Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @onurakbas onur bey PA da ssn ofislerinin bazıları göçmen ssn numarası ile ilgilenmiyor. Merkezdeki daha büyük ofislere yönlendiriyor. O ofislerde sabah erken gidip sıra numarası alarak işlem yapabiliyorsunuz. Telefon ile randevu almaktan daha kolay ama green card yada pasaport mutlaka istiyorlar ve şahsen başvurmalısınız. Oglum benim adıma işlem yapamadı. Bizim ailede tek benim gelmedi ssn maalesef

• @akara Teşekkür ederim, ben Georgia da olacağım, umarım çözebilirin bakalım. En son bendr Atlanta merkezde giderek şansımı denerim. Kısa sürede ikimizde çözeriz umarım.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@onurakbas amerika devleti daha senden haberi yok ki içeri girmedin ki sistemlerine kayıt olmadın ki ssn numarası için başvuru olmaz zaten. İlk havalimanından sonra senin pasaportuna 1 yıllık Green kart damgası vurulacak ondan sonra evraklarını sisteme kayıt edecekler. Meşhur sarı zarf olan. İşte ondan sonra ssn ofislerinde senin bilgilerin çıkacak. Bu kadar acele etme lütfen

• @ayvalik10 cevabınız için teşekkürler, bu durumu bende düşündüm ve acele etmiyorum. İstedim ki ilk girişte yapabilirsem halledeyim, ikinci girişte almış olabileyim. Varsa yolu neden uğraşmayayım şimdiden düşüncesiyle. Nasip olur Nisan sonunda ayağımızı basabilirsek yüz yüze deneriz şansımızı. Olmazsa ikinci girişe randevu ile başlarız.

• @onurakbas, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

@ayvalik10 cevabınız için teşekkürler, bu durumu bende düşündüm ve acele etmiyorum. İstedim ki ilk girişte yapabilirsem halledeyim, ikinci girişte almış olabileyim. Varsa yolu neden uğraşmayayım şimdiden düşüncesiyle. Nasip olur Nisan sonunda ayağımızı basabilirsek yüz yüze deneriz şansımızı. Olmazsa ikinci girişe randevu ile başlarız.

Yok bir yolu.
    SSN icin ABD'de calisma izninizin olmasi lazim. Calisma izniniz ise greencard ile verilecek. Greencard, ulkeye girdikten sonra uretilecek.
    Greencard ile birlikte SSN talep ettiginizi formlarin birinde isaretliyorsunuz. Ama bunu USCIS gorevlileri atlayabiliyor. Havalimaninda pasaportunuza I551 (greencard damgasi) basan gorevliye, "Could you please confirm that our SSN requests are set on the system?" demekten cekinme.
    Cogu zaman, SSN cardlariniz greencardlarinizdan once gelir. Cunku her sey otomatik, yeterki gorevli ilgili checkbox'i isaretlemeyi atlamasin.
    ABD, sabirli olmayi, kuyrukta sira beklemeyi, isler ters gidince haftalarca habersizce beklemeyi ogretiyor insana.

• Ssn kontrolünü sağlayacağımız biz websitesi var mı

• Ssn maalesef sıkıntılı, şahsen başvurmak pasaport veya gc ile başvuru esnasında olmasını istiyorlar. Tüm ailenin geldi benim ssn gelmedi. Oglum Amerika'da bir kaç defa telefon ile ulaştı, şahsen iki defa gitti ama Phıledalpıa için maalesef şahsen başvuru istediler. Allah'tan gc geldi. Yazın kesin gidişte ilk iş ssn talebi yapacsgım belki gittigimde direkt numarayı söylerler.

• Merhabalar,

@salih-atilla abimin ssn bir turlu gelmek bilmedi kac aydir. SSA ofise gittik basvuru yaptik gelmezse su numarayi arayin dediler onu ariyorum telesekreter aciyor anlatiyorum ama normal insana baglanmak bilmiyor. Kesin bi cozumu var midir bunun?

• @misha90 benimde 6 aydır gelmemişti kendim bizzat ssn ofise gittim bu ofislerde çeşit çeşi, ssn number ile ilgilenenlere randevu almadan da gidebilirsiniz. Pasaport ve varsa green card ile yeniden başvurmak gerekiyormuş maalesef, ülkeye girişte eger size gönderilirse sorun yok yoksa başka seçenek yokmuş

• @akara o dediginizi de yaptik gelmedi yine de bir numarayi arayin dediler ariyoruz insana baglatmamak icin yemin etmisler 🙂

• ⭐⭐

@misha90 selamlar, malesef son zamanlarda ssn ile ilgili boyle bir durum mevcut. Gecenlerde bir arkadasimda benzer bir durum yasadi, ssn ofisine giderek islemini halledebildi fakat iceriye yalvar yakad girebilmisti. Surekli randevu alin vs diyorlardi. Bence farkli bir ofise giderek durumunuzu anlatip iceri girmeyi deneyebilirsiniz. Biraz israrci olmakta fayda olabiliyor.

• Geçen hafta ssn numarası gelmediği için (ocakta giriş yaptık aileden herkezin geldi benim gelmemişti) ssn ofisten numara başvurusu yapmıştım. Bugun ssn numaram geldi, darısı gelmeyenlerin başına.

• Selam ssn otomatik mi gönderiliyor ülkeye girince. DS-260 ta otomatik başvuruyu işaretledim ülkeye girdikten sonra tek yapmam gereken beklemek mi ne kadar sürede geliyor bu arada. Californiada olacağım

• @Alfa-Centauri tamamen şans ancak bizim avukatın söylediği bu ara kimseye gitmediği yönünde. Forumda da birçok kişiye gitmedi. Ben dahil herkes yeniden başvuru yaptı.

• @okokok peki başvuru yapınca ne zaman geliyor ortalama? Bende risk almayıp gideyim diyorum

• @Alfa-Centauri fiziksel başvuru sonrası 1 haftada ulaşan örnekler var. Ancak net süre veriyorlar mı bilmiyorum.

• Hızlı bir soru: 2013 senesinde Work and Travel Programı ile Amerika'da 4 ay yaşama ve çalışma durumumdan ötürü Social Security Card ve No sahibiyim. Hala kartı atmadım, evde duruyor. Bu sebeple Amerika'ya yerleştikten sonra Green Card'ı teslim alıp SSC'yi bekler miyim yoksa elimdeki SSN hala geçerli midir?

• @sencansinaygun, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

Hızlı bir soru: 2013 senesinde Work and Travel Programı ile Amerika'da 4 ay yaşama ve çalışma durumumdan ötürü Social Security Card ve No sahibiyim. Hala kartı atmadım, evde duruyor. Bu sebeple Amerika'ya yerleştikten sonra Green Card'ı teslim alıp SSC'yi bekler miyim yoksa elimdeki SSN hala geçerli midir?

Merhaba, bildiğim kadarıyla SSN no’nuz aynı olacak ama size yeni bir kart gelecek. Çünkü elinizdeki kartta sadece WAT için geçerlidir diye bir ifade olmalı, o ifade sebebiyle mevcut SSN’inizi başka işlerde kullanamıyorsunuz.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   A aysegul 

• merhaba, eşim öğrenciyken work and travel ile iki kez abd de bulundu ve çalıştı o zaman ona SSN verdiler hala kart elimizde bunu ds260 ta belirttik. bu durumda ona yeni bir ssn mi verecekler yoksa şu an hali hazırda bulunan ssn i aktif mi edecekler? teşekkürler

• @bketcrsur yeni bir SSN karti verirler ama numara degismeyecek. Ayrica var olan SSN ile calisma iznine sahip olmazsiniz. Sistem de SSN bilginizin guncellenmesi gerekiyor.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   A aysegul 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

149

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |