Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

• Peki dostlar su an konsolosluklar belliki kendilerini korumak icin ap birakiyor bankok dan bir arkadasimiz ap kaldi ama demisler su an belirsiz durum bundan ap birakacagiz en basta sonrasinda mulakat devam etmis bu noktada sizce dosyasi current olanlara da ankara mulakat verip ap mi birakacak hic mi randevu vermeyecek? Ap dusenler icin halen umut olabilir belkde.

• @excan Bunun cevabını yılbaşından sonra öğrenmiş olucaz. Düşünücekleri şey madem AP ye bırakıcaz herkesi neden mülakat verelim demekte olabilir

• Yasaklı

@ozyurta Benim ilk başvurum olacaktı bu yıl fakat bende bu konuda endişeleniyorum. Çocuklarımız iyi eğitim alsın diye uğraşıyoruz fakat orada 2. sınıf insan muamelesi görmesinden endişeleniyorum. Sohbet odasında ki çoğu yazıları da okudum birçok kişi bunu düşünüyor artık sanırım ABD'nin herkes için eski güzel günlerine dönmesi çok zor gibi. Hepimiz için hayırlısı.

• @iibrahimd aynen ocak 15 de yeni bulten ne cikacak bakalim veya cikacakmi?

• Yasaklı

@excan muhtemelen sabit kalır yeni bir talimat gelene kadar. Bu sene artık DOS’tan bir restart kararı (Rubio önlem alıp restart edileceğini beyan etti) veya mahkemeden hızlı bir tedbir kararı bekleyeceğiz. Davalar bu sene hızlıca açılacaktır. Hukuk yolu hala açık.

• @Umut-P belkide guvenlik onlemlerini alip tekrar baslar restart dan kastiniz bu degilmi?

• Yasaklı

@excan evet eğer böyle olursa DOS tarafından restart edilir. fakat politik söylemler olduğunu düşünürsek bu senenin kilidi asıl mahkemelerle açılabilir. Çünkü yaptıkları şu an hukuksuz.

• @Umut-P Böyle saçma sapan bir bahaneyle süreci durduruyorlarsa, yeniden devam edeceklerini sanmıyorum. Zaten adli sicil dâhil tüm belgeler bizden isteniyor; daha ne sunabiliriz ki? Ya mahkeme yoluyla ya da sosyal medya üzerinden baskı oluşturulabilir. Ben açıkçası süreci devam ettireceklerini düşünmüyorum.

• Yasaklı

@bkaraca dava açılmasına yeterince zemin oluştu zaten. ilerleyen günlerde yüksek ihtimalle davalar başlar. umalım ki hızlıca bir tedbir kararı versinler ve süreç mahkeme güvencesiyle devam etsin en azından.

• Merhaba herkese bu son gelişmeler bizi iyice tetikledi.Eşimle 26 sı cuma akşam 22:20 de JFK 'ya iniş yapıcak şekilde eşimle biletlerimiz aldık. Umarım o tarihlerde bir sorun yaşamadan giriş yapabiliriz. Girdiğimiz anda interneti bulur bulmaz bilgilendirme yapıcam .
    Tarihten dolayı Christmas dönemi yoğunluğuna ve görevli eksikliğiyle karşı karşıya kalmayız.

• @Arthur-Morgan, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Bu kararda tuhaf bir şey var. DHS başkanı DV'nin askıya alınması için USCIS'e emir verdim diyor ama USCIS dv-based-AOS hariç hiçbir şeye bakmıyor. Çekilişi yürüten ve Consular Processing'i yapan Dış İşleri Bakanlığı (DoS). Yani programın askıya alınması için ya DoS kararı lazım ya da Başkanlık kararnamesi. Kafaya koyduysa çıkar yarın kararnameyi yayınlar Trump efendi o ayrı, ama DHS başkanının açıklamasıyla AOS hariç hiçbir şey durmaz kanunen.

Bu konuda tuhaf olan diğer unsur ise DoS'un hâlâ hiçbir açıklama yapmamış olması. Ortada ne bir kararname (EO) var ne de bir DoS duyurusu. Sadece bir USCIS duyurusu var, o da teknik olarak AOS'u kapsıyor sadece.

Şu anda yapılan şeyin teknik olarak yasal olduğunu söyleyebiliriz fakat 2-3 haftalığına yasal. Kim var kim yok herkesi AP'ye bırakıp, makul sürede sonuçlandırmama ABD hukukunda "arbitrary and capricious" bir eylemdir ve belki de ilk celsede bitecek bir davadır. Benim kafamda bir senaryo oluşuyor ama biraz daha zaman geçmesi lazım. Bu haliyle bırakırlarsa 2-3 hafta sonra kaybedecekleri kesin olan bir dava açılır. Kendileri de bunu bildiği için bir adım atacaklardır, orası kesin gibi.

• ⭐⭐⭐⭐

@Uğur-Çelik Doğru karar hayırlı olsun.

Yalnız size bir kere daha yazıyorum bir daha benzer bir endişeniz olursa yazmam 🙂

CBP memurları resmi tatil / yılbaşı ayrımı olmaksızın 7/24 görev yapar ve tüm gişeler ilk giriş işlemini yapabilir.

• @Serapp hanım çok teşekkür ederim normalde aynı şeyleri 2 3 kere sorulmasını ben de sevmem ama 4 gün içinde tüm işlemleri yapmaya çalışırken bu hale geldim tabiri caizse kendi kendimin felaket tellalı oldum :(( anlayışınız ve güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederiz 🙏🙏

• @Uğur-Çelik Stresinizi tahmin ediyorum. İçinizi ferah tutun zaten yapılması gereken en doğru adımı atıyorsunuz. Hayırlı yolculuklar

• @AstamRua çok teşekkür ederiz umarım biz de herkes de sağ salim kartını alabilir🙏🙏

• Son olaylarlardan sonra oldukça üzgünüm. Sürecin herkes için olumluya dönmesi en büyük temennimiz şu an. Biz 20 Aralık ta girişimizi yapmıştık. Mecburi sebeplerden de 25 Aralıkta geri döneceğiz. Şu an için girenlerden dönüş planı olan arkadaşlar var mı?

• @Arthur-Morgan

Zaten muhtemelen herhangi bir DOS cable'ı olmadığı için elçilikler dışişleri bakanının laf arası söylediği "bence duraksama mantıklı" Lafına istinaden insiyatif almak istemiyorlar ta ki bir cable çıkana kadar. Ben bu çok dar açıdan 28 Ağustos ile başlayan dosya taşıma sürecindeki belirsizliğe benzetiyorum, orada da net bir talimat alana kadar mülakat bile dağıtılmamıştı.

Tabi durumları ayrı ayrı değerlendirmek gerek ve öyle yapınca da bu süreçte amaç dosya yakmaksa cable gelmesi çokça gecikebilir.

Umarım ocak ortası gibi bu işler pozitif yönde netleşir.

• @eceslc biz de 21 Aralıkta giriş yaptık, ilk planımız birimiz kalır diğerimiz döner şeklindeydi ama kısa sürede bir belirlilik olmayacak gibi. Henüz dönüş biletlerimizi almadık ama farklı bir gelişme olmazsa biz de ocağın ilk haftası döneceğiz muhtemelen.

• @Uğur-Çelik merhabalar, en son durumda geri dönecek misiniz? Yoksa direkt giriş yapıp kalcak mısınız?

• Ben henüz abd ye giriş yapmadım pasaportlarımızda greencard vizemiz mevcut ocak ayının ortasında doğru işlerimi ayarlayıp zorla bilet aldım. Zaten greencard mülakat yerim sürecimde çok zorlayıcı geçti.
    Şimdi bir şahsın işlediği suçu bütün greencard göçmenlerine mal etmek gibi saçma sapan bir bahane ile greencard iptal edilecekse edilsin arkadaş bu şekilde başka bir ülkede yaşanmaz. Sanki amerikada bu gibi suçları sadece greencard ile gelenler işliyor. Açıkça dersin ben bu kanun iptal edeceğim süreçleride donduracağım dv lottery den hoşlanmıyorum istemiyorum. Bahane yaratmakta neyin nesi? En azından insanlarda ne yapacağını bilir. Evini arabasını işini satan bırakanlar çoluk çocuk tamamen bir belirsizliğe yürüyorlar , hadi aldık diyelim göçmenlik kartını ne olacak? Bugün bunu yapan yarın kaşının üstünde gözün var basit bir kuralı ihlal ettin vay çocuğun şunu yaptı yok sen vergini eksik ödedin diyip seni deport etmeyeceği ne malum ? Kolay mı bir hayatı bırakıp başka bir hayata başlamak.
    Böyle saçma sapan sebeplerle statü kaybedip kazanılan hak yok olacaksa açıkçası ben hayatımı değiştirip o ülkede bu şekilde pamuk ipliğine bağlı olarak yaşamayı içime sindiremem. Yani böyle abuk bir sistem böyle keyfiyet afedersiniz dengesizlikten belirsizlikten geleceğe kaygıdan dem vurduğumuz Türkiye'de bile olmaz. Bu şekilde ne zaman deport etmek için sebep bulular diye yaşamaktansa sanırım ülkemde kalırım daha iyi. Abd' ye ülkesine sınırlarıdan hoyratça giren sınır kaçkınları ile mutluluklar dilerim. bu şeklide yaşamadığım için de asla üzülmem üzüldüğüm tek şey ettiğim masraflar aldığım uçak bileti ve ödediğim uscis fee olur.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

134

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |