Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Ekto-Oktan Söylediklerine katılmakla birlikte şu bilgileri de eklemek isterim. Aslında bu süreç Trump'ın 1. döneminden önce toplamda 6 ay sürüyordu desem herkes bana güler 😃 Ama gerçekten öyleymiş. Amerika gibi göçmenlik üzerine kurulan ve gelişen bir ülkenin bu kadar saçma bir göçmenlik sistemi olması beni de dumur ediyor yalan yok.

İlk başkanlığında Trump bizim vize kategorisine konsolosluk ile yüz yüze görüşme şartını getirmiş. Zaten yoğun olan konsolosluklara ek bir yoğunluk getirmiş, süreçte doğal olarak git gide uzuyor. Yani normalde bu beklediğimiz süre yoktu ve bildiğiniz üzere sağlık muayenesinden 6 ay içerisinde ülkeye giriş yapmamız bekleniyor. Yani aslında buradaki kural bile yüz yüze görüşmeyi baz almıyor. Yani buradaki statümden ötürü kimin kime oy verdiği beni ilgilendirmez. Çok şey söylemek isterim bu adam hakkında ama bana düşmez ki, sizlerle aynı duyguları paylaştığımı da biliyorum 😃

• Merhaba Az önce TrackMyVisaNow için bir PRO aboneliği satın aldım @can-bolatbaş arkadaşımıza tekrar teşekkür ediyorum başta ufak ondan görmüş olduk şu takip sürecinde biraz daha detaylı bilgi alabilmek için bence güzel bir şey o yüzden satın aldım hazır satın almışken o taraftan elde ettiğim veriler ile I-130 sürecinin genel gidişini biraz eleştirmek ve kendi çıkarımlarımı paylaşmak istedim I-130 doldurma tarihim 4 Haziran 2025.

Ekran Resmi 2025-10-28 19.26.24.png

Öncelikle bu detayın üstünde durmak isterim Şuanda ortalama olarak Haziran 2025 içinde doldurduysanız sizin için sistemin tahmin ettiği ortalama onay süresi bu şekilde Nisan ve Mayıs aylarını onay için sistem öngörüyor ama şunuda eklemek isterim bu sistemin tahminleri tamamen Trendlere dayanır USCIS'in ortalamaları yaptığı eylemler vb yani hızlandığı zaman sistem tarihi erkene çeker yavaşladığı zaman geç bir tarih verir ve değişken o yüzden buna tamamen itibar etmek doğru değil ki bu konuya zaten aşağı kısımda göz atıcağım.

Ekran Resmi 2025-10-28 19.38.33.png

Bir diğer konu inceleme trendleri Geçmiş son 6 ayın Trendlerine baktığımızda USCIS'in Nisan ayında 70 bin civarı case ile başladığı incelemeleri Temmuzdan itibaren rekor kırıp 100 bin case'e kadar gitmiş bu da USCIS'in özellikle son 3 aylık süreçte güncel performansının 20.000 İla 30.000 Arasında fazla case'e inceleme yaptığını gösteririr. Ama bu raporun olumsuz kısmı Ekim ayında ortaya çıkıyor çünkü USCIS ekim ayında Maalesef Nisan ayının bile altında başlangıç noktasının altında bir Case işlemiş bu raporun bu kısmı açıkca gösteriyor ki USCIS kasım ayında bu hızlanma trendini geri yakalayamazsa yani 90 bin sayılarını geri göremezse sistemin bana verdiği ortalama tarihte onay alamayacağım çünkü sistem genel olarak son 3 aylık trendleri örnek alıyor. USCIS hız dengesini kırarsa maalesef tarihin uzayacağı anlamına gelir.

Ekran Resmi 2025-10-28 19.26.39.png

Ve bu son olarak bu raporun en sevdiğim kısmı bu insan karşısında senin karşında şu kadar insan var bak şu zaman onay alıcaksın gibi doğrudan rakam ile bir veri görünce psikolojik olarak hoşuna gidiyor garip bir his. Bana söylediğine göre 276 bin ile başladığım yolda 162 bin kişi kalmış benim onayıma giden yolda Bu da hazirandan bu yana tamamladığım 5 aylık süreçte 110 Bin case'in eridiğini gösterir burdan kendimde bir hesaplama yaparsam ki bence en sağlıklı hesaplama yöntemi bu oluyor çünkü Anlık trendlerden bağımsız kendi case'inizin gidişine göre hesaplanmış olur. Bu hesapla ben şunu hesaplayabilirim 5 Ayda 110 bin case eritildiğine göre bu her ay benim önümdeki 22 bin case'in eritildiği anlamına gelir. bu bakış açısı ile 162 bin case lik bir birikmişin bitmesi 7.5 Ay yuvarlama hesabı ile 8 ay demek pek ala mümkün. Ve bu hesapla değerlendirdiğimizde uygulamanın söylediği Mayıs onay tahmini yerine ben onayımın yine Haziranda geliceğini görüyorum.

Genel özet ile şunu söylemek mümkün USCIS hızlanmış ve sonra bu ay yavaşlamış eğer bu yavaşlama eğilimini bırakıp hızlandıkları biçimde devam ederlerse beklediğimizden daha yakın bir onay bizleri bekliyoruz. En azından I-130 kuyruğunu bekleyen arkadaşlarımız için ben sadece kendi çapımda vakit bulmuşken hem şu aboneliği denemek hemde şu raporu kendimce açıklamak ve yorumlamak istedim umarım iyi veya kötü birilerine örnek olabilmiştir veya I-130 bekleyenlerin genel fikir olarak işine yarar ^^

• @Ekto-Oktan Keşke bu sistem Dq olan caselerin tahmini randevu tarihlerini de gösterse en azından içimiz rahatlardı. Bu boşlukta beklemek bizi tüketiyor ama neyse… bu arada tüm dediklerinizde haklısınız çok kötü bir göçmenlik sistemi yapmış Amerika ama umurlarında değil maalesef biz oraya gitmişiz gitmemişiz falan hatta oturdukları yerden gülüyorlardır bize. Neyse daha çok şey yazarım da sakıncalı olabilir.

• Forumdaki geçmiş yılların mesajlarını incelersiniz dq sonrası randevu sürelerinin genelde 6-9 ay arası olduğunu görürsünüz. Özellikle bazı Dv dönemlerinde bu sürenin 12 aya kadar uzadığı da olmuş. Sadece bu yıl şubat mayıs arası herkesi çok hızlı bir şekilde sıfırladılar. O da sanırım online sistem değişeceği içindi. Yani genel olarak dq olduktan çok kısa süre içinde bir randevu verilmesi özellikle Türk vatandaşlarına olmamış. Önceki yıllarda, aylarca sadece yabancı uyruklu insanlara randevu verilirken bizimkilerin uzun süreler beklediğini okumuştum. Şu anda da sanırım böyle bir şey olmuş, o yüzden çok şaşırmayın aslında normal bir durum olduğunu söylemek için yazdım.

Randevu tarihi bekleyen arkadaşlar umarım en kısa sürede randevu mailini okuyarak güne başlarlar.

• @Ekto-Oktan Özetle evet USCIS son aylarda biraz hızlandı. Ortalama onay süresi 14-16 aylardan 13 aya kadar gelmiş gözüküyor. Çalıştıkları günler ort. 1000 dosya bakıyorlar gibi bir durum var şu an. Bizim önümüzde 92 bin kişi var, bu hesapla şubatın ilk ya da ikinci haftası gibi onay gözüküyor. Manuel olarak hesaplarsak da doğru gibi gözüküyor. Zaten önce @Bircan beyin dosyası onaylanır, oradan da anlarız tam doğruluğunu.

• @elturco merhaba; estagfurullah beyfendi, sadece ben degil herkes elinden geldigince bu platformda bir birine destek olmaya calisiyor, herkes sagolsun. Amerikali yada yesil kartli esiniz butun islemleri sizin adiniza yapacak, onun actigi UCSIC hesabi yeterli , siz kesinlikle hesap acmayacaksiniz. Amerikadaki esiniz sizin adinizi I-130A formunu doldurdugunu ve bu formu I-130 formuna ekledigini umut ediyorum.
    Alllah razi olsun, dostlar sagolsun.
    Kolay degil ama sayili gundur allahin izni ve sizlerin de sebati ile gececektir. Sadece nasihatim esiniz sizi her alti ayda bir en az ziyaret etsin. Esi az ziyaret ettigi icin amerikada red alan tanidigim var, yani senede 1 defa az olur. Ucsic sitemine esiniz giris yaptiginda, ikinci guvenlik asamasi olan dogrulama kodu, belirtmis oldugu telefon yada email adresine geliyor. Yani bu durumda sadace esiniz bu sayfaya erisim izni oluyor.
    Su an duydugum amerika icersinde evlilik yolu ile yesil kart alma sureclerininde cok kisaldigi, 3 ay icersinde I-130 onaylanan kisiler var. Ben Turkiyede ki esim icin mucadele veriyorum. Sponsorluk olayina gelince hic sorun etmeyin, yeterki esiniz amerikada calissin ve yillik gelir sinirini yakalasin, buda sanirim 30 bin dolar ustu , bu kesin rakama UCSIC sayfasinda belirtiliyor. Yani siz DS-260 surecine gelene kadar esiniz bu parayi kazanir. Guzel dilekleriniz icin cok tesekkur ederim, insallah. Siz dahil bekleyen butun arkadaslara sonsuz basarilar dilerim.

• @can-bolatbaş bey insallah, nerdeyse 13 ay olacak. Gonul isterki herkesin dosyasi onaylansin kimse beklemesin. Soylediginiz dogru, sanki uzun zamandir mulakat bekleyen diger arkadaslar ile onayimiz gelecek gibi, Allah buyuktur. Esenlikler dilerim.

• @Bircan Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Evet I-130A formunu doldurup gönderdim eşim de submit etti. Ben sizi Türkiye'de sanmıştım. Amerika gibi bir yerde, hayallerinize başlamak için eşinizi beklemek de farklı değildir zaten.

Ayrıca, işin ABD tarafını bilmiyorum ama yine bu forumda tanıştığım sizler gibi değerli arkadaşlardan birisinin konsolosluk etabına şahit oldum. Sabah erken saatlerde konsolosluğa aldılar arkadaşımı ve 4 saatten uzun sürdü. Ben açıkçası çok karamsardım onun adına ama en sonunda konsolosluktan çıkarken pasaportu kendisinde değildi şükür (vizeyi pasaportunuza yapıştırmak için sizden pasaportu teslim alıyorlar). İçeride sorun ettikleri şey, ABD vatandaşı eşinin yaklaşık 3 yıla gelen toplam vize süreci boyunca 1 kez ziyaret etmesi (o da evlenmek için TR'ye geldiğinde) olmuş. (Onun sürecini de kısaca paylaşmak istiyorum pattern olarak; applied 25 haziran 2023, dq 31 aralık 2024, mülakat 21 nisan 2025).

Konsolosluk deneyimi harikaydı benim için, onla beraber bekledim orada, içeri çanta almıyorlardı ve çantasını ben tutuyordum, bir evrak vs lazım olur gelir de beni bulamaz diye kapının önünden bile ayrılmamıştım. Şimdi Idaho'da. İşi gücü rast gitsin.

Ayrıca sizin @Bircan durumunuz için ve @Ekto-Oktan arkadaşımızın bir önceki gönderisinde söylediği gibi TR vatandaşlarına karşı bir tutum olduğu izlenimi ve ABD'nin göç yöneiminin fiyaskosu hakkında kafama takılan bir şey var. Tamam TR vatandaşlarına bunu reva gördün anladık. E peki bu TR vatandaşları, kimle evli? Yine senin vatandaşın. Yani açıkçası ben kendimi 'ABD vatandaşı biri ile evlenmek istiyor ve ABD bunu reddetmez ve zorlaştırmaz' şeklindeydi ama şimdi ne düşündüğümü de bilmiyorum. Bekleyen herkese en kısa sürede hayırlı ve güzel sonuçlar diliyorum.

Her arayan bulamaz ama bulanlar arayanlardır... diyor aramaya devam ediyoruz.

• @Ekto-Oktan hocam bir de bu sonuçların doğruluğunu teyit edebilmemiz için birkaç gün veya bir haftalık periyotlarda ikinci bir paylaşım daha yapar mısınız? TMVN abonesi olmayı düşündüm ama daha sürecimiz çok olmadığı için para harcamak istemedim açıkçası. Ama ben de denemek istiyorum.

• @Alp-Kane, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Biz bugün mülakata gittik ve herşeyi hazır olmasına rağmen joint sponsorlarımız olmasına rağmen bize 221g form verdiler ve eşimin I-864 istediler yeniden Tax return istediler olmamasına rağmen çünkü 3 yıldır benimle kalıyor W2 form ve IRS tax transcript istediler. Neden ? Bu durumu yaşayan daha önce oldu mu? Bugün Ankara’da kaldık onlara kağıtları yeniden vermek için ama korkuyor eşim

Siz ne zaman DQ olmuştunuz?

• @elturco Merhaba hocam 10 Gün içerisinde veya 15 gün içerisinde müsaitliğime göre bir gönderi daha girip önceki gönderimi güncelleyeceğim ve gelişmeleri aktarıcağım TMVN için düşündüğümüzde aslında benimde sürecim baya uzun ama aylık 500 Lira gibi bir ücrete tekabül ediyor açıkcası gocunmadan her ay abone olup izleme kararı aldım.

Şu süreç psikolojik olarak yıpratıcı en azından her an güncellemeleri görsem dosyam kaçıncı sırada neler oluyor vs izlesem motivasyon verir diye düşünüyorum ucuza psikolog seansı gibi düşünebilirsiniz 😅

• Merhaba
    Oglumun dosyasini yukledik ceac'a bundan sonra surec nasilnisliyor? Rfe ya da onay bildirimi mail adresine mi geliyor ya da biz ceac a grip.mi komtrol etmemiz gerekiyor?

• selam arkadaşlar. yeni kendime gelebildim. BAna red verdiler. eDS-5535 belges doldurmam gerektiği söylendi. aynı gün doldurdum. Gönderdim. Büyük bir hayal kırıklığına uğradım ayrıca Frakfurttaki görevli hiç iyi bir tavır sergilemedi. Herkesin Allah yardımıcısı olsun.

• @Ekto-Oktan bey Merhaba; bende dayanamayip aldim.Programla ilgili yapilan yorumlar cok pozitif. Bu kadar dataya nasil ulasiyorlar bunu anlamak zor. Bahsettiginiz gibi, gunluk dosya inceleme kapasitesi su asamada iki katina cikmis durumda. Ne diyelim, hayirlisi insallah. Allah kavustursun.

• @zeynep1212 Merhaba, hem ceac'daki mesaj kutusuna mesaj gönderiyorlar, hemde mail gönderiyorlar. Sonucu şuanlık beklemeniz gerekiyor

• @elturco bende tesekkur ederim deneyimini bizlerle paylastigin icin. Evet o kadar haklisiniz ki ne diyim bilemedim. Ne zaman bu adam koltuga oturdu, butun isleyis degisti. Ben kendi dosyam icin, bu adam koltuga oturmadan once basvurayimda enkilenmiyelim dedim icimden , lakin hic de oyle olmadi. Artik insanlarin tahminleri tutmuyor, bir yigilma durumu soz konusu. Aldigim en onemli yanit UCSIC in devletin kapatilmasi olayindan etkilenmedigidir. Onun disinda , sirasi gelen koprunun obur tarafina geciyor. .Bu arada Amerikan vatandasi olmaninda bir artisi oldugunu dusunmuyorum artik. Herseyin hayirlisi, yasayarak gorecegiz. Kolay gelsin

• @Ekto-Oktan Seni daha tanımıyor onlar... gerçekten çok azimli olduğuna inanıyorum ve bu belli oluyor 🙂

• @Seyduna tesekkur ederim. Hersey yolundaysa DQ maili geliyor bu artik mulakat bejleeigimiz alaminami geliyor? Yani DQ duktan sonra artik rfe alinmiyor oyle mi? Bir de DQ olmanin bir tarih araligi var mi ortalam ne Kadar suruyor?🙏

• @zeynep1212 Genellikle 10 gün içerisinde iyi veya kötü bir cevap geliyor. Benim veya başka insanların imzalarından da süreci net görebilirsiniz.

DQ olduktan sonra genellikle bir rfe gelmiyor ancak geçmişte bazı arkadaşlarımızın rfe aldığını gördük ve çok şaşırdık. Açıkçası ben her an herşey olabilir diye gardımı pek düşürmüyorum 😃 Bugün DQ oldun diyen NVC yarın RFE verebilir 🙂 Ancak evet DQ olduktan sonra DQ tarihinize göre konsolosluğun bir görüşme randevusu ataması gerekir. Şuan da hepimiz bunun gerçekleşmesini bekliyoruz, bu bekleyiş ne kadar sürer bilmiyoruz malesef

• @Seyduna 😅😅dogru. Mesela oglumun welcome letter'i onaydan 57 gun sonra geldi😌ortalama sureler bile degisebiliyor. umarim sureclerimiz pozitif ,kolaylikla ve hizli olur hepimiz icin🙏💞

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |