DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Evlilik cüzdanına ilave yeni kimliğinizi ibraz etmeniz gerekiyor talebinizi konsolosluğa gönderirken, yeni kimliğiniz ikinci doğrulama için kullanılacaktır. Eksiksiz talebinizi göndererek işleminizi tek işlemde yapmanız faydanıza olacaktır. Kimliğinizin gecikmesiz gelmes adına gerekli önlemleri almanız/ummanız süreçte daha yararlı olur.
-
@mert267
Merhaba, eger akrabaniza guveniyorsaniz, bu konuda bir sorun olmayacaktir, merak etmeyin. Ancak akrabaniz da olsa yeteri kadar guvenmiyorsaniz eger adresinizi degistirmenizi tavsiye ederim cunku daha once cok fazla Green Card’i postalanan adresten bir sebeple(alikonma, saklanma vb.) kaybolan talihliler mevcut. Green Card’in tekrar basim sureci cok mesakatli ve uzun suruyor. Yeni bir gocmen telasindayken GC’nizin kayip olma durumunda yeniden basim surecine girmenin stresli bir surec oldugunu bilmenizi isterim. Bol sanslar. -
@ATS16 anladım, peki şöyle oluyor mu nüfus kimliğim geldiği an maili atıp dosyayı açtırsam ve pasaportumun durumuna göre bekletip submit etmesem,
pasaportumu bekleme zorunluluğum var mı sistemde pasaport girmeden ilerleyip mülakata pasaportum ile gitsem yapabilir miyim.
-
@ugursway hayır güven yönünden bir sorunum yok sadece ilticacı olduğu için endişem var yanıtınız için teşekkür ederim
-
@Meliha-Yalın Hanim endişelerinizi anlıyorum ama bir soruyu farklı farklı çevirip öyle mi böyle mi yapsak diye sorarak diğer talihlilerin zamanını almayalım lütfen. Daha önceki cevaplarda da size iletildiği üzere yapmanız gereken
1-yasal evlilik
2-yeni pasaport başvurusu
3-yeni pasaportlar gelince hem sizin hem eşinizin pasaportlarının fotoğraflı biyometrik sayfalarının scan edilmiş kopyaları, evlilik cüzdanının resimli ve kişisel bilgilerin olduğu sayfanın scan edilmiş kopyası, DV2026 talihlisi olduğunuzu öğrendiğiniz mektubun dijital kopyası ile asıl talihlinin dosyasının açılması talep etmek
4-beneficiary applicant olan eş için DS260 doldurma talebinizi iletmek
5-konsolosluğun sabırla geri dönüşünü beklemek olmalı.Konsolosluğun kimliğinizle (nüfus cüzdanı) ile işi yok. Bir önceki mesajımdaki “kimlik” ile kastım yeni pasaportunuz.
-
@Dilan-Yalçın sıfırlı, sıfırsız, 2 sıfırlı 3 sıfırlı 4 sıfırlı vs her türlü deneyin. 13 digit olmalı diye hatırlıyorum ama emin değilim
-
@ebd merhaba ben daha orayı göremedim bile vize seçeneklerinde neleri seçiyoruz. Ya da konuyu anlatan bir başlık var mı ? Yardımcı olabilir misiniz ?
-
@eceslc unganlara gidip ilgili hatanın düzeltilmesini sağlayın.
telefonla da ulaşsanız mecburen getirmenizi isteyecekler. -
@GFRKARTAL öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız. -
@se-du mülakat aldıysanız DS260'ı artık sadece konsolosluk yetkili ile düzenleyebilirsiniz.
bunun için gerekli süreci takip edip formunuzu güncelleme talebinde bulunabilirsiniz.*unutmadan, forum kurallarına uymak konusunda daha özenli olmanızı tavsiye ederim.
foruma ulaşamadığınız bir bilgi varsa, muhtemelen doğru soruyu doğru şekilde sormuşsunuzdur.
dv süreci ile alakalı her türlü soru defalarca forumda cevaplandı. -
@Ogz-0, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba haziranda ABDye giriş yaptık benim green kartım bana ulaştı ancak eşime hala ulaşmadı 6 ay olmak üzere. Herhangi bi mail ya da bilgide almadık randevuya da çağrılmadık sebebi nedir sizce ?
ısrarla sürecinizi imzanıza taşımadığınız için sizi forumdan 1 ay süreyle ulaştırıyorum.
-
@MEB mülakata gittiğinizde evrak tesliminde bunu belirtin, eklerler.
-
@emreusa bekarsanız almanıza gerek yok.
konsolosluk mecburi bir evlilik yapıp evlilik cüzdanı almanızı şart koşmuyor. -
@Meliha-Yalın, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba, 21/11 e mülakat tarihimiz geldi biz hızlıca pazartesi günü yani 27/10 tarihinde nikah kıydırma kararı aldık o süreçte hemen kimlik kartı ve pasaport değişimi yaptırıp dosyayı açtırıp birlikte mülakata girmek istiyoruz. Bizim pasaport ve kimlikler çıktıktan sonra ilerleyeceğimiz yol nedir mailde neler yazmalı nereye atmalıyız. Süreci nasıl yönetmeliyiz
öncelikle tebrikler.
eşiniz için öncelikle hemen DS260 formu doldurmalısınız. sisteme girin ve eğer add applicant seçeneği aktifse eşiniz için DS260 formu doldurun.
değilse; ankara konsolosluğuna evlilik cüzdanı, eşinizin ve sizin pasaportunuzun ön yüzü, vukuatlı nüfüs kayıt örneği ile birlikte bir mail atacaksınız.
mailde, dosya numaranız, ad-soyad, doğum tarihi bilgileriniz de yer almalı. kısaca, xx.xx tarihinde evlendiğinizi ve eşiniz ile mülakata katılmak istediğinizi, onun için de bir form doldurulması gerektiğinizi yazın. aynısını, bu linkteki soru formundan da gönderin.unganlar'dan ikiniz için randevu alıp, ustraval kaydınızı da ikiniz için yapmalısınız.
şimdiden bol şans. -
@eceslc, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar,
Daha öncesinde unganların raporumda yaşadığım yer için hatalı olarak Iran yazdığından bahsetmiştim. Kendilerine zar zor Düzen lab aracılığı ile ulaştım. Mailleri gördüklerini söylediler. Buna rağmen 2 gün boyunca hiçbir aramama ve mailime geri dönmediler. Böyle hataların hep olduğunu bir sıkıntı yaratmadığından bahsettiler. Düzeltilmesini istediğimi söyledim ama pek bu duruma yanaşmıyorlar sanırım. Çünkü konsoloslukla tekrar iletişime geçip yeni bir dosya açtırmaları gerekiyormuş. Unganlara attığım mail çıktılarını da götüreceğim yanımda bir sorun olursa diye. Bir de zarfı kapalı alacağım için düzeltme yapılıp yapılmadığından da emin olamayacağım gibi gözüküyor. Pazartesi tekrar konuşacağım ama Benim sorum şu aslında eğer bu düzeltmeyi yapmazlarsa ben mülakatta ya da Amerika’ya girerken sorun yaşar mıyım?eğer ilgili süreç için düzeltme yapmazsanız içiniz rahat olsun.
yaşadığınız şey sadece bir yazım hatası, vize almanızı ya da abd'ye girmenizi etkilemez. -
@Ege-Bey, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@iibrahimd USCIS ödemesinden sonra başka yapmamız gereken bir şey varmıdır yoksa green cardları mı bekleyeceğiz?
foruma aklınıza gelen bütün konuları tek tek mesaj yazmayı bırakabilirsiniz mesela.
sorduğunuz her soru zaten cevaplanmış, burayı arkadaş whatsapp gurubu gibi kullanmaktan artık vazgeçin lütfen. -
@se-du aynı soruyu, aynı başlıkta defelarca soramazsınız.
-
@inanmike bütün sorularınızın cevaı forumda var, lütfen arama butonunu kullanın.
-
@Harun-Yusuf-Şahin deneyimlerinizi forumda video ile değil, daha önce yaptığınız gibi yazarak anlatabilirsiniz.
abd'de bol şans. -
@aimer ilgili ülkeden doğum belgesi ve adli sicil kaydı almazsanız sorun yaşayabilirsiniz, şimdiden hazırlık olun.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
38
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.