Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.4k 784 513.1k 768

• @zakaria merhaba,

Ödediğimiz mülakat ücreti ne zamana kadar geçerli onu sormaya unuttum

1 yıl geçerli ancak zaten dv için süreç 30 eylül'de son buluyor.

• @gucarslan selamlar, amacım yardımlarınızı göz ardı edip hakkınızı yemek değil, herhangi bir polemik yaratmak da değildi. Eğer buna sebep olduysam üzgünüm. Yazdıklarımı neden tek başınıza üstleniyorsunuz onu anlamış değilim (aslında bu konunun uzamasını istemediğinizin tabiki farkındayım). İlk tavsiyeyi siz vermiş olsanız da benim söylediklerim sadece size değildi. Kendinize haksızlık yapmayın. Ayrıca bir yanlışta tüm doğrularınız gidiyor değil, yaptığınız yardımları görüyorum. Ancak gel gelelim sonuca... Burda yaşanan şey mülakat yapılmadan ap ye bırakılma idi. Bu durumun sebebi de sağlık raporları olmadığı için... Bizim burda sonuca odaklanıyor olmamız yanlış mı? Sandığınızın aksine sürece genel itibariyle bakmaya çalışıyorum ve gördüğüm şey bu sene hiçbir şeyin belli olmadığı, insanlar verdiğiniz tavsiyeleri sizin de bir insan olduğunuzu unutarak doğru gibi kabul ediyor. Yani diyeceğim o ki verdiğiniz emekler paha biçilemez. Ancak her tavsiyenizde bir belirsizlik olabileceğini, konsoloslukların tavırlarının değişebileceğini açıklıkla bildirmeniz gerektiğini düşünüyorum. Dediğiniz gibi insalara da kendi kararlarını vermek düşüyor. Cevap verdiğiniz için teşekkürler. Topluluğa emek verdiğiniz için ayrıca teşekkürler.

• @Bugra0666 Buğra Bey merhaba ,okuyucuların yanlis anlamamasi icin bir noktayı düzeltmek zorundayım.Bize AP kagidi bile verilmedi,mülakata hiç alınmadık cünkü.Yeniden randevum oluşturabilmemiz için yönergelerin olduğu bir sayfa verildi dün buraya atmistim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Bugra0666 merhaba,

izim burda sonuca odaklanıyor olmamız yanlış mı?

evet yanlış, tıpkı konsolosluk memurunun yaptığı gibi.
    ankara'daki iş bilmez birinin bu şekilde davranması yaptığı yanlışı kapatamaz.

insanlar verdiğiniz tavsiyeleri sizin de bir insan olduğunuzu unutarak doğru gibi kabul ediyor.

evet çünkü doğru. sebebi, ankara'da sadece göçmen vizesi olarak dv basılmıyor. onlarca farklı göçmen vize var ve hepsi sağlık muayenesi ile gitmiyor mülakata, gitmeyecekte.
    hamilelik sürecinde röntgen ve aşı olamayacak durumda bir çok insan sağlık muayenesi olmadan gidiyor mülakata. onların mülakatları oluyor, çünkü prosedür bunu söylüyor. kaldı kş @Ceyda-Altun ve eşi zaten sağlık muayenesi için tarih bulamadılar mülakatları öncesinde. bunu da konsoloslukta dile getirdiler. bulsalardı da ben yine sağlık raporu olmadan gitmelerini söylerdim, hala da bu fikrmin arkadasındayım. tıpkı viyana için söylediğim gibi.

Ancak her tavsiyenizde bir belirsizlik olabileceğini, konsoloslukların tavırlarının değişebileceğini açıklıkla bildirmeniz gerektiğini düşünüyorum.

bunu zaten yapıyorum. ben bu tavsiyleri verirken vizeyi verecek kişinin ben olmadığımı bilerek veriyorum, ki değilim zaten.
    bilmediğim ya da emin olmadığım bir konuda fikir beyan etmiyorum zaten.

sorumluluk da elbette beim olacak, başkasının değil. çünkü insanlar da benim yazdığımı referans alıyor aynısını yazarken.

yine, yeni, yeniden sağlık muayenesi olunmadığı için mülakat yapmamalarının hata olduğunu söylüyorum.
    ve eminim ki yakında muayenesi olmayan birileri mülakat yapıp çıkacka o binadan.
    o zaman anlayacağız hatanın o görevli özelinde olduğunu.

• Merhaba, dün konsoloslukta yaşadığımız olumsuzluklardan sonra ancak kendime gelebildim. Sağlık raporu almadan gitmek tamamen kendi tercihimdi. Zaten her hâlükârda 221(g) kapsamına kalacağımı düşündüğüm için, pause süresinin ne zamana kadar devam edeceğinin belirsiz olması ve sağlık raporunun geçerlilik süresi olması nedeniyle bu kararı aldım. Bu konuda kimseyi suçlamıyorum.

Ancak mülakata girip bana AP kâğıdı verileceğini ve CEAC sisteminde durumumun Refused – 221(g) olarak görüneceğini sanıyordum. Meğerse durum böyle değilmiş. Amman’da mülakata girecek bir arkadaşıma konsolosluktan gelen epostada da aynı durum anlatılıyor (mail resimdedir).

Ayrıca evrak teslimi sırasında görevli oldukça yardımcıydı. “Sağlık raporu olmadan seni mülakata alamam ama diğer evraklara bakalım, başka eksik bir şey varsa kontrol edelim” dedi. (İsterseniz yaşadıklarımı daha ayrıntılı şekilde anlatabilirim.)

Şimdi yeni bir randevu oluşturmak istiyorum ve ona uygun bir sağlık randevusu da alacağım. ustraveldocs üzerinden Close application and start new application seçeneği ile devam etmemin herhangi bir sakıncası var mı?

photo_2026-01-08_16-18-55.jpg

• @yasinkoç teşekkür ederim Yasin Bey :)

• @Coestar topa tuttukları şahıslara üşenmedim baktım çoğu on yılı aşkın süredir bu süreclerin içinde binlerce case takip etmiş veya sürecleri yaşamış kişiler ve bu süreçte inanın öyle şeyler yaşandı hayal dahi etmek güç şeyler @gucarslan arkadaşımızın kendi yaşadığı hazin süreç gibi benzer neler yaşandı ki bahsi geçen arkadaşlar gerçekten binlerce case de emeği olan kılavuzluk yapmış arkadaşlar lütfen " ben demiştim" moduna girmek yerine durumu analiz edip ileriki dosyalarda faydalanmaya odaklanalım. Bu arada yazdıklarımın tamamı senin özelinde değil genele söylenmiş kısmıda var saygılar.

• Bu forum sayesinde yıllardır o kadar çok işlem, muayene.erteleme,AP, mülakat deneyimleri okuyoruz ki forum yöneticileri demek ki herşeyi okuyor ve bir fikirleri oluyor.Ama bazen konsoloslukların o gün ne karar vereceği tahmin edilemez.Benim forumdaşlara tavsiyem mülakat mailinizde ne yazıyorsa ona göre hazırlık yapalım.Allah herkesin gönlüne göre esenlik versin.Herkese bol şanslar..

• @zakaria hayır yok. görebilirsiniz..
    ama öncesinde @Utku-Pehlivan ile iletişme gecin.
    ona yapması gerekenleri tek tek anlattım. siz de aynı şekilde devam edip sürecini bu şekilde ilerletebilirsiniz.

eksik kalan bir nokta varsa bana özelden ulaşın lütfen.

• @Serapp merhaba aceleyle yazmıştım detay vermemişim. Ds260 formunda mülakat yerini bangkok işaretlemiş eşim yanlışlıkla kafası karışmış. Mail kcc den gönderilmiş.

• @Ceyda-Altun maalesef sizin üzerinizden tecrübe etmiş bulunduk. Salı günü olan mülakatımdan sonra yine burdan tecrübelerimi aktarıyor olacağım. Sanki gözümüzün üstünde kaş var diye zorluk çıkartılıyor hissiyatı geldi. Tekrar adınıza üzgünüm. Umarım aynı tecrübeleri yaşamayız.

• @zakaria merhabalar, yaşadığınız olumsuz durum inanın bizi de çok üzdü. Umarım en kısa sürede durum çözüme kavuşur. Aynı durumu yaşamamamız için sizden istenilen belgeleri istememde sakınca var mıdır? Bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.

• @ugurksknbck teşekkürler yorumunuz için. İnanın herkesin kolay güzel bir yolla GC tı direk almasını istiyorum. Süreçte çok zorlu geçiyor dosya taşıması ayrı ankara hızlancakmı veyahut current oluncakmı sorunu ki şimdide pause sıkıntısı var :D
    cidden burda çok iyi insanlar tanıdım hiçbir beklentisi olmadan yardımcı olmaya çalışıyor kalkınmaya çalışıyor herkes. Bilgi ve Tecrübe açısından minnettarım kesinlikle. Bu ben dedim o dedi önemli olan o değil sadece çözüm odaklı davranmamız lazım benim şahsi fikrim bu sadece. Herkese Hayırlı Güzel Bir Yıl Ve Bol Macera Dolu Amerikalı Bir Sene Diliyorum...

• Bugün ben de viyanadan gerekli evrakları ve sağlık kontrolüne girmemem gerektiğini söyleyen maili aldım. Mailin ilk cümlesine ithafen, confirm etmek için o tarihte orada hazır bulanacağımı söyleyen bir cevap göndermem yeterlidir değil mi? Forumda arattığımda geçen yıldan böyle bir soru geldiğini gördüm ancak cevaplayan kişi admin değildi. Ayrıca @Eyupp Almanya'da 10 ay kaldığı ama polis belgesi getirmediği için Bangkok'ta AP'ye bırakılmıştı. Ben de bu yaz 4 aya yakın amerikadaydım, üstelik çalıştım ve gelir elde ettim (çalışma iznim vardı, herhangi bir illegal aktivite söz konusu değil). Resmiyette gerek olmasa da ne olur ne olmaz diye amerikada bulunduğum süre boyunca suç işlemediğimi gösteren bir belgeyi temin edebilir miyim?

1.png

• Bu ileti silindi!

• @Hasan-Eren-Çolak hocam aşağıdaki linkte police certificates kısmına bakarsanız daha önce Amerika’da bulunmuş kişilerin bir belge alması gerekmediğine dair bir ibare var. Bu kadar net yazılmışken bir gerek olmaz büyük ihtimalle, beklenmedik bir şey çıkarsa da sonradan tamamlarsınız

https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/the-immigrant-visa-process/step-5-collect-financial-evidence-and-other-supporting-documents/step-7-collect-civil-documents.html

• Selamlar herkese
    bugün sonunda bir UPDATE verdi CEAC. Eşim ve ben APPROVED olmuştuk ancak bu PAUSE nedeniyle vize basılmadı. Bizim case muhtemelen tam bir talihlinin talihsizliğidir. Am bu PAUSE kalacak ve kalkması gerekiyor kanunen. Siz değerli arkadaşlarla bunu paulaşmak istedim. Hep brincil olarak eşim bilgilerinii giriyordum CEAC'e ve hiç bir sonuç alamıyordum. Bugün kendi bilgilerimi gireyimdedim. ve sonuç fotoda paylaşılmıştır. Demek istediğim o ki işlem bir kaç hafta sürüyor AP'ye koyulana kadar.
    2.jpeg
    1.jpeg

• @Hasan-Eren-Çolak buna nereden bakıyorsunuz? caec girdiğimda böyle bir ekran yok bir yer var visa status check ama orada visa case number ne gireceğiz?

• @Akrap, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar herkese
    bugün sonunda bir UPDATE verdi CEAC. Eşim ve ben APPROVED olmuştuk ancak bu PAUSE nedeniyle vize basılmadı. Bizim case muhtemelen tam bir talihlinin talihsizliğidir. Am bu PAUSE kalacak ve kalkması gerekiyor kanunen. Siz değerli arkadaşlarla bunu paulaşmak istedim. Hep brincil olarak eşim bilgilerinii giriyordum CEAC'e ve hiç bir sonuç alamıyordum. Bugün kendi bilgilerimi gireyimdedim. ve sonuç fotoda paylaşılmıştır. Demek istediğim o ki işlem bir kaç hafta sürüyor AP'ye koyulana kadar.
    2.jpeg
    1.jpeg

CN: 2026EU6xxx
    DS-260 Gonderimi: 15/09/2025
    Mülakat Yeri:Ankara
    Saglik Muayenesi: 01/12/2025
    Vize Mulakati: 03/12/2025
    Vize Onayi: 03/12/2025
    Pasaport Teslimi: xxxx
    ABD Ilk Giris: xxxxx

Benzer Başlıklar

• DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    19k
    1
    25 Oy
    19k İleti
    886k Bakış
    oktay3847O
    @Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış

73
    33 Oy
    73 İleti
    25k Bakış
    misha90M
    Teşekkür ederim cevabınız için.
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k