Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@danjaj merhaba, şunu sordunuz mu hiç hanımefendiye, mesele 6ay veya 8 ay gibi bir opsiyonda kira tutarındaki artış ne kadar oluyor? Çünkü bazı complexlerde 1 yıldan 6 aya düşürdüğünüzde 100$ civarı artarken bazı complexlerde 300-500$ gibi abartılı artışlar oluyormuş, ne kadar doğru bilmiyorum tabi orada yaşayanlar daha iyi bilecektir. Belki siz de bu opsiyonu sormuşsunuzdur diye size sormak istedim.

Bir de sadece fikir olması açısından bizim kafamızdakini paylaşmak isterim. Kiralama dönemini iş durumuna göre düşünmeye çalışıyoruz biz. Yani eğer ilk etapta kendi mesleğimizi yapamayıp 6 ay-1 yıl vs doordash, uber eats, spark vs uygulamalarla ilerlenecekse o zaman long term yapılabilir bence bir lokasyona bağlı kalmak çok problem olmayabilir o zaman, bir de yorumlar vs iyi araştırılırsa çok avantajlı şartlar sunanlar var. Ancak mesleğinizle ilgili iş bulabilme ümidiniz fazlaysa (bizimki bu durum biraz) bir lokasyona uzun süre bağlı kalmak zorunda olmamak için( eğer kira farkları tolere edilebilir olacaksa) long term tercih etmemeyi düşünüyoruz. Biz belki daha güneyde çok güzel bir ev tutacağız ama eşim daha kuzey doğuda bir iş bulabilecek belki 5 ay sonra örneğin. (Gerçi teknoloji şirketleri daha kuzeyde konumlanmış görünüyor, niye güneyde tutalım ama neyse :)) ) Bu durumda sözleşme tarihinden önce taşınmak istemek sıkıntı çıkaracak gibi gibi. Dediğim gibi, bizimki uzaktan varsayımlarla oluşturulmuş bir fikir sadece. Belki bunu da yorumlayacak, austin sakinleri olabilir aramızda 🙂

• Genel bir prensip olarak bizzat gormediginiz, yerinde incelemediginiz herhangi bir seye uzun sureli bir baglilik taahhut etmemenizi tavsiye ederim. Gerekirse gecici olarak Airbnb veya uygun fiyatli hotel/hostel’lerde konaklayin, oradayken bizzat gorerek karar verin. ABD’de de dolandiriciligin, sahtekarligin ve usulsuzlugun ne kadar yaygin ve siradan oldugunu gorunce sasiracaksiniz.

• @aysegul, içinde söyledi: Texas, Austin

@danjaj merhaba, şunu sordunuz mu hiç hanımefendiye, mesele 6ay veya 8 ay gibi bir opsiyonda kira tutarındaki artış ne kadar oluyor? Çünkü bazı complexlerde 1 yıldan 6 aya düşürdüğünüzde 100$ civarı artarken bazı complexlerde 300-500$ gibi abartılı artışlar oluyormuş, ne kadar doğru bilmiyorum tabi orada yaşayanlar daha iyi bilecektir. Belki siz de bu opsiyonu sormuşsunuzdur diye size sormak istedim.

Bir de sadece fikir olması açısından bizim kafamızdakini paylaşmak isterim. Kiralama dönemini iş durumuna göre düşünmeye çalışıyoruz biz. Yani eğer ilk etapta kendi mesleğimizi yapamayıp 6 ay-1 yıl vs doordash, uber eats, spark vs uygulamalarla ilerlenecekse o zaman long term yapılabilir bence bir lokasyona bağlı kalmak çok problem olmayabilir o zaman, bir de yorumlar vs iyi araştırılırsa çok avantajlı şartlar sunanlar var. Ancak mesleğinizle ilgili iş bulabilme ümidiniz fazlaysa (bizimki bu durum biraz) bir lokasyona uzun süre bağlı kalmak zorunda olmamak için( eğer kira farkları tolere edilebilir olacaksa) long term tercih etmemeyi düşünüyoruz. Biz belki daha güneyde çok güzel bir ev tutacağız ama eşim daha kuzey doğuda bir iş bulabilecek belki 5 ay sonra örneğin. (Gerçi teknoloji şirketleri daha kuzeyde konumlanmış görünüyor, niye güneyde tutalım ama neyse :)) ) Bu durumda sözleşme tarihinden önce taşınmak istemek sıkıntı çıkaracak gibi gibi. Dediğim gibi, bizimki uzaktan varsayımlarla oluşturulmuş bir fikir sadece. Belki bunu da yorumlayacak, austin sakinleri olabilir aramızda 🙂

@Ozzyy, içinde söyledi: Texas, Austin

@danjaj Merhaba, Austin'de degiliz ama ev kiralarken Turkiye'den 15 ay kiralamistik Houston'da. 1 ay ucretsiz kira verildigi icin bu secenek cazip gelmisti. (kiralama suresi uzun olunca bunu 1.5 - 2 ay ucretsiz yapan apartmanlara da rastladik) Simdi ayni apartmanda 6 ay daha uzattik sureyi. Googledan apartman yorumlarina bakip, sitenin yonetimi ve genel memnuniyetsizlik konularina bakabilirsiniz belki yol gosterici olur. Austin'de deneyimleyen birileri daha yardimci olacaktir ama yanitsiz birakmak istemedim.

Çok teşekkür ederim verdiğiniz değerli bilgiler için. Hepimizin yolu, bahtı açık olsun

• Merhabalar yılbasında austine taşınıcaz eşim ve 7 5 yaşlarında 2 kızımla.
    Cedar park round rock bölgelerinde güzel bi okul bölgesinde site araştırıyoruz.
    Burdan bize tavsiye verebilicek olan varsa çok memnun kalırız.

• @danjaj merhabalar, ben de Austin’de yasiyorum. Kiralar bolgeye ve siteye, dairenin büyüklüğüne vs. göre değişiyor ama 1100 dolar 1+1’e göre genel olarak uygun bir fiyat. Siz hangi bölgeden bakıyordunuz?
    İlk aşamada daha kısa süreli kontrat yapmak belki sizin için daha mantıklı olabilir çünkü belki beğenmezsiniz ve deneyimlemeden öngörmek çok zor 🙂

• Merhabalar. Yakın zamanda (ekim ayı sonuna kadar) Austin Havaalanından ilk kez giriş yapacak olan biri var mı?

• Selamlar arkadaşlar, bende 2-3 ay içerisinde Austin'yerleşmeyi planlıyorum. Tek başıma taşınacağım. Daire, iş ve hayat hakkında önerileriniz dinlemek isterim. geçmişteki mesajları okudum fakat, yeni taşınan veya taşınmak isteyen, işlerde bir seçenek bulan varsa diye tekrar dile getirmek istedim. Herkese yeni hayatında başarılar

• @Furkan9037
    Ben de bu ay taşındım Austin’e. Kendi tecrübelerimi paylaşayım; işine yarayan kısımları kullanırsın. Austin havalimanı yerine Houston havalimanından girmeni tavsiye ederim, birçok arkadaş Austin havalimanından girdiğinde aylardır greencard ellerine ulaşmadı. Ben Houston’dan giriş yaptım, 3 hafta gibi bir sürede geldi.
    İş için gelir gelmez araba aldım doordash, walmart spark yapmayı planladığım için. Senin ne tür bir iş bakacağına göre bu değişir tabi. iş ilan sitelerine bakabilirsin. Walmart, Amazon gibi yerlerde işe başlayabilirsin başlangıçta. Daire için ben ilk başta oda tutmayı düşündüm, açıkçası çok daha az masraf, çok daha kolay başlangıç olurdu. Eğer çok bütçen yoksa kesinlikle oda tutmanı öneririm. Kredi notun da olmayacağı için çoğu yer ev kiralamak istemiyor.
    Gelir gelmez Bank Of America’dan hesap açabiliyorsun Gc ya da SSN gelmeden. Sadece adres kanıtı istiyorlar, kira sözleşmen yeterli olur

• Merhaba arkadaşlar,

25.11.2025 tarihinde mülakatımızı tamamladık. Öncesinde plan yaptığımız için Amerika’ya giriş tarihimiz 14 Aralık olacak şekilde ayarlamıştık. Austin bölgesinde Türkler arasında oldukça tanınan, burada da sıkça adı geçen Ferda Hanım ile iletişime geçtik. Kendisi gerçekten ilgili ve samimi biri.

Bize birçok 1+1 daire önerisi gönderdi. Lokasyon ve fiyat açısından değerlendirip seçenekleri 3’e düşürdük. Ferda Hanım hepsine gidip videolarını çekti, kampanyaları ve aylık fiyatları detaylı şekilde aktardı. Sonunda Leander bölgesindeki bir dairede karar kıldık.

Leander, Austin merkeze yaklaşık 1 saat uzak, ama ilk yıl için çok önemli değil; zaten araç almayı planlıyoruz. Sitenin yönetimi SSN veya kredi skoru istemiyor, fakat kiranın 3 katı kadar geliri hesapta göstermek gerekiyor. Eşimin maaş bordrosu ve benim için düzenlenen job offer ile bu kısmı hallettik ama süreç cidden stresliydi çünkü prosedür çok fazla.

Kabul edildik fakat yüksek bir depozito ödemek zorunda kaldık. Hatta elektrik açtırırken bile SSN yoksa depozito istiyorlar. Çocuğumuz olduğu için hep ayrı bir oda olsun istiyordum ama 2+1 daireler pahalıydı. En son 1+1 + çalışma odalı bir yer bulduk. Amerika’da odada banyo yoksa “oda” olarak sayılmadığı için çalışma odası geçiyor.

13 aylık kontrat imzaladık. Kiranın base price’ı 1380 dolar, ancak 3 ay ücretsiz kira hakkımız var. Bunu aylara böldüğümüzde kira 1000 küsür dolara denk geliyor.
    • İnternet: 65 dolar (site içinde, ekstra işlem yok)
    • Site giderleri: 45 dolar
    • Zorunlu ev sigortası: 12 dolar/ay

Özetle, her şey ekstra masraf. Kredi skoru oturana kadar bu farkları ödemek gerekiyor.

Umarım bizim süreç, taşınmayı düşünenlere fikir olur. Taşındıktan sonrada güncellerim tekrardan. Sorusu olan olursa elimden geldiğince yardımcı olurum.

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

@betülkya

Hayırlı olsun, güle güle oturun.

Vurguladığınız odanın çalışma odası olarak adlandırılmasının sebebinin banyo olmaması nedeniyle değil de, minimum büyüklük olan 70 sq ft‘den (6,5 m2) küçük olması (yatak odası olarak sayılabilmesi için bu büyüklükten fazla olması gerekiyor) ve/veya odanın içerisinde “closet” (giyinme dolabı) olmamasından dolayı bu şekilde listelenebiliyor muhtemelen. Eyalet bazında kural farklılıklar gösterebilir ancak banyo sebebiyle olmaması gerek.

• @ATS16 dediğiniz doğru olabilir içerisinde giyinme dolabıda mevcut o yüzden öyle bir çıkarım yapmıştık biz

• @betülkya Bizde ferda hanımla çalıştık çok yardımcı oldu aralık 21 inde bizde austine eşim ve 2 kızımla taşnıyoruz. Cedar parkın biraz batısında ev tuttuk. Geriye bitek araç alma konusu kaldı onu araştırıyoruz artık.
    Siz aktarmalı austin mi uçuş yapıcaksınız direk houston mu ? Tekrardan hatırlı olsun.

• @danjaj araç alma konusunda ne tavsite edersin bizde austine taşınıcaz bütçem 10 k dolar civarı bi suw araç istiyorum 4 kişilik bi aileyiz 2 küçük kızım var.

Açıkçası güvenilirlik açısından sanırım mecbur galeriden almak zorundayız diye düşünüyorm ?

• @m4rtcan Hayırlı olsun sizinde eviniz. Biz aktarmalı Dallas düşünüyoruz orada bir gün kalıp araç kiralayıp dönmeyi planlıyoruz

• ⭐⭐

@m4rtcan araç konusunda tavisye veremem ama houston türk bir galerici var bu forumada üye @semavi kullanıcı isminde siteside https://www.zoramotors.com/
    olumsuz bir şey duymadım kendisi hakkında araçları içinde temiz olduklarını yazıyordu herkes dilerseniz bir iletişime geçersiniz

• ⭐⭐

@m4rtcan houston da güvenilir bir Türk galeri mevcut. @semavi ile iletişime geçebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

Bizim planımız da Houston a gidip (birçok talihlinin yaptığı gibi😊) Kadir Bey'den aracı alıp Austin'e devam etmek. Gitmeden birkaç hafta önce kendisiyle iletişime geçip detayları konuşuruz diye düşünüyoruz. Tabi bakalım rotada çok büyük bir değişiklik olmazsa diyelim.

• Zora motorsu bizde takip ediyoruz. İstediğimiz araba denk gelirse oraya gitmeyi düşünüyoruz şuanlık yok tabi ayrı

• @T-C-Kubilay-Dikici evet kadir abiyle iletişime geçtim saolsun çok yardımcı oluyo gerçekten zaten o garanti pilanım gidip alıp gelicem baska bi fikir çıkarmı diye sormak istemiştim.

Benzer Başlıklar

• 146
  • 76
  • 19
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

131

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |