Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @maskrein HK'da kredi kartı, Dolar ve HKD geçerli diyor. Ancak biz gittiğimizde sadece Dolarla ödeme yapabilirsiniz demişti. Sistemsel bir sorun mu vardı ya da bir değişiklikmiydi bilmiyorum.

• @Akin-Senocak Aralık bülteni sonrası aktif olamasak bile Kasım sonrası için Viyana mülakat deneyimi okuyabileceğimizi umut ediyorum...

• @Serapp wow gerçekten mi** teşekkürlerrr ggüzel ccevabınız içinnn

• @Spectator Teşekkürler yanıtınız için

• Merhaba, uçak biletleri/kampanyalar ile ilgili bu başlıkta bilgi ve düşüncelerimizi paylaşırsak faydalı olacaktır diye düşünüyorum :

https://yesilkartforum.com/forum/topic/1419/yurt-dışı-seyahatlerinde-avantajlı-kredi-kartları-kampanyalar-vs/8

• @Fatime-İncebaş, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Firat-0 Merhaba dosyanızı 28 Ağustostan önce taşıdıysanız Bangkok oturum istemeyeceğini bu sefer kasımda mülakata girip onay alanlarla öğrenmiş olduk bu tarihten önce taşımış iseniz Bangkok'ta girebilirsiniz 28 Ağustostan sonra taşıyanlar taşıyabildi mi onun hakkında tam bilgim yok

teşekkürler 🙏

• @Serapp orada da evli yazıyor. Bizim mülakat günü bilgileriniz sisteme düşmemiş dedi benden sadece gideceğimiz adres ve de anne adı baba adı sordu. Eşimin güncellenmemiş olması ihtimalini hiç düşünemedik..

• @Serapp bir vaktini bulup pasaportları taratamadık öylelikle konsolosluğa mail atıcaz ancak kendi hataları olursa ve geri isterlerse ne işlemi yapılabilir yeni pasaport mu çıkarttırırlar bize

• Geçen seneden beri kendi şahıs firmam var ve bir şirkete hizmet satıyorum. DS260 formunda şu anki mesleğim olarak bu şirketin adına şu şu şu işi yapıyorum, bu da vergi numaram diye yazdım. Şu anda bir senedir çalıştığım bu şirketle işim bitti, ve kendi firmamı da kapatmak üzereyim.

Bağkur dökümüme de şu anda erişemiyorum.

Üç sorum var:

1. Yanlış mı yaptım? Forumu ve internetin geri kalanını düzenli olarak tek bir şirketle çalışan freelance çalışanların bu formu nasıl doldurmaları gerektiği yönünde taradım, ama bir şey bulamadım. Kendi vergi levhamı hiç karıştırmayayım mı?
    2. Yok eğer böyle bırakmam daha iyiyse, benim firmanın artık var olmaması bir sorun çıkartır mı?
    3. SGK/Bağkur dökümü mülakatlarda talep ediliyor mu?

• @Mert-A merhabalar, şimdi ben kendi deneyimimi yazayım fikir olması açısından. Herhangi bir tavsiyede bulunamam. Sizin durumunuzdan farklıyım ancak teorikte aynı durumdayız. Ben formu doldururken halihazırda esnaf kurye olarak çalışıyordum ve bağkurluydum. Aynı zamanda öğrenciydim. Formu da o zaman ona göre doldurmuştum tabii. Şimdi ocak 13e mülakat aldım ve ds260ımı açtırdım geçen hafta. Gerekli güncellemeleri yaptım. Artık çalışmıyorum mesela. Okuduğum bölümden mezun oldum. Yurtdışı seyehatlerim oldu. Yeni bir üniversiteye kayıt oldum. Vs. Vs. Yani mülakatımı aldıktan sonra güncellememi yaptım. Yani yaptığınızda herhangi bir yanlışlık yok. O anki durumunuzu forma yazmışsınız, çok doğal. Ayrıca sgk dökümlerinizi istemiyorlar ancak ben yanımda mülakata götüreceğim. Yapmanız gereken mülakat aldıktan sonra hangi konsolosluktaysanız oraya mail atarak ds260ınızda güncelleme yapmanız, bakın kcc değil direkt konsolosluğunuza mail atmanız gerekiyor. Bu şekilde ilerlerseniz sağlıklı olur diye düşünüyorum. Yararlı olursa ne mutlu.

• @Uğur-Çelik Tekrar teşekkür ederim,

• @bayuzayli imzanıza dosya numaranızı da usülüne uygun şekilde ekleyin lütfen.

• ⭐⭐⭐⭐

@Meliha-Yalın, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp bir vaktini bulup pasaportları taratamadık öylelikle konsolosluğa mail atıcaz ancak kendi hataları olursa ve geri isterlerse ne işlemi yapılabilir yeni pasaport mu çıkarttırırlar bize

Pasaportların temiz bir fotoğrafını çekip öyle mail atın. Oradan gelecek cevaba göre ilerlersiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@Mert-A, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Geçen seneden beri kendi şahıs firmam var ve bir şirkete hizmet satıyorum. DS260 formunda şu anki mesleğim olarak bu şirketin adına şu şu şu işi yapıyorum, bu da vergi numaram diye yazdım. Şu anda bir senedir çalıştığım bu şirketle işim bitti, ve kendi firmamı da kapatmak üzereyim.

Bağkur dökümüme de şu anda erişemiyorum.

Üç sorum var:

1. Yanlış mı yaptım? Forumu ve internetin geri kalanını düzenli olarak tek bir şirketle çalışan freelance çalışanların bu formu nasıl doldurmaları gerektiği yönünde taradım, ama bir şey bulamadım. Kendi vergi levhamı hiç karıştırmayayım mı?
    2. Yok eğer böyle bırakmam daha iyiyse, benim firmanın artık var olmaması bir sorun çıkartır mı?
    3. SGK/Bağkur dökümü mülakatlarda talep ediliyor mu?

Hong Kong'ta mülakata gireceğinizi varsayarak cevap yazıyorum. HK, Ankara'dan farklı olarak çok ender de olsa SGK dökümü isteyebiliyor bkz: mülakat deneyimi. Ama geçmiş deneyimlere bakarsanız büyük oranda istenmedi. Siz Bağkur'a gidip almaya çalışın, dökümlere ulaşabilirseniz alın yanınızda bulunsun. Alamazsanız çok sorun olacağını sanmıyorum, sadece tedbir amacıyla!

Eğer ds260'daki bilgilere bakarak firmanız varmış derse, kapattığınızı ve şu anki durumunuzu söylersiniz.

Benim oğlum mülakata HK'da girdi, ds260'a göre çalışmıyor gözüküyordu. Şu an çalışıyor musunuz sorusuna evet deyince ama DS260’ta işsiz olduğun yazıyor demiş. Evet formu doldururken işsizdim daha sonra işe başladım deyince o da tamamdır demiş. SGK dökümlerini yanında götürdü ama istemediler. Sözlü beyan yeterli oldu.

Siz tam tersi, firmam vardı kapandı diyeceksiniz. Hiç bir sorun olmaz vergi levhasına da gerek yok. Durum ne ise onu beyan edeceksiniz.

• @winter-is-coming Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.. Bu bültenleri takip edebileceğim bir yer var mı? Nereye bakmam gerekiyor?

• @Serapp tarattırdık maili de gönderdik cevap bekliyoruz bakalım ne diyecekler..

• ⭐⭐⭐⭐

@Meliha-Yalın esinizin vizesinde bekar olarak geciyorsa medeni durumu, sari zarf icerisindeki gocmenlik evraklarinda da bekar olarak kayit altina alinmis olmasi muhtemel. ABD'ye goc ettikten sonra permanent resident kartinizin basilacagi tarih (ABD'ye ilk giris tarihi oluyor bu) itibariyle ayni zamanda vergi mukellefi olmus oluyorsunuz. Her yilin vergi beyan doneminde beyan verirken (beyan tarihinde gerekli/yeterli sartlari karsiliyorsaniz), "Married Filing Jointly" jointly yapmak istediginizde bu gocmen kayitlarinizda yapilmis olmasi muhtemel hatanin karsiniza gelmemesi icin gerekli duzeltmeyi yapmanizi ve/veya konuyu teyit etmenizi tavsiye ederim.

• @ATS16 eşimin dosyasına yeni verdiğimiz adresi de güncellemediklerini düşünüyoruz onun için yine bi maille günceleme mi istemeliyiz ya da abdye girişte vermemiz yeterli olacak mıdır

• ⭐⭐⭐⭐

@Meliha-Yalın

ABD’ye ilk giriş esnasında sarı zarflarınızı teslim alacak CBP görevlisi sarı zarfları açtığında konsolosluğun adres güncellemesi yapıp yapmadığını memurdan teyit edebilirsiniz.

Değişiklik olmamış ise CBP görevlisine beyan edebilirsiniz kartlarınızın gönderileceği adresi değiştirmek istediğinizi. Değişikliği yapıp/yapmamak memurun inisiyatifinde, ülkeye giriş yaptıktan sonra USCIS hesabınızdan sizde değişiklik yapabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@Meliha-Yalın Meliha Hanım aldığımız zarfların üstünde zımbalı bir Data Summery kağıdı var, eşinizin Data Summery'sinde adres bilgisine bakabilirsiniz, hatta dosyasına işlenmiş bütün bilgilerini oradan kontrol edebilirsiniz. Eğer gerekli değişiklikler yapılmamışsa adres olarak, @ATS16 nın bahsettiği şekillerde yapabilirsiniz adresle ilgili güncellemeleri.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

135

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |