Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
-
Hepatit B gibi birden fazla doz isteyen, tamamlanması 6 ay süren aşıların yapılması Ankara’da nasıl işliyor? Hekim ilk dozu yapıp geri kalanının ABD’de tamamlanması için not mu düşüyor? Mülakatta sorun çıkmıyor herhalde?
-
-
ÖNÜMÜZDEKİ BÜLTEN NE OLUR?
-
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
-
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
-
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
-
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
-
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
-
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
-
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
-
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
-
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
-
-
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
DV2026 Mülakat Deneyimleri
-
merhaba arkadaşlar, sonunda eşim ve kızımla birlikte bugün sürecimiz onaylandı.aylardır türlü stresler, kafaya takılan sorular vs.... bugün omuzlarımdan kalkan resmen bir fil oldu. sürecin Unganlar ve mülakat kısmını kısaca özetliyeyim.
önce Unganlar; eşim ve kızımla birlikte sabah saat 10:00 randevusundan kırkbeş dakika kadar önce kliniğe geldik. düşündüğümden fazla kişi vardı. iranlılar çoğunlıkta idi. green card lı iki kişi daha vardı bizimle birlikte . 19 kasım mülakatlı. eğer buradalarsa onlarada başarılar diliyorum. önce , 4. katta kayıtlarımız yapıldı. tek tek fotoğraflarımız çekildi ve geçerli pasaportlarımız alındı. aşı kartı falan varsa onlar istenildi ben ve kızımdakileri verdim.kayıtları yapıldı. muhtemelen eşimle benim yaşımız 45 üstü olduğundan kan testi yapmadılar. kızımda 18 yaş altı olduğu için onada kan testi yapılmadı. direkt akciğer röntgeni için sıraya koydular. tabi bunun için üçümüze 105 dolar ödeme yaptım. kredi kartından çekildi. türk lirası karşılık olarak. daha sonra ciğer filmlerimizi 3. katta aldılar. sonrasında elimize tutuşturdukları formlarla tekrar 5. kata yolladılar. oraya teslim ettik . saat 10:45 civarı bu işlemler bitti ve öğlenden sonra saat 13:00 te muayene için randevu verildi. bizde dışarıda kuğulu parkta zaman geçirdik. birşeyler yedik içtik. şansımıza bu hafta içi hava Ankarada çok güzeldi. sattimiz geldiğinde tekrar kliniğe geçtik. bütün herkes gelmişti. epeyce kalabalıktı. bekledik. muayene sırası gelene kullandığınız ilaç varmı? sorusu soruluyordu. varsa ilaç kutusu yada ismi istendi. çıkanlar sonrasında ödemeleri gerçekleştiriyordu. genelde farklı fiyat aralıkları oluyordu. kişi başı 280 ile 440 dolar oluşuyordu gözlemlediğim kadarıyla. nihayet bize sıra geldiğinde asıl talihli olarak önce beni aldılar. iç çamaşırı kalacak şekilde soyunup, orada hazır bulunan önlüğü giyiyorsunuz. öncesinde boy kilo ölçülüyor. bir süre sonra Dr Mehmet Ungan geldi . sonrasında herhangibir ameliyat, bulaşıcı hastalık geçirip geçirmediğimi sordu. psikolojik bir takım ilaçlar kullandınmı vs.. gibi birde sigara kullanıyormusun?doğru bir şekilde cevapladım o arada sağ kolumdan tek bir enjeksiyon aşı yı yaptı. bu arada abd de nerede kalacaksın vb sorularda daha sosyal ailevi sorularda soruyor muhabbet şeklinde ki daha sonra eşim ve kızımda muayene olurken benim verdiğim cevapları onlarada aynı tarz soruları sorarak teyit etmiş. bir nevi mülakat gibi. bu sebeple kesinlikle kendinizle ilgili doğruları söyleyin ne sorulursa onları cevaplayın. daha sonra eşimi ve kızımıda muaye etti ve onlarada tek koldan bir enjeksiyon aşı yaptı. bize çıkan fatura ise 1650 dolar oldu. onuda kredi kart ile tl karşılığı ödedik. yani toplamda 105 dolar+1650 dolar ungan lar tuttu. tahminimden 450 dolar daha fazla oldu. bana 6 , eşime 7, kızıma 8 çeşit aşı yapılmış tek seferde. benim daha önceki tetanoz ve influenza aşım vardı 2 ay evvel, onları yapmadı. sonrasında ertesi gün 16:00-17:00 sattlerinde dosyaları teslim alabileceğimiz söylendi ve çıktık. ertesi gün biraz kendimizi bitkin hissettik . aşıdan mı yorgunlukmu bilemiyorum. dosyalarımızı denilen saatte ertesi günü teslim aldım. üzerindeki cd nin zımbalı olduğu ek lerin çıkartılıp , cd nin abd girişinde teslim edilmek üzere muhafaza edilmesi gerektiği üzerinde yazıyor. sekreteryada dediydi, öyle yaptık. ve tüm evrakları + sarı dosyaları son birkez daha kontrol ederek mülakat gününü bekledik.
MÜLAKAT:
sabah 08:00 mülakatımız için saat 07:15 te konsolosluk önüne geldik. Tanrım! acayip kalabalıktı. meğer elli kişilik öğrenci vizesi gurubuna denk düşmüşüz. 07:30 a doğru dahada kalabalık oldu. şunu söyleyeyim; randevu saatleri gurubuna göre alıyorlar. yani önce 07:30 la 08:00 arasını, sonra 08:00 ile 08:30 arası öyle devam ediyor. dert edilecek bir durumda yok. çok hızlı ve düzenli ilerliyorlar. çocuklu /bebekli aileler sıradan muaf. geldileri gibi içeri alınıyor.bu arada, sabah Ankara nın fena soğuğu var. ona göre üstünüzü başınızı kuşanın. bizim şansımıza dört günlük Ankara sürecimiz hava kuruydu. güzdüzleride güzeldi. neyse; dış kapıdan sıramız geldiğinde ilk önce pasaportlarımızı ön bölümde teslim alıyorlar. üç beş dakika sonrada pasaportlarımızdan isimlerimiz okunarak arama kontrol bölümüne alıyorlar. beklerken montlarınızın önünün açık olması gerekiyor. zaten söyleniyor.üzerinizde sadece araba anahtarı/cüzdan/gözlüğe müsade ediliyor. çanta/tlf/ kulaklık/airpod vs kesinlikle yasak . ya aracınıza yada konsolosluk yanındaki emanetçiye bırakabilirsiniz.
aramadan geçtikten sonra yaklaşık 50 metrelik bir bölümü yürüyüp, camlı/demir bir kapıdan içeri giriliyor. bir görevli green cardlı varmı diye sesleniyor. girdiğimizde seslendi green cardlı olanları ayrı bir bölüme alıyor. girişe çok yakın bölüm . dört /beş banko vardı. görevli önce bir bankoya bizi direkt yönlendirdi. adam başı 330 dolardan 990 dolar + pasaportlarımızıda talep ettiler. para hazırdı yanımızda ,pasaportlarla verdik. kayıdımızı yaptı bayan. sonra pasaportlarla makbuzlarımızı verdi. birde sıra numarası verdi. dışardaki görevli sonrasında bizi aynı bankonun yanındaki bir odaya yönlendirdi. belge teslim odası. odadaki camlı banko bölümündeki bayan hepimizden tek tek dökümanları istedi. bunlar;
asıl talihli olan benden evlilik cüzdan aslı+ fotokopisi,askerlik durum belgesi,vukuatlı nüfus kayıt,adli sicil kaydı,diploma aslı+fotokopisi,banka imzalı hesap dökümü. eşimden vukuatlı nüfus kaydı+evlilik cüzdan fotkopisi, adli sicil kaydı. kızımdanda sadece nüs kayıt ve adli sicil kayıt belgesi alındı. ustravel kaydınız varmı diye sordu bende var dedim. belge istemedi.
daha sonra dışarı çıkıp sıra numaramızın gelmesini beklemeye başladık.bizden sonra muhtemelen güney komşumuz ülkelerden bir aile ve daha sonra gelen green cardlı iki türk daha vardı. ben bankolarda ki görevlilerden hangisi bize denk gelir diye bankolaa dikkatli bakmaya başladım. bir sakallı geç adam, bir sarışın bayan (daha önceki mülakatlarda okuduğum), bir başka bayan daha vardı. bu arada bende neredeyse heyecanın h si kalmamıştı. halbuki ilk arama noktasında baya bir stresliydim. belgeleride teslim ettikten sonra baya bir rahatladım. hatta eşim ve kızımda. sanki bankada gişe sırası bekleyen müşteri formuna girmiş gibiydim. peki bilin bakalım mülakat gişesi kim denk geldi? tabi ki sakallı adam
eşime de dedimdi kesin bu olur diye. ama iyikide o olmuş. numaram yandı ve gişenin önüne ailecek geldik. bu arada mülakatı hangi dilde yapmak istediğimiz soruldu. Türkçe dedik. önce yesağ ellerimizi kaldırtıp , dediklerini diyip yemin ettik. sonra her birimizin parmak izleri alındı. daha sonra ilk evliliğiniz mi, askerliğini yaptınmı , başka bir ülkede uzun zaman kaldınmı, daha önce abd ye gittinizmi, hangi eyalette kalacaksınız, orada ne yapacaksınız, buradaki mesleğiniz neydi sorulaqrı soruldu. eşimde bende ds260 ta yazdıklarımızın aynısı olan doğru cevaplarımızı verdik. kızımada hangi sınıfta olduğunu sordu. bir yandanda elindeki formları tarayıp düzenleyip, önündeki ekrandan birşeyler yazıp kontrol ediyordu. çok kibar ve nazikti. bayada rahatlattı bu tavırları bizi. bizim halen daha geçerli olan abd turist vizelerimiz vardı. onların iptalinide gerçekleştirdi. eğer önceki abd vizenizin basılmış olduğu süresi geçmiş pasaportlarınız varsa onlarıda yanınızda getirin. ben tahmin ettiğim için yanımdaydı. sonrasında başını kaldırdı ve bize tebrikler dedi. vizenizin basılı olduğu pasaportlarınız bir hafta içinde elinize ulaşacaktır. dedi. eşim kızım birrimize baktık, sonra hep beraber görevli adama baktık ve içten teşekkür ettik. kibarca bizi selamladı.
Ve aylardır süren levellerle dolu süreç son buldu.
şimdi pasaport mailini bekliyoruz artık.
bu arada bu forumu insanların kullanımına sunan, geliştiren, sürekli her dönemde destek olan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. yeşilkart forum olmasaydı bu sürecin üstesinden nasıl gelirdim gerçekten bilmiyorum. pek fazla soru sormasamda sürekli süreci,soruları ve cevapları okuduğum için birçok aşamayı rahatça tamamladım. herkesede özellikle kafasına takılan detaylar için aşamaları okumalarını tavsiye ediyorum.
süreçlerini heyecanla bekleyen herkese sonsuz başarılar ve bu yolda mutluluklar diliyorum. -
@Subutay süper, ne güzel anlatmışsınız
Hayırlı olsun vizeniz, pasaportlarınıza da bir an önce kavuşmanızı diliyorum. Sonra da doyasıya keyfini çıkarın, çünkü ondan sonra hazırlıklar başlayacak
Yeni kıtada yeni hayatınızda herşey istediğiniz gibi ilerler umarım, bol şans şimdiden 
-
Bu ileti silindi! -
@Subutay Tebrikler yolunuz acik olsun

-
BU BİR HONG KONG MÜLAKAT DENEYİMİDİR
Herkese merhaba arkadaşlar.
Biz de çektiğimiz bu uzun ve meşakkatli süreci sizinle paylaşmak istiyoruz. Bu yolda yardımcı olan olmayan kim varsa herkese teşekkürü borç biliriz.
3 Mayıs 2025 çekiliş sonuçlarının açıklandığı akşam işten eve geldiğimde daha üstümü bile değiştirmeden sabırsızlıkla bilgisayarın karşısına geçip sonuç ekranına ulaşmaya çalıştım. Tabii yoğunluktan dolayı biraz zor açıldı. İlk önce o zamanki kız arkadaşımın, şimdiki eşimin sonucuna baktım. Sonuç olumlu değildi. Sonra bu sene de olmadı galiba diyerekten kendi sonucuma baktım. Sayfanın açılmasıyla uzun yazıların beni karşılaması biraz şok etkisi yarattı tabii
Hemen eşimle buluşup bir durum değerlendirmesi yaptık. Evet çıktı ama ne yapacağız, hangi formları dolduracağız hiçbir şey bilmiyoruz. O akşam yesilkart forum ile tanıştık ve bize çok güzel bir yol gösterici oldu.5 Mayıs günü DS260 formumu dikkatli bir şekilde doldurdum. Bu formu doldurmayı ötelemek istemedim çünkü formu doldurduğumuz zamanın mülakat günümüzü etkilediğine dair bir şey duymuştuk. Doğruluk payı var mı bilmiyoruz ama yine de her şey zamanında olsun istemiştik. Birkaç gün sonra öğrendik ki bize Ankara’da sıra gelme ihtimali biraz riskli olabilir çünkü her sene daha da kötüye giden bir tablo var. Ee greencard gibi bir şansı da riske atmak istemiyor insan. Akabinde dosyamızı taşımak için bizim açımızdan makul, şansımızın daha yüksek olabileceğini düşündüğümüz yerlere bakmaya başladık. Sonrasında Hong Kong’da karar kıldık. Çünkü burası biraz maliyetli olsa da onay alma yüzdesi daha yüksekti ve mali yılın ilk aylarında mülakata girebilecektik. Ankara’da sıra bize gelir mi gelmez mi diye bekleyip zaman kaybetmeden hemen taşıma mailimizi atıp dosya taşıma işlemimizi gerçekleştirdik. Artık bizi nişan, evlilik, ev taşıma, dosya hazırlıkları gibi zorlu süreçler bekliyordu.
Fazla zaman kaybetmeden Ağustos 2025’te eşimle nikahlandık. Ardından bu süreçte edindiğimiz bilgilere göre eşimi de DS260’a eklemiz gerekiyordu fakat sistem buna izin vermiyordu. Panikle Hong Kong’taki konsolosluğa durumu anlatan bir mail attık. Birkaç gün bekledikten sonra bana bu işlemi 1 Ekim’den sonra gerçekleştirebileceğimle alakalı cevap geldi. El mahkum 2-2.5 ayı “ya ekleyemezsek”, “ya aksaklık olursa” gibi belirsizlik yaşayarak geçirdik. (1 Ekim’de sistem açıldı fakat teknik aksaklıklarla. Türkiye’de eşimi ekletebiliriz diye düşünüyorduk ama sistem bizi sürekli atıyordu. Iphone’dan, androidten, tabletten, laptoptan, bilgisayardan, her yerden denedik ama yok. Bir türlü eşimi ekletemedik. En sonunda, 2 gün sonra gün doktora gideceğiz ve eşimin de sistemde görünür olması gerekiyor telaşıyla, 6 Ekim akşamı yaklaşık 5 saatlik bi uğraşın sonucu eşimi sisteme eklemeyi başardık.)
Bütün yaz ayını forumda bilgi edinerek ve mülakat deneyimi okuyarak geçirdik. Kendimizi mülakata girmiş gibi hissediyorduk neredeyse ama yaşamadan bilemiyor insan tabii. Ağustosun ortası gibi de vize görüşmemizin 20 Ekim’e planlandığıyla ilgili bir mail aldık. Zaman kaybetmeden hazır olması gereken evraklarla alakalı exel dosyaları oluşturduk. Bu tablolarda riski sıfıra indirmek için bizden istenebilecek bütün evrakları atlamadan yazmaya özen gösterdik. (Yazının sonunda hazırladığımız evrak listesini paylaşacağız.) Evraklarımızı, güncel olması için, mülakattan max. 1 ay önce olacak şekilde çıkardık. Bunu dışında görüşme tarihi belli olunca zaman kaybetmeden sağlık raporu için yetkili sağlık kuruluşlarına baktık. Nicolson ve Anderson seçeneği vardı. Biz de mülakat için Türkiye’den Hong Kong’a giden çoğu kişinin yaptığı gibi Nicolson’u seçtik. Mesaj atıp kendimi tanıttım. 20 Ekim’de görüşmem olduğunu ve uygun bir zamana randevu vermelerini rica ettim. Mülakat tarihimize göre bizim için 8 Ekim’i uygun gördüler. Bu randevuyu da aldığımıza göre Hong Kong’a gitmemiz gereken tarih üç aşağı beş yukarı kafamızda belirlenmiş oldu ve böylece otel/uçak biletini halletmeye koyulabilirdik.
Biletimizi 5 Ekim günü Moğolistan aktarmalı şekilde aldık. Direkt uçuş fiyatları günden güne değişiyor ama genellikle 80-90 bin TL civarındaydı. Hong Kong’a sınırlı bir parayla gideceğimiz için dörtte biri fiyatına aktarmalı bilet almak bize daha mantıklı geldi. Dönüş biletini ise henüz Türkiye’deyken THY’dan aktarmasız olarak aldık fakat dönüş tarihimiz net olmadığı için değiştirilebilir bilet almayı tercih ettik. (Dönüş biletini sonra mı alalım yoksa buradayken alsak daha mı iyi olur diye çok düşünmüştük. İyi ki de almışız. Çünkü giderken tercih ettiğimiz havayolu olan MIAT Mongolian Airlines check in sırasında dönüş biletimizi sordu ve eğer dönüş için biletimiz olmasaydı uçağa alamayacaklarını belirttiler.) Türkiye’den Moğolistan’a… Moğolistan’da 8 saatlik beklemenin ardından Hong Kong’a doğru yola çıktık.
HONG KONG’A İNİŞ
İndiğimizde sıcak ve nemli bir hava bizi karşıladı. Moğolistan’daki havalimanının soğukluğundan dolayı iyi geldi desem yalan olmaz

Burada bir parantez açmak isteriz. Gitmeden önce Hong Kong’un yemeklerinin namını biz de herkes gibi bolca okumuştuk. Giden herkes valize peynir, zeytin, konserve gibi şeyler konmanın kurtarıcı olduğunu yazmıştı. İnince havalimanında kontrol olursa başımız derde girer mi, yanımıza alsak mı almasak mı diye çok arada kalmıştık. Fakat sonunda ne olursa olacak artık deyip valize birçok yiyecek ve yaklaşık 20-30 paket sigara koyduk. (Sigara içenler için, burada sigaralar 70 HKD’dan başlıyor.) İyi ki koymuşuz. Hiçbir sıkıntı olmadan, ekstra kontrole tabi tutulmadan valizlerimizle kapıdan geçtik. Risk miydi, tabi ki. Fakat biz geçerken oradaki görevlilerin çevirdiği kimseyi görmedik.
Valizleri alınca ileride hat alıp para bozdurabileceğiniz yer var. Havalimanındaki kur oranı dışarıya göre iki tık fahiş olduğu için orada sadece anlık işimizi görecek şekilde para bozdurduk ve 80 GB 88 HKD olacak şekilde eşime ve bana hat aldık. Yani ikimizin hatları toplamda 176 HKD tuttu. Sağa dönünce ileriden de Octopus kartımızı aldık. Octopus, ulaşımda ve markette kullanabileceğiniz oldukça işlevsel bir kart. Bize gitmeden önce turist Octopus kartı almayın, normal Octopus kartı alın denmişti. O sebeple kartı alacağımız yere bu şekilde bir talepte bulunduk fakat satıcı sadece turist Octopus kartı alabileceğimizi belirtti. Mecbur olduğumuz için ayak diretmedik. Zaten sonra bu konuyu birkaç görevliye sorduk. İkisi arasında ulaşım harcaması açısından hiçbir fark yokmuş. Onun dışında bir fark varsa da biz pek anlayamadık açıkçası. Kartımızı aldıktan sonra da Airport Express ile otelimize geçtik.
Mongkok’ta bulunan Dorsett Hotel’i tercih etmiştik. Oteli tercih ederken en çok baktığımız kriterler temiz olması, Google’da yapılan yorumlar, mümkünse üst kattaki odalar (Çünkü mutfağa ve sokağa yakın olması Hong Kong’un alışılmamış kokusu açısından zorlayıcı olabilir) ve Hong Kong standartlarına göre en azından bi tık daha büyük bir odasının olması. Fiyatı Hong Kong Adası’ndaki çok daha alt segment birçok otele göre daha uygun olduğu için ve ekstra kahvaltının da olması sebebiyle bu oteli tercih etmeye karar vermiştik. Fakat yine de konsolosluğa uzak olması Hong Kong’a gidene kadar bizi düşündüren bi unsur olmuştu. Daha önce forumda da yazılmıştı ama biz de tekrar şunu söylemeliyiz ki Hong Kong’un köyünde kalmadığınız sürece uzak diye bir şey yok. O kadar iyi bir metro ağı var ki ulaşım anlamında kaldığımız günler boyunca asla bir zorlukla karşılaşmadık. Bu otelde 18 gün kaldık ve çok da memnun ayrıldık. Metroya yakın, temiz, belirli saat aralıklarında ama her saat olmak üzere shuttle hizmeti mevcut, Türkiye’deki gibi beklemeyin ama günü çok da iyi şekilde kurtaran bir kahvaltısı var, her talebi güler yüzlülükle çözen güzel bir ekip çalışıyor.
Buraya Nicolson randevumuzdan 2 gün önce geldik. Çünkü hem ulaşımı hem de ortamı biraz keşfetmek istemiştik. Doktor randevusundan bir gün önce de Nicolson’a gittik. Hem kaç dakikada gidebileceğimizi görmek hem de nerede olduğunu öğrenmek için. Hong Kong’ta ulaşım oldukça kolay, o yüzden bir yerden bir yere gitmek için haritalar uygulaması tamamen işimizi gördü.
NICOLSON DENEYİMİ
Nicolson’a gitmeden önce MMR (su çiçeği, kızamık, kızamıkçık) için hastanede kan testi yaptırdık. Referans değerlerine göre de TDAP, MMR ve grip ilacı aşımızı ülkemizde olduk. Bu aşıları sağlık ocaklarından temin edip ücretsiz bir şekilde yaptırabilenler de var ama bizim sağlık ocağımız yapmadı. Eczaneden ücretli şekilde temin edip sağlık hekimimize yaptırdık. Karşılığında aşı kartlarımızı alıp yeminli tercüme ettirdik. Evlenirken zorunlu olan kan testlerini de götürdük çünkü Hepatit B için kan testi raporu da isteniyordu.
Nicolson’a götürdüğümüz evraklar:
- 5 adet fotoğraf (1x1.5 inc)
- Aşı kartları (yeminli tercüme)
- Antikor sonuçları (yeminli tercüme)
- Greencardı kazandığımızı gösteren sayfanın çıktısı
- Hedeflenen ABD adresi, telefon numarası ve mail adresinin yazdığı bir çıktı
8 Ekim sabahı saat 9 gibi Nicolson’a gittik. Girişteki bankoya greencard için geldiğimizi söyledik ve bize bir sıra numarası verildi. Kısa bir bekleyişin ardından bankoda sıramız yandı. Gerekli evraklarımızı verdik. Bizden, yanında Türkçe açıklamaları da olan bir ya da birkaç formu İngilizce şekilde doldurmamızı istediler. Bu işlemleri de tamamladıktan sonra bizi yan taraftaki odaya yönlendirdiler. Orada eşimin ve benim kilo, boy, göz, ateş kontrolümüz yapıldı ve kan alındı. İşlemlerin ardından koridorun sonundaki yerde bornozlarımızı giyip beklemeye başladık. (Burada çalışan ekipteki herkes sizi en iyi şekilde yönlendiriyor. O nedenle öncesinde nerede ne yapmalıydım diye düşünüp panik olmanıza gerek yok.) İçerideki sağlık görevlisi bize seslenince akciğer grafimiz çekildi ve yeniden beklemeye başladık. Bu sefer biraz daha uzun bir bekleyişin ardından ilk girdiğimiz odanın karşısındaki odada bulunan doktor çağırdı ve kısa bir kontrol daha gerçekleştirdi. Burada sadece kalbiniz, ciğerleriniz dinleniyor. Aşırı kısa bir işlem yani ekstra bir sağlık taraması yapıldığı söylenemez. En son Türkiye’de bulamadığımız için olamadığımız polio aşısını da olduk ve toplamda bütün bu işlemler yaklaşık 2 saat sürmüş oldu. Bu süreçte herhangi bir zorlukla karşılaşmadık. Çünkü birçok yerde Türkçe şekilde ne yapmanız gerektiği anlatılıyor. En sonunda eşim ve benim için toplamda 8600 HKD ödeme yaptık ve oradan ayrıldık. (Bizimle aynı zamanda giren kişilerden daha yüksek para ödeyenler var. Bizim bu şekilde ödemiş olmamızın sebebi antikor sonuçlarımızın tam ve 1 aşı dışında yaptırılması gereken diğer tüm aşıları Türkiye’de yaptırmış olmamızdı. Yani siz oraya daha fazla eksik aşıyla giderseniz ya da antikor testinizle bazı aşılarınızı ispat edemezseniz bir anda çok daha fazla paralar ödeyebilirsiniz.)
BEKLEME SÜRECİ VE HONG KONG HAKKINDA
Artık geriye sadece Nicolson’dan gelecek olan sonuçları bekleyip mülakata girmemiz kalmıştı. Okuduğumuz ve izlediğimiz kadarıyla Nicolson’ın sonradan tekrar çağırma ihtimalini göz önüne alarak Hong Kong’tan çok da uzaklaşmadan aradaki 12 günü bol bol gezerek değerlendirdik. Observation Wheel, Avenue of Stars, Clock Tower, Edward Youde Aviary, The Peak Tram, Ocean Park, Victoria Peak, Madam Tussaud, Victoria Limanı, Buddha, Peng Chau, Tai O, tapınaklar, kiliseler… neresi varsa gittik. Yerel yemekler ve restoranlar ne kadar dikkatimizi çekmese de hatta kokusu bile kötü gelse de günlerimizi dolu dolu gezerek geçireceğimiz çok güzel yerler vardı.
17 Ekim Cuma günü öğleden sonra Nicolson’dan sonuçları alabileceğimize dair mesaj aldık. Gidip evraklarımızı alıp çıktık, ekstra bir işlem olmadı.
MÜLAKAT GÜNÜ
Günler hızlıca geçti ve geldik kritik güne. 20 Ekim sabahı uyandık, hazırlığımızı yaptık ve konsolosluğa doğru yola koyulduk. Metro ile yaklaşık 20-30 dk süren bu yolda insan gerçekten çok stres oluyor. Çünkü aylarca verdiğin emeğin sonucunu alamama riskin %1 bile olsa insanı oldukça geriyor.
Konsolosluk önünde tercüman Berat bey ile buluştuk. (Mülakat esnasında size bir tercümanın eşlik etmesini isterseniz önceden konsolosluğa bunu bildiren bir mail atmalısınız ki içeri girerken bir sıkıntı yaşamayın.) Berat bey Hong Kong’da okuyan genç bir beyefendi. İngilizcesi oldukça iyi ve oradaki prosedürlere oldukça hakim. Bizim sadece prosedürel anlamda işimizi kolaylaştırmakla kalmayıp psikolojik anlamda da rahatlamamıza yardımcı oldu. Diğer tercümanlar 300-400 hatta 500 Amerikan dolarından bahsederken Berat beye yalnızca 1000 HKD ödeme yaptık. Buradan kendisine teşekkür ediyoruz.
Sıkı bir güvenlik kontrolünden sonra içeri girdik. Girdikten sonra üst katta sağdaki odada mülakatımız için beklemeye başladık. Konsolosluk şansımıza boş olduğundan birkaç dakika sonra gözlüklü bi memur bizi çağırdı. Pasaportumuzla beraber bizden istediği evrakları teslim ettik.
Benden istediği evraklar (asıl talihli); doğum belgesi 2 adet (Kıbrıs doğumluyum), adli sicil kaydı, üniversite-lise diplomaları ve transkriptleri, askerlik belgesi ve evlilik belgesi idi. Eşimden istenilen belgeler ise; doğum belgesi, nüfus kayıt örneği (en kapsamlısı) ve adli sicil kaydı. Belgeleri verip beklemeye başladıktan 5-10 dakika sonra hanımefendi evlilik cüzdanımızı da istedi ve onu da teslim ettik.
İstenen belgelerin tamamını teslim ettikten sonra ben, eşim ve Berat bey oturup beklemeye başladık. O sırada en sağdaki bankoda görüşme yapılıyordu. 30-40 dakikalık bir beklemenin ardından sıra bize geldi. Oldukça güler yüzlü ve sempatik bir beyefendi vardı karşımızda. İlk önce parmak izlerimiz alındı, sonrasında ise sağ elimizi kaldırıp yemin ettik. “İlk evliliğiniz mi, daha önce tutuklandınız mı, daha önce 1 yılı aşkın süre başka bir ülkede bulundunuz mu, en yüksek mezuniyet dereceniz ve meslekleriniz nedir?” soruları soruldu. Bunları cevapladıktan sonra vizemizin onaylanmasını tavsiye edeceğini ve 5-7 gün içinde tarafımıza mail gönderileceğini bildirildi. Görüşme yaklaşık beş dakika sürdü. Arkadaşlar açıkçası bu bizim beklemediğimiz bir şey olduğu için ne olduğunu pek anlayamadık. Greencardtan sonra evlenmiştik ve çok yeni bir çifttik. İlişki kanıtı için kocaman bir klasör hazırlamıştık. Sayfalarca Whatsapp konuşmaları (Anlaşılması için kendimiz İngilizce’ye de çevirmiştik), biletler, tatil rezervasyonları ve resimlerimiz. Vizemiz onaylanmadan önce hiçbirine bakılmamıştı. Muhtemelen bizim şansımıza çünkü bizden sonra giren ve bizim gibi greencardtan sonra evlenen çiftlerin bazılarından ilişki kanıtı talep ettiklerini duyduk. Bu nedenle eğer böyle bir durumunuz varsa her ihtimale karşı hazırlıklı olmanızı öneririz.
TEKRAR BEKLEME SÜRECİ
20 Ekim pazartesi günü mülakata girmiştik ve çıktıktan hemen sonra sabırsızlıkla “pasaportunuzu gelip alabilirsiniz” mailini beklemeye başlamıştık bile. Arkadaşlar gerçekten Hong Kong’taki en stresli günlerimiz olabilir. Evet mülakatımızda hiçbir aksilik olmadı ve onaylanması tavsiye edilecekti. Ama insan pasaportu eline alıp Amerika vizesini görmeden hep olumsuz bir şeyle karşılaşmaktan korkuyor. Salı günü muhtemelen mail bugün gelmez diye düşünüp biraz kafamız dağılsın diye bir yerlere gittik ama çarşamba günü eşimde de bende de full kaygılı bir bekleyiş vardı. Ta ki öğleden sonra saat 3’e kadar. Konsolosluktan mail geldi ve tabii apar topar gelen mailin çıktısını alıp soluğu konsolosluğun kapısında aldık. Kapıdaki güvenlik eşimi içeri almadığı için ben gerekli güvenlik kontrollerinden tekrar geçerek tek başıma vize mülakatımızın yapıldığı yere çıktım. Karşımdaki memur pasaportlarımızı kontrol ettikten sonra bana bir şeyler söyledi (heyecandan hiçbir şey anlayamadım) ve pasaportları bana teslim etti. Evet arkadaşlar bu yorucu ama bir o kadar da keyif aldığımız sürecin sonunda greencard için vizemiz basılmıştı.
Şimdilerde ise hem memleketimizden ayrılacak olmanın hüznü hem de yeni bir başlangıcın heyecanlıyla Amerika’ya gitme planları yapıyoruz. Umarız isteyen herkes beklediği şansları yakalar ve hayal ettiği hayatı yaşar. Ve yine umarız bu yazı size bu süreçte ışık tutabilir.
Sevgiyle.
GREENCARD İÇİN EVRAK LİSTESİ
Benim çıkarttığım evraklar (asıl talihli):
- Fotoğraf (2 adet / 2x2 inc)
- Eski pasaport (aslı + fotokopisi)
- Yeni pasaport (aslı + fotokopisi)
- Formül A / Doğum belgesi (ilçe nüfus müdürlüğünden çok dilli + fotokopi)
- Formül B / Evlilik belgesi (ilçe nüfus müdürlüğünden çok dilli + fotokopi)
- KKTC doğum belgesi (bunu altta açıklayacağım, apostil)
- Lise diploması (yeminli tercüme + fotokopi + apostilli)
- Lise transkripti (yeminli tercüme + fotokopi)
- Lise mezuniyet belgesi (e-devlet’ten, yeminli tercüme + fotokopi)
- Üniversite diploması (yeminli tercüme + fotokopi)
- Üniversite transkripti (orijinal belgem İngilizce)
- Askerlik belgesi (e-devlet’ten, yeminli tercüme + fotokopi)
- Arşivli adli sicil kaydı (e-devlet’ten İngilizce çıktı + fotokopi)
- SGK hizmet dökümü (e-devlet’ten, ilk ve son sayfa yeminli tercüme + fotokopi)
- Sosyal güvenlik kaydı (e-devlet’ten, yeminli tercüme + fotokopi)
- İkametgah belgesi (ilçe nüfus müdürlüğünden, yeminli tercüme + fotokopi)
- Vukuatlı nüfus kayıt örneği (İlçe nüfus müdürlüğünden en kapsamlı hali, yeminli tercüme + fotokopi)
- Evlilik cüzdanı (yeminli tercüme + fotokopi)
- Banka dökümü (son 6 ay İngilizce şekilde bankadan alınabiliyor)
- DV program sayfası + DS260 conformation page
- USA hedeflenen adres ve telefon numarası
- 2NL çıktısı
- Tercüman için mail çıktısı (Girişte güvenliğe göstermek için)
- İngilizce CV
Eşimin çıkarttığı evraklar:
- Fotoğraf (2 adet / 2x2 inc)
- Eski pasaport (aslı + fotokopisi)
- Yeni pasaport (aslı + fotokopisi)
- Formül A / Doğum belgesi (ilçe nüfus müdürlüğünden çok dilli + fotokopi)
- Formül B / Evlilik belgesi (ilçe nüfus müdürlüğünden çok dilli + fotokopi)
- Lise diploması (yeminli tercüme + fotokopi + apostilli)
- Lise transkripti (yeminli tercüme + fotokopi)
- Lise mezuniyet belgesi (e-devlet’ten, yeminli tercüme + fotokopi)
- Üniversite diploması (yeminli tercüme + fotokopi)
- Üniversite transkripti (yeminli tercüme + fotokopi)
- Arşivli adli sicil kaydı (e-devlet’ten İngilizce çıktı + fotokopi)
- SGK hizmet dökümü (e-devlet’ten, ilk ve son sayfa yeminli tercüme + fotokopi)
- Sosyal güvenlik kaydı (e-devlet’ten, yeminli tercüme + fotokopi)
- İkametgah belgesi (ilçe nüfus müdürlüğünden, yeminli tercüme + fotokopi)
- Vukuatlı nüfus kayıt örneği (İlçe nüfus müdürlüğünden en kapsamlı hali evlenmeden önce ve evlendikten sonra olmak üzere toplamda 2 adet, yeminli tercüme + fotokopi)
- Evlilik cüzdanı (yeminli tercüme + fotokopi)
- USA hedeflenen adres ve telefon numarası
- İngilizce CV
KKTC Doğum Belgesi: KKTC doğumlu olduğum için Lefkoşa’ya gidip KKTC İç İşleri’nden doğum belgemi aldım. Belgeyi aldıktan sonra pul yapıştırıp kaşe imza yapttırdım. Daha sonra KKTC Dış İşleri’de de aynı işlemleri yaptım. En son Türkiye Büyükelçiliği’ne gidip dosyayı tasdik ettirdim. Pul 20-30 TL civarında bir şey. Büyükelçilikte ise tasdik ücreti yaklaşık 700-800 TL civarında. Tasdik olmazsa Türkiye’den apostil yaptıramıyorsunuz onun için bu önemli. Bu arada yaz çalışma saati olduğu için mi bilmiyorum ama büyükelçilik saat 12.30-13 gibi kapanıyordu. O saatten sonra işlem almadılar. Yani o saate kadar yaptıramasaydım bir günde halleder dönerim dediğim işlemler için ekstra bir gün daha kalmam gerekecekti. Bilmiyordum, ben de şans eseri öğleden önce hallettim bütün işlerimi. Bunu da göz önünde bulundurarak gidin derim.
-
@aysegul özel olarak teşekkür etmek istediğim kişilerden birisisiniz . Süreçte detaylı verdiğiniz bilgiler o kadar önemliydi ki. Çünkü atlayabileceğiniz Küçük bir ayrıntı süreçte size anormal zorluk olarak geri dönebiliyor. İyi ki vardiniz.
Sahsinizda süreçte olan herkese bende başari ve mutluluk diliyorum.
Pasaport/giriş süreçleri sonrası ABD süreci önce kısa bir giriş çıkışla olmasını planladık. Şimdilik. Bizim adaptasyon sürecinin biraz daha rahat olabileceğini varsayıyorum. Gideceğimiz yerdeki yakın akrabalardan dolayı. Ama daha zorunyda göze aldık.
Hakkımızda hayırlısı olsun. Hepimize.
Tekrar özverili paylaşımoarinizdan dolayı teşekkür ederim. -
@Subutay rica ederim, önemli olan süreçlerimizi sıkıntısız ilerletmek, bu amaçla da herkes bilgisini paylaşıyor, kimimiz az kimimiz çok

Ben de size başarı, sağlık, mutluluk diliyorum.
Bizim planımızda önce giriş yapıp 2-3 hafta yerleşmeyi düşündüğümüz yeri görmek, gezmek; sonrasında -bizde çocuklar da olduğu için- okullar kapanır kapanmaz gidip yerleşmek.
Hepimiz hakkında hayırlısı olsun inşallah.
Artık plan-program ve hazırlık yapma zamanı
-
@Subutay tebrikler, darısı tüm hepimizin başına

-
@Subutay hayırlı olsun. Yazınızı okuyunca aynı heyecanı tekrar yaşadım. Geziye gelmiş gibi olan öğrenci grubunu görünce şaşırmıştım. Ve bende sakallı adamdan mülakat oldum. Acaba sabah dışarıda beklerken muhabbet ettiğimiz aile siz miydiniz? Arkanızda babam ile sıradaydım ve mülakat saatim gelince erkenden ayrılmıştım. Kızınızın okulu için soğuk bir eyalete gidecektiniz.

-
merhabalar bende size kisaca kendi deneyimlerimi anlatnak isterim. Yazma konusunda iyi degilim bastan soyleyeyim.
oncelikle forumdaki herkese cok tesekkur etmek isterim.10 Kasim Unganlar randevu 10:35 bitis 15:00
- edevletten asi belgesi bastiramadim/bastirmadim, asilarin ekran goruntusunu mail attim.
- iki yetiskin 1 cocuk total 47k
- apandist epikiriz goturemedim 20 yil oncesine ait, sorun olmadi.
- pzt gitmeyin cok yogun oluyor, dr kendiside soyledi.
- 4 haftadir kolestrol hapina basladim onuda goturdum.
14 kasim asil olay.
8 deki randevu icin 7 de siradaydik. @Sabutay in dedigi gibi 50 kisilik ogrenci grubu. Neyse iceriye girdik sira nosu verildi. Turk calisanlar sizi yonlendiriyor. Evrak teslimi icin bekliyoruz, Numara yandi kucuk bir odaya girdik, turk bir bayan karsiladi.
Pasaportlar
resimler,
diploma su bu derken yani normal evraklar, Bosanma belgesi dedi, dedimki bosandigim vukuatli nufus orneginde yaziyor, ki zaten ikinci evlilik yapmisim cocuk bile var. Bu kagida ne gerek var. Yok dedi bu kagit olmazsa gorusme olmaz baska tarihe ertelenir. Ee napcaz? giriste bilgisayar var kullanabilirsin. edevlete nasil gircem ? telefon yok.
Disari cikin kagidi bir sekilde getirin aksi taktirde gorusme olmaz.Neyse bir kagit verdi uzerinde iki satir yazi amerikan konsoloslugu , adim ve tarih . Bir saate halledin yoksa gorusme olmaz dedi.Dedim en azindan iki saat verin ki halledeyim. Beyfendi erken gelmeye calisin dedi.Apar topar ciktim disari hallettim bir sekilde. Geri dondum giriste kagidi gosterdim. Kapida bunun uzerinde saat yok dediler o an anladim aslinda Turk bayan bana yardimci olmus ki zaten 1 saat 1 bucuk saate filan hallettim.
Bosanma belgesini bayana verdim. Sira numarami bana geri verdi. Disarida bekleyin numaraniz yanicak. Hala soluk solugayim 100 kg lik bir insan nasil kosar siz dusunun. Askerde bile o kadar kosmadim 6 ayda:))
Numara yandi hep bayan hayal ediyorum. (cunku bu zamana kadar 3 gorusmede hep bayandi)
neyse 30lu 40 li yaslarda bir erkek. Direk ingilizce konustu. Turk bayanin yaninda esimle ingilizce konusmustum muhtemelen ondan. Yemin ettirdi, parmak izi filan .Kagitlara bakiyor, beyefendi (turkce) diplomanizin aslini gorebilirmiyim? verdim.
-
Arabistandami yasiyorsunuz?
Ewet. -
Aileniz?
Onlar suanda Tr de ama gectigimiz sene 11 ay arabistanda yasadilar. -
Daha once ABD vizesine basvurdunuzmu?
Evet J1,C1D ve tursit vizesi. Turis vizemin suredi muhtemelen bitti. Gormek istemisiniz dedim? Lutfen dedi. getirdim eski pasapotta onu aldi. -
Ne isle mesgulsunuz?
Sefim.
O sirada sabika kagitlarina bakti, bankada para gostermedim. Butun birikim borsada ve fonlarda oldugu icin Osmanli menkulden indirdigim hesap dokumleri var, orayi hic incelemeden gecti.
Nerede yasayacaksiniz?
- Hayalim Sikago ama nerede is bulursam orada.
Sonra hanima bir iki bisey sordu. Dogum belgesi filan.
Sonra birden .Over stay (vize bitiminden sonra kacak kalmak) yaptinizmi ? dedi
- Hayir asla dedim.
Neden Sikago ?
- Cok seviyorum dedim.
Sonrasi tebrikler filan. Ben yinede abd de pasaporttan gecipte havaalani disina ayak basincaya kadar green card aldim demem:)))
Sakina elemana bak ne kadar rahat anlatiyor diye dusunmeyin!!! icimdeki firtinalari ben bilirim:))
umuyorum herkes sorunsuz sekilde alir.
SAYGILAR SEVGILER
-
@chefozy tebrikler, gözünüz aydın! Chicago’yu seçecekseniz şehrin kuzey ve kuzeybatı suburb’lerinin listenizin başında olmasını tavsiye ederim

-
Evet arkadaşlar vizem 5 Kasım günü onaylandı. 28 yaşımda bekar bir erkek olarak süreç boyunca yaşadığım bütün deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu yolda yeşilkartforum'un desteği ve bilgisine çok teşekkür ederim.
3 Mayıs akşamı sonuçlar açıklandı ve o andan itibaren bütün süreçte ne yapmam gerektiğinin araştırmasına girdim. Mevcut bir pasaportum vardı ancak Aralık 2025'te biteceğinden yeni pasaport çıkardıktan sonra DS-260 formunu doldururum diye bir düşünceye girdim ancak bi kaç yerden okuduklarıma göre buna GEREK OLMADIĞINI, mevcuy pasaportum ile formu tamamlayıp yeni pasaport çıkarttığımda bunu yanımda götürmemin YETERLİ olduğunu öğrendim ve 4 Mayıs günü DS-260 formunu doldurdum. Bundan sonrası zaten uzun bir bekleme süreci.
Ekim 2025'e geldiğimizde forumu takip ederken benzer case number'a sahip olan talihlilere randevu maili geldiğini gördüm ve beni endişelendirdi. Bana henüz hiçbir mail ULAŞMAMIŞTI. Bunun üzerine KCC'ye mail atarak bir sorun olup olmadığını sordum. 3 gün sonra (6 Ekim 2025); sistemsel bir sorun olduğunu, çözmeye uğraştıklarını ve Ankara'da randevumun 5 Kasım tarihine verildiği bilgisi geldi. Önümüzdeki 1 hafta içerisinde randevu onay maili ulaşacağı yazıyordu. 10 Ekim'de randevu onay maili geldi ve dvprogram.state.gov'a bakmam gerektiği yazıyordu.
Randevu tarihine 1 aydan bir az süre vardı bu yüzden biraz gerekli olmayan bir telaşa girdim.
Gerekli belgeleri temin etmeye çalıştım.Unganlar'dan randevuyu en geç 3 Kasım'a alabiliyordum ama riske atmamak adına 31 Ekim'e aldım. Unganlar'a İzmir'den 31 Ekim 04.30 uçağı ile Ankara'ya gittim. Esenboğa'ya indikten sonra 06.20'de kalkan 442 no'lu EGO otobüsüne bindim ve GÜVENPARK (Kızılay Meydanı) durağında indim. Kahvaltı vesaire vakit geçirdikten sonra yine aynı duraktan 437 numaralı kuğulu park'tan geçen bir EGO otobüsüne binerek konuma ulaştım. (konum haritalarda düzen laboratuvarlar grubu kavaklıdere şubesi olarak geçiyor)
9.35 gibi unganlara geldim 9.45 randevum olduğunu söyledim siz oturun biz sesleneceğiz dendi kısa bir süre içerisinde beni çağırdılar pasaport ve aşı kartlarını istediler.
Aşı kartım yok dedim sorun değil dendi. DS-260 formunu doldururken eski pasaportumu girmiştim randevuyu yeni pasaportumla aldığımı belirttim ve yeni pasaportumu verdim. (her iki pasaportumu da yanımda getirdim sadece yeni olanı aldılar) webcam ile fotoğrafım çekildi ve bir imza kağıdı verilerek 5. kata kan vermek için çıkmam istendi. 5. katta dosya ve pasaportumu verdikten sonra ismimi seslenmelerini bekledim. ismim seslenince 1990,25 TL bir ödeme yaptım ve kan verdim. ardından 3. kata inmemi söylediler. 3. katta yine pasaport ve imza kağıdını verdim oturup dinlenin size sesleneceğiz dendi. 10-15 dakika sonra seslendiklerinde akciğer grafisi çekildi ve 4. kata geri gitmem istendi. 4. kata geri döndüm pasaportumla beraber imza kağıdını verdim. 11.45 te muayneye gelin diyip beni saldılar. bu işlemler yaklaşık 50 dk sürdü 10.35 gibi bitmişti. 1 saat etrafta dolaşıp geri döndüm 11.45 te olan randevuma anca 12.25te girebildim. sadece iç çamaşırlar kalacak şekilde muayne önlüğü giydim doktor muayne yaparken sorular soruyor astım, kansızlık, böbrek hastalığı, karaciğer, kalp hastalığı dövme piercing var mı sigara alkol uyuşturucu kullanımı gibi sorularına evet hayır şeklinde cevap veriyorsunuz. nereye gitmek istediğinizi ne iş yaptığınızı soruyor. sol ve sağ kola aşılarımı yaptıktan sonra hayırlı olsun diyerek giyinmem için odadan çıktı.
Sekretere giderek muaynemin tamamlandığını söyledim. İşleminiz tamam sadece göğüs filminde bir sıkıntı olması durumunda saat 15.00'e kadar arayarak tekrar çağırabileceklerini söyledi. Ancak sorun olmadı ve çağırmadılar. Sekretere akşam İzmir'e döneceğimi dosyamı 4 Kasım tarihinde Ankara'ya tekrar geldiğimde alacağımı söyledim. Sabah 9 Akşam 5 aralığında istediğiniz vakit alabilirsiniz dedi.4 Kasım’da tekrar Ankara’ya gittim ve ilk işim unganlar’dan dosyamı almak oldu. Dosyamı aldım ve sonraki gün için bütün evraklarımı kontrol ettim. Her şey tamamdı.
5 Kasım sabahı ABD Büyükelçiliği önüne geldim. Randevum 08.00’da olmasına rağmen ben 07.10 gibi ordaydım. Herkes anlamadığım bir sıraya girmişti. Oradaki polis sıraya girilmesine gerek olmadığını, randevu saati gelenleri çağıracaklarını belirtti. 07.30 - 07.45 ve 08.00 randevuları olarak adım adım içeri alındık. Bahçede içeri girerken sadece pasaportunuzu hazırlayıp bekliyorsunuz. Sıra bana geldiğinde 2 pasaportumun olduğunu belirttim. Görevli personel çok güler yüzlü bir şekilde sadece yeni olanı vermemin yeterli olduğunu söyledi. Daha sonra ismimizle çağırdıklarında X-Ray’den geçtik ve mülakatların yapıldığı binaya doğru yürüdük. Binadan içeri girince greencard randevusu olanlar direkt 330 doların ödendiği vezneye gidiyor. Ödeme işlemi ile birlikte size bir sıra numarası veriliyor. Numaranız ilk kez yandığında evrak teslimi için yanmış oluyor. Görevli sırayla istediği belgeleri söylüyor.
Benden istedikleri:
Nüfus Kayıt Örneği
Adli Sicil Belgesi
Askerlik Belgesi
Banka Hesap Dökümleri
Diplomanın Aslı ve Fotokopisi
Sağlık Muayenesi ZarfıBen ek olarak yanımda ikametgah belgeleri, ustravel transaction complete barkodu, tapular, konsolosluk maili, dv260 formu çıktısı gibi evraklar da götürdüm ancak hiçbirine gerek yok dedi.
Pasaportunuz yenilenmiş güncelliyorum dedi. Ayrıca ADB’deki adresi değiştirmek isteyip istemediğimi sordu. Ben DV260 formuna adres yazmamıştım o yüzden evet diyip bir kağıda yazdığım adresi görevliye ilettim ve sisteme ekledi. Mülakatı hangi dilde yapacağımı sordu, Türkçe dedim.Daha sonra yan tarafa geçin orada tekrar numaranız yandığında mülakatınızı gerçekleştireceksiniz dediler. Yan tarafa geçtim ve çok kısa bir sürede numaram yandı.
Görevli felaket türkçesiyle verdiğim bilgilerin doğruluğuna yemin ettirdi.
Sorduğu sorular şunlardı:
-Amerika’da hangi eyalete gideceksin?
-Neden Florida?
-Ne iş yapıyorsun?
-ABD’de ne iş yapmayı düşünüyorsun?
-Daha önce hiç evlendin mi?
-Evlenmeyi düşünüyor musun?Bu sorulara kısa kısa yanıtlar verdim. Görevli sürekli dosyamı kurcalayarak beni biraz gerdi. Daha sonrasında diplomamın orijinalini, banka dökümlerini ve 2 ADET FOTOĞRAFIMI (olay burda ilginçleşti) geri verdi.
Görevliye size fotoğraf gerekli değil mi? Diye sordum ve gerek yok dedi.
Çok garibime gitti ancak vizeniz onaylandı size 1 hafta içerisinde mail ulaşır dendi. İçimde şüpheli bir sevinçle oradan ayrıldım.5 Kasım akşamı İzmir’e döndüm. Ertesi gün bir telefon geldi. -Merhaba ABD Büyükelçiliğinden arıyorum Bora Çiçek ile mi görüşüyorum.
- Evet buyrun
-Bora bey tam vizenizi basıyorduk dün arkadaşımız bir yanlışlık yapmış..
+?????
.. fotoğrafları size iade etmişler. - Ben arkadaşınıza fotoğrafları bana geri verirken sormuştum bana gerekli değil demişti.
-Evet doğrudur - Ne yapacağız şimdi?
-Ankara’da mısınız?
+Hayır, İzmir’e döndüm burda yaşıyorum.
-Tamam sorun değil, biz fotoğrafınızı sistemden çıkarmaya çalışacağız, çıkaramazsak gün içinde sizi tekrar arayıp fotoğrafları postalamanızı isteyeceğiz.
+Tamam teşekkür ederim.
Bu telefon konuşmasından sonra ilk işim fotoğrafçıyı arayıp çekildiğim fotoğrafın dijital kopyasını istemek oldu. Çok sağ olsunlar 1 saat içinde fotoğrafı bana mailden ulaştırdılar. Ben de ankara’ya bu şekilde bir telefon aldığımı bir aksilik çıkmaması adına fotoğrafın dijital halini onlara mail attım. Bir dönüş gelmedi. Araya hafta sonu girdi ve 10 Kasım pazartesi beni tekrar aradılar. Bora bey mailinizi de aldık ancak fotoğraf sorununuz çözülemedi bize postalamanız gerekiyor şeklinde. Ben de fotoğrafları bir zarfa koyarak 11 Kasım Salı günü büyükelçiliğe postaladım. PTT ile yolladığıma pişman oldum 3 günde anca teslim edebildiler. Şu an tekrar araya hafta sonu girdi ve elimde ne bir pasaport ne bir mail var. Pazartesiyi beklemekteyim. Umarım bir an önce sorunsuz bir şekilde pasaportuma kavuşabilirim.
- Evet buyrun
-
@chefozy tebrikler, bundan sonrasında işleriniz su gibi aksın, hayalleriniz gerçek olsun, mutlu bir yeni hayat diliyorum.
-
@kucurizm çok teşekkür ederim.
-
@Bora-Çiçek vize onayınız için çok tebrik ederim, pasaportunuza da bir an önce kavuşmanızı diliyorum. Pasaportuna birkaç gün geç kavuşmuş biri olarak yaşadığınız stresi tahmin edebiliyorum, ama biteceğini bilmek de bir şeydir
yeni hayatınızda mutluluklar dilerim, bundan sonraki işleriniz hiçbir engele takılmasın, su gibi aksın 
-
@burkingham eveeett. o benim

senide çok tebrik ediyorum. yolumuz yollarımız açık olsun. sağlık ve mutlulukla -
@aysegul tesekkur ederim umarim herkesin hayalleri gerceklesir.
-
@ATS16 tesekkur ederim. Her ne kadar sikagoyu sevsemde isin lokasyonuna gore yasayacagimiz yer belli olacak.
-
Arkadaşlar hatırlarsanız Annemin rahatsızlığı nedeniyle mülakat erteleme talebi yapmak zorundaydım Annem vefat etti 5 gün sonrasında 7 Kasım randevuma katılamadık talebime olumlu dönüş yaptılar Aralık ayında 4 farklı tarihe randevu sundular bende 15 Aralık ı seçtim onaylandı maili de aldım.Böyle bı durumla karşılaşan olursa özelden de yazabilir aşamaları anlatırım.
-
@mesut57 Allah rahmet eylesin,Mekanı cennet olsun.Allah sabır versin.Başınız sağ olsun.
Benzer Başlıklar
135
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k