Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

• @Uğur-Çelik Prepaid eSIM (T- Mobile) uygulamsını indirip oraya giderseniz daha az sıkınıtı yaşayabilirsiniz isterseniz bir araştırın.

• @koci Kesinlikle ben de böyle düşünüyorum, elimizde olmayan sebepler için stres veya üzgünlük/pişmanlık duymamıza da gerek yok. Zamana bırakacağız mecburen herkes kendi tarafındaki sorumluluklarını yaparsa (sağlık muayenesi/evrak teslim etme/mülakata girme/ödemeler), gerisi Trump yönetiminin teveccühü olacak. Ben de katılıyorum @koci 'ye kesinlikle 1-2 ay içinde durumun tam gidişatını anlarız.

• Arkadaslar merhaba surecin bu sekilde kotu ilerlemesine çok uzgunum ve 2026 kazanani arkadaslara da bol sabir ve sans diliyorum. Umidinizi yitirmeyin umarim en kısa zamanda talihliler lehine bir karara varilir . Ben 2025 kazananiyim ve endisem bu ay giris yaptim ve ssn geldi fakat green cardi bekliyorum hala bu olumsuz surec green cardimi etkiler mi sizce ? Sayin @gucarslan

• @vitruvius
    Çok haklısınız ben de aynı durumda sizin hissetiklerinizi hissediyorum yani ocağın 20 sinde gidicem işimi kalcağım yeri her şeyi ayarladım ama böyle bir sebepten gidemiceksem hiç gitmiyim daha iyi diye düşünüyorum. Amerika gibi bir ülkede çocuk oyuncağı gibi kanun değişiyorsa oraya gittiğimizde daha da rezil olmayacağımız garantisi yok artık. Sırf kendi seçmenine show yapmak için yaptığını düşünüyorum bunu umarımda öyledir işler düşündüğümüz kadar kötü olmaz.

• @proahmet Kanun değil aslında sadece bir yerden açık bulup bir süreci erteletmeye gidiyor. Biden zamanında nasıl sınırdan yığınla insan geçtip Trump zamanında bunun önüne geçtiysr Trumpında karşı çıktığı konu birazcık bu gibi tarafı olduğu grubu ilk seferden vurarak

• Merhaba arkadaşlar 19.30 JFK uçuşuna bineceğiz havalimanındayız şuan hayırlısıyla gidip 10 gün sonra döneceğiz 🙏🏻

• Selamlar, kendimize anca gelebildiğimizden şimdi yazabiliyorum. 22 Aralıkta Houston’dan sorunsuz şekilde ülkeye giriş yaptık. 3 kişiden sadece benim işlemlerim biraz uzun sürdü ama form doldurup tekrar bagajlar x-ray ile kontrol edildiği zaman giriş sürecim tamamlandı. Umarım olumsuz bir gelişme olmadan süreç herkes için böyle sürmeye devam eder 🙏

• ⭐⭐⭐⭐

@proahmet, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

@vitruvius
    Çok haklısınız ben de aynı durumda sizin hissetiklerinizi hissediyorum yani ocağın 20 sinde gidicem işimi kalcağım yeri her şeyi ayarladım ama böyle bir sebepten gidemiceksem hiç gitmiyim daha iyi diye düşünüyorum. Amerika gibi bir ülkede çocuk oyuncağı gibi kanun değişiyorsa oraya gittiğimizde daha da rezil olmayacağımız garantisi yok artık. Sırf kendi seçmenine show yapmak için yaptığını düşünüyorum bunu umarımda öyledir işler düşündüğümüz kadar kötü olmaz.

@proahmet @vitruvius

Son yaşanan gelişmeler ile yaşadığınız kaygı aşikar, sürecin içinde ve dışında olanların tahmin etmesi pek kolay olmayabilir. Bu forumda yaşanmış olumlu/olumsuz onlarca örnek, ABD’de yaşamanın - sistemin zorlukları & kolaylıkları var. 340 milyon civarında kişinin yaşadığı bir ülkeden bahsediyoruz, nasıl Türkiye’de zaman zaman suni gündemler ortaya çıkıyorsa dünyanın dört bir tarafında da bu suni gündemler yaratılıyor, bu gündemden dolayı kural değişiklikleri oluyor ve 340 milyon kişinin yanında çok ufak bir kısma gelen kişi sayısı bu değişikliklerden olumsuz etkileniyor. Sizler bu düşüncelere girmişken sürecini umut ve beklentiler içerisinde sürdürmeye/tamamlamaya çalışan başka talihlilerin bu forumu okuduğunu unutmamak lazım empati yaparak. Eski bir dönem talihlisi ve göç sürecini tamamlamış birisi olarak dün akşamdan beri talihlilerin paylaştıklarını üzülerek okuyorum ancak bir şekilde de süreci devam ettirmek isteyen talihlileri de düşünerek mesajlarınızı paylaşmanın önemli olduğunu düşünüyorum şu süreçte. Saygı, sevgi ve forum kuralları içerisinde herkes dilediğini paylaşmakta özgür. En iyi dileklerimle, gönlünüzden geçtiği gibi olsun 🙏🏻🍀

• @ATS16

Haklısınız, duygusal yazdım ve genelleme gibi olduysa kusura bakmayın. Belirsizlik ve masraf/stres kısmı beni tetikledi. Kimseyi yanlış yönlendirmek istemem; ben de resmî netlik oldukça paylaşmaya çalışacağım. Mesajınız için teşekkür ederim.

• @ozangules62 şansınız bol olsun 🍀

• Sürecin herkes için çok belirsiz olduğunun ve kimsenin net bir fikir veremeyeceğinin farkındayım.

Ama birimizin kalıp birimizin green cardlar gelene kadar ( ya da ondan sonra bile ) Amerika’da kalıp kalmaması konusunda ciddi bir ikilemdeyiz. İkimizin aynı anda kalma imkanı yok, çünkü köpeklerimiz Türkiye’de. Birimiz dönmek zorunda.

Burada kalma durumunda, mevcut koşullarda sorunsuz çalışıp çalışamayacağımız, bir sorunla karşılaşma ihtimalimiz konusunda fikir yürütebilen var mı?

• @bkio Mevcut koşullarda yasal olarak bir göçmensiniz burda hiç kimsenin farklı bir fikir söylüyceğini düşünmüyorum. Asıl önemli konu USCİS kartların basım sürecini etkiliyip etkilemiyceği sanırım. bunlar tamamen kendi fikirlerim forumda okuyup edindiğim görüşler tabiki ama vizesini alıp giren kişiler için bir sorun olucağını düşünmüyorum imkan varsa hiç riske atmadan bir kişinin kartları beklemesi mantıklı geliyor ama imkanları en iyi siz biliyorsunuz umarım sorunsuz bir süreçiniz olur 🙏

• ⭐⭐⭐⭐

@vitruvius maalesef ki bu tarz söylem ve çıkarımlaro son dönemlerde oldukça fazla yapıyor Trump sadece vizeler üstünden değil benzer durumları ırklar üzerindende yapıyor. Bunuda burda yaşayan herkes biliyor hatta herhangi bir shooting durumunda özellikle buradaki meksikalı çalışma arkadaşlarım umarım eylemi yapan kişi meksikalı çıkmaz bunun üstünden iyice üstümüze gelmez vs gibi düşüncelere giriyor hemen. Dediğiniz gibi birşeyden dolayı bütünü suçlamak çok saçma ama maalesef kendisinin sıkça yaptığı bir eylem

• ⭐⭐⭐⭐

@bkio ssninize ulaştıktan sonra sorunsuz işe girebilirsiniz. Temelli yerleşme planınız ne zaman buda bence karar vermede önemli bir etken olabilir

• @Emre-Kurtulmuş yazın kenara birkaç güne buna da göçmen derler

• Trup'ın şu an yapmaya çalıştığı;

1. DV’yi önceliksiz bırakmak
    2. Konsolosluklara başka vizeleri öne aldırmak
    3. Süreci yavaşlatmak
    4. Gerekirse geçici askı denemek
    5. Askıya alma kararı ile ilgili Kararname çıkarırsa hemen dava açılacağını bildiği için kararname de çıkarmayabilir.
    6. Gold kart satışına öncelik vermek.

Ayrıca kendi eşi bile göçmen olan birinin göçmenliğe karşı olması da garip.

• @Emre-Kurtulmuş normalde şubat sonu gelecektik. Ama green card elimizde yokken ikinci giriş sorun olur mu bilemediğimizden, birimizin kalıp birimizin türkiyeye dönme ihtimalinde green cardlar geldikten sonra kartlarla da yapabilir dönüşü. ( yani kartlar abd’de olanımıza geldiğinde o türkiye’ye gelir ve beraber ikinci ve kalıcı girişi yapabiliriz )

• Oncelikle tum DV-2026 talihlilerinin hizlica ve kolaylikla Green Card'larini almalarini diliyorum.

Sartlar geregi ilk ABD girislerini one almak durumunda kalan forumdaslarin -vakitleri elverdigince- su konuyu incelemelerini oneririm:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/329/abd-ye-gitmeden-önce-ve-gittikten-sonra-yapılacaklar

Ozellikle ABD'ye gitmeden once yapilacaklar listesindeki bir iki madde islerinizi kolaylastirabilir:

• Varsa duzenli kullanilan ilaclarin receteleri ve ilaclarin hazirlanmasi, bir sure yetecek ilacin bavula konulmasi

• Banka ATM kartlari ve kredi kartlarinin gecerlilik tarihleri ve yurtdisi kullanima acik olmalari kontrolu

• Gozluk kullananlarin gozluk recetelerini yanlarina almalari, dijital ortama aktarmalari ve mumkunse bir yedek gozluk ile yola cikmalari.

• Akilli telefonlara Google Maps, Uber, Whatsapp vb uygulamalarin yola cikmadan yuklenmesi.

• Gidilecek yerin GoogleMaps haritasinin "offline" olarak download edilmesi (ilk gittiginizde internet baglantiniz olmayabilir, yine de offline harita ile yolunuzu bulabilirsiniz).

• USCIS Immigrant Fee odemesini yapmak (https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle )

• Vize paketinizin(Sari zarfinizin) uzerindeki bilgi sayfasinin fotokopilerini/dijital kopyalarini almak (bu sayfada yazan adresi ABD'de ek adres kaniti olarak kullanabilen forumdaslar oldu)

Vaktiniz oldugunda ayrica ABD'ye ilk giris ve sonrasindaki tecrubeler icin ise su konulari inceleyebilirsiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/183/gocmen-vize-ile-abd-ye-ilk-giris

https://yesilkartforum.com/forum/topic/90/amerika-da-green-cardla-yasayanlarin-tecrubeleri

• @eceslc şuanda planlarımız da geri dönüş yapmayı düşünmüyoruz iş yeriyle ilişkimi kestim fakat dediğiniz gibi kart basımı vs bir gelişme olmazsa geri dönmek durumunda kalırız çünkü süre çalışmadan bir yere kadar hazırdan yiyebiliriz , umarım böyle şeylere gerek kalmadan kartımız gelir ehliyet vs alıp ubereatse başyalabilirim

• @Cem-Çeliker çok teşekkür ederim bakayım hemen araştırayım

Benzer Başlıklar

• 84
  • 752
  • 14
  • 14
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

122

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |