DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Merhaba,
Mülakat için hazırlamamız gereken 6 maddeden bir tanesi ustraveldocs.com Göçmen Vizesi Başvurusuna kayıt olmamız ve başvuru yapmamız.
Fakat başvuru yaparken DS-260 case numaramızı kabul etmiyor ve geçersiz numara diyor. Ne yapmalıyız? Yardımcı olabilir misiniz? -
@T-C-Kubilay-Dikici cevabiniz icin tesekkur ederim
-
@Arthur-Morgan
Merhaba, bir onceki gonderime cevap vererek meseleyi acikladiginizi saniyorsunuz sadece.
Sorun su ki, HNK ozelinde 1 Kasim sonrasi mulakat bekleyen bir kisi bile yok oldugunu saniyor olmaniz.
Siz DV sureci icin sadece Yesilkartforum’da bulunan excel tablosuna bilgilerini girmis 530 kisiden ibaret oldugunu dusunuyorsunuz. TR ozelinde bu 530 talihlinin her birinin ortalama 2 vize talep ettigini varsayarsak, neredeyse kazananlarin %60’i verilerini excel tablosuna eklemiyor.
Kaldi ki, HNK kendi vatandaslarina vize veren bir konsolosluk degil, orada yasayan ya da cevre ulkelerden gelen dosyalari isleme aliyorlar.
Dunya genelinde sadece Turkler dosyalarini HNK’a transfer etmiyor. Bunun icin diger ulke kazananlarinin oldugu bircok Reddit basliklari ve Telegram kanallari var ve inanin 1 Kasim sonrasi oturumu olmadan HNK’da mulakat bekleyen bircok AS talihlilerinin de deneyimlerine ulasabilirsiniz.
Ben sorunun ne oldugunu biliyorum, siz cesitlilik icin dunya genelinden butun milletlerin deneyimlerini paylastigi acik uluslararasi kaynaklari/kanallari takip edip deneyimlerden faydalanmak yerine, uyesi oldugunuz Whatsapp grubunuzdan sorunlariniza cozum aramaya calisiyorsunuz. -
@Ege-Bey Bu konuda deneyimi olan arkadaşlar daha doğru yönlendirir ama şu sayfayı bir inceleyin.
Applicants outside Iraq can apply for a certificate through the Iraq Embassy or Consulate in their country of residence. Applicants within Iraq must take their issued Iraqi police certificates to the Ministry of Foreign Affairs (MOFA) in Baghdad for certification before submitting to the U.S. Embassy for processing.
Certificates without fingerprints or the Ministry of Foreign Affairs seal will not be accepted.
Police certificates issued in the Kurdistan region (Erbil, Sulaimaniyah and Dohuk) are not acceptable for Immigrant Visa application purposes. The police certificates issued by the Directorate of Criminal Information are frequently replaced and updated.
-
@ugursway 1 Kasım sonrası mülakat bekleyen kişinin kim olduğunu söylerseniz, numarası 13-14K olup dosyasını Ankara'ya geri alma konusunda tereddüt yaşayan kişilere çok yardım etmiş olursunuz. Bu CN ile beni ilgilendiren bir şey yok zaten.
-
Kuzey ırak diye bir ülke olmadığından ırak cumhuriyetinden bu belgeyi almalısınız.
Daha önce alanlar olmuştu.
Forumda arattığımda ilk seçenek şu çıkıyor:
Irak'a gitmenize gerek yok. Siz elinizden geleni yapın. En kötü ihtimalle mülakattan sonra, belgeyi aldığınızda iletirsiniz ve vizeleriniz basılır.
Şimdiden kolaylıklar.@Ege-Bey, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
merhabalar kuzey ırakta 12 aydan fazla yaşadım (otelcilik yaptım erbilde) çalıştım ancak bangkoka polis belgelerini nereden alacağımı sorduğumda ırak amerika başkonsolosluğunun ilgili sayfasını gönderdiler ve sayfada ırak merkez (bağdat) 'den alınması gerektiğini söylüyor ancak ben bağdata hiç gitmedim ve vizem yok. bağdata gitmem için vize başvurusu yapmam gerek ve 1 ay içerisinde kabul olmasına imkan yok. kuzey ırakta yaşamama rağmen bağdattaki belgeyi istiyorlar. ayrıca spesifik olarak bir kere daha bangkok konsolosluğuna mail atacağım ve durumu soruşturacağım. daha önce başına benzer olay gelen var mıdır çözümü nasıl olmalı? kuzey ırak ve ırak merkezin pasaporttaki damgaları bile farklı olmasına rağmen belgeyi bağdattan götürmemiz gerekiyormuş
-
@Arthur-Morgan
WhatsApp grubunuzla istisare ederek, HNK ozelinde 1 Kasim sonrasi atifta bulundugum kaynaklari arastirarak bu kisileri bulabilirsiniz. Kolayliklar. -
@ugursway, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Arthur-Morgan
WhatsApp grubunuzla istisare ederek, HNK ozelinde 1 Kasim sonrasi atifta bulundugum kaynaklari arastirarak bu kisileri bulabilirsiniz. Kolayliklar.Hayali bir Whatsapp grubunda, hayali kişileri araştırarak geçirecek zamanım yok.
-
-
@ugursway Al işte. Bunu yapacağını biliyordum.
Senin amacın kimseye yardım etmek falan değil. İnsanlar Hong Kong konusunda sıkıntıda diyoruz, üşenmeden 3 aylık şeyi bulup çıkarıyorsun fakat bahsettiğin 1 Kasım sonrası HNK mülakatı olanlara dair hiçbir şey yok ortada. "Kaynak Reddit." Aynen benim de kaynağım var: Google. Girin oradan bulun hadi.
Daha da muhattap olmayacağım.
-
@Arthur-Morgan
Hayaldi gercek oldu.
Bahsettigimiz konuda ornek yok henuz cunku herkes gibi biz de ilgili tarihi ve deneyimleri bekliyoruz, bunun icin ise sinirli kalmayip daha fazla kaynaklarin taranmasini oneriyorum. Ayrica benim niyetimi sorgulamak sizin haddinize degil. Lutfen uslubunuza dikkat ediniz. -
@excan Merhaba, öncelikle bu forum sürecimde bana çok yardımcı olduğu için; saatlerce her sayfayı okumuşumdur- teşekkür olarak Viyana özelinde birkaç şeyi netleştirmek istiyorum. Uzun uzun mülakat deneyimi yazmak yerine daha faydalı olacağını umuyorum. 1) Viyana, 28 Ağustos öncesi taşıyanlara mülakat verecek. Henüz mülakat vermedi çünkü current olan tüm numaraları Ekim'de bitirdi. Benim konsolosluk görevlileriyle uzun uzun sohbet etme şansım oldu. Orada söylediler.
-
- Viyana için yeminli tercüme yeterli. Ben lisans ve yüksek lisans diplomalarımı götürdüm (lisans İngilizce Türkçe , yüksek lisans Fransızca Türkçe idi onu tercüme yaptırdım) lise diploması ve transkript vs sormadı. 3) Aşı konusunda @Flight101 in deneyimi sayesinde hiçbir sorun yaşamadım. 1 doz Tetramixim'i Ağustos'ta yaptırmama rağmen tekrar herhangi bir doz aşı uygulaması yapmadılar. 4) Hesap dökümünü almıyorlar ve bakmıyorlar. Sadece bakiye sayfasına bakıyorlar. 5) Babamın vefatından sonra kronik bir hastalığım olmuştu. Onunla ilgili doktorumdan İngilizce bilgi yazısı ve ilaçlarımın yazdığı bir kağıt aldım. Başka bir şey gerekmedi. Ek olarak benim randevum normalde 30 Ekim'di. 22-23 Ekim'de bir konferansa katılacağım için randevumu öne çekebilir miyiz diye sormuştum. Ona da anlayışla yaklaşıp randevumu öne çektiler. Özetle Viyana çok güzel bir şehir ve her şey sorunsuz ilerliyor. Benim 2. gidişimdi yine de tekrar gitmek çok keyifliydi. Burada mülakatı olanlar hiç Ankara ile tekrar uğraşmasın bence. Herkese bol şans dilerim. Sevgiler
-
@gulsensatici4 hala kullanmakta olduğum ilaçlar için rapor istendi
-
@SEVCAN-KARATAŞ Vizeniz hayırlı olsun, ABD'de bol şanslar!
-
Bu ileti silindi! -
@cttl Bugün Cidde Konsolosluğundan aradılar ve Hastanede oluşturulmuş bir belgenin olduğunu fakat bir fotokopisini gönderebileceklerini beyan ettiler. Bunun için en yakın nüfus müdürlüğüne dilekçe ile başvurmamı söylediler. Gerisini onlar halleder dedi. Bu yeterli olur sanırım.
-
@Serapp Çok teşekkürler. 😊
-
DV2025 exel listesinde aşağıda kopyaladığım gibi bir arkadaşımız var. Benim sorum ben Arabistan doğumluyum ve başvururken doğum yeri Arabistan dedim. Benimde dosyam AS, Türk vatandaşıyım. Türkiye'de gireceğim mülakata, bendemi red alacam kesin?
fursa 2025AS000057XX 07.05.2024 Ekim 2024 ? 03.03.2025 BANGKOK RED İSTANBUL FLORIDA/TEXAS 2 2
AÇIKLAMA KISMI;
Hocam redmi aldınız?
Sebebi nedir?
RED SEBEBİ NEDİR BILGI VERDİLER MI ?
ÇEKİLİŞE ASYA KOTASINDAN KATILMASIYMIŞ
o ne demek
Doğum yerini yanlışlıkla Türkiye dışında Asyadan bir ülke olarak yazmış en başta çekilişe katılırken. Türkiye EU kotasında. Ama bu arkadaş AS kotasından katılmış oldu. Bu direkt elenme sebebi sayılır. -
@ugursway Konulara çok dahil olmayı tercih etmem lakin nedense yazma gereği duydum umarım hayatınızda başarılısınızdır aksi takdirde önüne gelene yargı dağıtmayı kendinize had bilmek hiç hayra alamet bir şey değil. Bütün iletilerde her şeyi ben bilirim bana göre hareket edin kafasında olmanızda garip açıkcası. Üsluptan bahsedipte bu tarz yorumlar komik kaçıyor kişisel tavsiye olarak bence biraz hayatın tadını çıkarın. Whatsapp, telegram veya reddit gruplarında olup hızlı bilgi alışverişinin ne gibi bir yanlışı var orasını açıklarsanız herkes üstün bilgilerinizden faydalanabilir. Her yorum her mail her hareket sizin için gereksiz sanırım siz bize doğrusunu söyleyin o şekilde ilerleyelim Uğur Bey :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
25
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum