Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• DV2026'ya dair ilk istatistikler açıklandı.

• @Arthur-Morgan İstatistik ekranını nasım okumalıyız acab?

• EU zone da max CN ler 48-50K ve AF zone da 100K lar oldugu goruluyor, kabaca bu sene bu suspension den bagimsiz EU 30K larda max current olmasi beklenebilir, ama hole orani biraz dusuk gibi geldi gecen seneye gore ama her durumda gecen seneki kapanis olan 23K dan yuksek olmasini bekliyorum.

• Selamlar,

2025 ve 2026 yıllarına ait CN30000'e baktığımızda;

2025'te ilk 30000 içinde yaklaşık 16200 CN varmış;
    2026'da ise ilk 30000 içinde yaklaşık 13200 CN olduğunu görüyoruz.

Yani bu sene boşluk oranı daha fazla demek oluyor ilk 30k için.

2026 kazananları için bu bir avantaj diyebiliriz, durdurma kararından bağımsız olarak.
    Durdurma çözülürse 2026'nın 2025'ten daha yüksek kapatacağını söylemek sanırım yanlış bir tahmin olmaz.

Bültenlerdeki cut-off'ları değerlendirdiğimizde ise; son bültene dahil olan toplam CN sayısı için 2026 yılının, 2025'ten geride olduğunu görüyoruz.

Eğer durdurma kararından dolayı bülteni yavaş ilerletme gibi bir politikaları olmaz ise yani bülten süreci normal ilerler ise, Şubat'ta 15000'leri görmesi çok normal olacaktır.
    Durdurmanın bir an önce sona ermesini ve hepinizin vizelerinize kavuşmanızı gönülden diliyorum 🙏

@jcmaxwell, içinde söyledi: Sayılarla DV2026

EU zone da max CN ler 48-50K ve AF zone da 100K lar oldugu goruluyor, kabaca bu sene bu suspension den bagimsiz EU 30K larda max current olmasi beklenebilir, ama hole orani biraz dusuk gibi geldi gecen seneye gore ama her durumda gecen seneki kapanis olan 23K dan yuksek olmasini bekliyorum.

• @Arthur-Morgan, içinde söyledi: Sayılarla DV2026

DV2026'ya dair ilk istatistikler açıklandı.

Dosyalar konsolosluklara gönderildikçe pasaport ve soyadı koruması getiriliyormuş, bu sebepten ötürü veri çekilemez hale geliyormuş. Bu Ceac verisinde de ufak bir sapma var, EU 8500 - 11k arası bazı dosyalar var oldukları hâlde hole görünüyor.

CEAC üzerinden bilgi edinme işi de bitiyor gibi artık.

• Sıradaki bülten için tahminleriniz neler ?

• @Egemen-Eren-Gümüş Normalde 13 bin derdim ama şu süreçte (pause ) 11500 gibi tahmin ediyorum...

• @Egemen-Eren-Gümüş, içinde söyledi: Sayılarla DV2026

Sıradaki bülten için tahminleriniz neler ?

15000 olmalı

• DV2025’te CN 23.000 yaklaşık 13 bin dosyaya denk geliyordu. DV2026’da ise CN 28.000 yine yaklaşık 13 bin dosyaya karşılık geliyor. Buna ek olarak Türkmenistan’dan (EU) yaklaşık 2.500 kazanan şu anda yasaklı ülkeler listesinde yer alıyor.

Bu yıl geçen yılla aynı sayıda vize dağıtılırsa, final cut-off’un 27.500–28.000 civarında kapanacağını düşünüyorum. Ancak yıl içindeki pause’lar nedeniyle bu rakam biraz daha düşükte de kalabilir. Öte yandan, geçen yıl normalde verilenden (53-55k) daha az vize basıldığı için (46k), bu yıl daha iyi devam etmesi adına 30.000 ve üzerini görme ihtimali de tamamen göz ardı edilemez.

Yine de gerçekçi olmak gerekirse, mevcut siyasi tablo ve yönetimde kimlerin olduğu ortadayken, paylaştığım rakamlar oldukça iyimser senaryoyu temsil ediyor. Herkese bol şans 🙂

• Pause öncesi sorsaydin 14000 derdim fakat bu siyasi ortamda 12.000 olacağını tahmin ediyorum

• Pandemi zamanı vize basıl(a)madığında bülteni hızlıca ilerletip erkenden current yapmışlar. Normalde sorun olduğunda verilen tepki bu oluyor ama hiç görülmemiş bir süreçten geçiyoruz. Bülteni hiçbir şey yokmuş gibi arttırırlarsa iyiye işaret olur, aksi takdirde mülakat iptali yapmadan arka kapı yolla engel koymaya çalışıyorlar demektir.

Hiçbir şey yokmuş gibi arttırırlarsa da kişi sayısı olarak baktığımızda 16K olmalı en az. Türkmenlerin hiç vize alamamasını hesaba katarak veriyorum bu sayıyı.

• Mart ayı için bülten açıklandı, sayılar 11 binde aynı kaldı. Avrupa, Asya ve Afrika da aynı kaldı. Açıkçası bu yıl için pek umudum kalmadı.

• @Arthur-Morgan Maalesef şüphem doğru çıktı. Pause'u kaldırmak gibi bir niyetleri yok.

• @cttl Şubat Mart 11.000-de kaldı

• Bu ileti silindi!

• @bkaraca Mart bültenini nasıl görüyorsunuz acaba Visa Bulletinde Son 3 December January February var benim mi yanlışım var diye bakmak için geçmiş bültenlere baktım December 7750 January 8500 February 11000 olarak açıklanmış son bülteni ben mi görmiyorum arka arkaya 11000 olması lazım sabit kaldığını belirtmemiz için

• @iibrahimd Subat ayini seciniz ve basliklari okuyunuz. ed6f7911-e711-4bf1-922b-e629712bd7ea-image.png

• Evet maalesef ve bu cut-off normalin dışında diyebiliriz. Tabiiki bizim yaptığımız tamamen benzetme ve bu benzetmeye göre normal diyebileceğimiz şekilde ilerleseydi 15-16 binlerde açması çok olasıydı.

Çünkü bu sene CN'ler arasında boşluk oranı gayet fazla ve bu sizinki gibi yüksek CN'ler için bir avantajdı.
    Örneğin sizin bu sene 41binlerde olan CN'niz, 2025 senesi için 32binlere denk geliyor boşluklardan dolayı.

Yani kısacası şu anki mevcut durumdan dolayı, benzetmeler ve tahminler tutmuyor ve tutmayacaktır da. Bundan sonraki cut-off tahminleri de tamamen şansa dayalı olacaktır.

DV sürecinde son ana kadar umut vardır. Son anda yapılan hamlelerin hayatları nasıl değiştirdiğini özellikle 2024 yılı deneyimlerinde sıkça gördük. Okumadıysanız mutlaka 2024 deneyimlerini baştan sona okuyun.
    Bir bakmışsınız durdurma kararı kalkmış, herkes patır patır olumlu deneyimlerini paylaşıyor...

Tabi en önemlisi bu süreci hayatınızın en önünde, her şeyi bırakıp, olmazsa olmaz şekilde tutmamak. Özellikle bu sene.
    Ben başarabildim mi bunu, hayır. Ama kendi özel durumumdan dolayı hayalkırıklıklarına da kesinlikle hazırdım.
    Durdurmanın bir an önce kalkması ve herkesin vizesine ruh sağlığı yerinde bir şekilde kavuşmasını diliyorum...

@totuta, içinde söyledi: Sayılarla DV2026

@cttl Şubat Mart 11.000-de kaldı

• @cttl Mülakat deneyiminizi okumuştum uzun ve zorlu sürecin sonucunda vizenize kavuşmuştunuz. 20 li yaşlarda başvurup 40 lı yaşlarda çıktı demiştiniz bize 20li yaşlarda çıkıyor ama her işte vardır bir hâyır DV2026 talihlileri içinde umarım çok büyük bir sürpriz olur ve geçtiğimiz bu yolları mutlu bir şekilde Amerikada dostlarımızla otururken anlatırız 🙏

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |