Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 517.9k 770

• @ATS16 çok net özetlemişsiniz, teşekkürler.

• @Serapp çok teşekkür ederim Serap Hanım :)

• Merhaba @Serapp Hanım, sağlık randevusunu sizce hangi tarihe almalıyım ?

• @Bugra0666 herkesin durumu özelinde değerlendirebileceği bir şey bu bir kişi için ekstradan çıkacak bir miktar çok sorun olmayabilir ancak 4 kişilik bir aile bunu düşünmek isteyebilir. Bu fikrim ağustos ayında mülakata giricek bir talihli için aynı olmaz ancak şu anda sürecin gidişatını biraz daha görmek isteyen kalabalık nüfuslu talihliler için bence gayet mantıklı bir hamle

• Merhabalar, eşimi eklemek için yolladığım soru formuna cevap geldi, dosyamı açtılar fakat add applicant seçeneği gözükmüyor. Dosyamda medeni halimi güncelledim ve eşimin bilgilerini ekledim. Eşiniz de sizinle amerika'ya göçecek mi diye bir seçenek vardı onu da işaretledim fakat submit etmedim formu daha. Eşim için DS 260 formu oluşturulması için konsolosluğun mail adresine yazdım ve soru formu da oluşturdum fakat dönüş alamıyorum. Formu submit edince add applicant açılır mı bilen var mı? forumda geçmiş deneyimleri okudum fakat mail yoluyla ulaşılmış hep. Bu durum için farklı bir çözüm var mı bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim çok az vaktimiz kaldı.

• @ATS16 O halde eylüle 6 aydan az süre kala mülakata girecek olan talihlilerin, sağlık muayenesi almama gibi bir trick oynamasına gerek yok değil mi?

• @Scythep evet, doğrudur. Zaten 6 ay geçerli olduğu için durum bu.

• @Utku-Pehlivan şuanda tatil döneminde olduklarından dönüş yapılmıyor. 5inden itibaren dönüş yapılacaktır. Eğer 5 ocak haftasının bitiminden sonra da dönüş yapılmaz ise tekrar mail atmanızı öneririm.

• @Bugra0666 Dün dönüş yaptılar, Dün tekrar yazdım bugün de yazdım. Bugün tatilde değiller diye biliyorum.

• Bu ileti silindi!

• @Utku-Pehlivan tatilde olduklarından değil saat farkından, şuan orda sabaha karşı mesaileri başlamadı biraz bekleyin dönüş olucaktır

• @meral Selamlar, Ankara'ya yazıyoruz dün saat 13.30 civarı dönüş yaptılar. Add applicant açık olmadığı için bir daha mail attık ama cevap alamadık bu sefer.

• Uscis için ödemeyi yapmaya çalışıyorum fakat you did not submit your uscis immigrant fee hatası alıyorum. Ne yapmalıyım

• @FROG-FROG
    Dosya henüz USCİSE gitmemiştir 3-4 gün bekleyip tekrar dene eğer hala aynı hatayı veriyosa ISCISE mail atabilirsin ya da ABD ye gidince USCISLE konuşursun endişe etmene gerek yok.

• Merhaba AP kalma durumunda turistik vizenin akıbeti ne oluyor bilen var mı? Ya da turistik vize olan pasaport dışında yeni bir pasaportla DV mülakatına katılsam bunun faydası olur mu?

• @FROG-FROG

İmzaniz çıkmıyor iletinizde, kontrolünüz ricadır.

25.11.25 tarihinde mülakata girmişsiniz, aşağıdaki ileti ve konu başlığı inceleyerek tekrar ödeme işlemini denemeniz yararınıza olacaktır. ABD’ye ilk girişten önce ödeme yapmanız faydalı olacaktır.

USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

https://yesilkartforum.com/forum/post/523845

66fc206a-db22-4075-9c7b-deffb314dd6a-image.jpeg

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Scythep, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ATS16 O halde eylüle 6 aydan az süre kala mülakata girecek olan talihlilerin, sağlık muayenesi almama gibi bir trick oynamasına gerek yok değil mi?

@Scythep

Sağlık muayenesi tarihi itibariyle 6 ay, vizeniz basılırsa ABD’ye ilk girişi yapabileceğiniz en geç tarihtir.

Mevcut kurallar çerçevesinde vizenin basılabileceği en son tarih 30.09.26 Çarşamba olduğuna göre, en geç bu tarihte vizeniz basılırsa 01.10.26 Perşembe saat 23:59’a kadar ABD’ye giriş yapma planınız var ise, 01.10.26 tarihinden 6 ay (180 gün) çıkarırsak suspension süresince mülakat öncesi bir defa muayeneye katılmak isteyenler için en erken sağlık muayenesi randevu tarihi 04.04.26 Cumartesi günü olur.

Bu benim hesaplamam ve mevcut kurallar çerçevesinde yaptığım bir hesaplama. Her talihlinin süreci okuyarak, kendi hesaplamalarını yaparak, planlamaları ve şartları doğrultusunda ilerlemesi yararına olacaktır. Hiç bir talihliyi yanlış yönlendirmek istemem. Bol şans

• ⭐⭐⭐⭐

@yunustg, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba @Serapp Hanım, sağlık randevusunu sizce hangi tarihe almalıyım ?

Sağlık randevusunu mülakat tarihinden en geç 2 gün öncesine kadar herhangi bir güne alabilirsiniz. Unganlar raporu 1 gün sonraya verebiliyor.
    Raporun 6 aylık geçerlilik süresi olduğu için, 16 Şubat’ta muayene olursanız, sağlık raporunuzun süresi Ağustos ortasında sona erer.

Ancak mevcut durumda mülakatların AP’ye bırakılması söz konusu olduğu için, boşa masraf yapmamak adına sağlık muayenesine girmeden mülakata katılmak da mümkündür.

Eğer AP süreci daha sonra ortadan kalkarsa, o aşamada sağlık randevusu alıp raporu konsolosluğa iletebilirsiniz.

Yok benim için masraf önemli değil, AP durumunun olası kalkması durumunda sağlık raporum hazır olsun diyenler ise şu yolu izleyebilir:

Mülakat günü (örneğin 18 Şubat) sağlık raporu olmadan mülakata girilir. Daha sonra, sağlık raporunun 6 aylık geçerlilik süresi mali yılın son günü olan 30 Eylül içinde olacak şekilde, Nisan sonrasında sağlık muayenesine girilip rapor konsolosluğa iletilir.

Bu yöntemle hem 6 aylık süre garanti altına alınmış olur hem de AP durumu ortadan kalktığında vize doğrudan basılabilir.

• öncelikle mülakat tarihi alan tüm arkadaşları tebrik ediyorum. mülakat tarihlerinin verilmeye başlanması , bekleyerekte aksayarakta olsa vize basımınında önümüzdeki süreçte gerçekleşeceğini düşündürüyor. aşırı karamsarlığa kapılmadan , mümkün olduğunca sakin beklemek en doğrusu olacaktır.

• @Utku-Pehlivan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, eşimi eklemek için yolladığım soru formuna cevap geldi, dosyamı açtılar fakat add applicant seçeneği gözükmüyor. Dosyamda medeni halimi güncelledim ve eşimin bilgilerini ekledim. Eşiniz de sizinle amerika'ya göçecek mi diye bir seçenek vardı onu da işaretledim fakat submit etmedim formu daha. Eşim için DS 260 formu oluşturulması için konsolosluğun mail adresine yazdım ve soru formu da oluşturdum fakat dönüş alamıyorum. Formu submit edince add applicant açılır mı bilen var mı? forumda geçmiş deneyimleri okudum fakat mail yoluyla ulaşılmış hep. Bu durum için farklı bir çözüm var mı bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim çok az vaktimiz kaldı.

Farklı browser kullanarak deneyin, add applicant seçeneği gözükebilir

Benzer Başlıklar

• 28 Oy
    16k İleti
    1m Bakış
    boredengB
    @Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
  • 5 Oy
    83 İleti
    16k Bakış
    N
    @totuta salam,mende ele dusunurem insallah🙏🏻
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k