Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

• @bravist yok hayır bu değil bize vurulan mühür. Zaten yazıdan anladığım o mavi mühür vurulmayacak. Giriş mühürü ve I-551 farklı şeyler karıştırılmasın diyor. Bizimkisi giriş mührü. Örnek ekleyeceğim. (Temsili) Buna ek olarak dv1 altında A ile başlayan numara da yazıyor.

Ekleme: iletileri bölük pörçük okuyabilmiştim. O sebeple sonradan gördüm. Şu anki mühürle ilgili görseller yine aynı kişi tarafından birkaç ileti üstte paylaşılmış.

İlk defa telefondan resim ekliyorum umarım gözüküyordur

6177b40a-50b5-4b6e-af78-e3492439b941-image.jpeg

• @aysegul daha önce birkaç kez belirttiğim için bu mesajda atlamışım o detayı 😅 atlantadan girdim.

• @aysegul çok teşekkür ederim 💕 şu anki planda 5 gün buradayız. Biraz gözlemleyeceğiz durum ne olacak. Eğer yeni bir karar çıkmazsa hem işlerimizden istifa etmek için hem de köpeğimizi almak için geri döneceğiz. Şubat ayı başı gibi kalıcı yerleşeceğiz gibi duruyor.

• @eceslc çok tebrikler ve geçmiş olsun. benden de cd’yi almadılar

• @mhmtkz muhtemelen o yüzden istenmedi. Vermemiz gerekiyor diye bildiğimiz için bir panik olduk. Zaten bu iki günlük süreç kendi başına inanılmaz panik olduğundan hep soru işareti doluyor insan. Neyse biz zorla verdik 😂 teşekkür ederim bilgi için ☺

• Merhabalar süreçle ilgili güncel bir şey var mı yayınlanan karar ?

• @bkio bu arada güzel bir noktaya değinmişsiniz. Biz sıkıntı yaşamamak ve kendimizi anlatmamak için ödemesini yaptık. 1000 tl kişi başı. Pazartesiden sonra gelecekler için biz Teb kullanıyoruz. sabahtan direkt kendi şubemi arayıp para ayırttırıp aynı gün içinde nakit olarak aldım. Acil seyahatimizin çıktığını vs söyledik ayarladılar. Muhtemelen büyüm şehirlerde daha kolay ayarlanır. Atm ye alternatif olabilir 🙂

• @Sharm, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

USCIS'e ait veya resmi kaynaklarda Green Card/Yesil Kart'in resmi adini Form I-551 / Permanent Resident Card olarak gorebilirsiniz.

Green Card (Form I-551)'in fiziksel olarak beyan edilemedigi durumlarda, ABD'ye giriste

• Pasaportunuza yapistiriimis Machine Readable Immigrant Visa (MRIV) ile birlikte ABD'ye ilk girisinizde vurulan giris muhru (giristen itibaren 1 yil sure ile gecerli)
    • Gecici I-551 / I-551 Muhru / ADIT (Alien Documentation, Identification, and Telecommunication) Muhru

gibi belgeler gecici olarak (gecerlilik surelerince ve Green Card elinize gecene dek) kanit olarak kullanilabilir.

ABD Konsolosluklari tarafindan pasaportunuza basilan gocmen vize -uzerinde yazan son gecerlilik suresine kadar- bir kez, ilk girisinizi yapmaniz icin kullanilabilir. Giriste CBP tarafindan vurulan giris damgasi ile birlike, girisinizden itibaren bir yil boyunca Green Card yerine gecerli olacaktir. Bu ikili artik bir "vize" degil, sizin Green Card yerine gecen "belge"nizdir. Siz artik ABD'de yerlesik bir yasal gocmen oldugunuz icin "vize" sizin kullanabileceginiz bir arac degildir.

Forumdaki mesajlarda - yanlislikla- ilk girisinizde basilan giris damgasina "I-551 muhru" olarak atifta bulunuldugunu goruyorum. Halbuki yukarida acikladigim uzere I-551 muhru USCIS veya CBP tarafindan pasaportunuza basilabilecek ayri bir muhurdur (ornegini ekteki fotoda gorebilirsiniz).

Deneyimli forumdaslarimdan ricam, yanlis anlamalari onlemek adina, I-551 muhru ile ilk giristeki "giris damgasi"ni birbirine karistirmamalaridir. Giris damgasinda genellikle giris tarihi, ABD'de kalinabilecek sure ve statu ("D/S" Duration of Status, "DV1" Diversity Visa asil talihli) gibi bilgiler yer alir.

Tum DV-2026 talihlilerinin kolaylikla, hizlica Green Card'larina kavusmalari ve mutluluk dolu olacak yeni hayatlarina baslamalari dileklerimle!

Screenshot 2025-12-21 at 00.30.46.png

Merhaba,
    şuan usa e giriş yapan ve pasaportlarına giriş mührü vurulan kişilerin kartı basılıp gelene kadar uscis veya cbp den pasaportlarına I-551 mührü vurdurmaları fayda sağlamaz mı (malum kartların basılması uzayabilir, kanuni açıdan bu mühür daha bir avantaj sağlarmı kişiye). I-551 Mühürü neden vuruyorlar pasaporta tam anlayamadığım için de soruyorum.

• @kucurizm tamam teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@winter-is-coming bültenin yayınlanma gününe çok takılmayın. ilerlemesi olumlu elbette ama şu an önemli olan bülten sonrası mülakat dağıtımı.

USCIS'in yayınladığı AOS işlemleri için bir nevi yasaklama, aslında herkesin içine kurt düşürüyor.

olumlu bir taraf aramak güzel ancak; kötü taraf ne yazık ki belirsizlik.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mertcanaydin, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Merhabalar süreçle ilgili güncel bir şey var mı yayınlanan karar ?

meali;
    kim şimdi kendi green card sürecim ile alakalı geriye dönük sayfaları okuyup zaman kaybedecek, biri okuyup bana anlatsın işte.

arkadaşlar, burası bir forum olabilir ama; kendi süreciniz için bu kadar önemli olan bir konu hakkında azıcık gayret gösterin. bu şans bir daha gülmez size, demişti dersiniz.

• Bir de Noel haftasına denk geldik şansımıza… Normalde mülakat dağıtılacak bir dönem olsa bile, o hafta çalışmadıkları için hiç dağıtmayadabilirler.Son iki gündür Forumda neredeyse bu tarz tüm başlıkları okudum. Green Card’ın askıya alındığı/engellendiği yok kaldırılıcak tarzı bu dönemlerle ilgili özellikle 2009’da açılmış bir başlık var.İnanılmaz ama yaşananlar ve kurulan cümleler belirsizlikler birebir bizim bugün yaşadıklarımıza o kadar benziyorki. Her sene mutlaka bir şey yaşatılıyor gibi geliyor.Amerika alacaksa da illa bir belirsizlik, bir stres, bir işkence şart gibi

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2264/greencard-çekilişi-kalkıyor-mayıs-ayı-yasa-tasarısı?_=1766319089961

• @gucarslan hocam sagol bilgilendirmelerin icin. DOS un yapabilecegi en iyi aciklama sanirim gecikmeli mulakatlar ve daha sıkı vetting vs olur. Keske oyle olsa. Ben en kotusune hazirladim kendimi artik bu hafta ne olacak gorecegiz. Hakkimizda hayirlisi neyse o olsun demekten baska caremiz yok. Herkes umarim alir vizesini

• ⭐⭐⭐⭐

@bravist şuan pasaportlarımıza konsolosluk tarafından yapıştırılan vize sayfasının altında şöyle bir ifade var,
    "upon endorsement serves as temporary I-551 evidencing permanent residence for 1 year."
    Yani o yuvarlak damga(üzerine dv1 yazısı ile A-number'ın yazıldığı) ile bu sayfa onaylanmış ve otomatik olarak I-551 belgesi olarak geçerli olacaktır gibi bir ifade oluyor benim anladığım. O yüzden sayın @Sharm ın bahsettiği o küçük dikdörtgen gibi olan I551 stample karıştırmışız hep(en azından ben), o damga belki farklı bir durumda kullanılıyordur detayını bilemiyorum hatta sayın @Sharm ın iletisiyle aydınlandım ben de, ben o yuvarlak damganın I551 stamp olduğunu zannediyordum ve hep o şekilde bahsediyordum, eski bir çok iletide birçok kullanıcının yaptığı gibi. Ama artık anlamış oldum ben de durumu. Eğer yanlışım varsa mutlaka düzeltecek bir arkadaşım vardır.

• Danimarka Büyükelçiliği pasaportumu iade edecek.. pasaportum bendeyken oturum izini yenileme sürecim zedelenmeden kullanabileceğimi söylediler pasaport geldiği an da ben de ülkeye girişimi yapacağım. O vakit tecrübelerimi burada paylaşırım

image.png

• @gucarslan hocam öncelikle size ve foruma katkı veren herkese minnettarım bütün yazılanları tek tek okuyup hatta forum da yatıyorum diyebilirim, sorum yanlış anlaşılmış olabilir anlık güncel bir karar vs kaçırmış olabilirim anlamında sordum sosyal medya çok kötü en temiz ve net bilgiyi hep burdan alıyoruz.

• ⭐⭐⭐⭐

@eceslc evet güzel nokta, bizim gibi giriş çıkış yapacaklar için atm den çekeceğimiz nakitler yeterli olur ancak kalıcı olarak giden arkadaşlar için daha fazla gerekebilir, şubelerinde 1 gün önce para ayırtırlarsa ertesi gün kolaylıkla çekebilirler. Hatta müşteri temsilcinizle aranız iyiyse aynı sabah ilk iş konuşup ayırtırsanız aynı gün öğleden sonra da çekebilirsiniz, bu kısım biraz iknaya bağlı.

• Bu hafta ABD devlet kurumlari sadece Pazartesi ve Sali mesai yapacaklar. Baskanlik kararnamesi ile Carsamba ve Cuma gunleri, Noel gunu olan Persembe ile birlikte tatil ilan edildi.

• ⭐⭐⭐⭐

@MySea
    Bir de bizim gibi çarşamba gidecekler için şunu hatırlatmış olayım ben de, ertesi gün (yani 25.12.2025 perşembe) her yer (kamu-özel) kapalı olacaktır. Akraba/arkadaş gibi bir tanıdığının evine gitmeyen bizim gibi arkadaşlar; 24' ünde bir markete uğrayıp 1 günlük yiyecek içecek birşeyler almayı unutmayın, özellikle bizim gibi çocuklu aileler için hatırlatmış olayım.

• Bence nütün bu olaylar planlı şekilde gerçekleşiyor. Binlerce green card lı hintlileri sınırdışı ettiler be girişlerini engellediler. İki gün önce de vize ile avrupa ülkelerine giden hintlilerin girişime izin vermediler. Yıllarca green card ile yaşamış olan göçmenler vatandaşlık randevüsünde ice tarafından göz altına alındılar. Yani düşüncem o ki göçmenler için bir düğmeye basıldı ve karardan geri dönüş pek mümkün gibi gözükmüyor.

Benzer Başlıklar

• 8
  • 93
  • 18
  • 28
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |