Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @UfukD deneyimi paylaştığıniz için teşekkür eder mülakata pause kararının iptal edildiği şeklinde bir haber alıp vizenizin basilip formu bayram yerine cevirmenizi temenni ederim.Bol şans Allah yardımcınız olsun

• @falsepoet Rica ederim umarım mülakata girecek olan arkadaşlara faydalı olur, vize mülakatı sonrasında da ekleme yapacağım. Umarım dediğiniz gibi bir karar çıkarda buralar bayram yeri olur ve kimse hayal kırıklığına uğramaz. Ama yinede bu süreçte kendimizi yıpratmamak için tecrübeli arkadaşların paylaştığı bilgileri akılda tutmak gerekiyor süreç çok uzayabilir hatta iptal olabilir herşeye hazırlıklı olmak gerek.

• Merhabalar arkadaslar,

Biz vizemizi Aralik 17'de ve onayli vizelerimizin basili oldugu pasaportlarimizida Aralik 26'da aldik. Evet biraz gec geldi ama geldi. Bizde herkes gibi cok benzer bir surecten gectik, ancak buraya daha cok yolunda gitmeyen yerlerde nasil ilerledik onu paylasmak istiyorum.

Ilk olarak dikkatimizi ceken sey, Green Card kazandigimizi Mayis'ta ogrendikten 1 ay sonra yani Haziran ilk haftasi DS260 formlarini doldurabilmistik ve gec kaldigmizi dusunup cok uzulduk. Baska bir ulkeye de dosya tasimayi hic aklimizdan gecirmedik, yani mulakatimiz Ankara'da gelmeseydi, kendimizi hayirlisi buymus deyip gececektik. Ancak, sans o ki, bize mulakatimizin Aralik 17'de olacagini soyleten bir mail aldik o da Ekim ayinin ortasi gibiydi. (Kimseye DS260 formunu gec doldurmayi tavsiye etmiyorum, mumkun mertebe erken doldursun yeni talihliler ancak garip bir detaydi ondan paylastim.)

Biz pasaport numaralarimizi asagidaki uzun rakam-sayi seridinden okudugumuz icin (ki pasaportun sag ust kosesinde pasaport no diye bisey varmis biz onu gormedik tabi heyecandan) dosyamizi tekrar acmak durumunda kaldik. Burda belirtecegim iki sey var, ilki bize belirilen web sitesinden sorununuzun ne olduguna dair ilerleyip sizi bir basliga yonlendiriypr, burda yanlis basligi secerek mail atarsaniz Ankaradan donus olmuyor. Dogru olan Ankara'ya M33 – UNLOCK CASE – YOUR FULL NAME baslikli bir mail atmaniz olacak. Bize ikinci dogru mail basligiyla birkac gun icinde donus oldu ve dosyamizi actiklarini soylediler. Ikincisi ise, dosyamniz acildiktan ve degisikliklerimizi kaydettikten sonra bizde confirmation number degismedi.

Sonrasinda, doktor randevusu aldik bir hafta sonrada mulakata gittik. Cocuklu ailelere oncelik veriyorlardi. Gayet sicak karsilandik ve burda diger arkadaslarin deneyiminde belirttigi benzer sorularla karsilastik, hic Amerika'ya gittiniz mi? Nereye gideceksiniz? Gittiginiz yerde tanidiginiz var mi? Ingilizce biliyor musunuz? Biz Ingilizce pek bilmedigimizi ve bildigimiz bir kac kelimeyide heyecandan unuttugumuzu soyledik. Cok dogal karsiladilar ve sorun etmediler, vizemiz onaylandi.

Bu surecten sonra pasaportlarimizin kargoya verildigini belirten bir email ve takip numarasi aldik UPS'den ve yaklasik 10 gun kadar bir sure icinde vizelerimizin basili oldugu pasaportlarimizi Istanbul'daki UPS subesinden aldik.

Simdilik bu kadar, tek arda kalan sey USCIS ucretini odemek ve Amerika'ya girisimiz kaldi.

Umarim yardimci olmustur arkadaslar. Ben burada bize bu surecte yardimci olan herkese ve bu sitede destegi olan herkese tesekkur ederim. Burada bircok sorumuza yanit aldik.

Herkese bol sans diliyoruz. Sevgiler.

• Mülakat Yeri: Ankara
    Mülakattan biraz önce çıktım herşey olumlu, evrakı tam olan, bir eksiği olmayan herkese en son 221g belgesi verildi ve süreci takip etmemiz gerektiği bilgisi iletildi. Herhangi bir gelişme olursa tekrar mail ile iletişime geçileceği bildirildi. Mülakat sürecini daha sonra detaylıca paylaşacağım herkese başarılar diliyorum.

• Tebrikler,Her şeyin sorunsuz ilerleyip bu kara Bulut'un ortadan kalkarak herkesin vizesine kavuşması dileğiyle

• ANKARA MÜLAKAT DENEYİMİM

öncelikle herkesin bildiği gibi sıra olup içeriye alındık ben 330 dolarlık ödemeyi karttan yapmayı planlıyordum ama ordaki görevli ziraatten kabul etmediğini bazen ve kartın da şahsa ait olması gerektiğini söyledi (annemindi kart) bunun üzerine bana bir kart verdiler saat 10 a kadar gelmem gerektiği bir kart sonrasında ziraate gidip paramızı dolar yaptırıp geldik mülakata giriş sağladık belgeleri teslim ettim.

1- NEREYE GİTMEK İSTİYORSUN AMERİKADA?
    2-TANIDIĞIN BİRİSİ VAR MI?
    3-ÖĞRENCİLİĞİNİ BİTİRCEK MİSİN?

bana sorulan sorular buydu cevapladım ardından 221g kağıdını verdi süreci özetledi herhangi bir değişiklikde haber edeceğiz dedi.
    Ben ardından görevliye tekrar mülakata gircek miyiz diye sordum o da hayır pasaportun yeterli olcak dedi.

• @UfukD hayırlı olsun inşallah vize işini de halledersiniz.

• 13 ocak ankara mülakat deneyimlerimi anlatayım mülakatım 7.30 daydı 8.00 gibi içeri aldılar belge teslimi yaptık sağlık muayenesi olmamıştım neden olmadığımı sordu bende askeri personel olduğum için iznimin kısıtlı olduğunu bu yüzden alamadığımı söyledim içeri sorması gerektiğini söyleyip gitti geldiğinde tamam deyip evrakları almaya devam etti evrak teslimi bitince cok beklemeden 20 numaralı bankoda numaram yandı kolunda sargı bandaj olan genç bir beyefendi vardı formda okuduğum diğer yorumların aksine memur robot gibiydi güler yüzlü felanda değildi neyse yemin edip görüşmeye başladık ingilizce bilip bilmediğimi amerikada nereye gideceğimi orada ne iş yapacağımı sordu herkese sorulan klasik sorular dışında bir şey sormadı sorular bittikten sonra sonucu söylemek içintercümanı çağırdı tercüman amerikadaki yasalar gereği vizenizi onaylayamıyoruz dedi bunun bir ap süreci mi olduğunu söyledim o ne dedi askıya alınma durumu mu diye düzelttim hayır deyip aynı şeyi tekrar etti tekrar sordum peki bu nihai bir sonuç mu dediğimde bugün için evet ilerisi için hayır dedi kafamı allak bullak etti sarı sonuç kağıdını verdi üzerinde hiçbir kutucuk işaretli veya yazı yazmıyordu sadece adım ve bilgilerim vardı neden ret verdiği anlamadım sağlık muayenesi hariç bütün belgelerim tam zaten belgelerle alakalı bir durum olsa bunu söyler diye tahmin ediyorum bu arada vizesi sonuçlanan ilk kişilerden biriydim

• @UfukD ,Geçmiş olsun , bizde kısmetse 18 Şubat da gireceğiz . Umarım hepimiz vizemizi alırız.

• Merhabalar ben 9 ekimde mülakata girdim, Cibuti vatandaşiyim ülkemdedeki Amerikan büyükelçiliğInde mülakatım olmustu Türkiye de okuduğum için diplomalarım Türk diplomasiydi AP sürecine girdim büyük ihtimal diplomalarımı inceliyorlardı neyse 2 aralıkta email attılar pasaportunu getir diye goturdum sonra 2 hafta geçti ne email geldi ne de telefon sonra aradilar Pasport’un hazır gel al diye Hafta içinin sonu günü olduğu için yetişmedim hafta sonu geçti ve tak o Portekiz olayı oldu haftanın ilk günü Pasport’u almaya gittiğimde hazır Olmadigini ve bana bir daha email atacaklarını söylediler . Sonra ben beklemedim 3,4 gün sonra tekrar gittim ve bana dosyamı verdi ve Pasport’un üzerine vize baskılıydı ama üzerine mühür bastılar “cancelled without prejudice” oradaki görevli bana hiçbir açıklama yapmadı böyle oldu benim dururum , kendimi çok kötü hissettim umarım kimsenin başına gelmez .

Dv20026:✅
    DS-260:15/05/25
    Mülakat:09/10/25
    Vize onayı :**
    Abd giriş :**

• Biraz gecikmeli yazıyorum kusura bakmayın arkadaşlar🙏
    Mülakat Yeri: Ankara
    Bekar
    Sabah mülakat yerine (Çukurambar aşağıda not olarak bilgi ekledim) sağolsun arabam olmadığından sabah @Bugra0666 ile beraber geçtik saat 07:00 gibi ulaştık, saat 07:30’a yaklaşırken mülakat saatine göre seslenmeye başladı görevli: Kişi yoğunluğuna göre 07:30 – 07:35 şeklinde 5 dk aralıklı mülakat saati olanları çağırarak sıralama yapıldı. Güvenlik süreçleri sürecin en uzun kısmı, Sağlık raporu alıp almadığınızı da burada soruyorlar, içeri girmemiz ortalama 13.01.2026 için tahmini 15-20 dk sürmüştür. Zaten ilk giriş sonrası her şey gayet hızlı ilerliyor.
    İçeri giriş sonrasında görevli göçmenlik için gelenleri sıra vererek hemen danışmanın yanındaki bekleme alanına yönlendiriyor. Sıra numaranız yandığında Kolonun yanındaki vezneden pasaportla kayıt yapılıp 330$ tutarında ödeme yapılıyor. ARKADAŞLAR LÜTFEN KREDİ KARTINIZ YURTDIŞINA AÇIK OLSA BİLE YANINIZDA NAKİT PARA BULUNDURUN. Çünkü ben ödeme yapamadım. 😁
    Sağ olsun Cafer İşleyen Bey (galiba oğlu forumda kayıtlı) benim yerime nakit olarak ödeme yaptı buradan tekrar teşekkür ederim🙏. Tutarı kart ile ödemek istediğinizde eğer kart sizin adınıza kayıtlı değilse görevli ödeme almıyor bilginiz olsun. Sizin adınıza kayıtlı bir kart olmak zorunda bilgisi iletiyor.
    Ancak ödeme yapamazsanız da hiçbir şey bitmiş değil, görevli belirli bir saate kadar geri dönmek şartıyla size kart verip çıkış yapmanıza yardımcı oluyor.
    Ödeme yapılan gişeden işlemler tamamlandıktan sonra sıranızı ekrandan takip edin bilgisi veriliyor. Ekranlardan sıranın gelmesini bekliyorsunuz. Sıranız geldiğinde işlemleri yaptığınız kolonun diğer tarafından evrak teslimi yapılıyor.
    Benden;
    1- Son mezun olduğum diploma ve fotokopisi,
    2- Askerlik durum belgesi
    3- Arşivli sicil kaydı
    4- Nüfus kayıt örneği
    5- Sağlık Raporu
    6- Banka Varlık Dökümü (ben sadece bakiyenin yazdığı üst yazı ve imza sirküsü verdim ayrıca hesap dökümü vermedim)
    7- Pasaport
    Yukarıdaki belgeler alındı. Sonra buradan tekrar bir önceki ödeme yapılan yerin karşısındaki bekleme alanında bekliyorsunuz. Ödeme yaptığınız veznenin yanında mülakat için ayrılmış olan 3 vezne bulunuyor sıranız geldiğinde buradan mülakat sürecinizi tamamlıyorsunuz.
    Sıram gelene kadar 3 görevliyi de izledim gayet yardımcı oluyorlar güler yüzlüler. En azından 13.01.2026 tarihi için birlikte girdiğimiz @Bugra0666 , Cafer İşleyen ve benden önce giren tanımadığım birkaç kişi içinde süreç bu şekilde ilerledi.
    Sıram geldiğinde mülakatı hiç Türkçe ister misiniz diye sormadılar görevli direkt İngilizce giriş yaptı zaten Türkçe de biliyorlar😊
    Belgeleri tek tek sisteme kaydedip.
    1- Şu anda çalışıyor musunuz?
    2-Mevcut mesleğiniz nedir?
    3- Amerikada hangi mesleği yapacaksınız?
    4- Denklik süreçleri tamamlanana kadar ne gibi işler yapacaksınız?
    Bu soruları 5-10 dk sürüyor yanıtladıktan sonra Pause sürecini paylaşıp eğer süreç için olumlu bir gelişme olursa mail ile iletişime geçileceğini iletti. Ardından Olumlu bir süreç olacağını belirtmiyorum sadece eğer süreç olumlu olursa diye tekrar etti ve herkese verildiği gibi 221g belgesi verilerek süreçlerimiz tamamlanmış oldu.

Her şey çok kolay ve hızlı ilerliyor stres yapmanıza hiç gerek yok saat 10 olmadan çıkmıştık.

!!!ÖNEMLİ!!!
    Benim Gibi Ankara’ya yabancı olanlara not: Mülakat adresi Çukurambar’da ben Ankara’ya yabancı olduğumdan daha eskiden bir yerlerden belki de Forumdaki eski deneyimleri okurken aklımda kalmış olabilir adres olarak Kuğulu Park’a yakın diye düşünüyordum ama değilmiş. Yeni Amerika konsolosluğu Çukurambar’da ve sabah kaldığınız yere göre değişmekle birlikte 10-20 dk sürebiliyor. Arabası olmayanlar için metro bulunuyor Kızılaydan Aşti durağına gidip ordan yürüme mesafesi ortalama 15dk ama bence işinizi şansa bırakmayın taksi ile geçin derim 😊

Herkese vize mülakatlarında başarılar diliyorum 🙏

• @UfukD imza, kaşe, mühür. 🫡🫡

• Selamlar herkese, öncelikle @UfukD abi sürecin teferruatına değindiği için ben çok ayrıntıya girmeyeceğim, ona da yazısından dolayı teşekkürler. Sadece dikkat ettiğim birkaç husus var onlara dikkat çekmek istiyorum. Daha önceki mülakat deneyimlerinden okuduğumuza göre gayet kısa bir süreç olması gerekiyordu ancak 20 kişilik bir öğrenci vizesi grubuyla karşılaştık hem bu nedenle hem de mülakat sürelerinin uzaması nedeniyle 2 saat kadar toplam konsoloslukta kaldık. Hiçbirimizin mülakatı 3-5 dakika sürmedi. 10 dakika kadar sürdü. Özellikle sağlık konusunda benimkine şimdi dikkat etmenizi istiyorum. Çünkü benim doğuştan sağ böbreğim yok, buna bağlı hipertansiyonum var, ayrıca kilo problemim de var. Sağlık sorunu veya kilo problemi olanların içi ferah olsun çünkü "pause" durumu olmasaydı şuan vizem basılıyor olacaktı. Her neyse, 13 ocaktaki mülakatımız için zaten daha önceden forum üzerinden tanışmış olduğumuz kişiler ile 4 kişi bekar, 1 aile şeklinde sabah 7 sularında konsoloslukta olduk. 5 türktük ancak bir veya iki tane de iranlı aile giriyordu. (Greencard mı emin değilim ancak gördüğüm bizimle aynı prosedürler işleniyordu.) Saat 8'e doğru içeri alınmaya başladık. Ankaranın ayazına alışkın olmayanlar için dondurucu soğuk oluyor, lütfen ona göre giyinin. Güvenlik sürecinden geçtikten sonra mülakatın yapılacağı binaya gittik ve burda ücret ödememizi gerçekleştirmek için sırada beklerken ufuk abi benim önümdeydi, kartla ödeme yapmak istedi, veznedeki görevli deniyor ancak ödeme alınamıyor. BU NEDENLE KESİNLİKLE 330 DOLAR KADAR YANINIZDA NAKİT GETİRİYORSUNUZ! Zaten o ana kadar aksilikler devam ediyor. Veznedeki para sayma makinesi bozuluyor, takılıyor, 10 dakika onu bekliyoruz. Yani anlıyacağınız o dakikalar biraz sancılı geçiyor. Neyse bir şekilde hallettik sonra nakit 330 dolarımı ödedim ve sıra numaramı aldım. Ardından bu numara ile belge teslimine geçtim. Benden istenen ve teslim ettiğim belgelerim; üniversite diplomalarımın aslı ve aslı gibidir fotokopileri, vukuatlı nüfus kayıt örneğim, pasaportum, 2 adet 5x5 fotoğrafım, ingilizce arşivli adli sicil kaydım, askerlik durum belgem, sağlık raporum ve dolar hesabımın 6 aylık dökümü. Formül a belgesinin gerek olmadığını söylediler. Bu belgeleri verirken güzel, sıralı bir dosya hazırlayıp gidin. Veznedeki görevli istedikçe çıkarır verirsiniz. Belgeleri teslim ettikten sonra mülakat için beklemeye koyulduk. Önümüzde 3 kişilik bir aile olan cafer abigil girdi. Onların mülakatını dinlerken beni en sondaki vezne mülakat için çağırdı. Hanımefendi güler yüzlü bir şekilde karşıladı. Ben de gayet sakin ve güleryüzlüydüm, sağlığımla ilgili sorulara kadar...🥲 Her neyse direkt mülakata ingilizce girdi. Ben de hiç bozuntuya vermedim ingilizce konuşmaya başladık. Ancak ingilizcemin iyi olmadığını belirttim, gayet iyisin diyerek bana gaz verdi. 😅 Mülakatımın yüzde 80i ingilizce tamamlandı. 10 dakikaya yakın sürdü. İlk sorduğu soru diplomalarımla ilgiliydi. Derecelerimin ne olduğunu sordu, ben de önlisans derecesi olduğunu söyledim. Daha sonra amerikadaki planlarımı sordu. Ben de sağlık mezunu olduğumu, denklik süreçlerimi tamamlayıp sağlıkçı olmak istediğimi belirttim. Onaylar bir yüz ifadesi vardı. Mevcut mesleğimi sordu öğrenci olduğumu söyledim. Daha sonra banka hesap dökümümü ve imza sürküsünü inceledi. (Bunların hepsini görebiliyorsunuz, sadece arada camekan var.) Sağlık raporuma gelince uzun uzadıya baktı. Zarfın içindeki raporu birazcık görme şansım oldu. İki sayfalık bir rapordu, üstte aşılarım yazıyordu. Altta doktorun raporlaması vardı. Onu okuduktan sonra kalktı ve yüksek ihtimal böbreğimle ilgili arkada birilerine bir şey sordu. Çünkü döndüğünde bana yine ingilizce bir şekilde tek böbrekliliğimin çalışmama engel olup olmadığını sordu. Ben de halihazırda kontrol altında olduğumu ve daha önce birçok kez staj yapıp, çalıştığımı ifade ettim. Tamam dedi ve bilgisayara bir şeyler yazmaya devam etti. Hastalığım için ilaç kullanıp kullanmadığımı sordu. Ben ilk başta yanlış anladım ve hayır dedim. Daha sonra evet ilaç kullanıyorum dedim. Anladım sorun yok dedi. Ama kadın türkçe anlıyor ama konuşamıyor. Ben ingilizce az konuşabiliyorum ama anlamam iyi. Saçma sapan bir durumun ortasındayız. İkimiz de gülüyoruz habire 😅 ama bir şekilde anlaşıyoruz. Gösterdiğim adresin kimin olduğunu sordu. Arkadaşımın ablasının dedim. Daha sonra son notlarını alıp. Mülakat boyunca gayet mutlu olan kadın üzgün bir şekilde ap kağıdını (meşhur sarı kağıt) alıp: "Son süreçlerden haberin vardır. Haberleri takip et. Süreçte değişiklik olursa iletişime geçebilirsin. Ancak lütfen ondan önce bize bilgi için mail yollayıp durma. Biz sana dönüş yaparız." dedi. Teşekkür ettim. O da bol şans diledi ve kağıdımı alıp vezneden ayrıldım. Bu arada diplomalarımın aslını ve pasaportumu da geri vermişti. İngilizce, arapça, farsça ve türkçe girebiliyorsunuz. En iyi diliniz hangisiyse onla girin derim. 😅 Umarım hata etmemişimdir çünkü hatalı kelimeler kullandım (him yerine her falan gibi basit hatalar). İngilizcem çok iyi olmamasına rağmen o an gerçekten özgüvenle kuramayacağım cümleler kurabildim. Kendime halen şaşıyorum. Ancak süreci bu şekilde tamamlamış oldum. Anlıyacağınız herkes çok nazik ve yardımsever, yalan beyanda bulunmayın ve sakin olun. Gerekli hazırlığı yapıp konsolosluğa giderseniz hiçbir sorunla karşılaşmazsınız. DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİĞİM NOKTALAR ŞUNLAR:
    1- Sürecin ne olacağı belirsiz olduğu için konsolosluktaki herkesin kafası karışık, ne yapacaklarını onlar da bilmiyorlar.
    2- Dosyaları daha önceki mülakatlara göre daha fazla inceliyorlar, daha uzun sürüyor ve daha çok soru soruluyor.
    3- Kamu yükü adı altında yapılan açıklama, sağlık problemi olan kişiler için eğer çalışabilcek durumdaysa sorun edilmiyor. Edilseydi bana direkt red vermeleri gerekiyordu. Sağlıkçıya talep olduğu için ben anestezi ve radyoloji mezunu olduğumdan da yırtmış olabilirim bilmiyorum.

Söyleyeceklerim bu kadar. Ayrıntı vermicem dedim ama uzadı, söylemem gerekenleri söylediğimi düşünüyorum kusura bakmayın. Buradan veya özelden istediklerinizi sorabilirsiniz, yanıtlamaktan memnuniyet duyarım. Unutmuş olduğum bir yer varsa ekleme yapıcam. Umarım herkes kısa zamanda hayallerine kavuşur. 🙏

• ⭐⭐

@mesut57 Başınız sağ olsun. Merhume annenize Allah’tan rahmet, sizlere ve ailenize sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.

• 20.01.2026 BANGKOK MÜLAKAT DENEYİMİ

Arkadaşlar hepinize tekrardan selamlar, saat burada şu an ben bu satırları yazarken 21:40.
    Bu sabah 06:30 da olan mülakatımın nasıl geçtiğini aktaracağım sizlere.

Öncesinde evet ben sağlık muayenesine girdim onun nasıl geçtiğini daha sonra editlerim isteyen olursa ama burda sadede gelip mülakattan bahsedeceğim.

Öncelikle mülakat tarihini aldığımdan beri mülakatın saat 06:30’da olmasına çok takılmıştım o saatte konsolosluk bile açılmıyordur diye düşünüyordum keza googledan baktığımda öyle gösteriyordu.

Gelelim “duraklatılma kararı” çıktığından beri çok fazla heyecanım da kalmamıştı. O sebeple normalde erken gitmemiz önerilirken ben 06:20’da vize işlemlerinin yapılacağı binaya vardım. Önümde çoktan bir sıra vardı 25 kişilik, farklı milletlerden oluşan ama çoğunluğu Thai olan bir grup. Anladığım kadarıyla birçoğu evlilik vizesi için oradaydı. Sıranın başında evrakları kontrol edecek bir görevli vardı ama henüz başlamamıştı çünkü konsolosluk memurları ve çalışanları hala giriş yapmaya devam ediyordu. Onları beklerken zaman geçti sanırım bizi 7:05 den sonra almaya başladılar. İlk görevli sadece ds formunuza ve pasaporta bakıyor. Sonrasında içeri yönlendiriliyorsunuz eşyalarınızı(telefonunuzu) bir kutuya bırakıp diğer eşyalarınız (çantanız, evraklar vs.) ile x-raydan geçip tekrardan bir sıraya yöneliyorsunuz.

Bu sırayı kontrol eden görevli benden pasaportumu ve ds formumu göstermemi istedi önce, iki tane fotoğraf istedi fotoğrafların arkasına ismimi yazdım. Sonrasında ise hazırlamanız gereken evrakları hazırladınız mı diye soru sordu, evet dedim. Dosyadan hızlıca gösterdim okay içeri geçip ödeme noktasına yönelip sonra sıraya geçin dedi.

İçeri geçtim bir kaç adım attıktan sonra sağımdaki kısa koridorun en sağ köşesinde kalan ödeme noktasına yönelip 330 dolar ödemeyi yapıp geri sıraya geçtim. Önceden sanırım göçmen vizeleri farklı bir yerde yapılıyormuş ama bugün orası kapalıydı tüm vize türlerinin mülakatı aynı salon içerisindeydi.

İçeride 10’dan fazla vezne var bir kısmı mülakat bir kısmı evrak teslimi için. Ben sırada beklerken (uzun bir zaman geçmişti) bir görevli gelip vize türlerini kontrol etti ve benim DV olduğumu görünce bana benimle gelebilirsiniz diyip sıranın önüne geçirip bir tane evrak teslimi veznesinin önüne götürdü. Orda pasaportumu ve ds formumu teslim ettim sırasıyla benden evrakları alırken bir takım sorular sordu.
    İlk önce sicil kaydımı, sonrasında formül a’yı, askerlik ile ilgili belge ve en son lise diplomamı istedi.
    Evrakları isterken,
    -Daha önce suç işlediniz mi?
    -Anne adı soyadı, baba adı soy adı, hiç isim değiştiriniz mi?
    Gibi sorular sordu. Sonra en son sağlık raporu aldınız mı? Dedi.
    Onu da teslim ettim aldı, evrakları iki tane dosyaya yerleştirip mülakat için sıraya devam etmem gerektiğini söyledi.

Mülakat için sıra en nihayetinde bana geldiğinde, vize memuruyla aynı anda öksürünce
    -Bangkok’un hava kalitesi muhteşem! Diye bir cümle kurdum şakasına.
    -Evet sanki ormanda dolaşıyormuşuz gibi. Diye cevap verdi gülerek.
    Öncesinde elimi kaldırarak yemin ettim sonrasında hem evraklarıma bakıp hem de bilgisayarını kontrol ederken,
    -Demek Türkiye’de yaşıyorsun ha?
    -Evet. Diye cevapladım.
    -Peki neden Tayland? Diye tekrar bi soru yöneltti.
    -Her zaman Taylanda gelmeyi çok istiyordum, bir de Ankara konsolosluğunun geçen seneki performansını göz önünde bulundurunca… Dedim.
    -Haha, that’s fair! Dedi orda ikimiz de güldük.
    Sonrasında daha önce hiç suça karışıp karışmadığımı, ne iş yaptığımı sordu hızlıca cevapladıktan sonra en son şöyle dedi.
    -Şimdi eminim son durumlardan haberin vardır, maalesef duraklatılmadan dolayı vizeni basamıyoruz sana pasaportunu geri vereceğim eğer ki bu durum ortadan kalırsa gelirsin ya da yollarsın pasaportunu vizeni basarız dedi. Ap kağıdı, evraklarımın orijinalini ve pasaportumu geri uzattı, teşekkür ettim ve sonrasında “Good Luck to you!” dedi ve oradan ayrıldım.

Telefonumu açtığımda saat 10:23 ü gösteriyordu o yüzden siz siz olun benim gibi yapmayın erkenden gidip sırada ilk olun:)

Şu an çok yorgun bir şekilde bangkok’da keşfettiğim çok güzel bir local barda size bunları yazıyorum eminim çok düzgün ve eksiksiz bir yazı olmadı ama en azından soran arkadaşlara ufak bir cevap olmuştur. Türkiyeye varınca tekrardan düzenlerim.
    Çok üzgün değilim aksine Bangkoka geldiğim için çok mutluyum. Evet hepimizin hayali belli ama hayırlısı neyse o olsun diyebiliyorum bu noktadan sonra en fazla.

Buradan bir de bu yorucu süreçte gerek başlıklardan gerek mesajlardan bıkmadan yardımcı olan üye ve yöneticilere çok teşekkür ederim. Burada çok güzel arkadaşlıklar kazandım, umarım hepimiz için hayırlısı neyse o olur:)

• @T-C-Kubilay-Dikici Çok teşekkür ederim

• Herkese Merhabalar.
    13.01.2026 tarihinde Bangkokta mülakatım girdim. Öncesinde hastanede tahlillerimi yaptırmıştım. Sonuçları 3 gün sonra çıkmış ve elden hastaneden almıştım. Yine elden mülakatta konsolosluğa açmadan teslim ettim. Memur lise diplomamı aldığım tarihi sordu. Ve ben yanlış cevap verdim. 2015 yerine 2017 dedim. Buna çok dikkat edin. Tüm bilgilerini gözden geçirip mülakata girin. Çünkü çok takıntı yaptı. Diploman sahte felan dedim. Bende çabaladım. Üniversite diplomamı ve 7 ayrı eğitim sertifikamı gösterdim. Sonunda ikna oldu. Ve AP kağıdımı verdi. Verirken de şöyle dedi. Ülke başkanımız tüm onayları durdurdu. Burda beklemenizi tavsiye etmem. Ülkenize dönün. Ve bizden bilgi bekleyin dedi. E posta göndereceklerini söylediler. Aynı gün türkiyeye geri döndüm.

• 21 OCAK 2026 ANKARA MÜLAKAT DENEYİMİM
    Randevum 7.30daydı. Ben oraya arkadaşımla 6.50 gibi vardım gittiğimizde sadece 2 kişi vardı sıranın başında kaldık böylelikle. Kapıları 7.30da açıp hamile yaşlı ve çocuklular öncelikli olacak şekilde sırayla içeri aldılar. Burada kendimin aradığı anahtar kelimeleri de ekleyerek güncel olarak mülakat için eşya sınırlamasından da bahsedeyim(emanet, emanet eşya, izin verilen eşyalar :).) Elektronik hiçbir şeye izin verilmiyor bildiğiniz gibi, telefon akıllı saat, çakmak, büyük çantalar vs. Mekanik saat sorun çıkartmadı. Kontrol çok uzun sürmeden içeri veznelerin olduğu yere geçtik. Sistemde bir aksaklık olduğu için biz geç başladık 8.30 gibi ilk dosya alımına anca başladılar. İlk kişiden sonrasında ilginç şekilde ilk önce para ödememizi sonra dosyaları teslim etmemizi istediler. Kredi kartım yurt dışına açık olmasına rağmen veznedeki hanımefendi denedi ve olmuyor dedi. Neyseki buradan bakıp böyle durumlara karşı yanıma nakit almıştım. Bazı kişiler para üstünü alamadığını söylemişler ama beni biraz bekletip 70 dolar para üstü verdi. Evrak teslimi de sorunsuz geçti benden istediği evraklar
    Pasaport
    diploma ve fotokobisi
    e devletten çıkan vukuatlı nufüs kayıt örneği, asker kaydı ve adli sicil kaydı
    2 adet 5x5 cm vize fotosu
    Maddi belgelerimin hepsi
    https://www.usvisascheduling.com/tr-TR/(https://www.ustraveldocs.com/tr/en/) barkodlu belgesi(burada ben işlem tamamlandı sayfasına tıklayınca unknown tag 'endif') hatası alıyordum. Görevli sistemden baktı ve üyelik gerçekleştirdiğimi sorun olmadığını gördü.
    Sonrasında numaram 2 olmasına rağmen önüme 4 kişi geçerek 6. sırada mülakata girdim. Bana dosya alma sırasında tercih ettiğim dili sormuşlardı fark etmez demiştim, görevli amerikan olduğu için ingilizce devam ettik ama türkçe de biliyordu. Çok fazla birşey sormadı görevli. dosyaları tek tek inceledi ve onlar ile ilgili soru sordu diplomam ve maddi durum üstünde durdu sadece. Gidersem nerede yaşayacağımı bile sormadan Sarı kağıdı verip 221g açıklamasını yaptı(ilk başta eli yeşil kağıda gider gibi oldu alışkanlığından sanırım ama başaramadık :(. ) Ben konsolosluktan çıktığımda saat 9.00 idi. Şimdi bekleme aşaması başladı bakalım umarım süreci yeniden aktif ederler de hiçbirimiz mağdur olmayız

• ⭐⭐⭐⭐

Bu ileti silindi!

• Herkese Merhabalar.
    13.01.2026 tarihinde Bangkokta mülakatım girdim. Öncesinde hastanede tahlillerimi yaptırmıştım. Sonuçları 3 gün sonra çıkmış ve elden hastaneden almıştım. Yine elden mülakatta konsolosluğa açmadan teslim ettim. Memur lise diplomamı aldığım tarihi sordu. Ve ben yanlış cevap verdim. 2015 yerine 2017 dedim. Buna çok dikkat edin. Tüm bilgilerini gözden geçirip mülakata girin. Çünkü çok takıntı yaptı. Diploman sahte felan dedim. Bende çabaladım. Üniversite diplomamı ve 7 ayrı eğitim sertifikamı gösterdim. Sonunda ikna oldu. Ve AP kağıdımı verdi. Verirken de şöyle dedi. Ülke başkanımız tüm onayları durdurdu. Burda beklemenizi tavsiye etmem. Ülkenize dönün. Ve bizden bilgi bekleyin dedi. E posta göndereceklerini söylediler. Aynı gün türkiyeye geri döndüm.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |