@Bircan Hocam 702. sayfadaki gönderinizi, ne kadar detaylı olduğunu ve sizin gibi diğer çaresiz bekleyenlere yardımcı olmaya çalıştığınızı görünce merak ettim zaten. Numara paylaşıp bildiklerinizi aktarmışsınız, teşekkür ederiz. Yine şifahen sorayım başvuruyu ABD vatandaşı eşim yaptı. Benim bir USCIS hesabım henüz yok, bir tane hesap açmalı mıyım? Şimdiden teşekkürler.
Ayrıca, kaybınız için başsağlığı diliyorum. Eşinizin olmadığındaki zorluk hakkında da size kesinlikle katılıyorum! Onsuz canım hiçbir şey yapmak istemiyor. Ama sponsor yok, orada çalışmaya bir müddet daha devam edecek. Elimizden geldiği kadar görüşmeler ayarlamaya çalışıyoruz. 2 ay 10 gün oldu sanki 4 senedir görmüyorum.
Son olarak, evet olabildiğince sündürüyorlar bu süreci. Beni her şeyde kandırıyor olsanız bile bakalım 2 sene bekleyebilecek misiniz? der gibi. Tabii bir de ülkenin vize konusundaki intibası, sınırdan girenin çıkanın belli olmaması, düzensiz göçlerimiz zaten süreci uzatıyorken bir de Trump'ın son zamanlarda izlediği politika ve hükümetin kapanması işleri iyice çığırından çıkarttı. Bir Singapur veye İzlanda vatandaşının aynı şartlara maruz kaldığını sanmıyorum açıkçası.
Yine de siz yüzüp kuyruğuna geldiniz, inşallah çok yakın bir süre içerisinde başınızı ağrıtan tek şey Amerika'daki hayatınıza alışmaya çalışmak olur. Ailenizle beraber Amerika'da güzel bir yaşam diliyorum.