Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!
  • Yasaklı

Bu ileti silindi!

• Arkadaşlar 23 de giriş yapmıştık abd ye hatırlarsanız, bugün ssn eşimin de benim de geldi bilgilendirmek istedim sizi süreç bizim için belliki sorunsuz geçecek inşallah. Bu ssn götürüp kimlik falan alınıyormuş böyle bişey yapmalımıyız yoksa green card mı bizim kimliğimiz olacak şu cahil kardeşinizi aydınlatırmısınız

• ⭐⭐⭐⭐

@ozangules62, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Arkadaşlar 23 de giriş yapmıştık abd ye hatırlarsanız, bugün ssn eşimin de benim de geldi bilgilendirmek istedim sizi süreç bizim için belliki sorunsuz geçecek inşallah. Bu ssn götürüp kimlik falan alınıyormuş böyle bişey yapmalımıyız yoksa green card mı bizim kimliğimiz olacak şu cahil kardeşinizi aydınlatırmısınız

@ozangules62 sabirla permanent resident kartınızın verdiğiniz adrese gelmesini bekleyeceksiniz, süreçte sorun oluşmaz ise 25 - 30 iş günü içerisinde teslim edilecektir. Bir yere gitmenize gerek yok

• @ATS16 biz evimizi de ayarladık gibi ssn de geldi 5 ocakta türkiyeye dönüp düğünümüzü halledip 3 şubatta abd tekrar giriş yapıcaz bir problem olmaz herhalde değil mi

• arkadaşlar merhaba. bir iranlı olarak bunu soruyorum. eşim DV kazandı. Mülakat gayet olumlu geçti. APPROVED aldık. ancak bu PAUSE kalkarsa DV vizesi hangi pasaportuma basılması lazım? Türk mü / İran mı?
    Görüşmede Visa Officer İran pasaportuna basılacak dedi. Ancak o pasaprta basılırsa sorun olur mu? BU doğru mu? Yasaklı ülkeler arasına olan iran hangi şartlar ile ABD'ye giriş yapabilir.
    Case approve olsa bile,vize hangi pasaporta basılacağını nasıl yönlendirebilirim? Halihazırda, eşimin Türk pasaportu ve benim İran pasaportum konsoloslukta. Telefonla rayıp geri göndereceklerini söylediler. Ancak VFS de her hangi bir hareket yok.
    Sizce ne yapmam gerekiyor. Fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

CN: 2026EU6xxx
    DS-260 Gonderimi: eylül 2025
    Mülakat Yeri: (Ankara)
    Saglik Muayenesi: 01.12.2025
    Vize Mulakati: 03.12.2025
    Vize Basılacak Kişi Sayısı : 2
    Vize Onayi: 03.12.2025

• Bu arada biz kimlik kartımızı hemen çıkarttık bi 30 dklık işlem sürdü hemen verdiler kartımızı işimize yarar diye düşündük elimizde kağıt gezdirmek istemedik @ATS16

• ⭐⭐⭐⭐

@ozangules62 kimlik kartından kastınız state ID mi?

• @ATS16 evet

• ⭐⭐⭐⭐

@ozangules62

Başvuruda bulunduğunuz State ID için istenilen evrakları sağlamışsınız ki state ID başvurunuz kabul edilmiş ancak bu aldığınız kart ABD’deki yasal ikamet statunuzu (lawful permanent resident - LPR) kanıtlamaz, çalışma izini sağlamaz.

Verdiğiniz adrese gelecek permanent resident kart (pasaportunuzdaki göçmen vize ile 1 yıl süresince veya permanent resident kart ile greencard üzerinde yazan expire tarihe kadar) yasal statünüzü kanıtlamanızı sağlayacaktır.

• @ozangules62 Yerleştiğiniz eyaletin real ID’sini soruyorsunuz sanırım, iki türlü oluyor, bir normal ID, bir de ehliyet; ehliyet (DL) zaten aynı zamanda normal ID olarak da kullanılıyor yani ehliyet alırsanız, normal ID almanıza gerek kalmıyor. Araç sürmeyecekseniz yani yaşadığınız şehirde sadece toplu taşıma vb. kullanacaksanız (New York, Boston, DMV gibi yerlerde gayet normal bir durum) o zaman sadece normal ID yani state ID alabilirsiniz. Ehliyet için 2 tip adres kanıtı istenirken, state ID için tek adres kanıtı yetiyor. Bir ev tutup yerleşmeden DL ya da ID alma işlerine girişmeyin.

ID ne işe yarar; ülke içinde uçakla seyahatlerde artık real ID zorunlu hale geldi, yani green cardlı permanent resident olarak Amerika içinde “uçakla” seyahat edecekseniz, Amerikalılar gibi real ID edinmeniz şart. Ayrıca resident olmanızı kanıtlamanız gereken durumlar olabiliyor; eğitim (okula yazılma), sağlık (healthcare) vs gibi. Oralarda işe yarıyor.

• @ozangules62 Bende size cevap yazıyordum. State ID almakla acele etmişsiniz, ehliyete başvurmak isterseniz, state ID’inizi geri vermek durumunda kalabilirsiniz, iki iş yapmış olacaksınız. Hem state ID hem de DL’i beraber kullanmaya izin veren sadece bir iki eyalet var.

Ayrıca -ssn ile nasıl kimlik alınır şu kardeşinizi aydınlatın- dedikten 2 saat sonra state ID aldık diyorsunuz, ben anlamadım bu işi, bir anlam karmaşası mı oldu acaba?

• @Akrap iran avrupa birliği ekonomisinde mi?

• @Akrap Konsolosluga atip sormanizda fayda var.

• Herkese merhaba, bugün (05/01/2026) USCIS'ten kontrol ettiğimde, 3 Ocak'ta kartlarımızın basım için siparişlerinin verildiği güncellemesini gördüm.

21 Aralıkta giriş yapmıştık. SSN'lerimizden ise hâlen haber yok. Maalesef herhangi bir SSA ofisinden SSN işlemlerimizle ilgili bir aksaklık olup olmadığını teyit edemeden Türkiye'ye dönüş yaptık. Artık bekleyeceğiz.

USCIS'teki ifadeyi aynen ekliyorum:

We have approved your Form OS155A, Immigrant Visa and Alien Registration, Receipt Number IOE*****. On January 3, 2026, we ordered your card to be produced. We will mail your card to the address you gave us. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address.

• ⭐⭐⭐⭐

@bkio 19 Aralık'taki talimattan sonra giriş yapmış talihlilerden ilk kez bu güzel haberi alıyoruz sanırım(10 gündür çok verimli takip edemiyorum ama sanıyorum ilk bu), hepimiz için çok güzel oldu bu. Çünkü aklımızın bir köşesinde USCIS kartları basar mı, son adımda bir sorun çıkarırlar mı diye soru işareti ve tedirginlik vardı.
    Güzel haber için çok teşekkürler 😍

• @Akrap

İmzanızı buradaki örneğe bakarak doğru şekilde yazın lütfen: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin

ve Excel tablosunun alt tarafındaki beyaz alana bilgilerinizi ekleyiniz: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1vzQvzbKckriM5guocPDDn2bbzwXiMipzQ9EDqGP31Yg/edit?gid=0#gid=0

• Bugun SSN kartimin postalandigini gordum USPS'ten, sizlere de haber vermek istedim. 20 Aralik'ta ulkeye giris yapmistim. Green card kisminda henuz bir gelisme yok.

• @ucangeyik Merhaba, USPS’ten nasıl sorguluyorduk acaba? Ben kaçırdım sanırım o kısmı.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

171

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |