The perpetrators of these scams represent themselves as employees with Homeland Security Investigations, the Department of Homeland Security or other government entities.
-
Ben de ilk defa extension yaptım bu sene. Yeni bir muhasebeci bulmam lazım şirket için, eskisi iyi iş yapmamış.
-
herkesin bilerek ve isteyerek girdigi bir gemi bu . yaslilar her filimde once oluyor maalesef , gozlukluler ile aralarinda milim fark var 🙂 . latifemi iyi manalarsiniz insallah 🙂
-
@emresurmeli Onceki yil gelir olmamasina ragmen, bircok eyalette "no activity" beyani yapmaniz gerekir. Bunu bir muhasebeci yardimi ile geriye donuk yapabilirsiniz.
Bu yilki vergi beyanina baslamadan once, tavsiyem, oncellikle gecen yilki no activity beyanini yapmaniz.
ABD'de LLC sirketlerdeki giderlerin genel kurallari:
1- Giderlerin isle ilgili olmasi gerekir.
2- Belgelendirme sarti vardir, yani fatura, makbuz veya sozlesme vb gibi. Bu belgeler sirket adina duzenlenmis olmalidir. Eger belge yoksa, kanunen gider sayilmaz.
3- Tasarlanan veya planlanan harcamalari o vergi yili icin gider gosteremezsiniz. Fiilen gerceklesmis olmasi gerekir.
4- Giderler piyasa kurallarina uygun olmalidir. Kurallara uymayan giderler icin yapilan odemeler ortulu kazanc sayilir ve gider olarak kabul edilmezler. Vergi mevzuatina uygun kaydedilmeli.
Asagidakiler genel giderlerdir:
Personel maaslari, ofis masraflari (kira, elektrik, telefon, internet vb), arac ve ulasim giderleri, demirbas ve amortisman giderleri, reklam ve pazarlama giderleri, danismanlik hizmetleri, sigorta ve finansal giderler (sigortalar, bankacilik masraflari vb), is ile ilgili vergiler.
-
@hukukveonline bu durum bizim basimiza da geldi. Esimin ki 4ncu benimki 3 ncu seferde geldi. Her seferinde yenileme basvurusu yaptik. Eger izin veriyorsa online SSA hesabi acip oradan yapin.
-
ITIN ile bu problem çözülmez mi
-
Merhaba arkadaşlar,
2025 yazında J1 Summer Work and Travel programı ile New Hampshire (Salem), Canobie Lake Park bünyesinde çalıştım. Şu an Sprintax üzerinden vergi beyannamemi hazırlıyorum ancak bir noktada takıldım ve tecrübelerinize danışmak istedim.
W-2 formumdaki bilgiler şu şekilde:
Gross Pay (Box 1): 8,540.70 $
Federal Tax Withheld (Box 2): 554.91 $
Sprintax verilerimi girdiğimde, toplam vergi yükümlülüğümün (Tax Liability) 853 olduğunu ancak maaşımdan sadece 555 kesildiğini söylüyor. Sonuç olarak 298 $ federal vergi borcu (Amount you owe) çıkarıyor.
Asıl sorum şu: Sprintax doldururken "About Your College" kısmını atlıyor ve Türkiye-ABD arasındaki Vergi Anlaşması'nı (Article 20 - Tax Treaty) uygulamıyor.WAT öğrencileri için bu vergi anlaşması (5000 $ muafiyet) geçerli değil mi?
Aranızda bu yıl benzer bir borç durumuyla karşılaşan var mı? İşverenin az vergi kesmiş olması normal bir durum mu?
Sistem mi bir hata yapıyor yoksa SWT öğrencisi olduğum için bu %10'luk vergi dilimine girip aradaki farkı ödemem mi gerekiyor?
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
-
Bana da her sene mail geliyor. TR'de bir gelirim yok. Vergi beyanında da aynı şekilde gösteriyorum, gelirim olursa da zaten belirtirim. Kendi verilerini koruyamayan bir şirkete değil SSN pabucumu vermem. İşin ilginç yanı kartı veya app kullanmama rağmen özel bir banka benim burada yaşadığının bilgisine nasıl ne hakla ulaşıyor? Devlet bankası olsa anlarım, legal ve etik olmasa bile kurumlar arası veri paylaşımı olabilir. Kaldı ki burada çoğu devlet kurumu birbirine veri vermeyi reddederken... TR'ye gidince üşenmezsem ne var ne yok kartları ve hesabı kapatacağım.
-
-
$ cinsinden, once evin maliyetini 2018'deki satin aldiginiz degerden hesaplayin. Eger bazi iyilestirmeler yaptiysaniz, bunlari da ekleyebilirsiniz maliyet olarak. Sonra satiginiz miktardan maliyeti cikartarak capital gain miktarini hesaplayin. Bunun uzerinden vergi odeyeceksiniz.
Bazi istisnai durumlar var:
Eger evi satmadan once son 5 yilda en az 2 yil evde yasadiysaniz, home sale exclusion var. Bu durumda bekarlar icin $250k, evliler icin $500k'e kadar vergiden muaf olabilir.
Foreign tax credit: Turkiye'deki ev satisindan Turkiye'ye vergi oderseniz, bunu ABD'deki ev satisindan dolayi odeyeceginiz vergiden dusebilirsiniz.
Ev satışını form 1040 ile bildirmeniz gerekir.
Evin satış detaylarını (alış/satış tarihleri, alış/satış fiyatları, masraflar) $ cinsinden form 8949 da bildirin. Kazanç veya zarar bu formda hesaplanır.
Form 8949'dan gelen toplam kazanç veya zarar, uzun vadeli (bir yıldan fazla elde tutulmuşsa, sizin durumunuzda 2018'den beri olduğu için uzun vadeli olacaktır) sermaye kazancı olarak bu forma aktarılır. Uzun vadeli sermaye kazançları, normal gelire göre daha düşük vergi oranlarıyla vergilendirilir.Home Sale Exclusion dan faydalanıyorsanız, bu indirimi Form 8949'da belirtmeniz gerekir.
Türkiye'de vergi ödediyseniz, Form 1116'yı doldurarak bu vergiyi ABD vergi yükümlülüğünüzden düşebilirsiniz.
Belirli limitleri aşan yabancı finansal varlıklarınız varsa, bunları IRS'e bildirmeniz gerekir.
FBAR (FinCEN Form 114): Yıl içinde herhangi bir zamanda yabancı finansal hesaplarınızın (banka, aracı kurum vb.) toplam değeri $10.000'ı aşarsa, bu formun doldurulması gerekir. (Bu form Hazine Bakanlığı'na (FinCEN) gönderilir, IRS'e değil).
Form 8938 (FATCA): Belirli limitleri (ikamet durumunuza göre $50.000 - $400.000 arası) aşan yabancı finansal varlıklarınız varsa, bu formun beyannamenizle birlikte doldurulması gerekir. -
Yok mu hiç tecrübe eden
-
@sisi_yd tubotx pro kullandik bizim icin doldurdu formu
-
ABD disindaki hesaplarinizin toplam bakiyesi 10bin dolar uzerine cikarsa , ABD disindadki tum banka hesap bilgilerini FINCEN ile bildiriyorsunuz. Bunu daha cok kara para aklamayi onlemek icin ABD istiyor. Biz 2019 senesinden beri hesaplarimiz bildiriyoruz bir sekilde 10bin dolari geciyor TRdeki bir hesap, o nedenle hesaplarin hepsini bildiriyoruz. Bu konuda yaptigimiz en onemli sey TRdeki hesap sayisini iki bankaya indirip oradan calismak, kullanilmayan kartlari ve hesaplari kapatmak oldu.
-
Arkadaşlar SSN numaram geldi bir de work permit diye bir şey duyuyorum grenncardlı olarak gelen biri ssn gelince work permite başvurmalı mı ya da bu ikisi aynı şey mi teşekkürler
-
Merhabalar arkadaşlar geçen yaz work and travela gitmiştim ve işverenlerimin bana W2 formalarımı gönderilmesiyle vergi iadesine başvurmaya karar verdim. Bunun için TurboTax'ı kullanmak istedim ve gerekli bilgileri doldurdum ancak gözden kaçırdığım bir yerde yanlışlıkla eyalet bilgileri için resident girdim ama nonresident'ım. Ben bu dosyayı e-file şeklinde gönderdim ve hiçbir şekilde geri alamıyorum veya duzenleyemiyorum. Bunu nasıl çözebilirim? Bilgisi olan varsa teşekkürler.
-
-
You Merhaba, 2016 da DC'ye taşındım, 2017 Kasım'da da DC ehliyeti aldım.2018'in ilk/ikinci ayında da DC'den New Yorka'a taşındım, sonra iş için oradan da Chicago'ya taşındım.
Bu arada elimde New York ve Chicago için imzaladığım ev leaseleri, New York adresimin üstünde olan paystublar ve hatta o zaman proofof income için aldığım "New York ofisinde çalışıyor" belirten yazı var. Bu iki eyaletin de vergisini ödedim TurboTax üzerinden ve elimde de belge var. Fakat Washigton DC "ehliyetin benim üzerimdendi ,full residemtinsin" diyor .Ve bir background check yapıyor şu an, 2018 için bana elimizdeki bilgi doğru mu diye. Ona göre benden vergi isteyecek.
Bu durumu çözecek muhasebe uzmanı ya da yönlendireceğiniz Hukukçu var mı ?
Tüm bilgiler bana yardımcı olabilir.
Teşekkür ederim. -
bu soruların cevaplanmış olduğu ilgili başlık surada:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/286/türkiye-den-gelen-gelir-için-vergi
-
Ben de SSN alamayacagimiz kizim icin ITIN basvuru surecimden bahsedeyim. Biz ailecek J1 ile buradayiz. Ben universiteden maas aliyorum ve SSN'im var, esimin EAD'si ve dolayisi ile SSN'i var, fakat kizimiz icin SSN alamiyoruz calisma izni olmadigi icin. Boyle olunca da onu dependant gosterebilmek adina ITIN'e ihtiyacimiz var.
Oncelikle IRS'in sitesindeki agencylerden yakin olan birini arayip randevu aldim. Yanimizda doldurulmus tax return, guncel DS-2019'larimiz, pasaportlarimiz, kizimizin okulundan alinmis onun ogrenci oldugunu gosteren durum belgesi goturduk. Ben tax return'de Child Tax Credit'i isaretlemistim fakat ilk sayfada da yazdigi uzere sadece Dependant olarak $500 vergi indirimi alinabiliyormus onu degistirdi agency'deki kisi. Fotokopileri cekti ve W7 formunu tax returnle beraber gonderdi. Soyledigine gore state tax return, ITIN basvurusu ile beraber yapilmis olacakmis. Bizim bir daha state tax return yapmamiz gerekmeyecekmis, fakat ITIN gelince federali kendimiz yapacagiz. Agency, iki kere randevumuzu degistirmek zorunda kaldigi icin bizden bu islemler icin para almadi, bu yuzden normalde ne kadar tutuyor bilmiyorum. ITIN gelince burayi guncellerim.
Social Security Number (SSN) ve Basvurusu
-
Merhaba, daha önce USA'da J1 vizesiyle bulunmamdan dolayı SSN'im vardı, bu nedenle yeni bir SSN istemediğimi bildirmiştim DS-260 formunu doldururken. USA'ya girişten sonra bu SSN'i tekrar aktifleştirmem gerekiyor mu ya da herhangi bir işlem yapmam gerekiyor mu bu konuda?
-
@saydogan o SSN ile çalışamazsınız. Web sayfasından kontrol edin ne yapmanız gerektiğini. Numaranız değişmeyecek ama sistemde göçmen olarak görünmeyeceksiniz.
-
@arnblt teşekkürler
-
Arkadaşlar herkese merhabalar. 23 ekimde 2025 talihlileri olarak eşim ve ben teksas houstoundan giriş yaptık. Giriş yaptıktan 1 hafta sonra bir SSA ofisine gidip kartlarımızı durumunu öğremek istedik. Görevli ücretin alındığını fakat henüz basıma girmediğini söyledi ve 21 gün bekleyin dedi.
- Günde DV 1 kazananı olarak benim SSN geldi. Eşimin gelmedi. SSA ofisinin yolunu tuttuk. Neden gelmediğini sorduk ve hiç basıma girmediğini bir soru oluştuğunu DV2 lerde bu durumun sıklıkla yaşandığını söyleyip bize 15 gün sonrasına randevu verip yolladılar. Tekrar başvuru yapılacak dediler. Ama ben ikna olmadım burdaki sistemin sadece 1 günde bir iş halledilmesi, her memurun farklı bir şey söylemesi...
Başına bu durum gelen oldu mu ? Pazartesi tekrar ofise gidip, biz tüm işlemleri halletmişken 2 hafta başvuru için 2-4 haftada kart gelmesini beklemenin çok yorucu olacağını söyleyeceğiz. Belki iyi bir memura denk geliriz ve süreç hızlanır.
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı: A aysegul
-
Merhaba arkadaşlar, green cardlarımızın basım aşamasında olduğunu, bildirdiğim adrese geleceğini öğrendim. Bu arada adrese ssnlerde gelmiş ancak 14 aylık oğlumun ssn gelmemiş. Bu durumda aklıma yaşı küçük olduğu için tekrar randevu verip fotoğraf mı çekecekler acaba diye bir soru düştü. Randevu verirlerse bunu mail ile mi bildiriyorlar? Yada tamamen rastlantısal bir durum ve yakında onunki de gelir diye mi düşünmeliyim. Teşekkürler
-
@saydogan Merhabalar. Bende 2008 de amerikada bulunmustum. Ekim ayinda amerikaya giris yaptik. ayni sekilde bende SSN aktif mi degilmi diye arastirdim ama bununla alakali herhangi bir bilgiye rastlamadim. SSN elime ulasmadan bazi yerlerde kullandim. Aktif degil diye bir uyari da almadim. Ben yine de SSN i kagit olarak almanizi tavsiye ederim. Cunku arac alirken, ehliyet alirken uzerinde imzanizin oldugu bir sekilde fiziksel olarak gormek istiyorlar.
-
@ahmetgul2536 Merhaba, teşekkür ederim cevabınız için. Biz de giriş yapınca SSN ile ilgili büroya gidip sormayı düşünüyoruz.
-
Merhabalar, ds 260 formunda ssn istediğimizi belirttik ama adres girmemiştik. Mülakatta belirtmeyi unuttuk, kapıda da almadılar uscis’e gir dediler.
Şu an ssn otomatik uscis de belirttiğimiz adrese gelir mi yoksa adres sistemleri farklı mı? -
@apexcruel Normalde USCIS’de belirttiğiniz adrese gelir, ve SSN genelde green card’dan daha önce gelir. Duruma bakın, ülkeye girişten veya sizin güncelleme yapmanızdan sonra 2 hafta içinde SSN kartınız gelmezse en yakın SSA ofisine randevu alıp yeniden basım için talep oluşturabilirsiniz. Eğer randevuyu çok ileri tarihe verirlerse ve walk-in yaparak işlem yapmanıza izin vermezlerse, SSN numaranızı öğrenmek istediğinizi söyleyin. SSN numaranızı bilmek şu aşamada yeter zaten.
-
@erenotti çok teşekkürler, Uscis'e başvuru sahibi olarak sadece ben kayıt oluşturuştum. Hem eşim hem de küçük kızım için de ayrı ayrı hesaplar oluşturmamıza ihtiyaç var mı acaba? Sadece benim A number'ımı girip 3 tane IOE'li numarayı eklemiş oldum aslında ama herkes için yapılmalı gibi bişey okuduğumu hatırlıyorum.
Bir ikinci nokta da çoğumuz gibi kaldığım adres bir yakınımın adresi, adreste c/o XXX gibi girebilecek bir alan yok o yüzden direkt adres bilgisi girmiş olduk.
-
merhaba arkadaşlar ssn durumunu öğrenmek için başvuru yapılıp yapılmadığını teyit etmek için ssa ofisine gittik. randevu olmadan girilmiyor ama randevu da alamıyoruz çünkü randevu alırken usa id ya da usa ehliyet istiyor. iki farklı şubeye gittik ve ikisinden de aynı cevabı aldık. randevu almanın veya randevusuz girmenin bir yolu var mıdır acaba ?
-
@efemu35 Online randevu alırken permanent resident seçeneğini seçip alien number’ınızı girmeniz lazım. Hangi güne randevu bulursunuz orasını bilemem ama illa usa id ya da usa ehliyeti olmalı diye bir durum yok. Formu doldururken bir şeyleri atlıyor olmalısınız.
-
@erenotti ssa’ya giriş yaparken güvenlik için secure.login.gov’a yönlendiriyor. giriş yaptıktan sonra verify your identity for SSA diyor, o aşamada da usa ehliyet, id veya usa pasaport istiyor. dediğiniz yer muhtemelen güvenlik aşamasını geçtikten sonra diye düşünüyorum ama geçemedim maalesef.
-
@efemu35 I don’t know my ssn diye bir seçenek yok mu? https://www.login.gov/contact/ üzerinden iletişime geçip, olmazsa support kısmından issue açınız.
Bir de dikkatimi çekti, ülkeye gireli çok olmamış, biraz daha bekleyiniz, zaten tatil dönemi denk geldi.
Randevu alsanız da ileri tarihe verebilir, o arada ssn kartınız bile gelebilir.
-
24 Aralık'ta Houston'dan giriş yapmıştık. 24-25-26 Aralık Federal tatildi, 27-28 Aralık Cmt-Pazar yani haftasonuydu. Biz yine de dönmeden ssn'leri öğrenip bankaya bildirmek ve daha önemlisi ssn başvurularımızın yapılıp yapılmadığından emin olarak dönmek istediğimiz için gidip SSA ofisine durumu anlatmak istedik. Yani şansımızı deneyecektik. Ve bugün, postayla gelmesi belli ki (tatillerden dolayı da) daha uzun sürecek olan SSN'lerimizi Austindeki bir SSA ofisinden öğrendik. Yani federal tatil ve haftasonu tatillerinde bu arkadaşlar çalışmıyorsa, bu sabah belirlenmiş olan ssn lerimizi bugün öğleden sonra öğrenmiş olduk sanırım :)) tezcanlılıkta bizim gibi olun, veya yok gerek yok ya, o kadar da olmayın

Austin merkeze yakın olan (Camino La Costa) SSA ofisine gittiğimizde kapıya yaklaşırken güvenlik hemen randevumuz olup olmadığını sordu, olmadığını söyleyip durumu anlattık ve online randevu alamadığımızı belirttik ancak elinde hazır beklettiği kartvizitlerden bir tane verip telephone call yoluyla randevu almamız gerektiğini söyleyip, bizi net bir şekilde geri çevirdi.
Şansımızın daha çok olduğunu düşündüğümüz, merkezin daha güney batısında (Hwy 290 W) yer alan SSA ofisine gittik. Dışarıda güvenlik yoktu, içeri girdik, güvenlik deski de boştu, numaratörden kendi işlemimize uygun adımları seçerek numara aldık. Oturup beklemeye başladık. Biraz sonra güvenlik geldi, yerine oturdu, her girene randevunuz var mı diye sordu, kimini geri göndermeye çalıştı kimini numaratöre yönlendirdi. Yarım saat kadar sonra bir kadın memur geldi bekleme salonuna, randevusuz işlemlere bugün sıra gelmeyebileceğini, isteyenlerin gidip randevu aldıktan sonra gelebileceklerini duyurdu, bekleyenlerin yarıya yakınını bir şekilde göndermeyi başardı :)) Neyse yarım saat sonra bir daha geldi, bu sefer bazı numaraları okuyup hangi işlem için geldiklerini sordu tek tek, kimini gönderdi, kimine orada yardımcı oldu. Bizim numarayı da söyledi, yanına gittik, ssn'lerimizi öğrenmeyi istediğimizi söyledik. Yeni numara için mi dedi, biz de evet, ilk kez alacağız dedik. Hemen randevusuz olmaz, başvuru için randevu almalısınız dedi. Dedik ki, CBP memuru girişte başvuru işlemimizi yaptı, biz sadece belirlendiyse numaramızı öğrenmek istiyoruz dedik, sağolsun yardımcı olmak için 'birinizin ID'sini (pasaport yani) alacağım, numaranın belirlenip belirlenmediğini kontrol edeceğim' dedi. Teşekkür edip beklemeye devam ettik. Biraz sonra elinde pasaportla geldi. Numaranız verilmiş, elinizdeki ticketla bekleyin, sıra size gelince numaranızı size söyleyeceğiz siz de bir kağıda yazın dedi. Yine beklemeye geçtik. Toplamda bu SSA'de beklediğimiz 3 saatin sonunda numaramız yandı ve nihayet içeri gişelerden birine geçtik. Başka bir kadın memur, klasik olarak 30 gün beklememiz gerektiğini, daha önce birşey yapamayacağını tekrar edip durdu. Tekrar anlattık durumu, girişte cbp memurunun başvurumuzu yaptığını, şuan yeni başvuru için gelmediğimizi, kartı beklememiz gerektiğini bildiğimizi, sadece belirlenmiş numaraları öğrenmek istediğimizi söyledik. Ama anlamamakta ısrar edince, 'bekleme salonuna gelen hanımefendinin pasaportumuzdan kontrol edip numaralarımızın belirlenmiş olduğunu, elimizdeki ticketla buradan numaramızı bir kağıda yazabileceğimizi' söylediğini söyledik. O zaman ikna oldu
Teker teker pasaportlarımızı alıp, 9 haneli SSN'lerimizi söyledi, biz de yazdık. Teşekkür edip ayrıldık.Yalnız, evet hep okuyoruz vs ama arkadaş bu nasıl bir yavaşlıktır yahu.. Gişelerde her bir kişinin işlemi 30-45 dk sürer mi yahu
Ve disiplin ve sükunet kısmı da etkileyiciydi, yiğidi öldür hakkını yeme.. -
Yavaşlıktan bir örnek vermek gerekirse, 15 Ocak - 15 Şubat arasında çocuğumuzun kendi okulunda 4 farklı seansta (her hafta farklı 1 bölümden) girdiği ESL optik test sonuçları son girdiği testten 3 ay sonra - 20 Mayıs tarihinde adresimize posta ile geldi. Postada herhangi bir gecikme söz konusu değil, süreç bu şekilde

Şansınız yaver gitmiş, sözlü öğrenebilmişsiniz numaralarınızı. Bankaların ve kredi kurumlarının kayıtlarına girebilmesi için banka görevlisi SSN kartların aslını görmek isteyecektir farklı bir istisna olmayacaksa veya bankacınız inisiyatif kullanmayacaksa.
6.statement itibariyle ve fiziksel SSN kartların ibrazından 1 ay sonra kredi skorunuz kullanacağınız kredilendirme uygulamalarına ve BofA uygulamasında sanal asistan Erica’ya “what is my fico score” olarak sorduğunuzda gözükecektir

-
@aysegul hanim başka arkadaslara yardimi olması icin bir ekleme yapayim, ssn numarasini ogrenmeniz ve bankaya ekletebilmeniz cok iyi olmus fakat heryerde ayni olmayabiliyor, maalesef orijinal ssn kagit olmadigi sürece ehliyet başvurusu, background check kontrolü(işe başvurularda) yapılamıyor. Normalde bank of america ve chase den hesap actim iki bankada söz ile degil ssn kartinin aslini istediler ve o şekilde banka sisteme giriş yaptilar. Daha onceki deneyimlerde okudugumuzda kisiden kisiye ve bankadan bankaya degisiyor uygulamalari, siz uygulamalarin iyi olan tarafina denk geldiniz, hersey bu sekilde sorunsuz devam etsin sizler için inşallah. Mesela sizler maşallah limiti yuksek kredi karti cikartabilmisiniz Ben 30K para yatirmama ragmen 500 dolar limitli verdiler ilk karti. Ogluma bile daha yuksek verdiniz dedigim halde ssn numaraniz olmadan hesap bile açmamamız gerekir diye dile getirdiler.

-
@aysegul yani evet arkadaşlara katılıyorum, şuan ssn’e ihtiyacınız olabilecek durumlar; belki ev tutarken veya bir yere iş başvurusu yaparken, form doldururken olabilir, lakin siz kısa zaman sonra geri döneceksiniz. Bunların dışında resmi kurumlar, banka vb. kartın orjinalini görmek isteyebilirler, ehliyet başvurusunda ssn kartını görmek istediklerini ben hatırlamıyorum @akara, belki eyaletten eyalete değişiyordur, bilemiyorum.
Hiçbir güç beni bir kurumun içerisinde 3 saat bekletemez, muhtemelen maks. yarım saat sonra, hatta belki 15 dk sonra orayı terkederdim, ki bir kere ssa ofise gitmiştim, öyle de yaptım, sonra online randevu aldım, 2 ay sonrasına verdiler, 2 ay sonra gittim ve işlemimi yaptım
Gelmişsiniz, gezin, eğlenin, etrafı tanıyın, kısa vaktinizi ne böyle acil olmayan şeyler için harcıyorsunuz? Zaten o kart postalanacak. -
Ssn kartlarımız, onca federal tatile rağmen (bu tatiller sebebiyle pek beklemiyorduk biz dönmeden yetismesini) 9-10 günde teslim edildi. Yani 24ünde houstondan giriş yaptık, ayın 2sinde yine houstondaki adrese teslim edilmiş oldu. SSN kartlarımızı alıp dönmüş olduk İstanbul'a. Bu arada kart dediğimiz de, kağıttan kalın, kartvizitten ince birşey
Yanımızda taşımamamız tavsiye edildi, hatta üzerinde de yazıyor aynı tavsiye. Hemen birer fotoğrafını çektik, aslını isteyen kurumlar sınırlıymış, sadece onlara aslını verin diğer durumlarda numaranızı söylemeniz yeterli olur diye tavsiye aldık, bilginize. -
@MERVE-SARI son durum hakkında bilgi güncellemesi yapabilir misiniz
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı: E elbruz
Benzer Başlıklar
Çevrimiçi Kullanıcılar
113
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k