Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Arkadaşlar bu arada bu sarı zarf muhabbeti kalktı mı öyle diyolardı en son herşey dijital vs diyorlardı Bilgisi olan varmı sarı zarfı hala veriyorlarmı yoksa artık Sarı zarf falan yok mu bu konuda bilgisi olan aydınlatabilirse sevinirim ufak önemsiz bir detay ama merak işte ^^

• @Ekto-Oktan sarı zarf vermiyorlar her şey dijital, vizede de bunu belirten bir not düşülüyor “iv docs in ccd” şeklinde

• @gigi25 Peki bu yeni bir uygulama mı sarı zarf normalde veriliyordu diye biliyorum ben artık kaldırmışlar mı veya ne kadar oldu acaba kaldırılalı peki sarı zarfı vermiyorlarsa Immigrant Fee Ödemesini nasıl yapıcağız green card'ın basılması için yanlış bilmiyorsam onun ödenmesi için gereken bilgiler sarı sarfın üstündeki etikette oluyordu vs vs Tekrardan cevap için teşekkürler ^^

• @Ekto-Oktan ne zamandan beri bilmiyorum ama immigrant fee ödemesi vize’de yazan iv case number ve registration number ile yapılıyor. Biz öyle yaptık en azından sitedeki yönlendirme bu şekildeydi.

• @gigi25 Merhabalar, green card fee ile ilgili bir şey sormak istiyorum, bu ücret Türk kartları ile ödenebiliyor mu?

Ayrıca bu ücreti aşağıdaki web sitesini kullanarak ödeyebilir miyim?

• @Ekto-Oktan Sari zarf sadece greencard cekilisini kazanip vizesini alanlara veriliyor. Aile birlesimi vizeleri icin sari zarf verilmiyor. Greencard odemesini vizenizin uzerinde yazan ilgili numara ile yapiyorsunuz.

• @gigi25 teşekkür ederim 🙏

• Bu ileti silindi!

• @rock Ben uzun yıllar önce başka şekillerde almıştım. Doğru söylüyorsunuz, sanıyorum green kartınızın geleceği adresi de seçtiniz. Birileri güncel bilgi verse daha iyi olur.

• @Alternative12 Merhabalar, öncelikle güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Burada bence yanlış anlaşılan bazı hususlar var gibi hissettim ben. I-864 formu bence kesinlikle bir kahpe turnusoludur 🙂 Bu benim şahsi görüşüm zaten. Ben bunu bir muhasebeci olarak söylüyorum. İş hayatım boyunca para sahibi insanların paraya bakış açısı içerisinde yoğurulmasını seyrettim.

Tercih olduğu konusunda hem fikiriz. Sponsor olmak veya olmamak tamamen bir tercih meselesidir. Ancak bunun arkasında yalnızca "aman canım nasılsa tercih etmedi" deyip geçemem. Kimse kusura bakmasın. Biri bana canım arkadaşım, oğlum, evladım diyorsa elini taşın altına koyacak. Evet tercih meselesidir ancak bir şeyi yapmak kadar yapmamanın da bir bedeli vardır. Bu bedel çoğunlukla finansal da değildir.

Bir konuda sizi ayrıca takdir etmek isterim. Bu konuya salt olarak bakıp tercih meselesi deyip saygı gösterebilmeniz gerçekten takdire şayan. Ben yapamıyorum bunu, yapabileceğimi de sanmıyorum. Tabiki sponsor olmayan insanlara tepki göstermiyorum sözlü olarak. Ancak tavrımı ve mesafemi de ona göre koyarım. Çünkü burada söz konusu para değil, benim vize işimin çözülmesidir. Ben sponsorlarıma gelecekte para istemeyeceğime dair kağıt imzalayabilirim gibi seçeneklerde sunuyorum.

Tüm bunların yanında aşırı kindar biriyimdir bu arada. Beni zor günümde yalnız bırakan adamın zor gününde her şeyi hatırlatırım o derece 🙂 Tabiki elini taşın altına koyan adamın yeri ayrı olur. Dediğim gibi ben bu olaylara salt tercih meselesidir gözüyle bakamıyorum, bakamam. Bunun her zaman psikolojik bir perde arkası var ve olmaya devam edecek.

• Bu ileti silindi!

• Merhaba herkese arkadaşlar. Immigrant Fee ödeme ekranında sorun yaşayan oldu mu? Pasaport üzerinde yazan A number (Registration Number) ve DOS Case ID bilgilerini yazarak green card ücretini ödemeye çalışıyoruz ancak A Number’ı kabul etmiyor pasaportta yazanla birebir yazdık, aynı şeyi yaşayan oldu mu bilen biri yardım edebilirse çok sevinirim.

• @Alternative12 Sponsorların 10 yıllık sorumluluğu diye bir şey yok, tarih boyunca da böyle bir şey asla olmadı.
    “O kişi sizin finansal sorumluluklarınızı üstlenecek” böyle de bir şey yok.
    Sponsor olunan kişi fakirlik yaşar ve devletten yardıma başvurur ve bu yardım kabul edilirse sponsor o zaman devreye girer.

Ayrıca vatandaşlık alınınca (3yıl sonra) sponsor otomatik sistemden silinir.

• @Beyza-Nur-Çakal Numaranin sistemde aktif olmasi birkac gune surebiliyor diye hatirliyorum.

• @Yuri-Spaky yine de teşekkür ederim
    Peki adres beyanı nasıl yapıyoruz türkiyedeki adresimi değiştirmek istiyorum

• @kadargo benim mülakatım 9 ocaktaydı aslında. 14 ocakta da pasaportum bana teslim edildi üzerinden bir miktar vakit geçmişti ama reddit’te de okudum yaşayanlar olmuş sanırım benzer sorunları. USCIS ile iletişime geçeceğiz mecburen.

• @Beyza-Nur-Çakal doc numberı önce yazın daha sonra alien numberı yazın o zaman kabul ediyor bende de ilk başta alien yazınca kabul etmedi bir de doc number sonunda 01 yazıyor onu yazmayacaksınız

• @Beyza-Nur-Çakal, Eger sorun cozulmez, yada cozum sureci uzersa belki Ulkeye giris yapip yasadiginiz yerin USCIS ofisinde yuzyuze sorunu cozmeyi dusunebilirsiniz. Umarim kisa surede cozulur.

• @Seyduna merhaba evet bu siteden yönlendirmeleri takip ettik ama eşim Amerikan kartıyla ödeme yaptığı için Türk kartları kabul ediliyor mu bilmiyorum

• @rock Sanıyorum çok farklı durumlardayız. Gerçekten bilmiyorum. Neden Türkiyedeki adresi değiştireceksiniz ki anlam veremedim? E devletten değiştirebilirsiniz ya da işiniz düştüğünde TC konsolosluğuna gidince de sormasanız bile değiştiriyorlar hemen TR deki adresi. Ikamet adresimiz ABD de görünüyor bizim TR e-devlettekiler bile.

Onemli bir hatırlatma, Türkiyedeki telefon numaralarına ihtiyacınız olabilir. Edevlete girerken mesaj gönderiyorlar ya da başka bazı işlemlerde çakılıp kalmayın. Kartınızı yurt dışında açtırın. Hemen roaming yapın diyecek Turk Telecom. Aldanmayın günlük 500 TL fatura gelir. Roaming yapmadan SMS alabiliyorsunuz. Hattınızın tarifesine göre ayarlarsınız.

Bir hatırlatma daha. Bu hafta sonu ve ilerleyen zamanlarda doğu ABD de fırtına bekleniyor. Çok kar yağacak. Seyahat etmeyi planlayan olursa uçaklar iptal edilebilir veya seferler zorlanabilir.

Biz tabii o günleri görelim de. 🙂 Ama yakın zamanda pasaportuna kavuşup bileti hemen alacaklar dikkatli olsun. Seferler iptal olabilir ya da talep az olabilir.

Benzer Başlıklar

• 3116
  • 2
  • 1589
  • 22
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

126

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |