Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 517.3k 770

• USTraveldocs olayını soran çok olmuş. Aklımda kalan bir detayı paylaşmaya geldim. Deneyimlerde yazmamış veya açık yazmamış olabilirim. 2NL mailini ilk alan kişilerden biri olduğum için, inanın hangi kafayla yaptım dökümanı unuttum. Fakat case number hatası aldığımda 24 saat içerisinde düzelmişti. Adres kaydımı, premium servis istediğimi vesaire seçtim. Sistemde adresim görünüyordu. Fakat bana çıkan barkodlu belgede kimlik bilgilerim, vize tipim haricinde hiç bir şey yazmıyordu. Sistemde sitede adresim yazmasına rağmen adres bile barkodlu belgede yoktu. Bükreş Konsolosluğu ustraveldocs kaydını zorunlu tutuyor. Mülakatta da sordular belgeyi. Uzattım, incelediler, "aaa ama adres yok" dediler. Dedim "sistem böyle verdi kağıdı?". Olur, DS-260'taki ev adresinize göndeririz pasaportunuzu diye not aldılar. Ha dün pasaportu kendim aldım onu yazmıştım. Bence Konsolosluklar da USTraveldocs'un saçma bir sistem olduğunun farkındalar. Bir şekilde çözüm bulmaya çalışıyorlar derdinize.

• @rainwhenidie elinde hiç barkodlu belge olmayanlar var benim gibi. Galiba ben de son olarak ana sayfanın altındaki yeri çıkartıp götüreceğim. Ayrıca açtığım case maillerini de sunacağım. Başka türlü sistemin vermediğini ispatlayabileceğimi düşünmüyorum. Bundan dolayı da eleme yapacaklarını sanmıyorum en azından kendi adıma. Umarım bu konuda anlayışları devam eder.

• @ATS16 merhaba evlilik cüzdanın tümünün mü taranmış halini eklemeliyiz yok ilk bir kaç sayfası yeterli mi ? Onu anlamadım

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@kucurizm

2026EU55XX böyle denediniz mi, sıfır olmaksızın? Henüz dosyanız sisteme tanımlanmamış olabilir, önünüzde uzun bir süre var kaydı tamamlamak için.

• @ATS16 iki türlüde denedim hem 2026EU55XX hemde 2026EU000055XX ama yine de aynı hayatı verdi, belki de mülakata halen zaman var diye o sistemde de aktif olmamış olabilir.

• @yasinkoç artık ais kaydı yok. Ustraveldocs’a kayıt yapmanız gerekiyor.

• Bugün güncelleme maili geldi 7 Kasım a mülakat vermişler bugün annem yoğun bakıma kaldırıldı ve ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu

• @yasinkoç
    Merhaba,

Eğer siz de Ankara’dan randevu almış durumdaysanız,
    imzanızı ve Excel tablosundaki bilgilerinizi güncellemenizi rica ediyorum.

Bu, süreci takip eden diğer talihlilerin de doğru bilgiye ulaşmasını kolaylaştıracaktır.

Teşekkürler, iyi şanslar dilerim.

• @gkyboi son sayfalarda bu durumla ilgili çokça ileti var, göz gezdirebilirsiniz. Bir de artık güncellenmiştir, kazandığınızı öğrendiğiniz sayfaya bir bakın lütfen.

• ⭐⭐⭐⭐

@zuzu4545 normalde formunuzu açtırıp bilgileri güncellemek için aslında yeterli süreniz olur, mülakata da evliliğinizin gerçekliğini kanıtlayacak resim-mesajlaşma geçmişi vs ile gittiğinizde sıkıntı yaşamadan vizenizi alabilirsiniz.
    Sadece şöyle bir durum var, sağlık randevusunu da bu durumda sanırım eşiniz sizi ekleyip kendi bilgilerini güncelledikten sonra alabilirsiniz, randevu kalmama gibi bir durum olur mu tam emin olamadım, belki bu kısmı aydınlatacak bir arkadaşımız çıkarsa size faydası olabilir. Bu cevabımla mesajınız akışta tekrar görünmüş olur hem, belki net bir cevap çıkar.

• ⭐⭐⭐⭐

@MEB işte bu durumda bu başlığı çokça takip etmeniz gerekiyor. Başta ilk iletisi olmak üzere, özellikle son sayfaları da kaçırmadan geriye doğru okuyun lütfen. Ve kazandığınızı öğrendiğiniz sayfayı tekrar kontrol edin.

• ⭐⭐⭐⭐

@Zeynep_Oz Hadi hayırlısı o zaman, süreciniz birçok kişiye örnek olacak, size gelecek cevabı bekleyecek arkadaşlarımız olacaktır, inşallah güzellikle ve kolaylıkla tamamlanır süreciniz.

• @Zeynep_Oz Umarım her şey sizler için olumlu geçer.

• Ben doğru evrak toplama süreci , USTraveldocs ve genel diğer tüm süreçlerle ilgili topladığım bilgileri pekiştirmekte zorlanıyorum.Güncel , gerçek zamanlı , mülakat için gerekli her şeyi öğrenebileceğim sabitlenmiş bir içerik mevcut mu ? Forumda alt alta mesaj takibi yaparken birşeyleri yakalamakta zorlanıyorum.

14 Kasım 2025'de mülakatım var.
    Mail ile evrak gönderme artık yok sanırım ?
    Sağlık muayenesi ,
    Confirmation Page
    Pasaport ve eski pasaportların çıktısı ve kendisi
    Lise ve Unv Diplomaları ( e devlet belgesi geçersiz sanırım ? kuruma gidip almalı ? )
    Arşiv Kayıtlı Adli Sicil Dokumanı
    Banka Hesap Bilgisi
    Mülakat maili çıktısı
    Greencard lottery ekranı çıktısı
    Tüm ds 260 formu sayfaları çıktısı
    Greencard gelecek adres formda belirtmediğim için bu adresin yazılı olduğu bir çıktı

Tüm bunların genelinde bunlara yeminli tercüman, noter onayı , apostil vs vs gerekiyor mu ?
    Bunlar cevaplandı ise de lütfen mazur görün gerçekten forum arayüzü takip etmekte çok zorlanıyorum.Özel mesaj atılabiliyorsa ya da herhangi bir şekilde iletişim kurulabiliyorsa desteğinizi rica ederim.Pimpirikli birisiyim ve tedirgin oluyorum.
    Teşekkürler.

• @aysegul ben de henüz sağlık muayenesi için randevu almadım yeni pasaport geldikten sonra alacağım randevu kalmama gibi bir durum sözkonusu mu acaba ?

• @aysegul merhabalar. Ben de aynı şekilde greencard çıktıktan sonra evlendim. Formumu güncellemeden sağlık mülakata alabildim eşim için sıkıntı olmuyor. Kendim için de yeni bilgilerimi yazdım randevu alırken nasıl olsa pasaportum ve ds m güncelleneceği için

• ⭐⭐⭐⭐

@drbaykal evet, benim ustraveldocs iletimde 'ne olduğunu hatırlayamadığım ama okey deyip geçin' dediğim adım buydu işte. İlerle deyip geçeceksiniz bu adımı.

• @drbaykal Ustreveldocs kayıdında zaten PTT seçimi yapmıyormuyuz ? Bu eski adıyla AIS kaydı yeni sistemde ise Ustreveldocs kaydımı ? Doğrumu Anladım

• Merhabalar aklıma takılan bir soru var, geçmişte dosyasını farklı bir konsolosluğa taşıyıp sonrasında geri Ankaraya taşımak istenen talihlilere Ankaranın mülakat verme aşamasında sorun yaşattığı söylenmişti. Peki ya henüz current olmadan KCC üzerinden geri taşısak Ankara geçmiş eylemleri görüntüleyip yine farklı bir tutum gösterebilir mi mülakat verme aşamasında?

Benzer Başlıklar

• DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    19k
    1
    25 Oy
    19k İleti
    886k Bakış
    oktay3847O
    @Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun
  • 5 Oy
    83 İleti
    16k Bakış
    N
    @totuta salam,mende ele dusunurem insallah
  • 40 Oy
    12k İleti
    678k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

46

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k