Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

• @bkio ABD içinde tüm gönderi - adres sistemi yönetimi USPS’e bağlıdır, gönderilerin bilgisi USPS’e gelir, hatta UPS, FedEx, Amazon gibi harici kurumların gönderileri bile son noktada USPS tarafından yapılabilir, çünkü USPS, posta kutusuna erişimi olan (açan, kapatan) tek kurumdur; Amazon, FedEx, UPS posta kutusuna dokunamaz. Bu yüzden küçük paket, zarf, resmi belge son kilometrede USPS’e devredilir. Bazı residential binalarda, marketlerde Amazon delivery odaları, kutuları var, o zaman gönderi Amazon ise, oradaki bir kutuya size bildirilen bir kodla bırakırlar)

Sorunuza istinaden; SSA zaten resmi bir kurum, gönderilerini direkt USPS üzerinden gerçekleştirir, USPS gelen zarfın ön yüzünü tarar, ve eğer sizde o adres üzerinden informed delivery’ye kaydolduysanız yakında mail kutunuza ne gelecek görürsünüz.

Yanlış hatırlamıyorsam, ilk kez USPS informed delivery’ye üye olacaksanız adresinize bir kod yolluyorlar, o kodu websitelerinden girip onaylıyorsunuz, adres değişikliklerinde de aynı işlemi yapıp, üzerine $ 1 ödüyorsunuz, ödediğiniz kartın zip kodunun, informed delivery adresindeki zip kodla aynı olması gerekiyor.

• @aysegul bkio’ya da şimdi yazdım, USPS informed delivery’ye sign up olacaksanız adresinize bir kod yolluyorlar, o kodu websitelerinden girip onayladıktan sonra informed delivery emailleri gelmeye başlıyor, yani o adres sahibi (mailboxa erişimi olan kişi) sizin postalarını göreceğinizi biliyor. Lakin emin olamadım ama ilk kez informed delivery’ye üye olacaksanız o kodu yollamıyor olabilirler (net hatırlayamadım çünkü), lakin sonrakilerde yani adres değişiklerinde kesin yolluyorlar. Ayıp olacağını ben düşünmüyorum, ama kişiyi de tanımadığım için net yorum yapamam, sign up olsanız da adresiniz belli olunca değiştirirsiniz. Değişiklikte ne yapılacağını bir önceki iletimde detaylı anlattım.

Ayrıca informed delivery’leri emailinizin haricinde USPS websitesinden de görebileceğiniz gibi, kendi appinden de görebilirsiniz, ben yüz tanımayla bir tıkla görebiliyorum.

• @erenotti Evet, ben kendi bilgilerimle ( mail adresim, telefon numaram, kendi ismim soy ismim gibi ) kaydolduğumda SSA gönderisinin bana ait olduğunu nasıl eşleştirecek sistem onu anlayamamıştım. Gönderi bazında bir bildirim gelmeyeceğini, adres bazlı bildirim alacağımı anladım sonrasında. Sistem adres bazlı çalışıyormuş yani.

Size de detaylı açıklamanız ve verdiğiniz bilgiler için ayrıca teşekkürler.

• @ATS16 merhaba, hesap oluşturmaya çalıştım ama olmadı Türkiye numaramı girdim ondan olabilir mi ?

• ⭐⭐⭐⭐

@Dilan-Yalçın nasıl bir hata aldınız bilmiyorum ancak ABD numarası olmamasından kaynaklı başarısız olmuş olma ihtimaliniz yüksek.

• 22 Aralık 2025 tarihinde apar topar amerika'ya giriş yaptıktan sonra christmas ve yeni yıl tatiline geldiğim için çok zorlandım. SSN'im dün elime ulaştı. Banka hesabımı açtım, kredi kartımı çıkardım. Perşembe günü ise ehliyet randevusu aldım. Case Status kısmından baktığımda hala greencard fee received yazıyor. Sabırla beklemekteyim.

• Arkadaslar bugun ssnlerimiz geldi 21 aralikta giris yapmistik. Kartlarimiz hala payment received asamasinda

• Şimdi baktım 20 aralıkta houston a giriş yapmıstım.
    On December 27, 2025, we ordered your card to be produced. We will mail your card to the address you gave us. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address.

Kendi süreçlerini takip eden arkadasları bilgilendirme amaçlı paylaşmak istedim.
    Süreci devam eden arkadaslarıma da kolaylıklar ve bol şans diliyorum

• Selamlar 28 aralıkta giriş yaptık , ssnlerimiz bugün yani 7 sinde geldi. Case tracker sitesinde son güncelleme hala ödeme alındı şeklinde . Bu arada ssn üstünde yazan tarih 31 Aralık ,yani 31 aralıkta işlemler tamammış fakat ancak elimize geldi

• @swadze ssn de bir tarih varmi gecerlilik tarihi gibi ? Birde ehliyet aldiniz mi yada state id ? Onlara kac yil verdi gecerlilik diye soracaktim saygilar.

• @excan SSN kartında geçerlilik süresi değil, sadece kartı aldığınız tarih yazar ve herhangi bir geçerlilik süresi yoktur.
    Ehliyette de benim bildiğim, eğer green card ile değil, göçmen vizesi ile gidip başvuru yaparsanız, ehliyeti vize süresi kadar verirler; green card ile giderseniz, ya green cardınızın bitiş tarihi veya bittiği yılın doğum tarihinize denk gelen güne kadar süre verirler (hangisi önceyse) yani 9-10 yıl arası.

• @erenotti işte bu noktada şunu fark ettim vize ile girenler ssn geldi pasport da i555 stamp var 1 yıl geçerli ancak gc ucsis postalamakta da geç davranırsa paused konusundan oradaki arkadaşlar ehliyet aldığında 1 yıl geçerli süresi mi olacak ve bunun gibi belgelerin diye bir soru geldi? bu bağlamda bu 1 yıl geçince statulerini kaybetmiş mi olurlar? bu paused kalkmaz ise, çok değişik dönemlerden geçiyoruz

• @excan sorduğunuz soruyu tam olarak anlayamadım ama şuan green cardların gönderimi konusunda bir paused durumu yaşanmıyor, kimisinin hızlı kimisinin yavaş ilerliyor süreci, biraz şans. lakin bir acele varsa ehliyet alımı noktasında o zaman vizeyle alınıp, green card geldikten sonra değiştirilebilir, aksi takdirde iki iş yapılmaması için green cardın beklenmesi daha mantıklı.

• ⭐⭐⭐⭐

@excan 19-20-21 Aralık tarihlerinde giriş yapmış arkadaşlarımızın 'çoğuna' produced güncellemesi geldi, buradan da Uscis in kartları basıyor ve gönderecek olduğu anlamı çıkıyor. Bireysel bazda geçmişte de gecikmeler yaşanıyordu şuanda da yaşanabilir, bunun bu paused durumuyla ilgisi yok zaten. Yani 1 yılın sonunda statu kaybetme vs gibi bir sıkıntı 'şuan için' görünmüyor.

• Selamlar @gucarslan Biz 4 kişiyiz 2 kişinin USCIS gc statüsünde bugün postalandı diyor diğer 2 kişinin hala payment received yazıyor bu normal mi?

• ⭐⭐⭐⭐

@emr19 giriş yapıldıktan sonra herkesin süreci bireysel ilerler

• Değerli dostlar,

Bu konu başlığı, son birkaç gün kapsamlı ileti içerikleri sebebi ile amacından baya bir sapmış durumda. Aşağıda detayları yer alan ilgili başlıkları kullanırsak eğer bu başlıkta kendi amacında devam edebilir görüşündeyim.

Herkese sevgiler

Ülkeye girenlerin "Göçmen Vize İle Amerika'ya İlk Giriş
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/183/göçmen-vize-ile-abd-ye-ilk-giriş/3827

Green Card Takibi İçin
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1979/yeşil-kart-ın-adresinize-ulaşmasını-nasıl-takip-edersiniz/809

Green Card Teslim Süresi İçin
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/436/green-card-teslim-suresi/153

SSN Başvuru ve Takibi İçin
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/165/social-security-number-ssn-ve-basvurusu/1460

Amerika'da Ehliyet Almak İle İlgili
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/71/amerika-da-ehliyet-almak?_=1767971473684

Amerika'da Gsm Hattı ve Telefon Almak İçin
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/292/abd-de-kullandığınız-telefonlar-ve-gsm-operatörleri/794?_=1767971473688

Amerika'da Banka Hesabı, Kredi Kartı vb İçin
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/7549/banka-kredi-kartlari-yatirim-araclari?_=1767971473695

• Bu ileti silindi!

• Bir saat önce travelgov’un kendi sitesinden böyle bir tweet atıldı, çeşitlilik göçmen vizesi başvuru sahiplerine yönelik tüm vize işlemlerini duraklatıldığını yeniden bize hatırlatıp, şu anda DV-2027 ile ilgili yeni bir duyuru olmadığını söylemişler.

• @tumra Anladık 😞 yüzümüze yüzümüze vurmalarına gerek yok 😞 Bilgilendirme için teşekkürler.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |