demiş ama çok zaman geçti üzerinden, düzeltmiş de olabilirler açıkçası, sanırım deneyen olursa oradan öğreniriz 🙂

• @Refiks Umudum o yönde biliyor musun 🙂 Gelirse fırlayacağım direkt evden almak için 😃

• @Refiks merhaba sizin weifer alma ihtimaliniz hangi sorundan dolayı özel olmazsa yaza bilir misiniz

• Benden istenen belge ve pasaportları fotoğrafla birlikte büyük elçiliğe ups kargo ile direk gönderdim.
    Ek belge taleplerini gönderen arkadaşlarımız direk konsolosluğa mı gönderdiniz yoksa vfs ofisine mi? Kargo için kayıt oluştururken aldığımız belgede büyükelçiliğe gönderin yazıyordu. Yanlış mı yaptım acaba? Konsolosta istenilen evrak ve pasaportu bize gönder demişti. Kargo teslim bilgilerinde teslim alan kişi en**** olarak görünüyor. Teslim edildi ama şimdi yine baktım dosyada olumlu veya olumsuz hiçbir değişiklik yok

• @Turhan-0 Ben bununla ilgili bir entry girmiştim birkaç gün önceden, VFS sisteminden 1260 TL gibi bir ödeme yapıp kaydınızı oluşturduktan sonra UPS kargoya veriyorsunuz, pasaportunuzu ve evrağınızı koyduğunuz zarfın üzerine IV UNIT DiKKATİNE diye yazıyorsunuz o şekilde önce VFS Ankara'ya sonra büyükelçiliğe gidiyor, direkt gönderdiyseniz, nasıl bir işlem yapılır bilmiyorum

• @Seyduna Stres ve dikkat dağınıklığımın zirve yaptığı berbat bir pazartesi günü geçirmiştim. Eşim ve avukatımız kargo için kayıt yapıp bana mail gönderdiler istenilen evrakları büyükelçiliğe gönderin diye okuyunca ups kargo ile direk konsolosluğa IV UNIT DİKKATİNE yazıp göndermiştim teslim edilmiş yanlış yapılan bir durum yokmuş ama önce VSF ofisine gönderirseniz dosyamız direk ilgili memura gidiyor ve işlemleriniz daha hızlı oluyormuş.
    Ek belge gönderecek arkadaşlarımız bu ayrıntıya dikkat ederek gönderirseniz benim gibi beklemek zorunda kalmazsınız 🥴
    VSF ofisine gönderilirse işlem süresi 1/3 iş günü arasında
    Direk konsolosluğa gönderilirse 3/10 iş günü arasında bir zaman alıyormuş
    Ups kargoya 430₺ civarında bir ödeme yaptım.

• @Turhan-0 İşlem yapılıyorsa bir sorun yok bence, sadece bir an hiç işlem yapılmayacak gibi geldi, neyse ki öyle bir durum yokmuş 🙂

• @Seyduna Bir hafta içinde birkaç yıl birden yaşlandım yemin ediyorum yok böyle bir stres
    Konsolosluğa gönderince Güvenlik → iç posta → ilgili birim İşlemlerinden geçiyormuş.
    Kargom konsolosluğun güvenlik / evrak kabul görevlisine teslim edilmiş
    Şu süreci bir tamamlasak 3 adak kurbanımız var bu süreç hem cebimizden hem ömrümüzden yedi 😂

• @Turhan-0 Allah kabul etsin şimdiden 🙂 o stresi o kadar iyi anlayabiliyorum ki, acayip kötü, kimsenin yaşamamasını temenni ediyorum

• @Seyduna Amin Allah düşmanıma vermesin bu çaresizliği
    Yarın pasaportumu aldım haberinizi bekliyorum 🎉

Benzer Başlıklar

• 1361
  • 3116
  • 1
  • 1591
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

169

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.7k

| | | |