-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2026 Sohbet Odası
-
Merhabalar hangi konu başlığında sormam gerektiğini bilemedim o yüzden burada soruyorum. Abd’ye giriş yaptıktan sonra ssn ve greencard’ın adrese teslimi ne kadar sürüyor ve bu işlemleri takip edebileceğim bir kurum var mıdır. Ayrıca uscis’e kayıt olup ülkeye giriş yapmadan önce gerekli ücreti ödedim ama bugün kontrol ettiğimde dosyamla alakalı bir bilgi göremiyorum normal mi
-
Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz? veya ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri veya Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş başlıklarında farklı deneyimler mevcut.
Olağanüstü bir şey olmaz ise SSN ilk giriş tarihinize müteakip 7-10 iş günü içerisinde, permanent resident card (Greencard) giriş tarihinize müteakip 20-30 iş günü içerisinde geliyor beyan ettiğiniz adrese. Postada olası gecikmeler, kart basım süreçlerinin aksaması, dosyanızın işleme alınmaması, ülkeye giriş esnasında adres değişikliği yapmanız, biyometrik randevu atanmasi gibi hususlar gecikmeye sebep olabilir, bu tamamen sizin şansınız. Bol şans!
-
24 Ekim'de sağlık muayene randevum var benimle aynı tarih diliminde olan var mı?
-
merhabalar hiçbir kurumda(banka dmv vs) verdiğim adress prooflar kabul edilmiyor. Greencard veya ssn ne kadar sürüyor gelmesi ya da ne durumda bunları kontrol edebileceğim bir yer var mı? (web sitesi ya da kurum)
-
@onurfenci https://yesilkartforum.com/forum/topic/1329/adres-kaniti-proof-of-address/21?page=2
rental insurance gibi seçenekleri denediniz mi? Gerçi gideli çok kısa süre olmuş ama ne tür adres proofları denediğinizi de bilemiyorum tabi.greencard; ortalama 20gün-2ay arası sürüyor genelde, daha uzadığı sorunlu durumlar var ama geneli bu bahsettiğim sürelerde geliyor. Uscis hesabınızdan ödeme alındı, produced, mailed, delivered vs gibi durum takibi yapabiliyorsunuz sanırım, usps te de kaydınız varsa gelen postalarınızı takip edebiliyorsunuz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1979/yeşil-kart-ın-adresinize-ulaşmasını-nasıl-takip-edersiniz?page=1ssn, 7-10 gün içerisinde yüksek ihtimal gelir (son zamanlarda gecikmeler yaşayan talihli sayısı da eskiye nazaran biraz fazla,bunu da aklınızda bulundurun, bu gibi sorun yaşanan münferit durumlarda ssa ofisine gidip başvuru yapmanız gerekiyor, randevu konusunda hassas olabiliyorlar belki tecrübe etmişsinizdir).
Ssn'i online takip edemiyorsunuz. 2 seçeneğiniz var;- 7-10 gün bekleyip, gelmezse eğer bir ssa ofisine gidip durumunuzu sorup, adınıza daha önce başvuru işlemi başlatılmamışsa bir başvuru yapmak. ki bunu randevusuz yapmıyorlar genelde. Randevu konusunda çoğu zaman diretiyorlar diye biliyorum. Web sitelerine bakın, randevu tarihlerine vs. Bir de gitmeden online bir form doldurmak işleri kolaylaştırıyormuş randevu durumlarında ama o detayı şuan hatırlayamadım, ama forumda bir yerlerde okumuştum, bilen birisi net olarak yazar belki.
- Hemen bir ssa ofisine gidip şansınızı deneyebilirsiniz. Çünkü daha önce şansını deneyip, randevusuz ssa ofise gidip meramını anlatınca, basılı kartın gelmesini beklemeden ilgili personelden (başvurusu otomatik yapılmış ve ssn i belirlenmişse) kağıda yazılmış halde ssn numarasını öğrenen talihliler oldu. Bu yolu da deneyebilirsiniz, tercih sizin.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/165/social-security-number-ssn-ve-basvurusu/1421?page=72
-
@aysegul Bu gün sağlık randevunuz gözüküyor. Hayırlısı olsun inşallah. Güzel haberler verirsiniz.
-
@Yaheli sağolun, 29 ekim dolayısıyla yollar kapanacaktı, çok şükür kapanmadan gelebildik

-
Bu ileti silindi! -
Arkadaşlar dün sağlık muayenesine girdik
Çok şükür bi aksilik çıkmadı.
Lakin rapor sonuçları için şöyle bir mail geldi.
Raporlarınız konsolosluğa gönderildi herhangi bir rapor ve CD alamak için gelmenize gerek yok diyor. Mail şu şekilde
Sağlık vizesi muayene sonuçlarınız elektronik olarak ABD Büyükelçiliği'ne iletilmiştir. Elektronik sistem tarafından oluşturulan bilgi formu ektedir. Bunu başvurunuzun kanıtı olarak büyükelçiliğe sunabilirsiniz.Aşı çalışma kağıdınızı da ekte bulabilirsiniz. Lütfen aşı çalışma kağıdınızı güvenli bir yerde saklayın, yazdırın ve bir yedeğini alın, aksi takdirde tekrar almanız mümkün olmayacaktır.
Dosyanız elektronik olarak iletildiği için başka bir belge veya CD almayacaksınız. Ofisimize tekrar gelmenize gerek yoktur. Dosyanızı ABD Büyükelçiliği ile takip edebilirsiniz.
Sağlık muayenenizin son kullanma tarihi 28.04.2026'dır.
-
Arkadaşlar şimdi sağlık muayene raporlarını kapalı zarfı elden teslim etmiyorlarmı ? Mail yoluyla mı iletiyorlar bana mail attı unganlar ilk iletimde attığım yazıyı iletti bana unganlar
-
@Erkan-0 yanlış konu başlığındasınız.
-
adres konusunda yardimci olabilecek var midir? eyalet/sehir fark etmez christmas sonrasi abd'de olmayi planliyorum. kimseyi bulamadim, yardimlarinizi bekliyorum.
-
@ATS16 tamamdır. Teşekkür ederim
-
@Erkan-0 Unganlar ile telefon ile görüştükten sonra buraya tekrar bir not dusermisiniz acaba sistem mi değişti?
Sarı zarf iptal oldu eğer bu sekilde bir sisteme geçtilerse ki bu sekilde olursa çok güzel olur -
@Yaheli Zarfları yine elden almak gerekiyor. aynı mail bana da gelmişti lakin raporları almam için bana bilgi verilmişti.
-
@Yaheli selam
Evet mail herkese geliyormuş. Ben gittim aldım raporları -
@Erkan-0 sağlık muayenesi randevusu alırken yazdığımız adres zarfın üzerinde mi yazıyor o adresteki arkadaşım taşındı mülakat günü adresi değiştireceğim sorun olur mu?
-
@emreusa Olmaz mülakatta adresi tekrar teyit edecekler. Yeni adresi bir A4 kağıdına yazıp belgelerinizin arasına ekleyin. Mülakatta da belirtirsiniz.
-
@SEVCAN-KARATAŞ teşekkür ederim
-
@emreusa öncelikle bu tarz sorularınızı aşamalar başlığında sorsanız daha uygun olur, sizin durumunuzdaki talihliler de sonradan bu soru cevaplardan fardalanabilirler.
Prosedür olarak hiç sorun olmaz, girişte adres değişikliği yapabilirsiniz, ve büyük ihtimalle güncellenecektir. Ancak malesef bazen siz adres güncelleseniz de eski adrese gittiği case'ler de olabiliyor nadiren de olsa, aklınızda olsun.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1979/yeşil-kart-ın-adresinize-ulaşmasını-nasıl-takip-edersiniz/773
Bu link, gerektiğinde kart takibiniz için size faydalı olacaktır, şimdiden okuyun mutlaka.
Benzer Başlıklar
136
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k