@TemetNosce, içinde söyledi: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım
Herkese Merhabalar,
Öncelikle bu platformda cömertçe ve samimiyetle tecrübelerini paylaşan tüm üyelere bu paylaşımlardan faydalanan herkes adına teşekkür etmek istiyorum.
Ben de bu tecrübelere ihtiyaç duyanlardan biri olarak aşağıdaki bazı konularda desteklerinizi rica ediyorum. 3 Aralık 2025 tarihinde ailemle birlikte E-2 vizesiyle ailemle birlikte Houston 'a yerleşeceğiz. Çalışmaya başlayacağım firmadaki arkadaşlarımın tavsiyesiyle Katy 'de Cinco Ranch bölgesine yerleşmeyi düşünüyoruz. Burada yaşayan arkadaşlarım referans olacağı için site yönetimi biz gitmeden kontrat yapmayı kabul etti. Amacımı hiç otelde kalmaya gerek kalmadan evimize yerleşmek. Burada bulunan liseye kızımı ve ortaokula da oğlumu kayıt ettirmeyi planlıyorum. Kayıt aşamasında bazı hazırlıkları yapıyorum ama detaylı tavsiyeler de başımın tacıdır. 
- Baza ve yataklar dahil hemen hemen tüm alışverişi Amazon 'dan yapmamı tavsiye ettiler, sizce de böylesi en uygun olan yöntem midir?
- Türkiye 'den ayrılmadan Houston havaalanından 1 haftalığına araba kiralamayı düşünüyorum. Eşime ve kendime araba alana kadar idare ederiz sanırım. toplam 8 büyük valiz ve 4 kabin boy valizimiz olacağından büyük bir SUV kiralamanın daha doğru olacağını düşünüyorum. Ne tavsiye edersiniz?
- Amerika hatlarımızı iner inmez mi almalıyız ve hangi hattı önerirsiniz ? Telefonla birlikte alınan taahhütlü hatlar varmış sanırım, böylesi daha mı mantıklı?
- Krediyle eşime ve kendime sıfır bir Japon arabası (Toyota RAV4 veya Honda HRV) mı almak daha mantıklı yoksa başlangıçta ikinci el almak mı?
- Gelmeden önce diplomalarımızı apostil yaptırmamız gerekli mi?
Kıymetli destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Selamlar...
1-Uzaktan alışveriş yaparım, kalitesi ve konforu konusunda endişe taşımam, çıkana razı olurum, ilk vardigimda yatacak yerim olsun yeter, beğenmezsem iade ederim, begendigimi gözümle görerek sonra alırım diyorsanız gelmeden önce Amazon veya IKEA’dan baza, yatak, temel basit mutfak gereçleri sipariş verebilirsiniz. İade koşullarıni iyi incelemelisiniz. Türkiye’den çarşaf nevresim getirmeyin, ölçüler buradaki ile aynı değil, agirlik yapmayın yanınıza. Havlu ve bornoz kalitesi Türkiye’deki ile asla aynı değil, bu konuda hassas iseniz belki bunları getirebilirsiniz ince hafif olanlardan.
2- 4 kişi + 8 büyük valiz + 4 kabin valizi ile sigabileceginiz araç Chevrolet Suburban, Nissan Pathfinder, GMC Yukon XL veya Denali, Ford Expedition gibi 7 koltuklu SUV segmenti araclar, 5 koltuklu SUV segmentine bu sayı valiz ile sigmazsiniz. Kısa süreli bu araçtan kiralayarak hem havalimanı - ev ulaşım hem de kiralama süresince olası in person satın alacağınız eşyaların taşımasında size taşıma imkanı sağlar bu tip bir araç.
3- Hat konusunda yerleşeceğiniz ve çalışacağınız bölgedeki arkadaşlarınıza hat tavsiyelerini sormaniz yararınıza olacaktır, bağlantı kalitesi ve internet hızı provider firmadan firmaya - bölgeye göre değişiyor.
4- Araba hususu Turkiye’dekinin aksine burada çok kolay, yatırım aracı değil, statü meselesi değil. İlk aşamada herhangi bir markanın dealer’indan kısa vadede servis sorunu çıkartmayacak, sizin ayağınızi yerden kesecek ikinci el araç almak adaptasyon sürecince maliyetlerinizi de kontrol etmek için iyi bir seçenek olabilir. Araç konusu çok degisken, şans meselesi. Geldiğinizde de göreceksiniz guvenilirliik ve az sorun çıkarması nedeniyle Toyota ve Honda marka araçları tercih edebilirsiniz, forumda bu konu ile ilgili ayrı bir başlık mevcut. Adaptasyonu bu araç ile tamamladıktan sonra, 16 yasına girince araç sürmeye başlayabilecek kızınıza hediye edebilirsiniz bu aracı isterseniz 
5- Diplomalarinizi apostil ettirmenize gerek yok. Diploma asillari, İngilizce nüshası yok ise çevirisi, zamanınız var ise üniversiteden kapalı kaşeli imzalı açılmamış zarf içerisinde birer transkript, belli bir yıl sonrası mezuniyetlerde verilen diploma supplement’in yanınızda olması yeterli. Denklik gereken/istenen bir işe girecekseniz, burada diploma denkliğini ücreti karşılığında yapan işe gireceğiniz firmaların yetkilendirdiği veya beyanını kabul ettiği kurumlara diplomanızı göndererek denkliğini sorgulatabilirsiniz. Biraz zaman alan bir süreci var, 30 gün civarı olsa gerek. Ben daha spesifik meslekler haricinde diploma isteyen firma duymadım çevremden.