Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@orhan-müjde, içinde söyledi: DV2026 Mülakat Deneyimleri

@Uğur-Çelik Hayırlı olsun, Diploma ve diğer evraklara herhangi bir tasdik yaptırdınız mı, DS-260 formu ile ilgili evrak istedilermi ?

Merhaba,

Burası mülakat deneyimleri için ayrılmış bir başlık. Soru sormak için DV2026 Aşamalar başlığını kullanmanız rica olunur.

Ama öncelikle, sorularınıza cevap alabilmek için imzanızı tamamlamanız ve excele bilgilerinizi girmeniz gerekiyor.

İmza için buradaki örneğe bakın.

Excel tablosu için buradaki tabloda alt taraftaki beyaz alana bilgilerinizi ekleyin.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Serapp Serapp 
  • ⭐⭐⭐⭐

@zakaria, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@zakaria Update:
    Bana dönüş geldi, artık Ankara'dayım 😃🥳

Hayırlı olsun. Umarım en kısa sürede mülakat alırsınız. İmzanızı ve exceli güncellemeyi unutmayın😉

• @burakcan Merhaba askerlik yaptıysanız askerliği yaptıgınıza dair belgeyi elçilikte belgeleri teslim ederken veriyorsunuz. Ayriyetten mülakat sırasında askerliğini yaptın mı nasıl yaptın diye bana sormadılar. Ve eğer bunun için DS-260 formunuzda değişiklik yapmak için soruyorsanız hiç gerek yok dosyanızı açtırmaya.

Ayrıca sizin vesilenizle kendi özel durumumda ( Yüksek Yaş Yüksek Lisans Askerlik Tecil Ettirme Anahtar Kelimeleri ile ) ne yaşadığımı aktarayım ilerde araştıracak kişilere fikir olsun.
    Ben 31 yaşında Haziran 2025 'de Yüksek Lisans mezunu oldum (Tezli, Tezsiz farketmez ama Tezli mezun oldum) "Herhangi bir" askerlik şubesine gittim kimliğim ile ve mezun oldugum tarihten itibaren 1 yıl tecil ettirdim. 32 yaşımın dolduğu yılın sonuna kadar kanunen tecil ettirme hakkım var zaten en fazla, sınırdan dönüyorum yani. Mülakatım Kasım 2025'di E devletten alınan askerlik durum belgesi (Haziran 2026'ya kadar tecilli oldugumu belirtir) elçilikte teslim ettim bu durumda 7 ay sonra askere gitmem gerekiyor gibi iken bile bu konu hakkında bir soru sorulmadı ve vizemi aldım. Aynı durumda olan arkadaşlar endişe etmesin.

Vakti geldiğinde askerlik durumu için yurtdışındayım ve çalışıyorum şeklinde Türkiye Büyükelçiliklerine giderek tecil ettirmeye devam ettiriyoruz ve bir kaç yıl sonra döviz ile askerlik yapmaya hak kazanıyoruz diye biliyorum, o vakit foruma dönüp ilgili konuda yazılmış postları okuyacağım. o vakte kadar selametle...

• Merhaba mülakatta bir kisi icin ortalama 4 bin dolar ve arabanın değerini gösteren bir belge göstermek yeterli olir mu ya da sadece arabanin değerini gösteren belge yeter mi

• Selam,

Vize sonrasi Amerikaya gitmeden once USCIS Odemesi yapan varmi? Nasil? Birde Amerikaya giris yapan oldumu hic forumdan ?

Bu arada;

"DV2026 Amerikaya Giris" vs. gibi baska bir baslik daha acilsa mi acaba? Cunku bu sene su ICE polisi ve bazi gumruk polisi olaylarindan sonra giris nasil olucak cok merak ediyorum. Orda da herkes giris ve yerlesme deneyimini paylasabilir.

• Herkese merhaba, öncelikle forumu mümkün olduğunda okudum fakat Viyana ile ilgili çok deneyime denk gelemedim. O sebeple tekrara düşüyorsam lütfen kusuruma bakmayın.

21xxx case numaralarına sahibim, 20 ağustos öncesi dosyamızı başarılı bir şekilde Viyana'ya taşıdık. Sanırım Ankara çok hızlı gidiyor bu gene fakat gene de dosyamızı Ankara'ya geri almak için yüksek bir case numaramız var. Hazır dosyamızı taşıtmışken bu riski almayalım dedik. Bu konudaki fikriniz nedir? Ve sizce Viyana'ya bu numaralara randevu gelme olasılığı yüksek midir? Son bir sorumda Viyana sanırım hala oturum izni istemiyor. Vize ile gidip mülakata girmekte sıkıntı yaşamayız diye düşünüyorum. Deneyimleriniz, okuduklarınız doğrultusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Çok teşekkürler

• @Serapp @aysegul cok teşekkür ederim değerli bilginleriniz için.

• @Yusuf-Kaçar Evet, Bangkok'un oturum istemediğini son 1, 2 aydır paylaşılan mülakat deneyimlerinde anlamış olduk. "DV2026 Mülakat Deneyimleri" başlığı altında paylaşılan Bangkok mülakat deneyimlerini okuyabilirsiniz.

• @earslann Maalesef Almanya kişisel veri gizliliğine çok önem verdiği için aracı kurum kesinlikle kabul etmiyor. Ayrıca sistemleri hala çok ilkel olduğu için (ben orada yaşarken de öyleydi) herşeyi posta yoluyla yapmak istiyorlar. Türk Sabıka kaydımı bile e-devletten 2 dakikada halletmişken Almanya için bu süreç gittikçe uzayacak. Şu anlık Bangkok'taki Alman konsolosluğundan randevumu aldım bunun için, ama Amerika konsolosluğundan pasaportumu isteyip Türkiye'ye döneceğim o sırada da Almanya'daki Yabancılar dairesi sabıka kaydımı Bangkok'a gönderecek. Bir gelişme olursa da vizemde tekrar Bangkok'a geleceğim gibi duruyor.

• @burakcan
    Ben de aynı durumda ds260 doldurduktan sonra bedelli askerlik yaptım 19 kasımda mülakatım vardı dosyayı açtırmadım mülakat sırasında e dvlet çıktısını verdim ve konsolosa ds260 doldurduktan sonra askerlik yaptım dedim not aldığını söyledi ve bir sıkıntı olmadı. Bunun için dosya açtırmana gerek yok

• @Neslihan-Yaşar Merhaba, forumda çokça yazıldığı üzere net olarak bir meblağ belirtmek mümkün değil. Yaşınız, mesleğiniz, özellikle gitmeyi planladığınız yere göre konsolosluğun değerlendirmesi değişiyor.

Önerilen, maksimum nakdi birikimi göstermeniz. Diğer belgeler ancak destekleyici olacaktır. Gözlemlediğim, toplam nakdi birikimi gösteren belgeye bakıyorlar muhakkak. ( bizde de öyle oldu )

Hiç nakdi birikim göstermeden yalnız araç değeri göstermenizin mantıklı olmadığını düşünüyorum. Maksimum nakdi birikimi gösterip aracınızın ruhsatını ve değerini gösteren bir belgeyi buna ek olarak verebilirsiniz. Bol şans.

Edit: 2023 talihlisi olduğunuzu yanıttan sonra fark ettim. Forumda mümkünse herkesin kendi adına soru sorması esas.

• @ATS16 Yanitiniz icin cok tesekkurler! Cok yardimci oldunuz.

Peki diyelim ki ilk girisi, saglik mulakatimizidan hemen 1.5 ay sonra 20 Ocak 2026 tarihinde yaptik ve ABD'de bir hafta kaldik ve TR'ye geri donduk. Artik gocmen statumuz basladigina gore, oturum icin ABD'ye 10-11 ay kadar sonra yani 20 Ocak 2027'ye yakin bir zamanda giris yaparsak sizce hala riskli mi olur?

Biz kardesimizin Amerika'da bir ev almasini bekliyoruz ve onun yanina yerlesmek icin biraz zaman kazanmaya calisiyoruz, oda sanirim 2026 yilinin sonlarina dogru olacak gibi.

• @aysegul Cok sagolun Aysegul hanim. Tamamdir.

Son bir soru: Cocugumuz (10 yas) icin istenecek Nufus Kayit Ornegini annesinin Arsivli Nufus Kaydindan bir kopya aliyoruz, peki Adli Sicil kaydi icinde aynisini mi yapalim?

• @Cem-Çeliker Cok tesekkurler Cem Bey! Yeni hayatinizda bol sans dilerim.

• @mhmtkz, içinde söyledi: DV2026 Mülakat Deneyimleri

Selam herkese, biz de 25inde mulakatimiza girdik, bize de diger deneyimlerde oldugu gibi 2-3 hafta sure verdiler. Kizim o gun hastaydi, ardindan hemen hastaneye gittik o yuzden henuz detaylari aktaramdim, uygun an buldugumda yazacagim. Ayrica, daha once de yazmistim hatirlayanlar olur; esim Turkmenistan vatandaşi, muhtemel ret yiyecek, onun da netlesmesini bekliyorum bir yandan.

Hepimizi tekrar konsolosluğa cagirmislar. Normalde esimi cGirirlar diye bekliyordum ama bu enteresan oldu, umarim hepimize ret vermezler

• Merhaba arkadaslar,

Biz saglik muayenimiz sonrasi Ankara'dan mulakat gorusmemizin 17 Aralik 2025'teki olacagina dair bir hatirlatma maili aldik. Mailde soyle birsey geciyor;

"Document Delivery Registration: Each applicant must create a profile and register for document delivery services at www.ustraveldocs.com/tr/en/ no later than two days prior to the interview. Please bring your registration confirmation (showing your UID number) on the day of your appointment. For any technical issues, contact our service provider through this link."

Ancak ben ustravel.gov kaydimi yaparken esim ve cocugumu kendi uzerimden ekleyerek ilerledim ve onlar icin yeni bir hesap acmadim. Barkodlu Transaction Completed yazimiz cikti, herbirimiz icin UID'ler de yaziyor. Hersey tamam.

Ancak Ankaradan gelen bu email'de herbirimiz icin profil olusturulmamiz gerektigi yaziyor. Hazir sorunsuz Transaction Completed almisken, hicbiseyi ellemek istemiyoruz. Sizce, bunu yapmasak sorun olurmu?

Cok tesekkurler.

• @se-du Merhaba, resmi dayanağını tam olarak bilmiyorum ancak uzun süredir okuduğum/dinlediğim herkesin söylediği ortak bir şey var o da geçerli bir mazeret olmaksızın Amerika dışında 6 aydan uzun süre kalmamak. Geçerli mazeret sağlık/eğitim gibi şeyler olabilir somut duruma göre.

Daha uzun kalıp sorun yaşamadan girenler duydum ancak bu girişte denk geldiğiniz memurla da alakalı diye biliyorum. Mevcut ortam düşünüldüğünde 6 aydan uzun süre Amerika dışında kalma riskine girmeyin derim.

• Herkese selamlar, günaydınlar. Adres gösterme konusunu nasıl çözebiliriz? Airbnb, posta kutusu kiralama vb. yollar hakkında bir iki yazı okudum ancak bilgi sahibi değilim. Bu konuda yardımcı olabilecek, tavsiye verebilecek olan var mıdır? Mülakata giderken gösterecek bir adres bulamazsam ne yapabilirim? Gitmek istediğim şehir Austin/TEXAS.

• Herkese selamlar, bizim mülakatımız olumlu geçip pasaportlarımızı da almıştık. Benim pasaportumda marrıtal status “mar” eşiminkinde “sng” yazıyor burada bir yanlışlık yok mu ?

• ⭐⭐⭐⭐

@mhmtkz hayırlısı olsun. Öyle birşey olmaz inşallah tabiki, ne zaman gideceksiniz?

Benzer Başlıklar

• 83
  • 642
  • 57
  • 153
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

119

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |