Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @uniquenessO which documents did you bring with you when you had your interview? And which ones did they ask to see?

• @burak2344 küçük boyut olarak bastırdık sonra normal fotoğraf albümüne koyduk

• @yeşim-yıldırım teşekkürler bende 50 adet trendyoldan sipariş verdim fotoğrafları whatsaptan attım 350 tl ödeme yaptım kargo dahil. Çeşit çeşit fotoğraflarımızı seçtim. Nikah fotoğraflarına var yeter bu kadar sanırım

• @gigi25 At my documents review

They asked for birth certificate (original)police reports,
    My husband first marriage divorce decree, my passport photo, international passport and marriage certificate

And when I was called for my interview they didn’t ask for anything but the officer asked if I have printed chats and pictures and I said Yes. I gave it to him and he just glance through and gave them back and after my interview, they gave me all the documents back and took my passport alone. I already posted how my interview went, you can check it out previously

• @Yuri-Spaky Açıkçası ben USPS ve göçmenlik ofisine hic adres değişikliği talebinde bulunmadım, bu konu hakkında pek bir fikrim yok ama kolay bir işlem olacağını düşünüyorum. Çünkü bizler gibi disardan gelenlere zor ama aslında sistemi anlamaya baslayinca işler çok daha hızlı ilerliyor. Esiniz ile birlikte baslayacaginiz yeni hayatınızda mutluluklar ve başarılar dilerim.

• Arkadaşlar, eşimle bir konuda farklı görüşlerdeyiz… eşim şu an sponsor belgelerinin güncellenmesi gerektiğini söylüyor bu doğru mu? Tekrar sponsorumla görüşüp yeni evraklar mı talep etmemiz gerekiyor?

• @uniquenessO These details were actually very helpful for me, because I was undecided about whether to upload the documents or not. I used to think that any documents uploaded later would only be seen during the interview, but it turns out they review them beforehand as well.
    I still have 3 weeks left until my interview, so I do have some time 😊

• @Refiks bizim sponsorumuz iş değişikliği yaptı geçen hafta ama biz bilgileri güncellemeyeceğiz çünkü önemli olan sponsorun son yatırdığı tax return-transcriptler. Düzenli ödeniyor mu dediği kadar kazanıyor mu gibi bilgilerin doğruluğunu önemsiyorlar. Bu yüzden belki çıktısını alıp elinizde götürebilirsiniz yeni bilgilerin, isterlerse ya da sorgularlarsa verebilirsiniz.

• @burak2344 yeterli olur zaten CEAC sistemine de yüklediyseniz bir sorun olmaz 🙂 hayırlı olsun

• @erncndr ben duymadim, gormedim. Mantiga aykiri bir durum, tabi siz yinede nasil isterseniz oyle yapin, fazlasi goz cikarmaz. Basarilar dilerim.

• O değilde arkadaşlar bende ara sıra paranoya olmaya başladı şimdi sürecin sonundaki arkadaşlarımız iyi kötü artık bitirmek üzereler ama bizim veya yeni başlayanların nerden baksanız vize mülakatına kadar 1-2 sene gibi bir süremiz daha var Trump DV'yi iptal etti seyahat yasağını genişletip artık o ülkelerden gelen kişilerin eşi amerikalı olsa bile green card almasını engellediler yani korkuyorum ben bir tık.

Ben kartı alamadan veya biz bu süreci tamamlayadan bu deli bir anda çıkıp tüm aile vizelerini iptal edebilirmi? veya GC çekilişinde olduğu gibi askıya alabilir mi tüm vizelerin verilmesini durdurması vs? yani öyle bir şey yaşanabilirmi yani biliyorum çok zor bir ihtimal hani mantıklı gelmiyor Amerikan vatandaşlarını mağdur etmezler ama bu adam artık sadece yasadışı değil yasal göçmenliği bile istemiyor ve bu beni paranoyak ediyor bir tık düşünceleriniz neler bu konu hakkında?

• @Ekto-Oktan tek tavsiyem hiç bir şeyi takip etme gerçekten ben paronayak oldum nerdeyse ben bile evliliğime inanmaz oldum aşkla birbirimize bağlı iken bile herşey artık bana imkansız gibi geliyor piskolojim bozuldu

• Arkadaşlar diğer vize türlerine getirilen kısıtlamalar bizim için iyi, süreyi kısaltan şeyler iş yükü azalıyor. Olumlu düşünün. Eş durumuyla ilgili herhangi bir sıkıntıları yok kaldı ki kendi eşi de aynı durumda. Belki ülkeler arası gerginlikler etkileyebilirdi ama neyseki TR ile ilişkilerinin iyi olduğunu her hafta haberlerde okuyoruz kaç kere açıklamalar yaptı, şu an için bir sıkıntı yok bence içiniz rahat olsun.

• Merhaba herkese , son gelişmeler tabi can sıkıcı ben mevcut greencard kazananlara dokunmazlar diye düşünmüştüm ama onlara bile vize vermemeye başlamışlar. Tabiki vize türümüz farklı ama insan takmadan yapamıyor. Umalımda bir problem olmasın
    Asıl yazmamın nedeni Unganlar sağlık kontrolümüz;
    Oğlum 3 yaşında ben 48 yaşındayım
    Saat 9 da randevumuz vardı sadece pasaportları aldılar , oğlumun aşı kartınıda verdim. Benden ve oğlumdan kan tahlili istemediler Benim x ray çektirmemi istediler çektirdim. Bu işlemler 9.45 te bitmişti ama 11 de geri gelin dediler .11 de gittik ama 11.30 a kadar öyle bekledik.ilk beni çağardılar kaç tane aşı yaptılar bilmiyorum sağdan soldan daldı valla 🙂 sonra oğlumu çağardılar annesiyle gönderdim ona da 2 tane aşı yapmışlar biraz bozulduk yani herşeyi tamam olan bir çocuk. Biraz ticari geldi bu aşılar yani bana çocuk felci aşısı yapmışlar ne diyim… sonradan gelen aşı kartlarına göre bana 5 oğluma 3 aşı yapılmış toplam x rayle birlikte ödediğim ücret 31500
    12 gibi bitmişti işimiz.Benim x ray ime hemen ekrandan baktılar bir problem yok gidebilirsiniz dediler. Öğlen 3 e kadar bekleyin demediler en azından öylece bu kısmı atlatmış olduk
    Bir sonraki aşama mülakat bakalım orda neler olucak

• Arkadaşlar kafama takıldı tam anlayamadım yardımcı olursanız cok mutlu olurum.
    Nvc den onay aldıktan sonra biz herhangi bir foto yada ilişkiyi kanıtlayıcı bir belge yuklemedik sisteme. Ne NVC aşamasında ne DQ olduktan sonra. CEAC sistemine bir belge yüklemedik bu sorun edilir mi yada yüklemek gerekiyor mu?

• @seda-2 Selamlar, DQ olmadan öncede, olduktan sonra da bende bir fotoğraf yüklemedim ama mülakat için yanımda iki albüm dolusu fotoğraf götüreceğim 🙂 İsterse sabaha kadar bakabilir 🙂

• @seda-2 merhaba, biz de hiç fotoğraf yüklemedik götürmek için bol bol resimler ve yazışmaların bir kısmının çıktısını aldım. Kanıt isterlerse ordan bakabilirler. Bir sorun olacağını düşünmüyorum.

• @yeşim-yıldırım teşekkür ederim. 🙂

• @seda-2 merhaba normalde isteğe göre yükleniyor zaten ben de yüklemedim albüm götüreceğim ve eşimin kaç kere ziyaret ettiği vizeleri istedikleri kadar bakabilirler

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

• 22
  • 2
  • 3116
  • 5887
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

114

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |