Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Eagle2015

Size en yakın SSA ofisine randevulu veya randevusuz giderek durumumu sorgulamanız yararınıza olacaktır. SSN’in 90 günden fazla bir süredir gelmemesi normal bir durum değil. Size en yakın SSA ofisine kurum web sitesinden veya Google maps’den bulabilirsiniz. DS260 ile artık işiniz kalmadı, sorunuzun çözümü SSA ofisinde.

• @ATS16 Biz her ihtimale karşı randevumuzu almıştık zaten. Sanırım bekleyeceğiz mecburen. Teşekkürler.

• @Eagle2015 hic beklemeyin zaman kaybetmeyin 30 gun icinde gelmedi ise maalesef gelmiyor. Bence hemen ssa ofisine gidin. Internetten on kayit yaptırın rica edince isleme aliyorlar en azindan pa da oyle

• Herkese merhaba U.S.A ilk girişimi yaptım. 2025 kazananıyım 23 Eylül öğlen saat 11’de NY JFK havalimanında pasaport kontrolünde 5 dk kadar bekledim, memura pasaportumu verdim ve sarı zarfı. Memur onlara bakarken ben parmak izi verdim ve kameraya baktım. Memur sadece tek soru sordu evraklarımın dosyadaki adresime gelmesini isteyip istemediğimi yani başka adres belirtip belirtmediğimi. Bende evraktaki adresime gelmesini istediğimi söyledim. Pasaportuma kaşeyi bastı ve geçebilirsin dedi. Hepsi bu. NY long ısland’a geldim Ssn’im 7.günde postayla elime ulaştı. Buna rağmen Banka hesabı açmakta büyük zorluk yaşadım adres profu o var bu defeda fatura bilgisi istiyorlar, sonunda bir banka ssn’im mektubunu adres profu olarak kabul etti ve böylece banka hesabımı hallettim. DMV den araba ehliyeti için 23 Ekime yani bu önümüzdeki haftaya randevu aldım. Permit için testli sınava gireceğim ona hazırlınıyorum sınavı geçtikten sonra araba plakası ve sigortasını bu permit belgesiyle halledeceğim burada işler böyle. Sonra sürüş testi için bir randevu daha almak durumundayım. Geleli üç hafta oldu bunları hallettigğimde güncellerim. Herkese yeni kıtada yeni hayatında başarılar dilerim. 🇺🇸

• @Eagle2015 Greencardlar gelmedi bizimde havaalanına gidip orayla görüştük evrakları göndermemişler. Evrakları göndereceklerini 1 aya geleceğini söylediler, ssn ise ds260 formunda istemiştim zaten ek olarak havaalanında yeni adresimi verdim ve 1 bucuk 2 haftada geldi.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Herkese merhaba,
    ABD de geçen 3. ayın sonunda yeni bir iş güncellemesi ile bu yolda emek verenlere kendi tecrübelerimi aktarmak isterim. Türkiye’den çok farklı bir iş arama ortamı ve hazırlık aşaması mevcut. Gelmeden önce 17 yıldır lojistik sektöründe çalışıyor olmanın bana faydası olacağını düşünüyordum ancak burada görünür olabilmenin farklı parametrelere bağlı olduğunu anlayarak yola devam ettim. Öncelikle söylemek isterim ki göçmen olmak, green card sahibi olmak veya başka bir statüde bulunmak sizi işe alacak kimsenin umurunda değil. Sizden sadece yasal olarak çalışabilir durumda olduğunuzu kanitlamanizi istiyorlar. Sadece sizin yeteneklerinizle ve kendinizi ifade edebilme şeklinizle ilgileniyorlar.

Tabi ki ben de her şeye indeed, LinkedIn gibi iş arama siteleri ile başladım. Yaptığım yüzlerce başvurudan sadece 3-5 tanesinden dönüş alınca bir yerlerde yanlış yaptığımı anlayarak strateji değiştirmeye ve araştırmaya karar verdim. Bu noktada şunu gördüm ki TR’deki gibi tek Cv ile burada ilerlenmiyor. Başvurduğunuz her iş ilanına göre, ilandaki anahtar kelimeleri tespit ederek Cv’nizi düzenlemeniz gerekiyor. Benim şu anda içerik olarak temelde aynı ama ifade şekli olarak farklı 25-30 Cv’m olmuştur.

Bunun dışında bir niyet mektubunuz olması da çoğu işe alımcının dikkatini çekmenizi sağlayacak diğer bir konu. Bunun nasıl yazılması gerektiği ile ilgili internette oldukça fazla içerik mevcut sadece söylemek istediğim şu ki yapay zeka kullanılabilir tabi ki ancak oradaki metni olduğu gibi alıp koymayın. Yapay zekanın oluşturduğu içeriği kendi cümlelerinizle ifade ederek cv ve mektubu yazın. İk ‘cılar o kadar çok başvuru görüyor ki yapay zeka olup olmadığını hemen anlıyorlar.

Bir diğer konu da buradaki referans sistemi; birinin size referans olması için sizinle çalışmış olması ve çok iyi tanıması kesinlikle gerekmiyor. Bir yerde ayak üstü tanıştığınız bir kişi bile sizi çalıştığı yere refere edebiliyor ve bu oldukça yaygın kullanılan bir yöntem. Hatta referans edinmek için oluşturulan network eventleri var. Meetup ve eventbrite gibi sitelerden bu meetinglere katılıp çevre oluşturabilirsiniz. Nereden ne çıkacağı hiç belli olmuyor.
    Ben şu andaki işimi bir iş bulma ajansı yoluyla buldum ki yine burada oldukça fazla sayıda bu şirketlerden mevcut. Bence faydalı çünkü bir iş olmazsa başka bir yer için sizi önerebiliyorlar.

Bizim maceramızda 6 aydan önce kendi alanımda bir iş bulamam düşüncesi ile tüm planlarımı yaparken 3. ayımda bulabilmiş olmam büyük bir moral kaynağı oldu.
    Burada upwardly global isimli bir non profit organizasyondan da bahsetmek isterim. ABD deki beyaz yakalı göçmenlere iş bulabilmeleri için çok güzel bir programları var. Belli kriterleri karşılıyorsanız size bir coach atıyorlar ve bu coach ile yaptığınız 1 e 1 görüşmelerde oldukça ayrıntılı bilgi alabiliyorsunuz. Beyaz yakalı çalışıp buraya gelecek veya burada olanlara kesinlikle öneririm.

Süreçle ilgili aklına takılan veya soru sormak isteyen olursa her zaman ki gibi elimden gelen yardımı yapmaya hazırım.
    Herkese kendi macerasında iyi şanslar diliyorum.

• @marius merhaba. Oncellikle yrni isiniz hayirli olsun. Bende 1.5 aydir Amerikadayim ve is arayisindayim. Turkiye deyken iyi bir poIsyonda beyaz yakaydim ve meslegim finans oldugu icin aslinda her yerde gecerli. Suanda da tam da sizin yazdiklarini yasiyorum. Neredeyse her basvuruya yeni CV hazirlayip basvuruyorum ama.maalesef cok az donus oluyor. Bahsettiginiz danisma.grubu ile ilgili biraz daha bahseder misiniz? Onlardan nasil faydalanabiliriz ve tam olarak ne yapiyorlar? Sadece CV ve sizi mi hazirliyorlar yoksa isverenlerle de bulusturuyorlar mi? Tesekkurler.

• ⭐⭐⭐⭐

@Manushaqe selamlar, ve kolaylıklar dilerim. @marius sorunuzu cevaplayacaktır ancak ön bilgi mahiyetinde forumun arama kutusuna upwardly yazarsanız bazı iletiler çıkacak, okumanızı tavsiye ederim, ben onlardan notlar almıştım daha önce.

• @Manushaqe merhaba,
    Cv ve mülakat teknikleri eğitimlerini online olarak alıyorsunuz. Bu arada size atanan coachla birlikte de cv’nizi düzenledikten sonra sizi anlaşmalı oldukları bazı işverenlerin de dahil olduğu bir veri tabanına ekliyorlar ve burada işverenler sizin cvnizi görebiliyor. Finans alanında 4 büyükler ve bir kaç banka bu sistemde var. Ben o noktayı görmeden çok hızlı bir şekilde dönüş aldım kendi başvurduğum işimden ancak mülakat aşamaları için verdikleri eğitimleri oldukça işime yaradı.

Program sonrasında da size 1 yıl boyunca networkünüzü geliştirmeniz için destek veriyor. Upwardly ile iş bulanların oluşturduğu Alumni grubuna dahil ediyor ve düzenli buluşmalar gerçekleştiriyor. Bu sayede farklı insanlarla da tanışabilirsiniz.

• Bu ileti silindi!

• @marius
    @marius bu konuda su ana kadar gördüğüm en iyi analiz, tesekkurler

• @marius cok tesekkur ederim. Cok isime yarayacaktir.

• @Manushaqe, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@marius merhaba. Oncellikle yrni isiniz hayirli olsun. Bende 1.5 aydir Amerikadayim ve is arayisindayim. Turkiye deyken iyi bir poIsyonda beyaz yakaydim ve meslegim finans oldugu icin aslinda her yerde gecerli. Suanda da tam da sizin yazdiklarini yasiyorum. Neredeyse her basvuruya yeni CV hazirlayip basvuruyorum ama.maalesef cok az donus oluyor. Bahsettiginiz danisma.grubu ile ilgili biraz daha bahseder misiniz? Onlardan nasil faydalanabiliriz ve tam olarak ne yapiyorlar? Sadece CV ve sizi mi hazirliyorlar yoksa isverenlerle de bulusturuyorlar mi? Tesekkurler.

Merhaba finans derken accounting bazlı bir iş mi yapıyordunuz yoksa controlling gibi mi? Controlling çok avantajlı çünkü.

• @marius bu deneyim paylaşımı aslında çok güzel özet halinde yol gösterici bir rehber niteliğinde. Emeğinize sağlık..

• Bu ileti silindi!

• Merhaba,
    Amerika’ya benim gibi çok genç yaşta gelmiş, elinde bir meslek olmayan ve ne yapacağını bilmeyen birileri varsa diye kendi tecrübemi paylaşmak istedim.

İlk geldiğim yıl Subway’de çalıştım, akşamları da yemek dağıtarak ayakta kalmaya çalıştım baya yormuştu beni. İkinci yıl bir süpermarkete girdim (kroger) ve bakery (fırın) bölümünü seçtim. Süpermarketin güzel yanı şu ki, içinde birçok departman bulunuyor; dolayısıyla zamanla istediğiniz alana yönelebiliyorsunuz.

Bir yıl düzenli çalışarak departman müdürlüğüne kadar yükseldim. Şu anda eyalet ortalamasının üzerinde kazanıyorum, sigortam ve yıllık iznim var.
    Süper bir iş mi? Bence değil. Ama en azından yükselme potansiyeli olan, 8 saatlik mesaiyle geçiminizi sağlayabileceğiniz bir iş sahibi olabiliyorsunuz.

Amerika’ya gelip de “Ben şimdi ne yapacağım?” diye düşünen birileri varsa, belki benim hikâyem biraz fikir verebilir diye paylaşmak istedim.

• @mas
    Mesajlasma konusunda da sanırım abd nosu istiyor. Tr no kabul etmiyor çünkü 😕

• @Zeynep-Uslu helal olsun.Bakmayin Bizim ulkenin kotu haline Turkler istese tum ulkeleri donunda sallar .Sizinkisi tam ornegi olmus biliyorum ki 5 seneye bolge/eyalet muduru de olursunuz.Birde Ameriakdan wgu gibi yerden management da alin promotion icin alir yurursunuz.

• @Zeynep-Uslu Merhabalar ben de aynı sürece girmek için aylar sayıyorum aslında, ilk geldiğiniz ay sizin için nasıl oldu, işi hemen bulabildiniz mi? Ben de okulumu bırakıp geleceğim.

• Selamlar, ben biraz durumumu anlatayım illa ki tavsiye verecek büyüklerim veya tecrübeli göçmenlerimiz çıkar diye düşünüyorum. Durumumu şöyle özetleyeyim 20 yaşındayım şuan, yaklaşık 1 aydan az süre içerisinde Bangkok'ta mülakatım var. Forum sayesinde mülakat sürecindeki çoğu konuyu hallettim sayılır sadece şuan günleri sayıyorum ama aklımda hala çok fazla belirsizlik var ve bunların olması açıkçası beni huzursuz ediyor. Konulardan bir tanesi "HANGİ EYALET'E YERLEŞECEĞİM?" konusu çok fazla araştırma yaptım, gördüğüm denk geldiğim her insandan tavsiye almaya çalıştım Amerika'da yaşamış veya gezmiş olanlar için, hayatımda daha önce Amerika'ya gitmedim o yüzden kaynaklarım sınırlı ve tahmin edemiyorum tam olarak. Çok fazla arkadaşım bana Miami, Tampa, Austin, San Diego, Charlotte gibi şehirleri önerdi ama bunlar arasında bile seçim yapmam birazcık zor oluyor açıkçası. Türkiye'deki üniversitemi bırakıp geleceğim, bir üniversite diplomam veya mesleğim yok, sadece sosyal medyayla ve video editing ile freelance işlerle para kazanmaya çalışıyorum ama Amerika'ya geldiğimde kesinlikle ekstra 1 hatta belki 2 işe ihtiyacım olacak, çalışkan bir insanım o yüzden sağlığım yerinde olduğu sürece günde 15 saat bile çalışırım. Ama Amerika'da hiç tanıdığım yok, sadece iş yaptığım ve güvendiğim bir Amerika'lı arkadaşımı Greencard ve SSN adresi olarak göstereceğim. Onun dışında hangi eyalete gitmeliyim?, ilk gittiğimde neler çok önemli ve kesin yapılmalı, ilk geldiğimde nasıl ev tutabilirim veya nerede kalabilirim, hızlı bir şekilde iş bulabilir miyim? Hali hazırda kenarda çok fazla uçuk bir param yok çoğunluğu da Bangkok seyahatine gidecek. Ne tavsiyeler verirsiniz? Hangi adımları atmam doğru olur?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |