@Bircan Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Evet I-130A formunu doldurup gönderdim eşim de submit etti. Ben sizi Türkiye'de sanmıştım. Amerika gibi bir yerde, hayallerinize başlamak için eşinizi beklemek de farklı değildir zaten.
Ayrıca, işin ABD tarafını bilmiyorum ama yine bu forumda tanıştığım sizler gibi değerli arkadaşlardan birisinin konsolosluk etabına şahit oldum. Sabah erken saatlerde konsolosluğa aldılar arkadaşımı ve 4 saatten uzun sürdü. Ben açıkçası çok karamsardım onun adına ama en sonunda konsolosluktan çıkarken pasaportu kendisinde değildi şükür (vizeyi pasaportunuza yapıştırmak için sizden pasaportu teslim alıyorlar). İçeride sorun ettikleri şey, ABD vatandaşı eşinin yaklaşık 3 yıla gelen toplam vize süreci boyunca 1 kez ziyaret etmesi (o da evlenmek için TR'ye geldiğinde) olmuş. (Onun sürecini de kısaca paylaşmak istiyorum pattern olarak; applied 25 haziran 2023, dq 31 aralık 2024, mülakat 21 nisan 2025).
Konsolosluk deneyimi harikaydı benim için, onla beraber bekledim orada, içeri çanta almıyorlardı ve çantasını ben tutuyordum, bir evrak vs lazım olur gelir de beni bulamaz diye kapının önünden bile ayrılmamıştım. Şimdi Idaho'da. İşi gücü rast gitsin.
Ayrıca sizin @Bircan durumunuz için ve @Ekto-Oktan arkadaşımızın bir önceki gönderisinde söylediği gibi TR vatandaşlarına karşı bir tutum olduğu izlenimi ve ABD'nin göç yöneiminin fiyaskosu hakkında kafama takılan bir şey var. Tamam TR vatandaşlarına bunu reva gördün anladık. E peki bu TR vatandaşları, kimle evli? Yine senin vatandaşın. Yani açıkçası ben kendimi 'ABD vatandaşı biri ile evlenmek istiyor ve ABD bunu reddetmez ve zorlaştırmaz' şeklindeydi ama şimdi ne düşündüğümü de bilmiyorum. Bekleyen herkese en kısa sürede hayırlı ve güzel sonuçlar diliyorum.
Her arayan bulamaz ama bulanlar arayanlardır... diyor aramaya devam ediyoruz.