@mutlu234 Amerika da kullandığın mastercard ta olabilir ama başka seçenek yok. Bankaya gitsen de ödemede sorun çıkıyor ödeyemiyorsun.
-
-
@sciencemil Süreç durmuş durumda 75 ülke yasağı için dava açılıcak araştırma yaparak davalar hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
-
ABC News / Politics
House passes funding package to end partial government shutdown House passes funding package to end partial government shutdown
The House held votes on Tuesday to reopen the government after it partially shut down over the weekend.
ac kapa oldu iyice.
-
Emeğine sağlık,çok gurur duydum.Başarılarının devamını canı gönülden diliyorum @crazycells
-
-
Başlıklar iltica (HR1) ile ilgili. DV ile alakalı bir konu değil
-
@Hasan-Sevinç teşekkürler. benim 10 yıllık pasaportun süresi doldu bir kaç ay önce. Böyle bir paylaşım görünce yeni yıl zammı gelmeden başvurayım dedim 😅
-
@gucarslan, içinde söyledi: Göçmen Vizesi Dosya Taşıma Kısıtlamaları (28 Ağustos 2025 Güncellemesi)
öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız. -
@SUAT-GUNAY, içinde söyledi: DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025
10K ve üstü ücret ise bana en az 60-70% kazanma olasılığı vermesi lazım...
Tamde senin icin chatgptye olasilik hesaplattim.
Tek kisi oldugunu varsayiyorum, ve Eger her yil 1000 dolar basavuru ucreti geldiginde basvuran kazanan orani %10’a yukseldigini kabul edersek sonuclar su sekilde;“10 sayılı bir zar (yani 1–10 arası numaralı) düşünelim.
Belirli bir sayının (örneğin 10’un) gelme olasılığı:
P(10) = \frac{1}{10}
Gelmemesi olasılığı:
P(\text{10 gelmeme}) = \frac{9}{10}Zar n kez atıldığında, en az 1 kez 10 gelme olasılığı:
P(\text{en az 1 defa 10}) = 1 - \left(\frac{9}{10}\right)^nŞimdi bazı örnek değerleri hesaplayalım:
Atış sayısı (n)
En az 1 kere 10 gelme olasılığı
1
0.1 → %102
1 − (0.9)² = 0.19 → %195
1 − (0.9)⁵ = 0.4095 → %40.9510
1 − (0.9)¹⁰ = 0.6513 → %65.13”Yani 1/10 olasilikli bir kurada 10 kez kura cekildikten sonra 1 kere tutma olasiligi %65.
Ilk kurada yuzde %10 konustugumuz gibi, ancak 10 kere arka arkaya ayni olasiligi icin kura cektiginde kazanma ihtimalin %65
Bence 10bin dolara deger hocam, seni bilmem ama ben veririm heralde.
Bununla birlikte 30 kere ust uste kuraya katilirsan kazanma oranin %95
Allah uzun omur versin 100 kerede iste %99.7 😄
Bu tarz seylerde insanlar ne verecem ya derler ama bakarlarki sans cok fazla diger seneler kazanma ihtimalimi azalir. Bu nedenle es kaza seneye 100 dolar vs olursa atlamayin derim.
-
@RyanSnowace Hocam boşa değil Trump ölümsüz değil ve bu kararda 1 senelik eğer uzatmazsa önümüzdeki sene karar geçersiz olucak endişelenmeyin hiçbir şey bilmiyorsaniz üniversite egitimi sonrasi ABD'de yükseklisans deneyin diye öneri yapabilirim...
-
....amerikada bu tur olaylar cok oluyor,bui silahli zorbalarin gucu sadece okul cocuklarinami yetiyor,bunlar zihinsel ozurlu insanlar olmalilar akli yerinde olan boyle bir sey yapmaz.,gercekten uzucu ve aci seyler.
-
ABD, vize ücretlerine yüzde 135 zam... 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak
ABD Kongresi’nde kabul edilen “One Big Beautiful Bill Act” kapsamında, 1 Ekim 2025’ten itibaren tüm göçmen olmayan vizelere 250 dolarlık ek ücret uygulanacak. Yeni düzenleme, turistlerden öğrencilere, işçilerden değişim programı katılımcılarına kadar milyonlarca kişiyi etkileyecek.
ABD’nin getirdiği “Visa Integrity Fee” ile turist vizelerinin (B1/B2) ücreti 185 dolardan 435 dolara yükseldi. Böylece vize başvuru maliyeti yüzde 135 artmış oldu.
Turist vizeleri (B1/B2) artık 435 dolar olacak. Öğrenci ve değişim programı vizeleri (F, J, M) ek ücretten etkilenecek. Çalışma vizeleri (H-1B, L-1, O-1) dahil olmak üzere birçok kategoriye aynı ücret yansıyacak.
ESTA (Vize Muafiyet Programı) kapsamındaki yolcular muaf tutuldu, ancak ESTA başvuru ücreti de artırıldı.Kongre Bütçe Ofisi (CBO), yeni ücretten yıllık 2,7 milyar dolar gelir beklendiğini açıkladı. Ancak sektör temsilcileri, yüksek maliyetin ABD’nin turizm gelirlerinde 29 milyar dolara kadar kayıp yaratabileceğini öngörüyor.
ABD vizeleri, yeni artışla birlikte dünyadaki en pahalı vizelerden biri haline geldi.
-
Trump yonetiminden bir hamle daha, 55 milyon kisinin vizeleri tekrar gozden gecirilecek ve eger vize ihlalleri, suca karisma gibi durumlar varsa, vizeler iptal edilecek.
ABD 55 milyon vizeyi gözden geçirecek | Video
Your browser does not support HTML5 video.
-
2025 Salgınımız: KIZAMIK
Texas’ta kızamık vakaları artarak devam ediyor. Ocak sonundan bu yana 505 kişide görülen kızamık, 2’si çocuk olmak üzeren 3 kişinin ölümüne sebep oldu. Kızamık vakalarının Texas’ın yanısıra Oklahama, New Mexico ve Kansas eyaletleri ile Meksika’ya yayıldığı söyleniyor.
https://apnews.com/article/measles-outbreak-texas-day-care-lubbock-3d90c3ea9050c12dbc74a8f8142a6355
Vakalar batı Texas’ta hızla yayılsa bile, gün itibariyle Kuzey Texas’ta da ER’lara şüpheli vakaların başvurduğu forumlarda yer alıyor.
-
@redsat2000 ımarım bu tasarıyı unutur ve aklına ekimden sonra gelir biz giriş yapalım da 😀
-
USA Today'in haberine gore Trump yonetimi yeni bir travel ban uzerine calisiyorlar. Bu defa asagidaki kirmizi listedeki ulke vatandaslarina giris yasagi gelmesi bekleniyor:
Sudan
Venezuela
Somali
Suriye
Yemen
Iran
Libya
Kuba
Kuzey Kore
Pakistan
AfganistanEveryone who could be barred under US travel ban as Donald Trump set to update 'red list' Everyone who could be barred under US travel ban as Donald Trump set to update 'red list'
Donald Trump's controversial travel ban could be coming back now he's back in the White House
-
Montana mRNA asilarini yasaklayan ilk eyalet olma yolunda ilerliyor.
-
DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
-
@tumra dv 27 ile beraber açıklamışlar heralde o açılırsa açılcak tamamen
-
@Fer-0 vallahi ben de bir heyecan tweeti açtım bir gelişme var diye aynı dediğiniz gibi tepki verdim anladık kardeşim dedim, 23 Aralık‘ta yayınladıkları bildirgeyi eklemişler bir de ne diyelim
-
@tumra Hocam merhaba. Konuya hakim değilim şu an sizin vizeleriniz riske mi girdi acaba?
-
@MaxCaufield şuan süreç tamamen durmuş vaziyette.
-
@MaxCaufield bülten yayınlandı bültene uygun mülakatlar dağıtıldı mülakat alımı da sağlandı fakat mülakatlar AP’ye bırakıldı yani mülakata girseniz bile vizeniz basilmiyor. Bu pause durumumun kalkması şu an için tek beklentimiz, o yüzden atılan bir tweeti bile bir umut heyecanla açıp okuyoruz işte
-
@tumra bu tweetin altında çok bu şekilde yorumlar olmasa da DV-2027'yi açıklamaya dahil etmeleri bence çok da olumsuz bir gelişme değil en azından hala masada diye düşünüyorum. anlaşılan arafta kalmayacak, yapılacak veya yapılmayacak diye bir açıklama yapılacak bence yakında.
-
@UfukD Kongrede bizim bilmediğimiz bir yasa tasarısı var ve çoğunluk onayladı da bizim mi haberimiz yok neden iptal olsun?
-
@Umut-P iptal etme yetkileri olmasa bile deadline a kadar süreci duraklatabilirler mi ?
-
@Ceyda-Altun Hukuken hayır. Ben bu durumu çok araştırdım ve soruşturdum. Pratikte tamamen hukuk dışı ve zaman geçtikçe potansiyel bir davanın etkisi artıyor.
Biz incelemeye aldık süreci diyip 1-2 ayda çözerlerse sorun yok. Ama daha fazlası zamanı manipüle etmeye giriyor ve dava potansiyeli büyüyor.
-
Ben de çok araştırdım fakat kılıfına uydurabilirler mi diye düşünmeden edemiyor insan.Davanın sonuçlanması vs. bunlar hep zaman alan süreçler ,o süreç de eylüle kadar geçer mi acaba … Herkesin hakkında en güzeli olsun .
-
@Ceyda-Altun Süreci gidişatına göre yorumlarsak olumlu emareler var aslında. Ne kadar zamana oynamak isteseler de insanları sağlık muayenesine gönderip o kadar para ödetmezler diye düşünüyorum boşu boşuna. Bunu yapmak isteyeceklerini asla zannetmiyorum. Yine de açılmazsa eğer, zamanla kısıtlı bir süreç olduğundan, tedbir, koruma gibi şeyler bekleyebiliriz. Bunların çoğu bizim kontrolümüz dışında maalesef. En fazla toplu davaya katılıp bu dediğimiz şeylerin olmasını bekler ve görürüz
-
@Umut-P hocam umarım gönlünden geçen olur ancak mevcut başkanın bir önceki döneminde ne kanun ne mahkeme ne yasa ne senato hiç birşeyin yaptıklarına engel olamadığını görmüş olmalısın, eyvah öldük bittik demenin size ve sürece bir faydası olmayacağı gibi yok yav yapamazlar öyle birşey kolay mı demeninde faydası olmaz hatta zararı olur hayatınızdan minimum 1 yılı ve umutlarınızı çalmış olur, haddim olmayarak süreci takip ederek normal yaşantınıza devam etmeniz sürec ne yönde ilerlerse o şekilde pozisyon almanızı tavsiye edebilirim, lütfen bu söylediklerimden negatiflik yada kötü niyet çıkarımı yapmayın ama her türlü senaryo için hazırlıklı planlı olmaya çalışın tekrar söylemeliyim ki umarım geçmişte yaşattığı şeyleri yine yaşatmaz geçmiş dönemlerde çok insan zor durumda kaldı sizlerde bunlar yaşanmaz.
-
@bulut insallah ben de aynı düşünüyorum güzel haber alacağız 1-2 aya, bu şekilde arafta birakmayacaklardir umarım
-
merhabalar, 20 aralıkta giriş yapmıştım. 5 ocakta SSN elime ulaştı. bugün kontrol ettiğimde de green card için “card is being produced” şeklinde güncellenmiş.
-
@Umut-P Hocam selamlar yazınıza @Ceyda-Altun Hanım ve @ugurksknbck Bey açıklayıcı yanıtlar vermişler aslında sağolsunlar ama bende yazmak istedim. Gruptaki yöneticiler ve bu süreçlerle yıllardır ilgilenen kişiler ne tür durumlarla karşılaşabiliriz olasılık olarak (KESİN DEĞİL) birkaç ihtimalden bahsetmişlerdi. En yakın olasılık Ceyda hanımında belirttiği zamana oynayabilirler. Şuanki hükümet göçmenleri istemiyor, sevmiyor. Haberlerde ICE ile ilgili olayarı görmüşsünüzdür her yeden zorla göçmen topluyorlar ve maalesef kendi vatandaşlarından birini öldürecek kadar ileri gidildi.
Ayrıca green cardı elinize alana kadar bu bir kazanılmış hak değildir bilgisini yine gruptaki tecrübeli arkadaşlar belirtmişti. Tabi şuan yaşadığımız süreç önceki süreçlerden birtakım farklılıklara sahip olabilir zaten kimse en iyi ben biliyorum da demiyor.
Hepimiz ortak bir şekilde olumlu sonuçlanmasını diliyoruz ama neticede 2 ihtimal var olumlu ve olumsuz sonuç. Bu yüzden Uğur beyin tavsiyesini dikkate almakta fayda var, "sürec ne yönde ilerlerse o şekilde pozisyon almanızı gerekiyor."
Saygılar.Gerçeklik, gözlemciden bağımsızdır.
-
Bugün (11.01.2026) itibariyle benim, kızımın ve oğlumun greencard'ları için 'card is being produced' güncellemesi geldi, eşimin hala 'visa fee payment received', bakalım onun ki ne zaman değişecek.
19 Aralık'ta alınan karar ışığında acaba sorun yaşanır mı diyorduk ancak 19-20-21'inde giriş yapmış arkadaşlarımızdan güzel haberler gelmişti son birkaç gün içinde. Biz 24ünde giriş yapmıştık, tam noel tatilinde. Bizimkilerin produced olması da 18.günü buldu, ki bu bile şahane
Hayırlısıyla teslim alalım 
Edit : Eşimin de 12.01.2026 yani ertesi gün produced oldu. Hepsi peyderpey oldu bu arada, önce kızımın ve benim, birkaç saat sonra oğlumun, ertesi gün de eşimin kart güncellemesi produced oldu.
-
Tebrik ederim, sizin adınıza gerçekten çok mutlu oldum. Ayrıca bunun sürecin tamamı açısından olumlu bir gelişme olduğuna inanmak istiyorum. Görünen o ki DHS, faaliyetlerine devam etme yönünde bir adım atmış gibi duruyor; önce SSN’lerin, ardından GC basımının başlaması belki de ilerleyen süreçte AOS sürecinin yeniden devreye girmesi ve “pause”un tamamen kaldırılmasıyla devam edebilir.
Sonuçta tüm sürecin DHS öncülüğünde başladığını hatırlarsak, bu gelişmeler umut verici görünüyor. En azından ben böyle inanmak istiyorum. Tekrar, sizin adınıza çok sevindim.
-
@koci çok teşekkür ederim, ben de tam olarak böyle düşünüyorum, bunun sadece ümitvâr olmak olduğunu düşünmüyorum, olumlu emareler olduğunu düşünüyorum ve buna inanıyorum. Biraz sancılı olacak belki ama 19 aralık sebebiyle süreci duraklatılmış birçok talihlinin birkaç ay içinde vizesine kavuşacağına inanıyorum ben.
-
USCIS'im güncellendi Green Card'ım basım aşamasına geçti..
-
@Selimdiskaya52 Tebrikler,umarım belki iyi bir şeyler olmuştur diye formu açip bir umut iyi birşeyler olmusmudur diye iletileri okuyan bizlerin de green card i alması dileğiyle.
Benzer Başlıklar
152
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k