Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • arkadaşlar selam, yeni bir joint sponsora ihtiyacınız olabilir maili bize de geldi. Yani anlamadık bu sponsorlar maaşları üzerinden mi değerlendiriliyorlar? Bizin sponsorun kendi evi var 400 bin dolar değerinde iki ay önce de emekli oldu. burada birinde görmüştüm galiba biz buna rağmen gittik bir şey sormadılar diye. ne yapmamızı önerirsiniz?


  • Arkadaşlar bu arada bu sarı zarf muhabbeti kalktı mı öyle diyolardı en son herşey dijital vs diyorlardı Bilgisi olan varmı sarı zarfı hala veriyorlarmı yoksa artık Sarı zarf falan yok mu bu konuda bilgisi olan aydınlatabilirse sevinirim ufak önemsiz bir detay ama merak işte ^^


  • @Ekto-Oktan sarı zarf vermiyorlar her şey dijital, vizede de bunu belirten bir not düşülüyor “iv docs in ccd” şeklinde


  • @gigi25 Peki bu yeni bir uygulama mı sarı zarf normalde veriliyordu diye biliyorum ben artık kaldırmışlar mı veya ne kadar oldu acaba kaldırılalı peki sarı zarfı vermiyorlarsa Immigrant Fee Ödemesini nasıl yapıcağız green card'ın basılması için yanlış bilmiyorsam onun ödenmesi için gereken bilgiler sarı sarfın üstündeki etikette oluyordu vs vs Tekrardan cevap için teşekkürler ^^


  • @Ekto-Oktan ne zamandan beri bilmiyorum ama immigrant fee ödemesi vize’de yazan iv case number ve registration number ile yapılıyor. Biz öyle yaptık en azından sitedeki yönlendirme bu şekildeydi.


  • @gigi25 Merhabalar, green card fee ile ilgili bir şey sormak istiyorum, bu ücret Türk kartları ile ödenebiliyor mu?

    Ayrıca bu ücreti aşağıdaki web sitesini kullanarak ödeyebilir miyim?

    https://my.uscis.gov/accounts/uscis-immigrant-fee/about-you


  • @Ekto-Oktan Sari zarf sadece greencard cekilisini kazanip vizesini alanlara veriliyor. Aile birlesimi vizeleri icin sari zarf verilmiyor. Greencard odemesini vizenizin uzerinde yazan ilgili numara ile yapiyorsunuz.


  • @gigi25 teşekkür ederim 🙏


  • Bu ileti silindi!

  • @rock Ben uzun yıllar önce başka şekillerde almıştım. Doğru söylüyorsunuz, sanıyorum green kartınızın geleceği adresi de seçtiniz. Birileri güncel bilgi verse daha iyi olur.


  • @Alternative12 Merhabalar, öncelikle güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Burada bence yanlış anlaşılan bazı hususlar var gibi hissettim ben. I-864 formu bence kesinlikle bir kahpe turnusoludur :) Bu benim şahsi görüşüm zaten. Ben bunu bir muhasebeci olarak söylüyorum. İş hayatım boyunca para sahibi insanların paraya bakış açısı içerisinde yoğurulmasını seyrettim.

    Tercih olduğu konusunda hem fikiriz. Sponsor olmak veya olmamak tamamen bir tercih meselesidir. Ancak bunun arkasında yalnızca "aman canım nasılsa tercih etmedi" deyip geçemem. Kimse kusura bakmasın. Biri bana canım arkadaşım, oğlum, evladım diyorsa elini taşın altına koyacak. Evet tercih meselesidir ancak bir şeyi yapmak kadar yapmamanın da bir bedeli vardır. Bu bedel çoğunlukla finansal da değildir.

    Bir konuda sizi ayrıca takdir etmek isterim. Bu konuya salt olarak bakıp tercih meselesi deyip saygı gösterebilmeniz gerçekten takdire şayan. Ben yapamıyorum bunu, yapabileceğimi de sanmıyorum. Tabiki sponsor olmayan insanlara tepki göstermiyorum sözlü olarak. Ancak tavrımı ve mesafemi de ona göre koyarım. Çünkü burada söz konusu para değil, benim vize işimin çözülmesidir. Ben sponsorlarıma gelecekte para istemeyeceğime dair kağıt imzalayabilirim gibi seçeneklerde sunuyorum.

    Tüm bunların yanında aşırı kindar biriyimdir bu arada. Beni zor günümde yalnız bırakan adamın zor gününde her şeyi hatırlatırım o derece :) Tabiki elini taşın altına koyan adamın yeri ayrı olur. Dediğim gibi ben bu olaylara salt tercih meselesidir gözüyle bakamıyorum, bakamam. Bunun her zaman psikolojik bir perde arkası var ve olmaya devam edecek.


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba herkese arkadaşlar. Immigrant Fee ödeme ekranında sorun yaşayan oldu mu? Pasaport üzerinde yazan A number (Registration Number) ve DOS Case ID bilgilerini yazarak green card ücretini ödemeye çalışıyoruz ancak A Number’ı kabul etmiyor pasaportta yazanla birebir yazdık, aynı şeyi yaşayan oldu mu bilen biri yardım edebilirse çok sevinirim.


  • @Alternative12 Sponsorların 10 yıllık sorumluluğu diye bir şey yok, tarih boyunca da böyle bir şey asla olmadı.
    “O kişi sizin finansal sorumluluklarınızı üstlenecek” böyle de bir şey yok.
    Sponsor olunan kişi fakirlik yaşar ve devletten yardıma başvurur ve bu yardım kabul edilirse sponsor o zaman devreye girer.

    Ayrıca vatandaşlık alınınca (3yıl sonra) sponsor otomatik sistemden silinir.


  • @Beyza-Nur-Çakal Numaranin sistemde aktif olmasi birkac gune surebiliyor diye hatirliyorum.


  • @Yuri-Spaky yine de teşekkür ederim
    Peki adres beyanı nasıl yapıyoruz türkiyedeki adresimi değiştirmek istiyorum


  • @kadargo benim mülakatım 9 ocaktaydı aslında. 14 ocakta da pasaportum bana teslim edildi üzerinden bir miktar vakit geçmişti ama reddit’te de okudum yaşayanlar olmuş sanırım benzer sorunları. USCIS ile iletişime geçeceğiz mecburen.


  • @Beyza-Nur-Çakal doc numberı önce yazın daha sonra alien numberı yazın o zaman kabul ediyor bende de ilk başta alien yazınca kabul etmedi bir de doc number sonunda 01 yazıyor onu yazmayacaksınız


  • @Beyza-Nur-Çakal, Eger sorun cozulmez, yada cozum sureci uzersa belki Ulkeye giris yapip yasadiginiz yerin USCIS ofisinde yuzyuze sorunu cozmeyi dusunebilirsiniz. Umarim kisa surede cozulur.


  • @Seyduna merhaba evet bu siteden yönlendirmeleri takip ettik ama eşim Amerikan kartıyla ödeme yaptığı için Türk kartları kabul ediliyor mu bilmiyorum


Benzer Başlıklar

  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    467 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 1 Oy
    6k İleti
    600k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 6 Oy
    3k İleti
    407k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum