Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @tumra bu yıllarda covid pandemisi hakimdi belki etkisi olmuştur, umarım bu yıl da all current görürüz

• Yasaklı

Anladığım kadarıyla pandemi etkisi bu yıla kadar devam etmiş ve geçmişten gelen bir sürü iş biriktiği için geçen senelerde gerek Ankara gerekse genel sıralamada bir yavaşlama olmuş. Oturumsuz dosya taşımanın kalkması da aslında normale dönüş sinyali. O yüzden bu sene sıralamanın current olmasını, Ankara'nın ise herkese randevu vermesini bekliyorum.

• Current aciklanacagi icin gecikmis olsa ya...

• Dün itibarıyla yeni seyahat kısıtlamaları getirildi:

Yaklaşık 6.000 kişinin DV2026 kapsamında bu kısıtlamalardan etkileneceği görülüyor. Buna bağlı olarak, vize alabilecek kişi sayısı 101.000’den yaklaşık 95.000 seviyesine düşmüş durumda.
    Belki de bu yüzden bülten henüz açıklanmadı; bekleyip göreceğiz. Bu koşullar altında bu yılın current olması gerekir, ancak mülakat dağıtımında hangi vize kategorilerine öncelik verileceğini de bilmiyoruz. Her şey şansa bağlı.

• @bkaraca ben de avrupa için özellikle son aylarda all current olacağını düşünüyorum. Neticede dağıtılmayan vizeler başka ülkelere kaydırılacaktır, bu bir avantaj gibi duruyor ama yine de ne olacağı asla belli olmaz.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   B bravist 

• Bülten açıklandııııı , 11.000 🥳 gözümüz aydın bir hareket oldu nihayet

• @demetdemirsf 12 binlere adım adım yaklaşıyoruz :)) Aktif olan arkadaşlara hayırlı olsun...

• @winter-is-coming siz diğer ay current olursunuz inşallah. Sabit kalmadan hızlı bir şekilde devam ederse umarım benim gibi yüksek numaralara da şans güler sanki 🍀

• Beklentime göre (en az 12000 bekliyordum) biraz düşük açıklandı. Numarası 11000 içinde olan tüm arkadaşlara kutlu olsun. Dileğim sezon sonuna kadar herkesin mülakat alabilmesi.

• Rekor bir rakamla, Afrika 10K, Asya ise 15K arttı. Afrika olmasa bile Asya’nın çok büyük ihtimalle diğer bültende current olacağını düşünüyorum. Peki, oralardaki kota Avrupa’ya kayar mı? Bekleyip göreceğiz. Önümüzde sadece 7 bülten kaldı; şimdiden current olan arkadaşlara hayırlı olsun.

• ⭐⭐⭐⭐

@bkaraca, içinde söyledi: Sayılarla DV2026

Rekor bir rakamla, Afrika 10K, Asya ise 15K arttı. Afrika olmasa bile Asya’nın çok büyük ihtimalle diğer bültende current olacağını düşünüyorum. Peki, oralardaki kota Avrupa’ya kayar mı? Bekleyip göreceğiz. Önümüzde sadece 7 bülten kaldı; şimdiden current olan arkadaşlara hayırlı olsun.

Bir bölgeye ait kota başka bir bölgeye aktarılamıyor.

Bu konuyla ilgili detaylı açıklamanın yapıldığı mesaj:
    https://yesilkartforum.com/forum/post/219321

• @Serapp Düzeltme için teşekkürler. Zaten kota sorunu olacağını zannetmiyorum; asıl sıkıntı, yeterli mülakatı verecek bültenin açıklanıp açıklanmayacağı. Benim gibi herkesin korkusu, DV2025’te olduğu gibi yılın düşük kapatması.

• ⭐⭐⭐⭐

@bkaraca Rica ederim yalnız kota sorunu her zaman mümkündür. 2023 yılında bülten 32bine kadar ilerlemişti fakat 7 Eylül günü kota bitti ve o gün mülakat için gidenler konsolosluk kapısından geri döndü maalesef.

• @bkaraca Asya'dan kazananların yarısına seyahat yasağı uygulandığı için bu kadar yüksek numarayla açıklandığını düşünüyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

Hayırlı olsun bülten, son aralıkta olan herkese atlanmadan, bekledikleri konsolosluk tarafından mülakat tarihi verilir inşallah.
    Bunu öğrenmenin en hızlı yolunu sağolsun Serap Hanım aşamalar başlığında paylaştı, orada gözden kaçıran olursa diye ben de buradan bülten takibi yapanlara hatırlatayım.
    https://yesilkartforum.com/forum/post/522573
    Mülakat tarihinizi öğrenmek için beklemeyi tercih ederseniz tahminen 7-10 gün (bazen çok daha uzun, istisnai de olsa geciktiği oluyor 2nl emailinin) sonra öğreneceksiniz. Ancak hemen KCC ye email gönderip 1-2 gün içinde öğrenmeyi seçebilirsiniz, birçoğumuz gibi..

Bu arada; ben de bir tık daha fazla bekliyordum bu ayı artık, çünkü son 6 yılın bu ay için açıklanan bültenlerinin ortalamalarını alsanız 12.6k gibi birşey yapıyor kabaca (ancak pandemi öncesi 2 yılda da 10k civarı açıklamışlar, hiç belli olmuyor yani) ama dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz, her yılın dinamiği farklı, ne zaman ne yapacakları gerçekten belli olmuyor.. Ortalamaymış, istatistikmiş hepsi hikaye oluyor bir anda 🙂

• @Serapp YouTube’da BritSimon’ı takip ediyorum ve kendisi kullanılmayan kotanın başka bölgelere aktarılabileceğini söylemişti. Sadece duymakla kalmayıp ben de araştırdım. 2024’te yayımlanan FAM’de, kullanılmayan bölgesel kotanın diğer bölgelere dağıtılabileceği açıkça belirtiliyor:
    “Any unused portion of a regional quota is distributed proportionally among the other regions.”

Kota sorunu olacağını düşünmüyorum. Bunun nedeni, Asya ve Afrika’dan şu anda yaklaşık 36 bin kişinin vize alamayacak olması. Bu da toplam sayıyı 95 bin civarına düşürüyor. Eğer Avrupa’da bir kota sorunu yaşanırsa, diğer bölgelerin kullanılmayan kotasından Avrupa’ya aktarım yapılması mümkün.

Elbette bu, ABD’nin kesin olarak böyle yapacağı anlamına gelmiyor; sadece hukuken bunun önünde bir engel yok.

Hele ki Birleşik Krallık’tan kazananların dosya numaraları 70 binler civarındayken, bültende bu yıl yüksek numaralar görüyoruz. Ayrıca Trump’ın da “Neden Afrika ve Asya’dan göçmen almak yerine Avrupa’dan almıyoruz?” şeklinde bir açıklaması olmuştu; bu da politik olarak Avrupa’ya daha pozitif bakılıyor olabileceğini düşündürüyor.

Ocak ayında CEAC verileri açıklandığında, tabloya çok daha sağlıklı bir şekilde bakabileceğimize inanıyorum.

• @bkaraca Evet Britsimon defalarca söyledi redistribution'ın mümkün olduğunu. Ayrıca son bülten yorumunda şunu yazmış:

"Africa region moved up quite well also, and both country exceptions got a good increase. Europe also got an increase, but I’m sure some EU selectees would have liked to have seen more movement. However, those people should be cheering for AS and AF to move faster in order to benefit from redistribution of unused visas."

Kesin bu şekilde hareket ederler demiyor ama Asya ve Afrika'yı bu kadar erken şekilde yukarı sürmelerini iyi bir işaret olarak yorumluyor.

• @winter-is-coming, içinde söyledi: Sayılarla DV2026

@demetdemirsf 12 binlere adım adım yaklaşıyoruz :)) Aktif olan arkadaşlara hayırlı olsun...

Bu rakamlara bende şaşırıyorum ve 12 olsa bende giderdim acaba mail atıp dosyamın Ankara'ya taşınması için rica etsem mi diye düşünüyorum. Bu sene tüm Türkiye'ye talihlileri en azından görüşmeye gidecek gibi ve herkes için mutlu bir sene olur.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

160

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |