IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@kadargo Cevabınız için teşekkür ederim. Verdiğiniz örnekler durumu daha net anlamamı sağladı. Peki biz dosyayı IR1'e çevirmek için illa mülakat tarihini ileri mi almak zorundayız yoksa atıyorum kasımda mülakata girdim, bekleyip şubatta (evlilik üzerinden 2 yıl geçtikten sonra) ülkeye girsem bu yeterli oluyor mu?
-
@beta83 Randevuyu bu sebepten erteleme gibi bir durum olacagini sanmam, gerek de yok zaten. ABD'ye giris yaptiginizda evliligin 2.yili dolduysa IR1 vermeleri lazim. Her ihtimale karsi giriste pasaportunuza muhuru basan memura soylersiniz.
-
@kadargo Mülakat tarihinin bir önemi yok öyleyse. Önemli olan ülkeye giriş yaptığımız tarih, öyle mi?
-
@beta83 Merhaba hocam önemli olan ülkeye giriş yaptığınız tarihtir vizenizde CR1 yazsa bile eğer ülkeye giriş yaptığınızda evlilik tarihinizin 2.Yılını geçmişse IR1 Verirler yine bunu sınırda görevliye söyler emin olursunuz.
Diyelim bu durum oldu reddit'de bir çok örneği var CR1 vizesi var adamın Evliliğinin 2.İnci yılından sonra giriyor IR1 istiyor sınırdaki görevli tamam diyor sonra Green card bir geliyor 2 yıllık adam gitmiş I-90 formu yani Green card yenileme formu doldurup USCIS hatası diye belirterek durumu anlatmış belgeleri yüklemiş Green card tekrar 10 yıllık olarak düzenlenip yollanmış. Bunun gibi redditte çok örnek var.
Yani özetle evlilik 2.yıl dönümünü geçtikten sonra ABD'ye girdiyseniz sınırdaki memura bunu söyleyip geçmeniz yeterli 10 yıllık gönderiyorlar eğer tersi olursa I-90 dosyalamanız yeterli ^^
-
@Ekto-Oktan Bunları bilmiyordum. Önemli şeyler öğrendim sayenizde. Çok teşekkür ederim cevaplarınız için.
-
Hello everyone? How is everyone holding up? Please ANY NEWS about İL? 😪😪😪😪🤦♀️🤦♀️🤦♀️😫😫😫😫
-
@uniquenessO Nah actually everyone just waiting like a bears xD Like we are on winter sleep and there is no changes duh. Tbh i am really shocked about that consulate performance state of department needs to give them some kind of medal or award i guess LOL okies okies i am stop being ironic this situtation just funny and boring ironic way. I Hope everyone get Interviews ASAP. but for now there is nothing no progress. Ugh..
-
@Ekto-Oktan This is too hard for real 🫣😪
-
Bu ileti silindi! -
Biz bugün mülakata gittik ve herşeyi hazır olmasına rağmen joint sponsorlarımız olmasına rağmen bize 221g form verdiler ve eşimin I-864 istediler yeniden Tax return istediler olmamasına rağmen çünkü 3 yıldır benimle kalıyor W2 form ve IRS tax transcript istediler. Neden ? Bu durumu yaşayan daha önce oldu mu? Bugün Ankara’da kaldık onlara kağıtları yeniden vermek için ama korkuyor eşim
-
@Alp-Kane oh you do not need to be afraid of anything. Just go ahead and submit what was requested from you. 221g in Ankara doesn’t stay long as soon as you submitted what was requested. Everything should be fine in one or two weeks. But generally, how was the interview? Were people many at the embassy? How was the line of the questions asked? Can you give us the full details?
-
@Alp-Kane cok tuhaf bir durum olmus, esinizin geliri olmamasina ragmen I-864 u istemeleri. 221G yi yeterli kosullari tamamlamadiginiz icin verilmis. Esiniz tum sene boyunca hic mi calismadi, eger turkiye de calistiysa bunu amerikada bildirmeli ve ona gore income tax odemek durumunda idi. Lakin 3 sene boyunca hic bir geliri olmadiysa sorun yok. Burda aslinda onemli olan durum onlar icin, siz amerikaya gelince devlete yuk olmayacaganizdan emin olmak istemeleri. Istenilen formlari eksiksiz doldurmaktan baska bir careniz yok. Amerikali bir gocmen avukati ile gorusmenizi tavsiye ederim. Bahtiniz acik olsun.
-
@Bircan benim esim turkiyede calisiyor ama gelir az buldugu icin turbotax vergi bildirimi yapmasina izin vermemis ,onceki senelerde amerikadaydi o seneler mevcut umarim sorun yasamayiz, joint sponsorumuz olmasina ragmen,diger korkum da daha once ben cr1 vizesiyle greencard aldjm ama turkiyeye dondum ve expired oldu simdi ogluma ilk kez bana ikinci kez basvuru yapiyoruz hayirlisiyla aliriz umarim
-
Bizde gerçekten anlamadık çünkü eşimin çalışmadığını gösterdik joint sponsorda bulduk ilgili bir şey istememişler sadece eşimin I-864 istemişler ama işte atmıştık yani neden bir daha istediklerini ve tax return falan istediklerini anlamadık yinele herşeyi hazılayop bugün teslim ettik beklemekten başka çaremiz yok.
-
Bu arada dün konsolosluk çok kalabalık değildi sanki ama sorular direk ne zaman tanıştınız? Ne zamandır evlisiniz? Diye sordular fotoğraflara baktılar başka bişey sormadılar ve dediğim gibi 221g formu veriler
-
Eşinin income olmayıp joint sponsor ekleyenler cevap verebilir mi? Eşiniz için I-864 dışında ne yüklediniz no income oluşunu nasıl gösterdiniz?
-
@Alp-Kane hocam income olmasa dahi ı-864 formunu eşinin doldurmak zorunda onu da sumbbit etmek zorundasınız
-
@rock hocam biz zaten önceden eklemiştik ama görüşmede yeniden istediler yani işte o değişik oldu biraz yeniden istemeleri.
-
@Alp-Kane çok iliginç sumbbit ettiyseniz istmemesi gerekiyor income olması fark etmez tekrardan sumbit edin hocam isterseniz hallettik diyin deneyin şansınızı
-
@rock zaten yeniden yolladık ve ekstra olarak IRS tax return yolladık para yapmadığına rağmen ama ceacta hiç bir şey demiyor refused falan. Acaba böyle bir durumu yaşamış bir arkadaş var mı? @Alfa-Centauri sanki joint sponsorla ilgili sıkıntı yaşamıştı. Eşiniz için ne yüklemiştiniz para yapmadığını göstermek için?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
14
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum