IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
Bu ileti silindi! -
@Turhan-0 Geçmiş olsun . boşanma belgesini direkt kaymakamlığa gidip Apostil yaptırdınız ?
-
@Turhan-0 Cinsiyetinizi bilmediğimden soruyorum; eşiniz yada siz başörtülü müsünüz? Böyle bir belgeyi acaba başörtüsünden dolayı mı istediler diye düşündüm. Çünkü müslüman olduğuna emin olmadıkları birinden böyle bir şeyi istemezler diye düşünüyorum. Daha önce başörtülü olan bir çok kişi rahatlıkla geçti mülakatı. Böyle bir şeyi de kesinlikle sorun etmemeleri lazım zaten. Her türlü görüşten insanın olduğu bir memlekete gidiyoruz sonuçta. Benim eşim de başörtülü ve o girecek mülakata ama ilk evliliğimiz ikimizinde o yüzden sordum bu şekilde yanlış anlamayın lütfen. 🙏🏻
Ayrıca başörtülü değilseniz ve ona rağmen dini bir belge istendiyse burada eğer müslüman olmadığınızı söyleseydiniz nasıl bir belge istenecekti acaba çok merak ettim açıkçası.
Bence gereksiz sorun çıksın diye yapılmış bir hareket bu ve bir şekilde vizenizi alacağınıza inanıyorum. Bol şanslar. 🙏🏻
-
@karemkuzey Teşekkür ederim. Ben ilçede yaşıyorum. Adliyeden boşanma kararı ve kesinleşme şehrini alıp il merkezdeki adliye binasına gidip orda apostil yaptırdım, İngilizce tercüme ile birlikte noterde onaylattıktan sonra valiliğe gidip belgeleri teslim ettim orda da apostil yaptılar. O şekilde yükledik.
-
@erncndr Başörtülüyüm, biz de gereksiz bir belge olduğunu düşünüyoruz ama başa geldi mecbur istedikleri evrağı hazırlayıp hem ceac yükledik hemde kargo ile gönderdim.
Sizlerin ilk evlilikleriymiş sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Kolaylıkla geçecektir ☺️ -
@Turhan-0 ben de bilmiyordum size abi diye itap ettim kusura bakmayın, merak etmeyin istenen evrakları bir şekil de hallettiniz ve şimdiden vizeniz hayırlı olsun diyorum. 🌸
-
@Refiks hiç önemli değil, kısa zamanda güzel haberler alırız umarım ☺️
-
@Turhan-0 merhaba çok üzgünüm yaşadığınız deneyim için. Çok ilginç gerçekten de kimseden istenmeyecek bir belge. Nasıl böyle bir belge alınır o da garip. Umarım bundan sonraki süreç sorunsuz ve en güzel şekilde olsun.
-
@Zübeyde-Cengiz Teşekkür ederim 🙏 Bir belge hazırlayıp teslim ettim. Gönderdiğim belgeden eminim ama yine de sonuç ne olur bilemiyorum. Kabul edilirse eğer umarım kimsenin ihtiyacı olmaz ama nerden nasıl aldığım hakkında detaylı bir bilgi veririm. Şu an beklemedeyiz.
-
@seda-2 benim de waiver alma ihtimalim var yaptığım tüm araştırmalarda ortalama 7-12 ay süreceğini öğrendim( avukat ve forumlardan)... 2 yıl biraz abartı olmuş bence.
-
@Turhan-0 Ankara size mülakattan önce herhangi bir e-posta gönderdi mi?
-
@Refiks Ankara size mülakattan önce herhangi bir e-posta gönderdi mi?
-
@Turhan-0 teşekkür ederim
-
@kasım-doğan evet, mesajla da sormuşsunuz oradan yanıtladım
-
@kasım-doğan hayır e mail almadık.
-
@Turhan-0 bir haftaya kalmaz onayınızı almış olursunuz belkide bugün
-
@kasım-doğan inşallah 🤲🏻
-
@Turhan-0 merhaba, bu deneyiminiz icin uzgunum gercekten hic akla fikre sigmayacak bir istek olmus, hayatimda ilk defa dini bosanma belgesi istendigini duydum oyle bir sey mi var Turkiye’de ve biz bilmiyoruz? Dini bosanma diye bir sey yok ki o belgeli bir sey bile degil kagida yazip veriyorlar su kadar mehir istendi falan filan sonra o kagitta kayboluyor zaten zamanla ve uc kere bos ol denince dinen bosanmis oluyorsun. Sizin tarif ettiginiz kisiyle ben de mulakat gerceklestirdim genc eli sargili bir adamdi. Bazen gercekten memurlarin ne dusundugunu bilemiyorsunuz 1 dakika icinde mulakati onaylanan da oluyor 30 dakika ayakta kalip hesap veren de… size kolayliklar diliyorum eninde sonunda olacak merak etmeyin biraz daha sabir ve dirayet gostermelisiniz. Uzun sure haber gelmezse avukatiniz mail atip dosyanin incelenmesini isteyebilir. Kolayliklar dilerim.
-
@Turhan-0 gerçekten kimsenin aklına gelmeyecek saçma bir belge dediğiniz kadar varmış. sinirinizin bozulmasını çok iyi anlıyorum umarım bir an önce güzel haberi alırsınız 🙏🏼
-
@yeşim-yıldırım ilk duyduğum anda bende afalladım ne yapacağımı bu sorunu nasıl çözeceğimi bilemedim ama Allah’ın yardımıyla bir şekilde hallettim diye düşünüyorum bakalım sonuç ne olacak bende büyük bir merakla beklemekteyim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum