Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Arthur-Morgan yeşilkartı takip ediyorsanız redditte bir sürü konı döndüğünü de biliyor olmalısınız. Kasım itibari ile mülakat bekleyen kişiler var hatta bu bilgi daha önce burada da konuşuldu. Neyse lafı eğip bükmenin, kaba tabirle sdk yarıştırmanın bir anlamı yok. Olan oldu, biten bitti..

    Sizin nasıl ki 15k nın açıklanacağını bilemeyeceğiniz gibi kimse öncesini de bilemez. Eski istatistiklerle çıkarım yapmaya çalışıyor herkes bir şekilde..


  • Uzun zaman ve yakın zamana kadar arabistanda yaşadığım için süreci iyi biliyorum. Eğer geçerli bir oturumunuz yoksa arabistandan hiç bir resmi evrak alamazsınız maalesef.

    Sürecinizi durduracak bir şey yok, enseyi karartmayın. Bunlar çözülebilir konular. Evrak listesini gönderen konsolosluk memuru sizin şu anki pozisyonunuzu bilmiyor o yüzden mailde öyle yazması normal. Siz formul-a belgenizi yanınıza alın.
    Ankarada iseniz arabistan konsolosluğuna gidip bu belgeyi veremeyeceklerine dair bir yazı vermelerini rica edin, hatta yazıyı siz hazırlayın imzalayıp geçsinler. Bu yazışma mail üzerinden olursa imzaya vs gerek kalmaz.

    Bir de aşağıda ekran görüntüsünü bıraktığım sayfaya girip o sayfanın ekran görüntüsünü alıp dosyanıza koyun. Orda zaten açıkça yazıyor resmi belgeye sadece oturum sahiplerinin, vatandaşların vs ulaşabileceği. Ben sayfaya giremedim vpn istiyor sanırım.
    Bunlar yeterli olacaktır mülakatınız için.

    Ekran görüntüsü 2025-10-28 080226.png

    @aimer, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @cttl Selamlar, Formül-A doğum belgesini e-devletten temin edebiliyorum. Hatta bugün nüfus müdürlüğünden imzalı aldım. Fakat benim dosyam AS ve Suudi Arabistan doğumluyum (orayla hiçbir bağlantımız yok vatandaşlık oturum ikamet vs. sadece orada hastanede doğup Cidde konsolosluğuna kayıt etmişler.) Buradaki sıkıntı ABD konsolosluğu attığı mailde Arabistan doğum belgesi olarak belirtmiş. Ankara Arabistan konsolosluğunada gittim yardımcı olmadılar, Cidde'dekine gitsende yardımcı olamazlar dediler. Ben 28 yaşındayım o zamanlar elle yazılıyordu bu evraklar, benim bu belgeyi bulmam imkansıza yakındır. Şuan tek bir ihtimal kaldı kayıtlı olduğum nüfus dairesinde arşiv belgelerine bakmaları (97 arşivleri muhtemelen duruyordur dedi memur), belki çıkarbilir. Birde ABD konsolosluğunda vize görüşmesinde memur Arabistan'dan doğum belgeniz olmassa işleminize devam edemem derse, acaba sürecimi durdursammı? çünkü ümit yok gibi belgeyi bulamassam ki bulamıcam gibi duruyor.

    Sayın yetkililer duyun sesimi ne yapmam gerekiyor 🙂 heryere mail attım Cimere bile yazdım. Kimse yardımcı olamıyor kaldık ortada 🙂


  • @ugur077 öyle bir zorunluluğunuz yok ama alabilirseniz o şekil daha iyi olur. oradaki çalışanlar kaç dolara denk gelmeye çalıştığını hesaplamayabilirler. siz bence mülakatım var ve kaç dolar gösterdiğine dair bir para birimi yazması daha iyi olacak. bankadan çift imza ve imza sirkülerinin olduğu şeklinde alın

  • ⭐⭐⭐⭐

    @defne-şimşek, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Serapp Şimdi imzami güncelledim,

    tüm evrakları noterlı tercumanla cevirttiniz mi yoksa evrakların türkce olması yeterli mi?

    Tercümeye gerek yok, Türkçe yeterli.
    Excele de bilgilerinizi girmeniz rica olunur.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @defne-şimşek, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    merhabalar,
    ben d260 formunu doldururken bir abd adresi girmedim, vize mulakatına giderken adresi nasıl beyan edebilirim? abd'e ilk girişim nisanda new york olcak ancak eylulde yerleşmeye düşünüyorum bu yuzden greencardın gelecegi adresi nasil belirlicem?

    Mülakata adresin yazılı olduğu bir kağıt götürmeniz yeterli. Bu adres GC ve SSN kartınızın gönderileceği yerdir. Vereceğiniz adres, kartın güvenli şekilde teslim alınabileceği, güvenilir bir kişiye ait olmalı. Adres gideceğiniz eyalette olmak zorunda değildir. İlk girişten sonra kartlar basıma geçer ve o adrese teslim edilir.


  • Bizim exelde Kasım ayı için HK dan mülakat alan yok öyle değilmi? Peki kasımdaki mülakatlardan oturum isteyip istemeyeceklerini göreceğiz deniliyor değil mi?Bu 2NL mailini almayanlar mı var henüz daha anlamına mı geliyor? Ya da EU dan başka ülkelerden Kasım başına mülakat alacaklar mı var da kasım 1 i bekliyoruz? Kasım başına mülakat vermeden HK biz evet istiyoruz yada istemiyoruz diye biyerlerde açıklama mı yapacak?
    Bilmediğimden soruyorum gerçekten..
    3-4 gündür sıkışıp kaldım..
    Geri alsam ankaraya ya yetişmezse?
    geri almasam bu bültende current olup ve mülakata çağırırlarsa aralığa ve oturum istiyoruz derlerse..Sonrasında KCC değil ankaraya lütfen beni geri alın diye ricalar ricalar..
    bu kolaysa geri dönebilceksem elbette bekleyeyim..
    Bu konu baya bir kafa karışıklığı yapıyor..


  • Merhaba. Viyana özelinde aşı konusuna yönelik bir sorum var. Daha önce bu konuda çok detaylı yazılmış olan @Flight101 ‘ ın iletisini ve 2025 mülakat deneyimlerinde yazılan birkaç Viyana deneyimini daha okudum. Ancak emin olmak için bir noktayı teyid etmek istiyorum. Eşimle birlikte antikor testi yaptırdık ve bunun sonucunda DABT-İPA(tetraxim olarak geçen 4lü karma) aşısını 2 doz yaptırdık. 3. Dozu da 2 ay sonra yaptıracağız. Bivalan Opa (oral polio) damla aşısını ise ilk doz ipa ile birlikte yaptırdık ve başka doz almadık. Bu Bivalan Opa aşısı için tek doz yeterli mi DABT-İPA’nın 3 dozunu da tamamlarsak? Bu konuyu bu kadar detaylı araştırmamızın ve sağlık muayenemize bırakmak istememizin nedeni yakın bir gelecekte hamilelik planlaması nedeniyle canlı aşıların olası sakıncalarından korunmak. Konuyla ilgili bilgilerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   B bkaraca 

  • @rhabdo Sizin durumunuzda birine akıl vermek gerçekten çok zor çünkü şu anda herkes Kasım ayı mülakatlarında ne olacağını bekliyor. Umarım dosyanız daha önce taşındığı için oturum istemezler. Ben de mail atmakta geç kalanlardanım, hatta bilgi amaçlı bile hiçbir mail atmadım. Oturum iznimi yeni aldım, sırf bu belirsizlik yüzünden taşımak istemedim. Eğer yeni bültende büyük bir artış olursa ben bile taşımayı düşünmüyorum, çünkü ne olacağı hiç belli değil. Ankara bazen 5 bine bile gelememiş ama öncesinde hep çok yüksek kapattığı dönemler de oldu.


  • @emrewhite keşke acele etmeseydiniz, sağlık mülakatına gitmeden 1 hafta 10 gün önce olsaydınız başka doz olmanıza gerek kalmazdı

    Buraya bir bakın isterseniz


  • İyi günler. Ziraat bankası hesap dökümünü verirken imza sürkilerini biz dışarıya vermiyoruz diyorlar. bunla ilgili bir sorun yaşarmıyım ve bunun için ne yapmam lazım. paramı başka bir hesaba mı atayım


  • @Cem-Çeliker İyi günler,
    Daha önce başka bir vize için hesap dökümü imza sirküleri ile bilikte ziraat bankasından bana verildi hiç bir şey demediler, hesabım olduğu şube değildi hatta başka şubeden aldım. İsterseniz siz de başka bir şubeden almayı deneyin.


  • Şu an Ankarada mulakat numarası kaçta 11bine gelme olasılığı nedir tekrar ankaraya taşımak mantıklımidir


  • HK ozelinde kuskusu olan arkadaslari anlayabiliyorum acikcasi cunku Kasim ayinda mulakat yok ve numaralari current olursa arada kalmaktan cekiniyorlar. Haksiz sayilmazlar ama Viyanada mulakat vermedi Kasim ayina. Belki Viyanaya mail atsaniz onlarda bu tarz bir otomatik mailla ayni seyi soyliyecek ama gel gorki mulakata girecek herkes. Bence Kasimin ilk haftasini takip edip ona gore sekil almak daha mantikli. Bence HK da dosyasini tasiyanlara mulakat vericek ben boyle dusunuyorum. O kadar mail trafigiyle ugrasmak isteyeceklerini sanmiyorum. Goz gore gore insanlarin dosya numaralari current olduktan sonra tasiyamayacaklari icin vizelerini yakmak isteyeceklerini de zannetmiyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Cem-Çeliker 2026 deneyimlerinde imza sirküleri olmadan, internetten alınmış çıktıyla banka dökümünü teslim eden ve vizesini alan bir ailemiz vardı, daha önce de imza sirküleri alamadan mülakata giden talihliler olmuştu, örnek olması açısından 2026 ve 2025 deneyimlerine bakabilirsiniz.


  • @emrewhite
    selamlar, tetraxim zaten 4'lü karma ve içinde çocuk felci aşısı bulunuyor. bivalan aşısına gerek yoktu fazladan yaptırmışsınız.
    tetraximin son dozunu olun yeterli, tekrar bivalan opa'ya gerek yok. şimdiden hayırlı olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ugur077 hiç sorun olmaz, onlar tl cinsinden de ne kadar görmeleri gerektiğini biliyorlardır, alışıklardır yani, güncel kurla bunu hesaplamak da birkaç saniyelik kolay bir iş zaten. Hiç sorun etmeyin bunu. Sonunda dolar karşılığının yazması onlara sadece birkaç saniye kazandırır, bu anlamda işlerini kolaylaştırıyor hepsi bu.


  • @earslann Aslında current olduktan sonra daha da dosya taşınamaz diye bir şey de yok. Bir deneyim buldum forumda, eski de değil 3 ay öncesi.

    https://yesilkartforum.com/forum/user/brucewayne/posts?page=2

    Bu arkadaş son ayda dosyasını Hong Kong'dan Ankara'ya taşımış ve Ankara'dan mülakat da almış. Yani Ankara kesinlikle almıyor diye bir şey yok demek ki.


  • @earslann bu yil icin bende insiyatif gosterebileceklerini tahmin ediyorum, umarim oyle olur ve cekilisi kazanan herkes vizesini alir.


  • Selam arkadaşlar şuan Unganlardayım
    Burda olan varmı


  • @cttl cevabınız için çok teşekkürler


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum