Merhaba yakında kedimle dallas'a geleceğim, ev tutma vs halledene kadar kedimi emanet edebileceğim güvenilir bir yer var mı acaba 1-2 hafta? Doğru başlığa yazıyorumdur umarım
-
Merhaba yakında kedimle dallas'a geleceğim, ev tutma vs halledene kadar kedimi emanet edebileceğim güvenilir bir yer var mı acaba 1-2 hafta? Doğru başlığa yazıyorumdur umarım
-
@Mehmetcan-Kılıç Volkan Çivi ve Gülay Yaşar (Julie Yasar) var benim tanıdıklarım, sosyal medyalarından ulaşabilirsiniz. Zillow ve Trulia haricinde HAR com diye bir site var, sadece Houston’a özel, kendi aplikasyonu da var.
Homes And Rentals App - App Store
Homes And Rentals App - App Store
Download Homes And Rentals by Houston Association of Realtors® on the App Store. See screenshots, ratings and reviews, user tips, and more apps like Homes And…
-
Merhaba, Yeni giriş yapacak ve Austin'e yerleşecek arkadaşlarıma tavsiye vermek istiyorum. 9 Temmuz 2025'te Austin Havalimanından giriş yaptık evraklarımızı teslim ettik girişte hiç bir problem olmadı. Sonrasında evrak tesliminden 90 gün geçmesine rağmen GreenCardlarımız elimize ulaşmadı uscis mail attı evraklarınız bize ulaşmadı eğer sarı dosya elinizdeyse bize posta gönderin değilse konsolosluğa teslim ettiğiniz evrakları randevu alıp bize getirmeniz gerekiyor diye. Bundan dolayı havalimanı CBP ofisine gittik durumu sorduk evraklarınız bizde ödenek yok gönderemiyoruz hükümet düştüğü için diye cevap aldık dedik ki bize verin dosyayı biz götürelim vermediler. sonra uscis ofisini aradık randevu almaya çalışıyoruz daha vermediler. Yani durum şöyle ki eğer Austin'e yerleşmeyi düşünüyorsanız böyle bir durum var. Houston veya başka bir sorunu olmayan havalimanından giriş yapmayı tercih edebilirsiniz.
-
@saulgoodman merhaba hocam ben de austine yerleşeceğim. Hangi şehirdesin?
-
@deebee teşekkürler bilgiler için🙏 biz de aslında plano, frisco yada austinde cedar park, round rock arasında gidip geliyoruz. Şu an için austin olarak karar kıldık ama bakalım 3 ay gibi daha bir süremiz var
-
@evrentnrkl Hanımefendiyi Youtube daki videolarını izledim. Kendisiyle bir irtibata geçeyim.
İlginiz için teşekkürler, -
@Aykut-Yankaya
siteler bunlar ayrıca emlakçının bilgisini de yazıyorum
apartmenthomeliving
apartments
Serra Shawky
Serra Shawky
Herkese Merhaba, Amerika’daki teksas eyaletinde yaşıyorum. Ve burda emlakçılık yapıyorum. Sizlere günlük hayatımı ve emlak hakkında bilgi veriyorum. İzlediğiniz ve abone olduğunuz için çok teşekkür ederim ❤️ instagram: serrashawky
-
Arkadaslarim arasinda kacaklarin Texas'da her an deport olabilecegi soylentiler arasinda. Sanirim artik polisler sadece registration insurance id sormak yerine statu de soracak diyenler var yabancilar icin. Houston'da yasayan arkadasim biraz tedirgin, kesin bilgisi olan var mi? Bulundugum eyalet olan Illinois'te 1 yil boyunca kacak yasadigini kanitlayabilirsen TVDL ehliyetini veriyorlar, Texas'da boyle bir sey olmasi biraz urkutucu. Bunun yaninda is olanagi konusunda da Houston'daki arkadasim zorluk cekiyormus, is bulmak eskisi kadar kolay degilmis. Garsonluk gibi islerde de isverenler uzun sure calisacagini vaadedersen calistiriyormus, dort bes aylik adamin yanimda isi yok kafasina girmisler. Gozlemlerime gore de Texas her ne kadar konaklama olarak yasam olarak ucuz gorunse de insurance benim yasadigim Illinois'e gore 2-2.5 kat pahali. Burada aylik 120 dolara yapabileceginiz sigortayi sanirim orada en ucuz yer 250 istiyormus. Kendi ehliyet yasimla, yasima gore kiyaslama yaptigim zaman. (tabii ki uzun ehliyeti olan yasi buyuk olan daha ucuza yapiyor olabilir, esit sartlar icin soyluyorum)
Haber kaynagi olarak da bunu buldum:
https://www.nationalreview.com/news/texas-passes-bill-allowing-state-police-to-arrest-deport-illegal-immigrants/ -
@doguStone ayrıca herkesin durumu birbirinden farklıdır. Yani benim beğendiğimi siz beğenmezsiniz ya da tam tersi. Ne aradığınız ile de alakalı. Ayrıca aynı şeyleri sorup başka sonuçlar da beklemeyin. @ayvalik10 abimin dediği gibi farklı cevaplar almazsınız.
-
@saulgoodman kesilikle katılıyorum kimse limitlerde gitmiyor. Hele otoyollarda 80inde altinda gidene korna çalacaklar nerdeyse
-
@bitkicel si suan texas dami ikamet ediyorsunuz?
İnceliyorum bolgeleride texas city de dikkatimi cekti mahalleri felan olsun kiyi seridi olsun guzel gozukuyor fikir almak istedim acikcasi -
-
@kivo açıkcası beğendim sizin oraları 🙂 görmeyenler içinde fikir olur
Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım
-
Herkese Merhabalar,
Öncelikle bu platformda cömertçe ve samimiyetle tecrübelerini paylaşan tüm üyelere bu paylaşımlardan faydalanan herkes adına teşekkür etmek istiyorum.
Ben de bu tecrübelere ihtiyaç duyanlardan biri olarak aşağıdaki bazı konularda desteklerinizi rica ediyorum. 3 Aralık 2025 tarihinde ailemle birlikte E-2 vizesiyle ailemle birlikte Houston 'a yerleşeceğiz. Çalışmaya başlayacağım firmadaki arkadaşlarımın tavsiyesiyle Katy 'de Cinco Ranch bölgesine yerleşmeyi düşünüyoruz. Burada yaşayan arkadaşlarım referans olacağı için site yönetimi biz gitmeden kontrat yapmayı kabul etti. Amacımı hiç otelde kalmaya gerek kalmadan evimize yerleşmek. Burada bulunan liseye kızımı ve ortaokula da oğlumu kayıt ettirmeyi planlıyorum. Kayıt aşamasında bazı hazırlıkları yapıyorum ama detaylı tavsiyeler de başımın tacıdır.

- Baza ve yataklar dahil hemen hemen tüm alışverişi Amazon 'dan yapmamı tavsiye ettiler, sizce de böylesi en uygun olan yöntem midir?
- Türkiye 'den ayrılmadan Houston havaalanından 1 haftalığına araba kiralamayı düşünüyorum. Eşime ve kendime araba alana kadar idare ederiz sanırım. toplam 8 büyük valiz ve 4 kabin boy valizimiz olacağından büyük bir SUV kiralamanın daha doğru olacağını düşünüyorum. Ne tavsiye edersiniz?
- Amerika hatlarımızı iner inmez mi almalıyız ve hangi hattı önerirsiniz ? Telefonla birlikte alınan taahhütlü hatlar varmış sanırım, böylesi daha mı mantıklı?
- Krediyle eşime ve kendime sıfır bir Japon arabası (Toyota RAV4 veya Honda HRV) mı almak daha mantıklı yoksa başlangıçta ikinci el almak mı?
- Gelmeden önce diplomalarımızı apostil yaptırmamız gerekli mi?
Kıymetli destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Selamlar...
-
@TemetNosce Merhaba, öncelikle hayırlı olsun. Herkesin bakış açısı farklı olacaktır, ben kendi önerilerimi paylaşmak isterim.
Şu an iş sebepli başka bir eyaletteyim ancak biz de ilk girişimizi ve birkaç ayımızı Houston/ Katy/ Cinco Ranch'te geçirdik.-
Yatak olarak, baza için bir şey diyemem ancak yatak/matress olarak nispeten biraz daha para vererek markalı bir yatak almanızı öneririm. Biz aradaki farkı hissettik. Amerika'da maalesef Türkiye'deki gibi hemen teslimat yapan yer pek yok. Ya da stok ve lojistiklerini sorabilirsiniz. UHAUL'dan araç kiralayarak kendiniz taşıyabilirsiniz. Veya önceden sipariş vererek ne zaman dağıtım yapacaklarını hesaplayabilirsiniz.
-
Valiz ve kişi sayınız için büyük SUV iyi olabilir. Eşya taşımada da yardımcı olacaktır. Ancak büyük SUV derken, bagaj hesaplaması ile chatgptden sorun dilerseniz, daha makul bir önerisi olacaktır.
-
Telefon hattı olarak T Mobile ve AT&T sonrası Verizon denedik. Açıkçası Walmart, Costco ve Sams Club gibi (ve Target vb diğer) alışveriş yerlerinde telefonlar pek çekmiyor. Belki biraz Verizon. Ben yine de en çok Verizon ile mutlu olmuştum. Ama Verizon'un ucuz olarak adlandırabileceğimiz telefon hattı Visible'ı da denemenizi öneririm. E-sim ile direkt kurulum yapabiliyorsunuz. Yeni hat ya da var olan telefon numarası üzerinden yapabiliyorsunuz. Önemli olan adres ve SSN. https://www.visible.com/free-trial/ sitesinden bedava 15 gün deneyebilirsiniz.
buradan da çekim gücüne bakabilirsiniz.
-
Araba konusu gelire çok bakan bir konu olduğu için bir şey diyemeyeceğim. Geldiğiniz iyi bir mevsim ise de yazın çılgın bir sıcağın sizi beklediğini düşünerek arabanızı nasıl ve hangi donanımda istediğinizi seçmelisiniz. (Çoğu kişi markete giderken motoru kapatmıyor ya da arabaya binmeden önce uzaktan çalıştırarak klimasını açıyor. )Herkesin arabası genel olarak büyük ve Türkiye'nin neresinden geliyorsunuz bilmiyorum ama çok aratmayacak bir kullanıma hakimler. Ve yollarrrr bitmiyoorr

-
Diplomanızın apostil gerekip gerekmediği ile ilgili sanırım daha çok hangi bölüm/ uzmanlık için olduğuna göre değişir. Ve tabii eğitim alıp almayacağınıza göre ilgili okulun talebine göre de değişecektir. Eğer muazzam bir fiyat farkı yok ise aklınızda kalacağına yaptırmanızı öneririm.
Her şey gönlünüze göre olsun.
-
-
@TemetNosce, içinde söyledi: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım
Herkese Merhabalar,
Öncelikle bu platformda cömertçe ve samimiyetle tecrübelerini paylaşan tüm üyelere bu paylaşımlardan faydalanan herkes adına teşekkür etmek istiyorum.
Ben de bu tecrübelere ihtiyaç duyanlardan biri olarak aşağıdaki bazı konularda desteklerinizi rica ediyorum. 3 Aralık 2025 tarihinde ailemle birlikte E-2 vizesiyle ailemle birlikte Houston 'a yerleşeceğiz. Çalışmaya başlayacağım firmadaki arkadaşlarımın tavsiyesiyle Katy 'de Cinco Ranch bölgesine yerleşmeyi düşünüyoruz. Burada yaşayan arkadaşlarım referans olacağı için site yönetimi biz gitmeden kontrat yapmayı kabul etti. Amacımı hiç otelde kalmaya gerek kalmadan evimize yerleşmek. Burada bulunan liseye kızımı ve ortaokula da oğlumu kayıt ettirmeyi planlıyorum. Kayıt aşamasında bazı hazırlıkları yapıyorum ama detaylı tavsiyeler de başımın tacıdır.

- Baza ve yataklar dahil hemen hemen tüm alışverişi Amazon 'dan yapmamı tavsiye ettiler, sizce de böylesi en uygun olan yöntem midir?
- Türkiye 'den ayrılmadan Houston havaalanından 1 haftalığına araba kiralamayı düşünüyorum. Eşime ve kendime araba alana kadar idare ederiz sanırım. toplam 8 büyük valiz ve 4 kabin boy valizimiz olacağından büyük bir SUV kiralamanın daha doğru olacağını düşünüyorum. Ne tavsiye edersiniz?
- Amerika hatlarımızı iner inmez mi almalıyız ve hangi hattı önerirsiniz ? Telefonla birlikte alınan taahhütlü hatlar varmış sanırım, böylesi daha mı mantıklı?
- Krediyle eşime ve kendime sıfır bir Japon arabası (Toyota RAV4 veya Honda HRV) mı almak daha mantıklı yoksa başlangıçta ikinci el almak mı?
Selamlar...
1-Uzaktan alışveriş yaparım, kalitesi ve konforu konusunda endişe taşımam, çıkana razı olurum, ilk vardigimda yatacak yerim olsun yeter, beğenmezsem iade ederim, begendigimi gözümle görerek sonra alırım diyorsanız gelmeden önce Amazon veya IKEA’dan baza, yatak, temel basit mutfak gereçleri sipariş verebilirsiniz. İade koşullarıni iyi incelemelisiniz. Türkiye’den çarşaf nevresim getirmeyin, ölçüler buradaki ile aynı değil, agirlik yapmayın yanınıza. Havlu ve bornoz kalitesi Türkiye’deki ile asla aynı değil, bu konuda hassas iseniz belki bunları getirebilirsiniz ince hafif olanlardan.
2- 4 kişi + 8 büyük valiz + 4 kabin valizi ile sigabileceginiz araç Chevrolet Suburban, Nissan Pathfinder, GMC Yukon XL veya Denali, Ford Expedition gibi 7 koltuklu SUV segmenti araclar, 5 koltuklu SUV segmentine bu sayı valiz ile sigmazsiniz. Kısa süreli bu araçtan kiralayarak hem havalimanı - ev ulaşım hem de kiralama süresince olası in person satın alacağınız eşyaların taşımasında size taşıma imkanı sağlar bu tip bir araç.
3- Hat konusunda yerleşeceğiniz ve çalışacağınız bölgedeki arkadaşlarınıza hat tavsiyelerini sormaniz yararınıza olacaktır, bağlantı kalitesi ve internet hızı provider firmadan firmaya - bölgeye göre değişiyor.
4- Araba hususu Turkiye’dekinin aksine burada çok kolay, yatırım aracı değil, statü meselesi değil. İlk aşamada herhangi bir markanın dealer’indan kısa vadede servis sorunu çıkartmayacak, sizin ayağınızi yerden kesecek ikinci el araç almak adaptasyon sürecince maliyetlerinizi de kontrol etmek için iyi bir seçenek olabilir. Araç konusu çok degisken, şans meselesi. Geldiğinizde de göreceksiniz guvenilirliik ve az sorun çıkarması nedeniyle Toyota ve Honda marka araçları tercih edebilirsiniz, forumda bu konu ile ilgili ayrı bir başlık mevcut. Adaptasyonu bu araç ile tamamladıktan sonra, 16 yasına girince araç sürmeye başlayabilecek kızınıza hediye edebilirsiniz bu aracı isterseniz

5- Diplomalarinizi apostil ettirmenize gerek yok. Diploma asillari, İngilizce nüshası yok ise çevirisi, zamanınız var ise üniversiteden kapalı kaşeli imzalı açılmamış zarf içerisinde birer transkript, belli bir yıl sonrası mezuniyetlerde verilen diploma supplement’in yanınızda olması yeterli. Denklik gereken/istenen bir işe girecekseniz, burada diploma denkliğini ücreti karşılığında yapan işe gireceğiniz firmaların yetkilendirdiği veya beyanını kabul ettiği kurumlara diplomanızı göndererek denkliğini sorgulatabilirsiniz. Biraz zaman alan bir süreci var, 30 gün civarı olsa gerek. Ben daha spesifik meslekler haricinde diploma isteyen firma duymadım çevremden.
-
@TemetNosce, içinde söyledi: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım
Herkese Merhabalar,

Selamlar...
-
Buradaki Rooms To Go ve Ikeayi gezmenizi tavsiye ederim. Yatak alana kadar Walmart`tan sisme yatak alabilirsiniz idarelik. Kaliteli oluyor.
-
Isiniz belli degilse ve ozel bir sebebi yoksa Katy taraflarini pek tavsiye etmiyorum. Cok guzel bir yer fakat uzak bir yerde ise baslarsaniz trafik sizi cok yipratacaktir. Biz sahsen isimiz belli olmadigi icin ilk etapta her yere yakin bir konum olan
Energy Corridortarafini sectik. Boylelikle olasi bir is firsatini uzaklik sebebiyle kacirmadik. Bu bolge de oldukca nezih ve guzel siteler var. Bu tarafi dusunurseniz bana da mesaj atabilirsiniz. -
Bizde sizin gibi 1 haftaligina arac kiraladik. Havaalaninda Sixt tercih etmistik ( Geri teslim adresini Downtown yaptik ) oldukca memnun kaldik. SUV tercih edebilirsiniz. Burada araclar genelde SUV zaten.
-
Biz ilk geldigimizde SSN olmadigi icin prepaid hat alarak T-Mobile tercih ettik. Sonra SSN`lerimiz gelince Mint Mobile kullanmaya basladik. Fiyat/Performance olarak tercih edilebilir.
-
Kredi skorlariniz olusuncaya kadar ben sifir almanizi tavsiye etmem. Ancak Dealerlar arabalari piyasanin %30 uzerine satiyorlar. Ama muhattap olsun Dealer`dan alayim derseniz. mutlaka 3 ay garanti veren Dealerlari secin. Biz o sekilde araci aldik. Sonrasinda cikan butun problemler icin ucret odemeden destek oldular.
-
Diploma konusunda ben ise girerken diploma dahi sormadilar ( kurumsal - global firma )
Simdiden bol sanslar.
-
@sebnem_ Hanım, iyi dilekleriniz ve değerli paylaşımınız için çok teşekkür ederim. Tavsiyelerinizi mutlaka dikkate alacağım.
İyi günler dilerim.
-
@ATS16 merhaba, kıymetli tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Mutlaka değerlendirip faydalanacağım.
İyi günler dilerim.
Selamlar...
-
@Nalcabasmaz merhabalar,
Asıl amacım ailemle geldiğim için bir otelde vakit kaybetmeden doğrudan yaşayacağım eve yerleşebilmek. Bu yüzden risk alıp öncelikli olarak baza, yatak ve bazı eşyaları Amazon 'dan almaya karar verdim.
İşim belli olduğu için evi de buna göre ve çocukların okuluna göre seçtik. Ayrıca önceden giden bir kaç arkadaşım da aynı yerde yaşıyorlar, onlar da hem tavsiye ettiler hem de referans olacaklar böylece biz gitmeden kontratı yapabileceğiz.
Değerli bilgi ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.İyi günler dilerim.
-
Bmw al manevra ve güç lazım olacak,us mobile al tr dahil heryeri tüm dünyada çeker arayabikirsin kredi miredi dw gerek yok.Yatak için costco dan al kirkland iyidir king size amazondan da saç kafes karyola al .aldi fiesta sams clubdan grocery al costco heb kroger pahalı .
-
houston için emlakçı önerisi olan var mı sitede biraz baktım ama 2-3 isimden fazla göremedim
-
@Mehmetcan-Kılıç Volkan Çivi ve Gülay Yaşar (Julie Yasar) var benim tanıdıklarım, sosyal medyalarından ulaşabilirsiniz. Zillow ve Trulia haricinde HAR com diye bir site var, sadece Houston’a özel, kendi aplikasyonu da var.
Benzer Başlıklar
-
Texas,Dallas
Texas • • Joltun -
Dallas,Plano
Texas • • kivo
109
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k