Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

• @tumra dv 27 ile beraber açıklamışlar heralde o açılırsa açılcak tamamen

• @Fer-0 vallahi ben de bir heyecan tweeti açtım bir gelişme var diye aynı dediğiniz gibi tepki verdim anladık kardeşim dedim, 23 Aralık‘ta yayınladıkları bildirgeyi eklemişler bir de ne diyelim

• Yasaklı

@tumra Hocam merhaba. Konuya hakim değilim şu an sizin vizeleriniz riske mi girdi acaba?

• @MaxCaufield şuan süreç tamamen durmuş vaziyette.

• @MaxCaufield bülten yayınlandı bültene uygun mülakatlar dağıtıldı mülakat alımı da sağlandı fakat mülakatlar AP’ye bırakıldı yani mülakata girseniz bile vizeniz basilmiyor. Bu pause durumumun kalkması şu an için tek beklentimiz, o yüzden atılan bir tweeti bile bir umut heyecanla açıp okuyoruz işte

• @tumra bu tweetin altında çok bu şekilde yorumlar olmasa da DV-2027'yi açıklamaya dahil etmeleri bence çok da olumsuz bir gelişme değil en azından hala masada diye düşünüyorum. anlaşılan arafta kalmayacak, yapılacak veya yapılmayacak diye bir açıklama yapılacak bence yakında.

• Yasaklı

@UfukD Kongrede bizim bilmediğimiz bir yasa tasarısı var ve çoğunluk onayladı da bizim mi haberimiz yok neden iptal olsun?

• @Umut-P iptal etme yetkileri olmasa bile deadline a kadar süreci duraklatabilirler mi ?

• Yasaklı

@Ceyda-Altun Hukuken hayır. Ben bu durumu çok araştırdım ve soruşturdum. Pratikte tamamen hukuk dışı ve zaman geçtikçe potansiyel bir davanın etkisi artıyor.

Biz incelemeye aldık süreci diyip 1-2 ayda çözerlerse sorun yok. Ama daha fazlası zamanı manipüle etmeye giriyor ve dava potansiyeli büyüyor.

• Ben de çok araştırdım fakat kılıfına uydurabilirler mi diye düşünmeden edemiyor insan.Davanın sonuçlanması vs. bunlar hep zaman alan süreçler ,o süreç de eylüle kadar geçer mi acaba … Herkesin hakkında en güzeli olsun .

• Yasaklı

@Ceyda-Altun Süreci gidişatına göre yorumlarsak olumlu emareler var aslında. Ne kadar zamana oynamak isteseler de insanları sağlık muayenesine gönderip o kadar para ödetmezler diye düşünüyorum boşu boşuna. Bunu yapmak isteyeceklerini asla zannetmiyorum. Yine de açılmazsa eğer, zamanla kısıtlı bir süreç olduğundan, tedbir, koruma gibi şeyler bekleyebiliriz. Bunların çoğu bizim kontrolümüz dışında maalesef. En fazla toplu davaya katılıp bu dediğimiz şeylerin olmasını bekler ve görürüz

• @Umut-P hocam umarım gönlünden geçen olur ancak mevcut başkanın bir önceki döneminde ne kanun ne mahkeme ne yasa ne senato hiç birşeyin yaptıklarına engel olamadığını görmüş olmalısın, eyvah öldük bittik demenin size ve sürece bir faydası olmayacağı gibi yok yav yapamazlar öyle birşey kolay mı demeninde faydası olmaz hatta zararı olur hayatınızdan minimum 1 yılı ve umutlarınızı çalmış olur, haddim olmayarak süreci takip ederek normal yaşantınıza devam etmeniz sürec ne yönde ilerlerse o şekilde pozisyon almanızı tavsiye edebilirim, lütfen bu söylediklerimden negatiflik yada kötü niyet çıkarımı yapmayın ama her türlü senaryo için hazırlıklı planlı olmaya çalışın tekrar söylemeliyim ki umarım geçmişte yaşattığı şeyleri yine yaşatmaz geçmiş dönemlerde çok insan zor durumda kaldı sizlerde bunlar yaşanmaz.

• @bulut insallah ben de aynı düşünüyorum güzel haber alacağız 1-2 aya, bu şekilde arafta birakmayacaklardir umarım

• merhabalar, 20 aralıkta giriş yapmıştım. 5 ocakta SSN elime ulaştı. bugün kontrol ettiğimde de green card için “card is being produced” şeklinde güncellenmiş.

• @Umut-P Hocam selamlar yazınıza @Ceyda-Altun Hanım ve @ugurksknbck Bey açıklayıcı yanıtlar vermişler aslında sağolsunlar ama bende yazmak istedim. Gruptaki yöneticiler ve bu süreçlerle yıllardır ilgilenen kişiler ne tür durumlarla karşılaşabiliriz olasılık olarak (KESİN DEĞİL) birkaç ihtimalden bahsetmişlerdi. En yakın olasılık Ceyda hanımında belirttiği zamana oynayabilirler. Şuanki hükümet göçmenleri istemiyor, sevmiyor. Haberlerde ICE ile ilgili olayarı görmüşsünüzdür her yeden zorla göçmen topluyorlar ve maalesef kendi vatandaşlarından birini öldürecek kadar ileri gidildi.
    Ayrıca green cardı elinize alana kadar bu bir kazanılmış hak değildir bilgisini yine gruptaki tecrübeli arkadaşlar belirtmişti. Tabi şuan yaşadığımız süreç önceki süreçlerden birtakım farklılıklara sahip olabilir zaten kimse en iyi ben biliyorum da demiyor.
    Hepimiz ortak bir şekilde olumlu sonuçlanmasını diliyoruz ama neticede 2 ihtimal var olumlu ve olumsuz sonuç. Bu yüzden Uğur beyin tavsiyesini dikkate almakta fayda var, "sürec ne yönde ilerlerse o şekilde pozisyon almanızı gerekiyor."
    Saygılar.

Gerçeklik, gözlemciden bağımsızdır.

• ⭐⭐⭐⭐

Bugün (11.01.2026) itibariyle benim, kızımın ve oğlumun greencard'ları için 'card is being produced' güncellemesi geldi, eşimin hala 'visa fee payment received', bakalım onun ki ne zaman değişecek.

19 Aralık'ta alınan karar ışığında acaba sorun yaşanır mı diyorduk ancak 19-20-21'inde giriş yapmış arkadaşlarımızdan güzel haberler gelmişti son birkaç gün içinde. Biz 24ünde giriş yapmıştık, tam noel tatilinde. Bizimkilerin produced olması da 18.günü buldu, ki bu bile şahane 🙂 Hayırlısıyla teslim alalım 🙂

Edit : Eşimin de 12.01.2026 yani ertesi gün produced oldu. Hepsi peyderpey oldu bu arada, önce kızımın ve benim, birkaç saat sonra oğlumun, ertesi gün de eşimin kart güncellemesi produced oldu.

• @aysegul

Tebrik ederim, sizin adınıza gerçekten çok mutlu oldum. Ayrıca bunun sürecin tamamı açısından olumlu bir gelişme olduğuna inanmak istiyorum. Görünen o ki DHS, faaliyetlerine devam etme yönünde bir adım atmış gibi duruyor; önce SSN’lerin, ardından GC basımının başlaması belki de ilerleyen süreçte AOS sürecinin yeniden devreye girmesi ve “pause”un tamamen kaldırılmasıyla devam edebilir.

Sonuçta tüm sürecin DHS öncülüğünde başladığını hatırlarsak, bu gelişmeler umut verici görünüyor. En azından ben böyle inanmak istiyorum. Tekrar, sizin adınıza çok sevindim.

• ⭐⭐⭐⭐

@koci çok teşekkür ederim, ben de tam olarak böyle düşünüyorum, bunun sadece ümitvâr olmak olduğunu düşünmüyorum, olumlu emareler olduğunu düşünüyorum ve buna inanıyorum. Biraz sancılı olacak belki ama 19 aralık sebebiyle süreci duraklatılmış birçok talihlinin birkaç ay içinde vizesine kavuşacağına inanıyorum ben.

• USCIS'im güncellendi Green Card'ım basım aşamasına geçti..

• @Selimdiskaya52 Tebrikler,umarım belki iyi bir şeyler olmuştur diye formu açip bir umut iyi birşeyler olmusmudur diye iletileri okuyan bizlerin de green card i alması dileğiyle.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

120

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |