@Alternative12 Merhabalar, öncelikle güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Burada bence yanlış anlaşılan bazı hususlar var gibi hissettim ben. I-864 formu bence kesinlikle bir kahpe turnusoludur
Bu benim şahsi görüşüm zaten. Ben bunu bir muhasebeci olarak söylüyorum. İş hayatım boyunca para sahibi insanların paraya bakış açısı içerisinde yoğurulmasını seyrettim.
Tercih olduğu konusunda hem fikiriz. Sponsor olmak veya olmamak tamamen bir tercih meselesidir. Ancak bunun arkasında yalnızca "aman canım nasılsa tercih etmedi" deyip geçemem. Kimse kusura bakmasın. Biri bana canım arkadaşım, oğlum, evladım diyorsa elini taşın altına koyacak. Evet tercih meselesidir ancak bir şeyi yapmak kadar yapmamanın da bir bedeli vardır. Bu bedel çoğunlukla finansal da değildir.
Bir konuda sizi ayrıca takdir etmek isterim. Bu konuya salt olarak bakıp tercih meselesi deyip saygı gösterebilmeniz gerçekten takdire şayan. Ben yapamıyorum bunu, yapabileceğimi de sanmıyorum. Tabiki sponsor olmayan insanlara tepki göstermiyorum sözlü olarak. Ancak tavrımı ve mesafemi de ona göre koyarım. Çünkü burada söz konusu para değil, benim vize işimin çözülmesidir. Ben sponsorlarıma gelecekte para istemeyeceğime dair kağıt imzalayabilirim gibi seçeneklerde sunuyorum.
Tüm bunların yanında aşırı kindar biriyimdir bu arada. Beni zor günümde yalnız bırakan adamın zor gününde her şeyi hatırlatırım o derece
Tabiki elini taşın altına koyan adamın yeri ayrı olur. Dediğim gibi ben bu olaylara salt tercih meselesidir gözüyle bakamıyorum, bakamam. Bunun her zaman psikolojik bir perde arkası var ve olmaya devam edecek.