Meksika'dan hergün kaçak göçmen girişinin olduğu bir ülkede greencardın kalkma ihtimalini çok düşük buluyorum.
-
Dünya kupasına bilet bulamayan ama milli takımı izlemek isteyen arkadaşlar cumartesi günü 06/06/2026 amerika saatli ile 18.00 ( PM 08.00 ) inter miami cf stadında Fort lauderdale şehrinde Türkiye-Venezuella hazırlık maçı oynanacak.
Dünya kupası öncesi son hazırlık maçımız bölgede olanlar bu fırsatı kaçırmasın.
Biletler ticketmaster.com sitesinden alınabilir.
Burada Türk’ler maç günü konvoy ve buluşmalar yapacak sosyal medyadan bu etkinlikleri takip edip katılabilirsiniz. -
@ArifK34-0 Twitter’dan dv pause sayfaları, hukuk sayfalarıno takip ediyordum. Burada herkesin bildiği red eagle, Curtis, press unpause, britsimon vs. gibi sayfalar.
-
@sciencemil Süreç durmuş durumda 75 ülke yasağı için dava açılıcak araştırma yaparak davalar hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
-
ABC News / Politics
House passes funding package to end partial government shutdown House passes funding package to end partial government shutdown
The House held votes on Tuesday to reopen the government after it partially shut down over the weekend.
ac kapa oldu iyice.
-
Emeğine sağlık,çok gurur duydum.Başarılarının devamını canı gönülden diliyorum @crazycells
-
-
Başlıklar iltica (HR1) ile ilgili. DV ile alakalı bir konu değil
-
@Hasan-Sevinç teşekkürler. benim 10 yıllık pasaportun süresi doldu bir kaç ay önce. Böyle bir paylaşım görünce yeni yıl zammı gelmeden başvurayım dedim 😅
-
@gucarslan, içinde söyledi: Göçmen Vizesi Dosya Taşıma Kısıtlamaları (28 Ağustos 2025 Güncellemesi)
öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız. -
@SUAT-GUNAY, içinde söyledi: DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025
10K ve üstü ücret ise bana en az 60-70% kazanma olasılığı vermesi lazım...
Tamde senin icin chatgptye olasilik hesaplattim.
Tek kisi oldugunu varsayiyorum, ve Eger her yil 1000 dolar basavuru ucreti geldiginde basvuran kazanan orani %10’a yukseldigini kabul edersek sonuclar su sekilde;“10 sayılı bir zar (yani 1–10 arası numaralı) düşünelim.
Belirli bir sayının (örneğin 10’un) gelme olasılığı:
P(10) = \frac{1}{10}
Gelmemesi olasılığı:
P(\text{10 gelmeme}) = \frac{9}{10}Zar n kez atıldığında, en az 1 kez 10 gelme olasılığı:
P(\text{en az 1 defa 10}) = 1 - \left(\frac{9}{10}\right)^nŞimdi bazı örnek değerleri hesaplayalım:
Atış sayısı (n)
En az 1 kere 10 gelme olasılığı
1
0.1 → %102
1 − (0.9)² = 0.19 → %195
1 − (0.9)⁵ = 0.4095 → %40.9510
1 − (0.9)¹⁰ = 0.6513 → %65.13”Yani 1/10 olasilikli bir kurada 10 kez kura cekildikten sonra 1 kere tutma olasiligi %65.
Ilk kurada yuzde %10 konustugumuz gibi, ancak 10 kere arka arkaya ayni olasiligi icin kura cektiginde kazanma ihtimalin %65
Bence 10bin dolara deger hocam, seni bilmem ama ben veririm heralde.
Bununla birlikte 30 kere ust uste kuraya katilirsan kazanma oranin %95
Allah uzun omur versin 100 kerede iste %99.7 😄
Bu tarz seylerde insanlar ne verecem ya derler ama bakarlarki sans cok fazla diger seneler kazanma ihtimalimi azalir. Bu nedenle es kaza seneye 100 dolar vs olursa atlamayin derim.
-
@RyanSnowace Hocam boşa değil Trump ölümsüz değil ve bu kararda 1 senelik eğer uzatmazsa önümüzdeki sene karar geçersiz olucak endişelenmeyin hiçbir şey bilmiyorsaniz üniversite egitimi sonrasi ABD'de yükseklisans deneyin diye öneri yapabilirim...
-
....amerikada bu tur olaylar cok oluyor,bui silahli zorbalarin gucu sadece okul cocuklarinami yetiyor,bunlar zihinsel ozurlu insanlar olmalilar akli yerinde olan boyle bir sey yapmaz.,gercekten uzucu ve aci seyler.
-
ABD, vize ücretlerine yüzde 135 zam... 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak
ABD Kongresi’nde kabul edilen “One Big Beautiful Bill Act” kapsamında, 1 Ekim 2025’ten itibaren tüm göçmen olmayan vizelere 250 dolarlık ek ücret uygulanacak. Yeni düzenleme, turistlerden öğrencilere, işçilerden değişim programı katılımcılarına kadar milyonlarca kişiyi etkileyecek.
ABD’nin getirdiği “Visa Integrity Fee” ile turist vizelerinin (B1/B2) ücreti 185 dolardan 435 dolara yükseldi. Böylece vize başvuru maliyeti yüzde 135 artmış oldu.
Turist vizeleri (B1/B2) artık 435 dolar olacak. Öğrenci ve değişim programı vizeleri (F, J, M) ek ücretten etkilenecek. Çalışma vizeleri (H-1B, L-1, O-1) dahil olmak üzere birçok kategoriye aynı ücret yansıyacak.
ESTA (Vize Muafiyet Programı) kapsamındaki yolcular muaf tutuldu, ancak ESTA başvuru ücreti de artırıldı.Kongre Bütçe Ofisi (CBO), yeni ücretten yıllık 2,7 milyar dolar gelir beklendiğini açıkladı. Ancak sektör temsilcileri, yüksek maliyetin ABD’nin turizm gelirlerinde 29 milyar dolara kadar kayıp yaratabileceğini öngörüyor.
ABD vizeleri, yeni artışla birlikte dünyadaki en pahalı vizelerden biri haline geldi.
-
Trump yonetiminden bir hamle daha, 55 milyon kisinin vizeleri tekrar gozden gecirilecek ve eger vize ihlalleri, suca karisma gibi durumlar varsa, vizeler iptal edilecek.
ABD 55 milyon vizeyi gözden geçirecek | Video
Your browser does not support HTML5 video.
-
2025 Salgınımız: KIZAMIK
Texas’ta kızamık vakaları artarak devam ediyor. Ocak sonundan bu yana 505 kişide görülen kızamık, 2’si çocuk olmak üzeren 3 kişinin ölümüne sebep oldu. Kızamık vakalarının Texas’ın yanısıra Oklahama, New Mexico ve Kansas eyaletleri ile Meksika’ya yayıldığı söyleniyor.
https://apnews.com/article/measles-outbreak-texas-day-care-lubbock-3d90c3ea9050c12dbc74a8f8142a6355
Vakalar batı Texas’ta hızla yayılsa bile, gün itibariyle Kuzey Texas’ta da ER’lara şüpheli vakaların başvurduğu forumlarda yer alıyor.
-
@redsat2000 ımarım bu tasarıyı unutur ve aklına ekimden sonra gelir biz giriş yapalım da 😀
-
USA Today'in haberine gore Trump yonetimi yeni bir travel ban uzerine calisiyorlar. Bu defa asagidaki kirmizi listedeki ulke vatandaslarina giris yasagi gelmesi bekleniyor:
Sudan
Venezuela
Somali
Suriye
Yemen
Iran
Libya
Kuba
Kuzey Kore
Pakistan
AfganistanEveryone who could be barred under US travel ban as Donald Trump set to update 'red list' Everyone who could be barred under US travel ban as Donald Trump set to update 'red list'
Donald Trump's controversial travel ban could be coming back now he's back in the White House
-
Montana mRNA asilarini yasaklayan ilk eyalet olma yolunda ilerliyor.
-
DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
-
@ucangeyik geçmiş olsun ve tebrikler.
-
@ucangeyik gelişme ve iyi haber için tebrikler. Umarım bizler de iki gün sonraki mülakatlarımıza girebilir ve vizelerimizi alıp diğer iyi anlamda haberler verebiliriz.
Tekrardan tebrikler
-
@Berat-İlbaş hayır değil. belirlenen ulke vatandaşlarının ülkeye giriş yasağı ile ilgili.
-
@ucangeyik gecmis olsun, gozunuz aydin. surda bir gedik acilmis gibi oldu bu haberinizle
darisi diger arkadaslara. -
@ucangeyik herkes bir oh çekmiştir tebrikler darısı başımıza
-
Bizde bu haberi bekliyorduk @ucangeyik gozunuz aydın cuma gününe biletimizi alıyoruz şimdi inşallah hiç düşünüldüğü gibi bir problem olmadan herkes girisini yapar gclerini alır.
-
@gucarslan https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/memos/PM-602-0193-DiversityVisaHolds-20251219.pdf böyle bir kurumiçi memo paylaştı bir arkadaş, sağolsun. (bu arada güncel tek memo bu, sayfada başka memoranda yok)
Sizin de bu (cevapla yaptığım iletinizde) yazdığınızdaki gibi sanki talimat (en azından şimdilik) sadece aos ile ilgili gibi anladım. Doğru mu acaba? Sizi teyit eder bir döküman gibi bu.
Talihli arkadaş şuna da dikkat çekmişti(3.sayfada), onu da ayrıca paylaşayım;
Şu paragraf önemli gibi: As a result of these considerations, the Secretary has directed USCIS to pause the final adjudication of adjustment of status, ancillary benefits, and waiver applications filed by aliens seeking lawful permanent resident status under the DV Program.Bir de bunun devamında başvuru çeşitlerini listeleyip (içinde biz yokuz), şöyle bir cümle yazmışlar : No other applications, petitions, or benefit requests are included in this hold.
Yani USCIS'deki bu hold durumu, en azından şimdilik sadece bahsedilen aos caseleri için gibi anladım. Doğru mudur? Müsait bir zamanda bu memo için de bir değerlendirme istesem?
-
@ucangeyik çok şükür kalbimiz sizinleydi iner inmez bizle paylaşım yaptınız vallahi teşekkür ederiz
-
@MKA hiç özel değil. 2 çocuğumuzun okullarını bölmek istememiştik, eşimin işinden ayrılması da biraz zaman alacaktı, 2 gündür bomba gibi düşmüş gibi olan bu tarz durumlar normalde gündemde olmadığı için de biz ilk girişi Martta yapıp, Haziran sonu Temmuz başı da temelli gidecektik. Şimdi apar topar gitme işi çıkınca mecburen gidip dönmek durumundayız çünkü bütün işlerimiz yarım, tedavisi devam edenler var ailemizde, satılacak toparlanacak şeyler var, var da var yani, malesef kalıcı olarak gidemeyiz birkaç günde toparlanıp. Sebep bunlar yani

Ama bilebilseydik böyle bir durum olacağını, planlarımızı ona göre yapardık tabiki, okula orada ara dönemde başlamaları da çok büyük sorun olmazdı ama diğer bütün işleri bu aciliyete göre planlayabilmiş olurduk ama olmadı malesef. -
https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/memos/PM-602-0193-DiversityVisaHolds-20251219.pdfAOS işlemlerinin duracağı kesinleşti. Daha doğrusu işlemler yapılacak ama nihai karar verilmeyecekmiş. Karar metninde göçmen vizesi ile girenlere GC basılmaması/ülkeye alınmaması yönünde bir şey bulunmuyor.
Şu anki haliyle Consular Processing'e de bir şey olmaz fakat DHS'nin böyle bir adım atıp DoS'un hiçbir şey yapmamasını beklemek pek gerçekçi değil. Fakat mülakatların dünya çapında her iş gününde devam ettiğini düşünürsek, zaten fazla beklemeyeceğiz gibi duruyor DoS'un ne yapacağı konusunda.
-
@Arthur-Morgan DoS’un bir şey yapmama olasılığı var. Eğer DoS askıya alma kararı duyurursa bu hukuken daha ağır sonuçlar doğurur ve toplu davalar hemen başlar. Ben DoS’un devam edeceğini düsünenlerdenim. Bunun yerine backlog olusturmamak için DV2027’yi açmayabilirler. DV2026 da bu sekilde olduğu gibi devam edebilir.
-
@Umut-P Şu anda tek umudumuz bunun bir "şov" olması. GC kazananlarının zaten %3'ü falan AOS yapıyor ve AOS'a mahkum değiller (tabi olduğu konsolosluk çok yavaş olanlar hariç), CP yapabilirler, yani kimse bunu mahkemeye verip peşinden koşmaya falan da çok uğraşmaz. Kağıt üzerinde bir şeyleri durdurmuş gibi görünüyorlar ama. "Biz şovumuzu yapalım" gibi bir saikle bu kararı çıkardılarsa DoS sessiz sedasız devam edebilir CP işlemlerine.
Ayrıca bununla alakalı Başkanlık Kararnamesi çıkmaması da ilginç bir şey, AOS neyse de kararname olmadan CP'nin durmasının hukuksal zemini yok gibi bir şey ve mahkeme hemen bozar. DoS da çıkıp tek başına "ben durdurdum" diye bir açıklama yapar mı bilmiyorum, öyle bir kararın ömrü de çok kısa olabilir. Velhasıl bu soru işaretleriyle bu hafta bekleyeceğiz, her gün vize mülakatları olduğu için fazla beklemeyiz sonucu görmek için.
-
@ozangules62 anlık bir kararname ile istediği gibi davrandığının farkındasınız dimi yani bugün giren arkadaşın ardından 2 saat sonra bir şey yayınlayıp korktuğunuz şeyi gerçekleştirebilir. O girdi mi bu giremedi mi gibi cevaplar beklemeden harekete geçmeye kalkmanız bence daha iyi olacaktır
-
@Umut-P önlerinde daha önce açılmış ve hiçbir sonuç çıkmamış toplu dava örnekleri var zaten geçmiş seneler için o yüzden bundan korkacaklarını sanmıyorum. Uğur beyinde belirttiği gibi toplu davaların tek kazananı avukatlar oluyor maalesef
-
@Emre-Kurtulmuş bizi aslında mahkemenin sonucundan çok tedbir kararı almaları ilgilendiriyor. hızlı bir tedbir kararı gelirse mülakatları durdurma durumları olmaz. sonuç gelene kadar da işlemler yürüyebilir. bu ihtimale tutunuyorum sadece.
-
Şubat sonu olan gidiş planımızı olabildiğince öne çekip 25 aralığa aldık. Hakkımızda hayırlısı
-
DOS bir şey yapmaz, Trump kararname imzalar mı?” gibi ihtimallere iyimser yaklaşmak yerine, hiç vakit kaybetmeden uçangeyik gibi biletinizi alıp giriş yapın.
Bu, Trump’ın ilk başkanlık dönemi değil ve önceki döneminde neler yaptığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Hepimizin işi, gücü, evlilik ve gelecek planları elbette var; bir anda her şeyi bırakıp başka bir ülkeye 2–3 aylığına gitmek kolay değil. Ancak elinizdeki bu şansı kaybederseniz, bir daha aynı fırsatı yakalayamayabilirsiniz. Tarih tekerrürden ibarettir.
Benim dosya numaram 27 bin. Keşke pasaportumda vize olsaydı da bu tweet atıldığı an bileti alabilseydim. Kaybedecek zamanınız yok.
ABD’deki durumun ciddiyetini anlamak istiyorsanız, aşağıdaki iki videoya göz atmanızı tavsiye ederim.
-
Sevgili forum üyeleri ben garantiye almak için gidip geleyim diye düşündüm. Benim dönüş biletimi görebilirler mi? Aynı gün gidip dönüyor olmam sıkıntı yaratır mı? Verdiğim adres (NYC)ten farklı bir yerden giriyor(San Francisco) olacağım sıkıntı yaşar mıyım? Elimdeki nakit döviz az normalde şu anda ama olanla gideceğim bunu sorgularlar mı? Cevaplarınıza göre hemen bilet alacağım çok teşekkür ederim
-
@ceyda01, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
Sevgili forum üyeleri ben garantiye almak için gidip geleyim diye düşündüm. Benim dönüş biletimi görebilirler mi? Aynı gün gidip dönüyor olmam sıkıntı yaratır mı? Verdiğim adres (NYC)ten farklı bir yerden giriyor(San Francisco) olacağım sıkıntı yaşar mıyım? Elimdeki nakit döviz az normalde şu anda ama olanla gideceğim bunu sorgularlar mı? Cevaplarınıza göre hemen bilet alacağım çok teşekkür ederim
Aynı gün dönüyor olmanız sorun değil. Adres ve havalimanı farklı olması sorun değil. Nakitiniz 1 günlük sizi idare edecek kadarsa, dönüş biletinizi görmeleri fayda bile sağlar. (İşlerinizin yoğunluğundan 1 günlük fırsat bulabildiğinizi söylersiniz sorarlarsa, sormazlarsa söylemeyin hiçbirşey)
Nakitiniz azda olsa kredi kartlarınızın limitlerini bilmiyorlar, kartlarınızla harcamaları yapacağınızı söylersiniz en kötü ihtimalle. Veya sonradan hesabınıza para yatırılacağını. (mali durumunuzu sormazlarsa siz hiçbirşey söylemeyin yine)
-
@ceyda01 dönüş biletinizi göremezler. ne zaman döndüğünüz normalde sııkıntı yaratmaz ama şu günlerde fiziki olarak greencardınızı alıp dönmeniz tavsiye ediliyor ancak dönmek zorundaysanız, verdiğiniz adreste güvendiğiniz bir tanıdığınız varsa ve fiziki kartınız inşallah basılıp adrese teslim edildiğinde bir şekilde size ulaştırabilecekse dönebilirsiniz (bir kısmımız mecburen bunu yapacağız, ama ideal olanı kalıp kartı almak). farklı yerden giriş yapmanız sorun yaratmaz. $10k nın üzerinde bir miktarla giriş yapacaksanız bunu beyan etmeniz gerekir, altındaki bir miktarla giriş yaptığınızda bunu sorgulamıyorlar.
Benzer Başlıklar
128
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k