DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Ceyda-Altun
Bugün bize verilen belge bu sekilde.Ustraveldocsta close application and start new applicatıon secenegini seçince Bu işlem, Grup veya Acil durum talepleri de dahil olmak üzere açık olan tüm başvuruları kalıcı olarak kapatacaktır.
Mevcut geçerli vize ücreti makbuzunuzu kullanarak yeni bir başvuru oluşturabilir ve bakmakla yükümlü olduğunuz kişileri yeniden ekleyebilirsiniz.
Devam etmek istiyor musunuz? diye bir uyarı çıkıyor.Yes ve No secenekleri var.Nasıl bir yol izlemeliyiz ve bu işlemi sadece asıl talihli yapsa yetiyor mu yoksa ikimiz için de yapmalı mıyız? -
merhaba ankara evrakları türkçe ve ingilizce olarak kabul ediyor diye biliyorum. bulgaristandan alınan diploma için çeviri artı apostilde gerekecek. oğlumun doğum kayıtları onlarda çeviri ve apostil olacak doğru değil mi ? anadolu üniversitesinden aldığım digital diploma içinde noter onayı apostil falan gerekiyor mu yapan var mı daha önce acaba ?
-
@Ceyda-Altun bakmakla yükümlü olduğu diye bahsettiği çeviri nedeniyle öyle çıkmış olabilir bahsettiği asıl talihli eşi ve çocuğu yüksek ihtimalle. Contact us seçeneğinden yardım almayı deneyebilirsiniz emin olmak için
-
@Emre-Kurtulmuş aslında sormak istediğimiz; ben ustraveldocs kaydı yaparken eşimi bakmakla yükümlü olduğum kişiler kısmına ekleyemedim bu sebeple eşim için de ustraveldocs hesabı açıp iki hesaptan application'ı sonuna kadar doldurup 2 farklı barkodlu confirmation çıktısı almıştık. Şüpheye düştüğümüz kısım, asıl talihli olan benim hesabımdan mı yeni mülakat tarihi talep edeceğiz yoksa bunu ikimizin ustraveldocs hesabından da ayrı ayrı yapmalı mıyız? önümüzdeki süreci en ufak hata yapmadan devam ettirmek istiyoruz. Bu işlemi daha önce yapmış sayın forum kullanıcıları yardımcı olurlarsa çok seviniriz

-
@Bugra0666, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Peyk74 selamlar, polemiklik herhangi bir durum yok. Aynı şeyi söylüyoruz aslında. Tavsiye verilir daha sonra kişi kendi kararını verir bu çok net. Ancak size soruyorum. Verilen tavsiye apaçık yanlış ve mülakat sürecini etkiliyor ise biz buna tepki gösteriyorsak foruma haksızlık mı yapmış oluyoruz. Ben herhangi bir emeği görmemezlikten gelmiyor. Forumu oluşturan kişilerden allah razı olsun. Ben de ziyadesiyle istifade ettim. Ben de teşekkür ederim ancak ortada yapılan apaçık bir yanlışa ses çıkartmıcaksak forumun amacını sorgulamamız gerekir. @Serapp sunulan seçeneğin yanlış olduğunu dile getirmekle, karar mercii olmanın ne alakası var anlamış değilim. Ayrıca forumun öneminin insanlar için farkındayım ben de sizin vesilenizle tekrar başta adminlere olmak üzere diğer birbirine yardımcı olan forum kullanıcılarına teşekkür ederim. Ancak ortada apaçık bir yanlış yönlendirme vardı. Ben bu konudaki görüşümü ifade ettiğim zaman sanki ''ilahi'' bir kişiliğe karşı çıkıyormuşum gibi gerek özelden gerek forumdan bana karşı yazılanlar oldu. Ortada güzel bir topluluk var ve bu topluluğun ilerlemesi için açıkgörüşlülükle devam etmek gerekiyor. Yönlendirme yapılmadığını düşünebilirsiniz ancak insanların yazdığı tek kelimenin başka insanların geleceğini kötü etkileyebileceğini unutmamak gerekir. Yapıcı eleştiriniz için teşekkürler. Saygılar..
Kendimde bu tavsiyeyi yapanlardan biriyim sizin dediğiniz gibi bu bir tavsiye kendimde dahil kimseye baskı yapıldığını görmedim bu konuda kendi içim rahat bir baskı yapmadan daha önceden yapılan bir yöntemin imkanı olmayanlar tarafından kullanılabileceğini hatırlattım, gözden kaçırdığım başka bir kişinin baskı içeren mesajı varsa ona birşey diyemem. Kaldı ki o tavsiyeyi verdiğim güne geri dönsek o günün şartlarında yine aynı tavsiyeyi veririm çünkü bu pratikte uygulanan bir yöntemdi. Öncelikle şu noktada yanlışınız var verilen tavsiye apaçık yanlış demişsiniz ne zamandır lottery süreçlerini takip ediyorsunuz bilmiyorum ama bu işlem geçtiğimiz senelerde gayet normal bir şekilde yapılan işlemdi kendi veya çocukların okulu için geç giriş yapmak isteyen kişilerin, hatta başvuru sürecinde yaptığı hatadan dolayı eleneceğini bilerek mülakata giren talihli bile sağlık raporu almadan mülakata sorunsuz şekilde girdi yani ortada apaçık yanlış verilen bir tavsiye yok.
Bence bunu şunla karşılaştırabilirsiniz sene başında henüz bu dosya taşıma engellenmeden önce tavsiye bile vermeye gerek kalmamıştı dosya taşıma için artık alışılmıştı çünkü, dosyasını direk başka ülkelere taşıdı insanlar. Sonra bir anda bu süreç değiştirildi artık taşıma olmayacak dendi o gün halihazırda taşınmış dosyalara olanak sağlanmasa ve süreçleri sekteye uğratılsa ankaraya güvenmeyin taşıyabilen taşısın diyen kişilere apaçık yanlış öneri veriyor diyebilir miydik
-
@bkaraca evet.. geçen sene ocakta ap kalmıştım belgemi saglık raporununa yetiştiremeden teslim ettim,olası durumda onlar sizi arayıp yada mail atarak tekrar istiyorlar zaten saglık raporunuzu
-
@Ceyda-Altun o bilgilerin kaynağı olsaydı bence hemen paylaşırlardı, çok fazla afaki şey dönüyor ortalıkta, duymayın oraları bence.
Bu sene çeşitli vesilelerle tekrar randevu planlayan talihlilerin olduğunu hatırlıyorum, e size de memur biran önce sağlık raporu alıp yeniden randevu planlanması için başvurun dediğine göre bence size tekrar randevu planlanması çok çok yüksek olasılık. Tabi olağanüstü durumlardan geçiyoruz, bu arkadaşların ne zaman ne yapacakları gerçekten belli olmuyor, ancak vereceklerine ben inanıyorum. Siz de çok hızlı aksiyon aldınız zaten. Bunun -en azından ilk- meyvesini, ilk adımda mülakat randevusu alarak toplayacaksınız bence. Hem temennim hem de size verilen bilgiler ışığında tahminim bu. -
13 ocakta benimde mülakatım olcak sağlık muayene oldum 2 hafta oldu ne olacaksa olsun diyip ama bi sorum olcaktı güncel olarak takip ediyorum forumu para konusunda 1 ay öncesinde ayarlamaya çalıştım ama denkleştiremedim öğrenci olduğum için malum maalesef cuma günü yatırcam bu mülakatımda sıkıntı çıkarır mı?
-
Arkadaşlar bültenin ayın 8’inden itibaren açıklanma olasılığı var değil mi?
-
@Utku-Pehlivan @Ceyda-Altun size ozelden yazdim ama buradan forum da ki arkadaslarda faydalasin diye yine yazma geregi duydum. ikinci randevunuzu olustururken yine eskisi gibi ayri olusturabilirsiniz. Benim oncelikle esimin dependent durumunu ayirmam gerekti sonra randevusunu olusturdum.Randevu olusturmak icin once [email protected] adresine 30.11.2025 talebimi ilettim.cevabi 10.12.2025 geldi. Ayni zamanda 30.11.25 bu adresede [email protected] randevu talebimizi acik birsekilde nedeniyle anlattim ve randevu taleb ettim.cevabi 15.12.2025 geldi. Cevap soyle: CAS-7716679-B9W5Q4 sayılı vakanıza cevap verdik. Lütfen giriş bilgilerinizi kullanarak https://www.usvisascheduling.com/ adresindeki portalda oturum açın ve Vize Başvurusu Ana sayfasındaki Geri Bildirim/İstekler sekmesi altında cevaba bakın.
İlk kez oturum açıyorsanız aşağıda belirtilen talimatlara bakın:
1. https://www.usvisascheduling.com/ adresine gidin
2. "Şimdi kaydol" üzerine tıklayın
3. Kullanıcı Adını girin, Parolayı ve E-posta Adresini belirleyin ve "Doğrulama Kodunu Gönder" üzerine tıklayın
4. E-posta Kimliği üzerinden alınan Doğrulama Kodunu Girin
5. "Kodu Doğrula" üzerine tıklayın ve güvenlik sorularını belirleyin
6. "Oluştur" üzerine tıklayınBen bunlari esimin eski guris bilgilerini girerek yaptim. Sizin sordugunuz soruya cevap olmustur umarim. Daha once @mesut57 bana bu konuda yardimci olmustu. Kendisinin benimle paylastigi bilgiyi paylasiyorum umarim o da isinize yarar.
-
@Utku-Pehlivan @Ceyda-Altun Ustraveldocs dan onun adına hesap açın.Başvuru talep yerine tıklayın açılan sayfada konu bölümünden ANK 1 işaretleyin aşağıdan DV 2 işaretleyin devam edin büyük açıklama kısmına gerekçelerini yazıp gönderin bu onay maili oluyor.2 gün içinde mail geliyor mailde onaylandı yazarsa Ustraveldocs a tekrar girin başvuru talep yerinde randevu planlama yazıyor oradan açılan tarihlerden seçin devam edin 1 saat içinde onay maili geliyor @mesut57 benimle bilgeri paylasarak yardimci olmustu.Benim durum biraz farklıydı .Esim randevuya katilamamisti.14 kasim da .Biz de sonrasinda randevu usturmak ocin basvuru yaptik ki .Ben mulakatim esnasinda bunu yapip yapamiyacagimi sordugumda esiminde aslinda bir talihli oldugunu kendisinin ben olmadan randevuya gebilirmi cunku ben o sirada amerikada olabilirim dedim onlarda sizin vizeniz onaylanmis o tek gelebilir dediler. Bu arada Esim icin sizin vasitanizla yeniden baktim randevular 30 martta kadar var tabii tum gunler acik degil
ocak 13 20 21 27Subat 2, 17 mart 2 9 16 23 30 acik gözüküyor ama ornegin mart ta hemen yukarida ki tarihlerde sabah 8.00 5 kisi saat 9.00 5 kisi simdilik acik randevu gözüküyor .
Umarım hersey sizler icin umlu geçer. Sormak istediginiz birsey olursa lutfen cekinmeyin. -
@Utku-Pehlivan hemen ilgili yerlere maillerinizi atin .
-
@Utku-Pehlivan merak etmeyin randevunuzu alırsınız.
-
@Ceyda-Altun merak etmeyin randevu alirsiniz ama yine de hizli davranmakta fayda var .
-
Dosyamizi ankaraya tekrar taşımanın bir riski var mı sıra gelmeme gibi yeni bultenin açıklanmasına az kaldı hong kongdan tekrar tasisam mi yardımcı olacak var mı oneri konusunda
-
-
@süleyman-Turgut hayır.
-
@Utku-Pehlivan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Günaydın, bu sabah olan mülakat randevumuza sağlık raporumuz olmadığı için alınmadık. Batuhan kardeşim(ismini öyle seslendiler diye duyduk) evrak teslim sırası beklerken muhabbet etmiştik. Görüyorsan bana ulaş haberleşelim.
merhaba,
"mülakat randevumuza sağlık raporumuz olmadığı için alınmadık" cümlenizden yola çıkarak konsolosluk binasına alınmadığını anlıyorum, doğru mu?
eğer konsolosluk binasına alınıp, sağlık muayenesi olmadığınız için AP ile sonuçlandıysa mülakatınız zaten bu olması gereken prosedür.
size tam olarak nasıl bir yol izlemeniz söylendi net olarak açıklar mısınız? -
@Bugra0666, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Utku-Pehlivan tüm uyarılarımıza rağmen forumda kendini karar mercii olarak görüp insanları yanlış yönlendiren arkadaşlar pişman mıdır? Sanmam... Burda kimsenin yetkisine, ismine, cismine dayanmadan söylüyorum. Herkes doğru bildiğini konuşmakla yükümlü ancak gel gelelim insanlara kendi doğru bildiğimizi yansıtmamamız gerekir. Sadece seçenek sunmak lazım diye düşünüyorum. Maalesef en sevmediğim kelimeleri kullanmak zorundayım. Biz demiştik...
yorumunuzu okuyunca haliyle cevap verme gereği duydum.
sonuçta bu opsiyonu mülakat alan arkadaşlara ilk ben önermiştim.
konsolosluğun sizi binaya almaması ile, sağlık muayenesi olmadığınız için AP'ye bırakması çok farklı konular.ankara'nın bu şekilde tavır takınması ile bütün süreci aynı tutamazsınız.
viyana mesela, onlar da sağlık muayenesi olmayabilrisiniz diyor. çünkü vize veremeyecekleri insanlara iki kere bu parayı ödetmek istemiyorlar.
burada yaptığınız eleştiri tamamen şahsıma alıyorum, başka forum kullanıcılarının konuya müdahil olmasına gerek yok.ve halen verdiğim tavsiyenin arkasındayım.
vize verilmeyen bir mülakat için, sağlık muayenesi olunmasına gerek yok.
bu tavsiyemi uygulamak isteyip istememek halen kullancıların inisiyatifinde. tıpkı verdiğim tavsiyelerle vizesini alan binlerce kişi gibi.farklı bir yoruma ihtiyaç duyuyorsanız benimle iletişime geçebilirsiniz.
-
@Umut-P, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Bugra0666 “6 lı kristal takıma yemin ederim” ki doğru söylüyorsun
polemik yapmaya çalıştığınızın farkındayım.
zamanında sizi farklı konular için uyardım ve bunu devam ettiriyor olmanız ziyadesiyle dikkat çekici.
bu şekilde devam edebilirsiniz elbette, karar sizin. yalnız çok uzun süreceğini zannetmiyorum.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.