Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @uniquenessO which documents did you bring with you when you had your interview? And which ones did they ask to see?


  • @burak2344 küçük boyut olarak bastırdık sonra normal fotoğraf albümüne koyduk


  • @yeşim-yıldırım teşekkürler bende 50 adet trendyoldan sipariş verdim fotoğrafları whatsaptan attım 350 tl ödeme yaptım kargo dahil. Çeşit çeşit fotoğraflarımızı seçtim. Nikah fotoğraflarına var yeter bu kadar sanırım


  • @gigi25 At my documents review

    They asked for birth certificate (original)police reports,
    My husband first marriage divorce decree, my passport photo, international passport and marriage certificate

    And when I was called for my interview they didn’t ask for anything but the officer asked if I have printed chats and pictures and I said Yes. I gave it to him and he just glance through and gave them back and after my interview, they gave me all the documents back and took my passport alone. I already posted how my interview went, you can check it out previously


  • @Yuri-Spaky Açıkçası ben USPS ve göçmenlik ofisine hic adres değişikliği talebinde bulunmadım, bu konu hakkında pek bir fikrim yok ama kolay bir işlem olacağını düşünüyorum. Çünkü bizler gibi disardan gelenlere zor ama aslında sistemi anlamaya baslayinca işler çok daha hızlı ilerliyor. Esiniz ile birlikte baslayacaginiz yeni hayatınızda mutluluklar ve başarılar dilerim.


  • Arkadaşlar, eşimle bir konuda farklı görüşlerdeyiz… eşim şu an sponsor belgelerinin güncellenmesi gerektiğini söylüyor bu doğru mu? Tekrar sponsorumla görüşüp yeni evraklar mı talep etmemiz gerekiyor?


  • @uniquenessO These details were actually very helpful for me, because I was undecided about whether to upload the documents or not. I used to think that any documents uploaded later would only be seen during the interview, but it turns out they review them beforehand as well.
    I still have 3 weeks left until my interview, so I do have some time 😊


  • @Refiks bizim sponsorumuz iş değişikliği yaptı geçen hafta ama biz bilgileri güncellemeyeceğiz çünkü önemli olan sponsorun son yatırdığı tax return-transcriptler. Düzenli ödeniyor mu dediği kadar kazanıyor mu gibi bilgilerin doğruluğunu önemsiyorlar. Bu yüzden belki çıktısını alıp elinizde götürebilirsiniz yeni bilgilerin, isterlerse ya da sorgularlarsa verebilirsiniz.


  • @burak2344 yeterli olur zaten CEAC sistemine de yüklediyseniz bir sorun olmaz :) hayırlı olsun


  • @erncndr ben duymadim, gormedim. Mantiga aykiri bir durum, tabi siz yinede nasil isterseniz oyle yapin, fazlasi goz cikarmaz. Basarilar dilerim.


  • O değilde arkadaşlar bende ara sıra paranoya olmaya başladı şimdi sürecin sonundaki arkadaşlarımız iyi kötü artık bitirmek üzereler ama bizim veya yeni başlayanların nerden baksanız vize mülakatına kadar 1-2 sene gibi bir süremiz daha var Trump DV'yi iptal etti seyahat yasağını genişletip artık o ülkelerden gelen kişilerin eşi amerikalı olsa bile green card almasını engellediler yani korkuyorum ben bir tık.

    Ben kartı alamadan veya biz bu süreci tamamlayadan bu deli bir anda çıkıp tüm aile vizelerini iptal edebilirmi? veya GC çekilişinde olduğu gibi askıya alabilir mi tüm vizelerin verilmesini durdurması vs? yani öyle bir şey yaşanabilirmi yani biliyorum çok zor bir ihtimal hani mantıklı gelmiyor Amerikan vatandaşlarını mağdur etmezler ama bu adam artık sadece yasadışı değil yasal göçmenliği bile istemiyor ve bu beni paranoyak ediyor bir tık düşünceleriniz neler bu konu hakkında?


  • @Ekto-Oktan tek tavsiyem hiç bir şeyi takip etme gerçekten ben paronayak oldum nerdeyse ben bile evliliğime inanmaz oldum aşkla birbirimize bağlı iken bile herşey artık bana imkansız gibi geliyor piskolojim bozuldu


  • Arkadaşlar diğer vize türlerine getirilen kısıtlamalar bizim için iyi, süreyi kısaltan şeyler iş yükü azalıyor. Olumlu düşünün. Eş durumuyla ilgili herhangi bir sıkıntıları yok kaldı ki kendi eşi de aynı durumda. Belki ülkeler arası gerginlikler etkileyebilirdi ama neyseki TR ile ilişkilerinin iyi olduğunu her hafta haberlerde okuyoruz kaç kere açıklamalar yaptı, şu an için bir sıkıntı yok bence içiniz rahat olsun.


  • Merhaba herkese , son gelişmeler tabi can sıkıcı ben mevcut greencard kazananlara dokunmazlar diye düşünmüştüm ama onlara bile vize vermemeye başlamışlar. Tabiki vize türümüz farklı ama insan takmadan yapamıyor. Umalımda bir problem olmasın
    Asıl yazmamın nedeni Unganlar sağlık kontrolümüz;
    Oğlum 3 yaşında ben 48 yaşındayım
    Saat 9 da randevumuz vardı sadece pasaportları aldılar , oğlumun aşı kartınıda verdim. Benden ve oğlumdan kan tahlili istemediler Benim x ray çektirmemi istediler çektirdim. Bu işlemler 9.45 te bitmişti ama 11 de geri gelin dediler .11 de gittik ama 11.30 a kadar öyle bekledik.ilk beni çağardılar kaç tane aşı yaptılar bilmiyorum sağdan soldan daldı valla :) sonra oğlumu çağardılar annesiyle gönderdim ona da 2 tane aşı yapmışlar biraz bozulduk yani herşeyi tamam olan bir çocuk. Biraz ticari geldi bu aşılar yani bana çocuk felci aşısı yapmışlar ne diyim… sonradan gelen aşı kartlarına göre bana 5 oğluma 3 aşı yapılmış toplam x rayle birlikte ödediğim ücret 31500
    12 gibi bitmişti işimiz.Benim x ray ime hemen ekrandan baktılar bir problem yok gidebilirsiniz dediler. Öğlen 3 e kadar bekleyin demediler en azından öylece bu kısmı atlatmış olduk
    Bir sonraki aşama mülakat bakalım orda neler olucak


  • Arkadaşlar kafama takıldı tam anlayamadım yardımcı olursanız cok mutlu olurum.
    Nvc den onay aldıktan sonra biz herhangi bir foto yada ilişkiyi kanıtlayıcı bir belge yuklemedik sisteme. Ne NVC aşamasında ne DQ olduktan sonra. CEAC sistemine bir belge yüklemedik bu sorun edilir mi yada yüklemek gerekiyor mu?


  • @seda-2 Selamlar, DQ olmadan öncede, olduktan sonra da bende bir fotoğraf yüklemedim ama mülakat için yanımda iki albüm dolusu fotoğraf götüreceğim :) İsterse sabaha kadar bakabilir :)


  • @seda-2 merhaba, biz de hiç fotoğraf yüklemedik götürmek için bol bol resimler ve yazışmaların bir kısmının çıktısını aldım. Kanıt isterlerse ordan bakabilirler. Bir sorun olacağını düşünmüyorum.


  • @yeşim-yıldırım teşekkür ederim. :)


  • @seda-2 merhaba normalde isteğe göre yükleniyor zaten ben de yüklemedim albüm götüreceğim ve eşimin kaç kere ziyaret ettiği vizeleri istedikleri kadar bakabilirler


  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

  • abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    221 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    913 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • 1 Oy
    6k İleti
    600k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 6 Oy
    3k İleti
    407k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum