DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Umut-P evet, böyle büyük çaplı bir kararın çıkması birçok dengeyi değiştirebilir. Şu son listeye baktığımda Avrupa bölgesinden toplam 14 ülke ve buradan DV kazanan 25.961 kişi var, hesap hatam varsa affola.. dış haber kaynaklarında da, başkanın 3. Dünya ülkelerinden göçü kalıcı olarak durdurma sözünden sonra bu listenin açıklandığı belirtiliyor.. eğer bunlar elek üstünde kalan ülkeler ise diğer ülkelere green card yolu açılabilir
-
@oktay3847 Yani bu listede sadece “3. Dünya ülkeleri” yok; bazı Avrupa ülkeleri ve bazı orta gelirli ülkeler de dahil edilmiş. Liste sadece coğrafi veya “gelişmiş yada gelişmemiş” ayrımına dayanarak yapılmamış;
ABD yönetimi bu ülkeleri göçmenlik başvurularında kamu yükü riski gibi kriterlerle değerlendirdiği yazmış. Bu kararla birlikte diğer ülkelere Green Card yolu otomatik olarak açılır diye bir şey olamaz ABD’nin belirlediği kriterlere göre değerlendirme yapılacak ve o değerlendirmeye göre vizeler verilip verilmeyeceği belirlenecek.“Kamu yükü” denilen kavram, bir kişinin devletten sürekli ve ağırlıklı maddi destek alması anlamına geliyor. Ancak genel tabloya bakıldığında, yıllık kamu yardımı ve destek harcamalarının yaklaşık %75’i ABD vatandaşlarına, sadece %25’i göçmenlere gidiyor. Yani yükün büyük kısmı göçmenlerden değil, zaten sistemin doğal yararlanıcısı olan vatandaşlardan kaynaklanıyor. Buna rağmen kamuoyunda, özellikle televizyon ekranlarında, bu yükün tamamı göçmenlermiş gibi sunulup halk desteği göçmen karşıtlığı üzerinden konsolide edilmeye çalışılıyor.
-
Bu bu ay aldığımız en iyi haber olabilir. Olası bir mahkeme süreciyle uğraşmak yerine direkt suspension kaldırılır gibi geldi bana, sonuçta hemen hemen kimseyi almıyorlar artık.
-
@Ramazan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@oktay3847 Yani bu listede sadece “3. Dünya ülkeleri” yok; bazı Avrupa ülkeleri ve bazı orta gelirli ülkeler de dahil edilmiş. Liste sadece coğrafi veya “gelişmiş yada gelişmemiş” ayrımına dayanarak yapılmamış;
ABD yönetimi bu ülkeleri göçmenlik başvurularında kamu yükü riski gibi kriterlerle değerlendirdiği yazmış. Bu kararla birlikte diğer ülkelere Green Card yolu otomatik olarak açılır diye bir şey olamaz ABD’nin belirlediği kriterlere göre değerlendirme yapılacak ve o değerlendirmeye göre vizeler verilip verilmeyeceği belirlenecek.“Kamu yükü” denilen kavram, bir kişinin devletten sürekli ve ağırlıklı maddi destek alması anlamına geliyor. Ancak genel tabloya bakıldığında, yıllık kamu yardımı ve destek harcamalarının yaklaşık %75’i ABD vatandaşlarına, sadece %25’i göçmenlere gidiyor. Yani yükün büyük kısmı göçmenlerden değil, zaten sistemin doğal yararlanıcısı olan vatandaşlardan kaynaklanıyor. Buna rağmen kamuoyunda, özellikle televizyon ekranlarında, bu yükün tamamı göçmenlermiş gibi sunulup halk desteği göçmen karşıtlığı üzerinden konsolide edilmeye çalışılıyor.
Ben Green Card yolu otomatik olarak açılır diye birşey söylemediğim gibi ima da etmedim. Kastettiğim, Avrupa’da vize almaya aday ülke vatandaşları arasında avantajlı duruma geçmiş olmamız hususu. İncelediğim dış haberlerde, başkanın devlet yardımlarından en çok faydalanan ülkelerle ilgili yayınladığı liste var, bu yasağın da gerekli taahhütler gelene dek süreceği yazıyor.
Bizim için, vize almaya aday Avrupa ülkelerinden ne kadarı kısıtlanırsa avantaj. Kota doldu sözünü duyup vizesini alamama riskiyle hiçbirimizin karşılaşmasını istemem. -
@Mert-A, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Bu bu ay aldığımız en iyi haber olabilir. Olası bir mahkeme süreciyle uğraşmak yerine direkt suspension kaldırılır gibi geldi bana, sonuçta hemen hemen kimseyi almıyorlar artık.
Bu ihtimal benim de aklıma geldi, zaten banlanan ülkeler çok sayıda kazananı olan ülkeler. DV'yi açsa bile kotanın yarısı dolar ancak şu şartlar altında.
Ama diğer yandan şuradan kırpacakları 20 bin göçmenin bile peşine düşmüşler sanki. Rezil bir durum oluştu maalesef. Birkaç hafta daha haber çıkacağını sanmıyorum bizle alakalı.
-
@Arthur-Morgan bu 20k göçmen nereli, o da önemli. Avrupalıysa zaten uğraşmazlar bence.
-
İran gibi ülkeler de banlıyken sağlık raporu alıp mülakata giriyorlardı,simdi bu 75 ülkenin de bana dahil olmasıyla basılan vize sayısı azalır tabiki fakat bu ülkenin vatandaşlarına mülakat verilmeyeceğiyle ilgili de bir bilgi var mı ?
-
@Mert-A Ağırlıklı olarak Avrupalı. Çekilişe giremeyen ülkeler de oyun dışı zaten (hindistan vb.) Geri kalan ülkeler de zaten Japonya, Güney Kore ve Avustralya gibi yerler…
-
Bu ileti silindi! -
@Umut-P bu karardan sonra Türkiye içinde de seçerek alabilirler o zaman.(kamu yükü olacak mı türkiye’de ne iş yapıyor-eğitim seviyesi ne vs bakabilirler diye düşünmekteyim.)
-
@Ceyda-Altun Evet büyük ihtimalle getirecekleri ek şartlar bazı maddi yükümlülükler olabilir. Başkanın bizzat kafaya taktığı bir konu bu.
Bu saatten sonra gidebilen arkadaşların da public charge hususuna çok dikkat etmesi gerekiyor. Onları da sık sık inceleyebilirler.
-
Dostlar belki paused sebebi bu idi simdi kalkabilir tabi bu bir varsayim
-
@earslann Bence, Trump Reisin kizi Necla Hanim sayesinde Turkiye listeye girmemis olabilir..

-
@MySea o kadarını yapsın bari dimi

-
@earslann bu arada "Dünya kupası", Amerika'da mı olacaktı? Acaba kim katılacak bu kupaya "vizesiz" belli ki dünyanın yarısı banlamış! Ne, nerede, nasıl olacak çok merak ediyorum.
-
@kemal85 Sadece göçmen vizeleri "askıya alındı". Komple tüm vizeleri kapatmadılar.
-
@gucarslan Sizce bu 75 ülkenin (eğer FOX’un paylaştığı ülkelerse) suspend edilmesi, pause açısından olumlu bir süreci başlatır mı? Ya da olumlu/olumsuz etkileri olur mu?
-
@Arthur-Morgan tamam da latin Amerika'da çıkardığı olay var, iran'da çıkarma ihtimali olan ayrı bir olay var, üstüne Avrupa'yı da diken üstünde tutuyor... Ben bu sene bizim başımıza gelenlerin, tüm vizelerin de başına gelebileceğine dikkat çekmek istiyorum.
Neyse çok olumsuz olmak istemem ama elimizde ki de belli.

-
@excan Ben de böyle hissediyorum, ya da olmasını istiyorum diyeyim. Artık birkaç iyi haberi hakettik bu kadar şanssızlıktan sonra
-
Pause ifadesi yerine göçmen vize mülakatı komple yasak olsa daha olumlu olurdu bizim için. Pause kalkar umuduyla bu ülkedeki insanlar mülakat alıp katılmaya yüksek oranda devam edecektir.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
46
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.