Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Utku-Pehlivan @Ceyda-Altun size ozelden yazdim ama buradan forum da ki arkadaslarda faydalasin diye yine yazma geregi duydum. ikinci randevunuzu olustururken yine eskisi gibi ayri olusturabilirsiniz. Benim oncelikle esimin dependent durumunu ayirmam gerekti sonra randevusunu olusturdum.Randevu olusturmak icin once [email protected] adresine 30.11.2025 talebimi ilettim.cevabi 10.12.2025 geldi. Ayni zamanda 30.11.25 bu adresede [email protected] randevu talebimizi acik birsekilde nedeniyle anlattim ve randevu taleb ettim.cevabi 15.12.2025 geldi. Cevap soyle: CAS-7716679-B9W5Q4 sayılı vakanıza cevap verdik. Lütfen giriş bilgilerinizi kullanarak https://www.usvisascheduling.com/ adresindeki portalda oturum açın ve Vize Başvurusu Ana sayfasındaki Geri Bildirim/İstekler sekmesi altında cevaba bakın.

İlk kez oturum açıyorsanız aşağıda belirtilen talimatlara bakın:
    1. https://www.usvisascheduling.com/ adresine gidin
    2. "Şimdi kaydol" üzerine tıklayın
    3. Kullanıcı Adını girin, Parolayı ve E-posta Adresini belirleyin ve "Doğrulama Kodunu Gönder" üzerine tıklayın
    4. E-posta Kimliği üzerinden alınan Doğrulama Kodunu Girin
    5. "Kodu Doğrula" üzerine tıklayın ve güvenlik sorularını belirleyin
    6. "Oluştur" üzerine tıklayın

Ben bunlari esimin eski guris bilgilerini girerek yaptim. Sizin sordugunuz soruya cevap olmustur umarim. Daha once @mesut57 bana bu konuda yardimci olmustu. Kendisinin benimle paylastigi bilgiyi paylasiyorum umarim o da isinize yarar.

• @Utku-Pehlivan @Ceyda-Altun Ustraveldocs dan onun adına hesap açın.Başvuru talep yerine tıklayın açılan sayfada konu bölümünden ANK 1 işaretleyin aşağıdan DV 2 işaretleyin devam edin büyük açıklama kısmına gerekçelerini yazıp gönderin bu onay maili oluyor.2 gün içinde mail geliyor mailde onaylandı yazarsa Ustraveldocs a tekrar girin başvuru talep yerinde randevu planlama yazıyor oradan açılan tarihlerden seçin devam edin 1 saat içinde onay maili geliyor @mesut57 benimle bilgeri paylasarak yardimci olmustu.Benim durum biraz farklıydı .Esim randevuya katilamamisti.14 kasim da .Biz de sonrasinda randevu usturmak ocin basvuru yaptik ki .Ben mulakatim esnasinda bunu yapip yapamiyacagimi sordugumda esiminde aslinda bir talihli oldugunu kendisinin ben olmadan randevuya gebilirmi cunku ben o sirada amerikada olabilirim dedim onlarda sizin vizeniz onaylanmis o tek gelebilir dediler. Bu arada Esim icin sizin vasitanizla yeniden baktim randevular 30 martta kadar var tabii tum gunler acik degil
    ocak 13 20 21 27

Subat 2, 17 mart 2 9 16 23 30 acik gözüküyor ama ornegin mart ta hemen yukarida ki tarihlerde sabah 8.00 5 kisi saat 9.00 5 kisi simdilik acik randevu gözüküyor .
    Umarım hersey sizler icin umlu geçer. Sormak istediginiz birsey olursa lutfen cekinmeyin.

• @Utku-Pehlivan hemen ilgili yerlere maillerinizi atin .

• @Utku-Pehlivan merak etmeyin randevunuzu alırsınız.

• @Ceyda-Altun merak etmeyin randevu alirsiniz ama yine de hizli davranmakta fayda var .

• Dosyamizi ankaraya tekrar taşımanın bir riski var mı sıra gelmeme gibi yeni bultenin açıklanmasına az kaldı hong kongdan tekrar tasisam mi yardımcı olacak var mı oneri konusunda

• @Kamile-1 @aysegul hanım konu hakkında yorumunuzu rica edebilirmiyim? Teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@süleyman-Turgut hayır.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Utku-Pehlivan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Günaydın, bu sabah olan mülakat randevumuza sağlık raporumuz olmadığı için alınmadık. Batuhan kardeşim(ismini öyle seslendiler diye duyduk) evrak teslim sırası beklerken muhabbet etmiştik. Görüyorsan bana ulaş haberleşelim.

merhaba,
    "mülakat randevumuza sağlık raporumuz olmadığı için alınmadık" cümlenizden yola çıkarak konsolosluk binasına alınmadığını anlıyorum, doğru mu?
    eğer konsolosluk binasına alınıp, sağlık muayenesi olmadığınız için AP ile sonuçlandıysa mülakatınız zaten bu olması gereken prosedür.
    size tam olarak nasıl bir yol izlemeniz söylendi net olarak açıklar mısınız?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Bugra0666, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Utku-Pehlivan tüm uyarılarımıza rağmen forumda kendini karar mercii olarak görüp insanları yanlış yönlendiren arkadaşlar pişman mıdır? Sanmam... Burda kimsenin yetkisine, ismine, cismine dayanmadan söylüyorum. Herkes doğru bildiğini konuşmakla yükümlü ancak gel gelelim insanlara kendi doğru bildiğimizi yansıtmamamız gerekir. Sadece seçenek sunmak lazım diye düşünüyorum. Maalesef en sevmediğim kelimeleri kullanmak zorundayım. Biz demiştik...

yorumunuzu okuyunca haliyle cevap verme gereği duydum.
    sonuçta bu opsiyonu mülakat alan arkadaşlara ilk ben önermiştim.
    konsolosluğun sizi binaya almaması ile, sağlık muayenesi olmadığınız için AP'ye bırakması çok farklı konular.

ankara'nın bu şekilde tavır takınması ile bütün süreci aynı tutamazsınız.
    viyana mesela, onlar da sağlık muayenesi olmayabilrisiniz diyor. çünkü vize veremeyecekleri insanlara iki kere bu parayı ödetmek istemiyorlar.
    burada yaptığınız eleştiri tamamen şahsıma alıyorum, başka forum kullanıcılarının konuya müdahil olmasına gerek yok.

ve halen verdiğim tavsiyenin arkasındayım.
    vize verilmeyen bir mülakat için, sağlık muayenesi olunmasına gerek yok.
    bu tavsiyemi uygulamak isteyip istememek halen kullancıların inisiyatifinde. tıpkı verdiğim tavsiyelerle vizesini alan binlerce kişi gibi.

farklı bir yoruma ihtiyaç duyuyorsanız benimle iletişime geçebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Umut-P, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Bugra0666 “6 lı kristal takıma yemin ederim” ki doğru söylüyorsun

polemik yapmaya çalıştığınızın farkındayım.
    zamanında sizi farklı konular için uyardım ve bunu devam ettiriyor olmanız ziyadesiyle dikkat çekici.
    bu şekilde devam edebilirsiniz elbette, karar sizin. yalnız çok uzun süreceğini zannetmiyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Arthur-Morgan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Bugra0666 Gerçekten de herhangi bir pişmanlık emaresi görünmüyor. Sadece fikrimizi söyledik diyerek işin içinden sıyrılıyorlar. Bu "pause" meselesi ilk kez karşılaşılan bir şey, haliyle bu konuda bir tane bile deneyim yokken "fikir" belirten kişilerin daha dikkatli olması gerekirdi. Sonuçta bu forumu bu forum yapan adminler, yıldızlılar çarşaflılar değil, buraya gelip deneyimini yazan insanlardır. Bugün Ankara'da bunu yaşayan kişiler buraya gelip bu bilgiyi aktarmasa, burada kendilerinden emin bir şekilde muayeneye girmeme "tavsiye"lerini vermeye devam edeceklerdi. Yani kerametin kendilerinde olmadığını, sizin deyiminizle karar mercii olmadıklarını anlaması gerek bazı kişilerin.

Ama bir konuda haklılar, kararı kişinin kendisi veriyor. Benim mülakatım olsaydı, forumda (atıyorum) 1000 aktif üyenin tamamı birden sağlık muayenesi olmadan git deseydi ben gene de sağlık muayenemi olur öyle girerdim. Son kararı kişinin kendisi veriyor nihayetinde, o açıdan haklılar diyebiliriz.

"Gerçekten de herhangi bir pişmanlık emaresi görünmüyor. "
    tıpkı sizi forum kullanıcılarını forumdan uzaklaştırıp farklı gruplara davet ettiğiniz için forumdan uzaklaştırdığımdaki gibi mi?

nasıl bir pişmanlık emaresi görmek isterdiniz mesela? nasıl bir emare sizi mutlu edecek?
    bu konudaki ilk tavsiyeyi ben verdim ve yukarıda da belirttiğim gibi halen arkasındayım.

burada bir konu hakkında yorum yapıyorsam eğer, bu konu için bilgi sahibi olduğum içindir.
    bunun dışında herhangi bir yorum ya da görüş talebiiz varsa benimle iletişime geçebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Utku-Pehlivan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Coestar AP kağıdı aldık şuan unganlardayız yardımcı oldular randevu olmamasına rağmen aldılar bizi. Ama yarın öğlen 4 sonrası çıkar dediler. Bir şekilde konsolosluğa girebilirsek bugün biz sağlık Muayenesi olduk randevuya katılabilir miyiz diye soracağız. Olmazsa da yeniden randevu almaya çalışacağız. Tavsiyelere açığız.

sağlık muayene sürecinizi tamamladıktan sonra benimle özelden iletişme geçin lütfen.

• @gucarslan Uğur abi merhaba. bence konunun polemikle alakası yok. Süreç içinde herkes gergin durumda ki keza bir çok olay yaşadık bu DV sürecinde. Şuanda yanlış anlamayın sizi tenzil ederek söylüyorum. Çoğu Moderatör ve İyi insalar buna yıldızlı olan kişileride katarak söylüyorum. Elinden Geldiğince Yardımcı olmaya çalışıyor. Ama süreçte tek kişiden veyahut bir toplumdan çıkan bir konuyu herkes direk beğenip doğru bir yorum gibi algılayıp sürecine ilerletiyor. Burda hak sahibi biziz ve her konuda seçme hakkı bizde tabiki. Ama Süreçte bence herkesin daha dikkatli kararlar alması lazım. Belirli Makam yada (Tecrübede) Olsa dahi dikkatli olunması lazım kararlarda. Dediğim gibi sizleri tenzil ederek söylüyorum saygı ve sevgilerle. Yardımcı olan herkese de teşekkürler her konuda.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Coestar bir iletinin polemik yaratıp yaratmamak konusunda yazılıp yazılmadığını idrak edecek kadar çok kişi gördüm bu forumda ve görmeye devam ediyorum.

• @gucarslan Tabiki haklı nedenleriniz vardır. Yanlış anlamayın Uğur abi amacım saygısızlık veya polemik amaçlı değil büyüğümsünüz sonuçta. Gerçekten bu DV süreci çok zorlu geçiyor. sadece biraz daha ılımlı olmamız gerekli. Herkes adına diyorum bunu. Bu forumda herkesin öz iradesi ile saygısını bozmadan yazma hakkı var sonuçta. Süreç stresinden bunlar normal şeyler.

• ⭐⭐⭐⭐

@Kamile-1 aslında size vize basılamayacağı için sürece devam edip etmek istememe durumunuzu sormuş gibi, yani mülakatı yaparız sizinle ancak vize veremeyiz, buna rağmen dosyanızı açmamızı istiyor musunuz demişler. Bu yeni duruma rağmen dosyanızı açtırmak istediğinizden (dolayısıyla bnk'da mülakata devam edeceğinizden) emin olmak için sizden teyit istiyorlar. Eğer devam etmek istiyorsanız bu emaile cevap olarak devam etmek istediğinizi belirtir şekilde, ds260 ın tekrar açılması için cevap gönderin.

• @gucarslan Hong Kong Ağustos'ta ilk mülakatı dağıtınca forumda da bilinsin diye bilgiyi foruma aktarmıştım, nereden bildiğim sorulunca whatsapp grubundan öğrendiğimi söyledim. Yazdığım mesajlar hâlâ duruyor. Hiç kimseyi hiçbir yere "davet" falan etmedim. Haksız yere uzaklaştırıldım ve o konuda da pişmanlık emaresi görünmediği gibi sanki suç işlemişim gibi arada laf sokmak için kullanılan bir aparat hâline geldi 🙂

• @gucarslan Abi merhabalar,eşimle konustugunuzu biliyorum forumdaki kullanıcılar için yararlı olması adına yazıyorum.Konsolosluk binasına alındık,güvenlikten geçtik ve 330 doları ödedik kisi basi.Sonrasında evrak teslimi için sıra numaramızı verdi ücreti ödediğimiz hanımefendi.Evrak teslimi esnasında ilk sorulan evrak pasaporttu ikinci olarak sağlık raporu sordular.Yok dedik.Açıklamamıza bile fırsat vermediler oysaki benim hastane raporumun bile aslı vardı yanımızda.Görevli direkt gitti ve elinde yukarda attığım kağıtla döndü. Sizi mülakata alamıyorum sağlık raporunuzu tamamlayıp tekrar randevu oluşturun dedi.Başka belge sormadı. Biz de soluğu Unganlarda aldık.

• @gucarslan molnar kliniği 12.02.2026 saat :09.00 a randevu verdi saat 11.00 gibi 11:05 de tekrar mail attı randevuyu iptal etti mail şu şekilde ;

Dear Family …….?

please ignore our previous email, the consular section should have informed you about not undertaking medicals.

Best

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

150

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |