Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• 28 Ağustos duyuru öncesinde dosyamı taşıdım. 1 Kasım sonrası görüşmem planlanırsa benden ikamet talep edilecek mi diye soru sormuştum.

Kcc benim soruma bu şekilde cevap verdi.

Sorunuz için teşekkür ederiz.
    DS-260 formunuz işleme alındı. Mülakat yeriniz Hong Kong'dur. Ancak, seçilen makamın yasal sakini değilseniz, makam burada belirtilen politikaya uygun olarak mülakatı reddetme yetkisini saklı tutar: https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/adjudicating-applicants-in-their-country-of-residence-aug-28-2025.html

Kentucky Konsolosluk Merkezi'nin belirli bir Çeşitlilik Vizesi (DV) davasıyla ilgili sorularınıza yardımcı olabilmesi için, Asıl Başvuru Sahibinin tam adını, tam dava numarasını ve doğum tarihini orijinal başvuruda girildiği gibi aşağıdaki formatta (AAGGYYYY) belirtmeniz gerekmektedir. Lütfen Kentucky Konsolosluk Merkezi'nin, belirli davanızın diskalifiye edilip edilmeyeceğini size söyleme yetkisine sahip olmadığını unutmayın. Bunu yalnızca vize görüşmeniz sırasında bir konsolosluk görevlisi yapabilir. Kentucky Konsolosluk Merkezi'ne herhangi bir kağıt belge göndermeyin.

Daha fazla bilgi için lütfen aşağıdaki web sitelerine bakın:
    Çeşitlilik Vizesi Web Sitesi: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html
    Çeşitlilik Vizesi Talimatları: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html
    DS-260 talimatları: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html
    Çeşitlilik Vizesi çekilişine katılmak veya seçim bildirimini kontrol etmek için: https://dvprogram.state.gov

• Arkadaşlar, benimde 2nl mailim gelmiş fakat ilk mülakat tarihim 14 ekimdi ve konsolosluğa mail atarak geç öğrendiğim için mülakatımı ertelemelerini istemiştim. 24 ekime çekildi mülakatım. Gelen mailde 14 ekim için planlandığı yazıyor. Bu durumda konsolosluk ile tekrar iletişime geçmeli miyim? Başına gelen oldu mu?

• @cncncnr Görüşmeye Getirilecek Belgeler (Tüm Başvuru Sahipleri)

Mahkeme Kayıtları (Aslı ve İngilizce çevirisi): Herhangi bir başvuru sahibi herhangi bir ülkede tutuklanmış, suçlanmış, hüküm giymiş veya hapsedilmişse.

Adli Sicil Belgesi (Polis Sertifikası) (Aslı ve İngilizce çevirisi): Herhangi bir başvuru sahibi

Bir başka yabancı ülkede 12 aydan uzun süre yaşamışsa

VEYA Ne kadar yaşadığına bakılmaksızın herhangi bir nedenle tutuklanmışsa.

Nişanlı (K1) Vizesi Başvuru Sahipleri için: Herhangi bir yabancı ülkede 6 aydan uzun süre yaşamışsa VEYA tutuklanmışsa.

Not: Türkiye için polis sertifikası, arşiv kayıt kontrolünü (Arşiv kayıtlı Adli Sicil Kaydı) içermeli ancak tercüme edilmesine gerek yoktur.

Önceki Evlilik Belgeleri (Aslı ve İngilizce çevirisi): Geçerliyse, önceki eş(ler)inizle ilgili Evlilik Cüzdanı, Boşanma Belgesi ve/veya Ölüm Belgesi.

Sağlık Muayenesi: Tüm göçmen vize başvuru sahipleri, konsolosluk tarafından belirlenen bir panel hekimi tarafından tıbbi muayeneden geçmelidir.

Belge Teslimat Kaydı: Görüşmeden önce, pasaport ve vize paketinizin teslimat adresi www.ustraveldocs.com/tr/en/ adresinden kaydedilmelidir.

Renkli Fotoğraf: Her başvuru sahibi için 51 x 51 mm (2 x 2 inç) boyutunda, fotoğraf kalitesinde kağıda basılmış iki adet fotoğraf.

Geçerli ABD Göçmen Olmayan Vizesi Olan Önceki Pasaport (Aslı): Geçerliyse.

Her Bir Başvuru Sahibi İçin Detaylar

Lise veya Üniversite Diploması (Aslı ve İngilizce çevirisi): Türkçe belgeler için İngilizce çeviriye gerek yoktur.

Banka Hesap Dökümleri:

Hesap bakiyesi ve son altı aylık işlem geçmişini göstermelidir.

VEYA Bir sponsordan orijinal I-134 Destek Beyannamesi ile birlikte sponsorun 1040 Bireysel Gelir Vergisi beyannameleri, W2 formları ve ABD pasaportu veya yeşil kartının fotokopisi.

Not: I-134 formu sunuyorsanız, göç eden her ek aile üyesi için bir kopyasını hazırlayın.

Pasaport (Aslı): ABD'ye planlanan giriş tarihinden itibaren altı ay daha geçerli olmalıdır.

Diversity Vize Başvuru Ücreti: Başvuru sahibi başına $330 ABD Doları. Tam nakit getirilmelidir. (TL veya ABD Doları olarak ödenebilir.)

Askerlik Tamamlama/Muafiyet Kartı (Aslı).

Adli Sicil Belgesi (Polis Sertifikası) - Türkiye (Aslı):

Tüm Türk vatandaşları veya Türkiye'de ikamet edenler için zorunludur.

Arşiv kayıt kontrolünü (Arşiv kayıtlı Adli Sicil Kaydı) içermelidir.

(Takip eden sığınmacı/mülteci (V92/93) başvuru sahipleri için gerekli değildir.)

Doğum Belgesi (Türkiye) - Nüfus Kayıt Örneği (Aslı):

Nüfus kayıt örneğinde tüm eylemlerin (boşanma(lar), evlilik(ler) ve ölüm(ler)) listelenmiş olması gerektiğini lütfen unutmayın.

Türk başvuru sahiplerinin diplomalarının bir kopyasını ve evlilik cüzdanlarının iki kopyasını sunmaları gerekmektedir.

Yapay zekayla derledim gelen maili, eksik veya yanlış varsa affola. Ben tek başıma başvurduğum için eş veya çocuk(lar) için istenen ekstra bir belge varsa bana gelen mailde yazmamakta. Ayrıca ESC sayfasında yazan konsolosluk adresinin eski adres olduğu gözükmekte, gelen mailde şuan güncel olan Çukurambar'daki adres belirtilmiş. Forumda daha önce belirtilen belgeler dışında ekstra bir belge mailde yazmıyor.

• @Murat-Dündar kccnin insiyatifi konsolosluklara bıraktıktan sonra bangkok mülakat atadı. herhangi bi belge maili yollamıyor dediğim gibi. oturum isteselerdi ekstra bilgi verilirdi veya insiyatifi almışlardır diye düşünüyorum. sorup suyu bulandırmayacağımı iletmiştim daha önce. gidip göreceğim.

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

@bvrak

İmzanızı kontrol etmeniz ricadır, iletilerinizde çıkmıyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@bvrak, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@cncncnr Görüşmeye Getirilecek Belgeler (Tüm Başvuru Sahipleri)

Mahkeme Kayıtları (Aslı ve İngilizce çevirisi): Herhangi bir başvuru sahibi herhangi bir ülkede tutuklanmış, suçlanmış, hüküm giymiş veya hapsedilmişse.

Adli Sicil Belgesi (Polis Sertifikası) (Aslı ve İngilizce çevirisi): Herhangi bir başvuru sahibi

Bir başka yabancı ülkede 12 aydan uzun süre yaşamışsa

VEYA Ne kadar yaşadığına bakılmaksızın herhangi bir nedenle tutuklanmışsa.

Nişanlı (K1) Vizesi Başvuru Sahipleri için: Herhangi bir yabancı ülkede 6 aydan uzun süre yaşamışsa VEYA tutuklanmışsa.

Not: Türkiye için polis sertifikası, arşiv kayıt kontrolünü (Arşiv kayıtlı Adli Sicil Kaydı) içermeli ancak tercüme edilmesine gerek yoktur.

Önceki Evlilik Belgeleri (Aslı ve İngilizce çevirisi): Geçerliyse, önceki eş(ler)inizle ilgili Evlilik Cüzdanı, Boşanma Belgesi ve/veya Ölüm Belgesi.

Sağlık Muayenesi: Tüm göçmen vize başvuru sahipleri, konsolosluk tarafından belirlenen bir panel hekimi tarafından tıbbi muayeneden geçmelidir.

Belge Teslimat Kaydı: Görüşmeden önce, pasaport ve vize paketinizin teslimat adresi www.ustraveldocs.com/tr/en/ adresinden kaydedilmelidir.

Renkli Fotoğraf: Her başvuru sahibi için 51 x 51 mm (2 x 2 inç) boyutunda, fotoğraf kalitesinde kağıda basılmış iki adet fotoğraf.

Geçerli ABD Göçmen Olmayan Vizesi Olan Önceki Pasaport (Aslı): Geçerliyse.

Her Bir Başvuru Sahibi İçin Detaylar

Lise veya Üniversite Diploması (Aslı ve İngilizce çevirisi): Türkçe belgeler için İngilizce çeviriye gerek yoktur.

Banka Hesap Dökümleri:

Hesap bakiyesi ve son altı aylık işlem geçmişini göstermelidir.

VEYA Bir sponsordan orijinal I-134 Destek Beyannamesi ile birlikte sponsorun 1040 Bireysel Gelir Vergisi beyannameleri, W2 formları ve ABD pasaportu veya yeşil kartının fotokopisi.

Not: I-134 formu sunuyorsanız, göç eden her ek aile üyesi için bir kopyasını hazırlayın.

Pasaport (Aslı): ABD'ye planlanan giriş tarihinden itibaren altı ay daha geçerli olmalıdır.

Diversity Vize Başvuru Ücreti: Başvuru sahibi başına $330 ABD Doları. Tam nakit getirilmelidir. (TL veya ABD Doları olarak ödenebilir.)

Askerlik Tamamlama/Muafiyet Kartı (Aslı).

Adli Sicil Belgesi (Polis Sertifikası) - Türkiye (Aslı):

Tüm Türk vatandaşları veya Türkiye'de ikamet edenler için zorunludur.

Arşiv kayıt kontrolünü (Arşiv kayıtlı Adli Sicil Kaydı) içermelidir.

(Takip eden sığınmacı/mülteci (V92/93) başvuru sahipleri için gerekli değildir.)

Doğum Belgesi (Türkiye) - Nüfus Kayıt Örneği (Aslı):

Nüfus kayıt örneğinde tüm eylemlerin (boşanma(lar), evlilik(ler) ve ölüm(ler)) listelenmiş olması gerektiğini lütfen unutmayın.

Türk başvuru sahiplerinin diplomalarının bir kopyasını ve evlilik cüzdanlarının iki kopyasını sunmaları gerekmektedir.

Yapay zekayla derledim gelen maili, eksik veya yanlış varsa affola. Ben tek başıma başvurduğum için eş veya çocuk(lar) için istenen ekstra bir belge varsa bana gelen mailde yazmamakta. Ayrıca ESC sayfasında yazan konsolosluk adresinin eski adres olduğu gözükmekte, gelen mailde şuan güncel olan Çukurambar'daki adres belirtilmiş. Forumda daha önce belirtilen belgeler dışında ekstra bir belge mailde yazmıyor.

@bvrak @cncncnr

Her CN özelinde, CN içerisindeki principal veya beneficiary applicant bazında talep edilen evraklar değişiklik gösterebilir. Geçmiş mülakat deneyimlerinde ve @bvrak’ın iletisindeki evrakları baz almakla birlikte size gönderilecek email’de istenen evrakları dikkatle incelemeniz faydanıza olacaktır.

• @MKA mulakatınızda başarılar umarım sorunsuz rahat bir görüşme olur güzel haberi bizlerle de paylaşırsınız

• @melisbasdurmus Raporu almak ne kadar sürüyor?

• ⭐⭐⭐⭐

@Furkan9037, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar, benimde 2nl mailim gelmiş fakat ilk mülakat tarihim 14 ekimdi ve konsolosluğa mail atarak geç öğrendiğim için mülakatımı ertelemelerini istemiştim. 24 ekime çekildi mülakatım. Gelen mailde 14 ekim için planlandığı yazıyor. Bu durumda konsolosluk ile tekrar iletişime geçmeli miyim? Başına gelen oldu mu?

Daha önce benzer durum oldu. Konsolosluğa bir şey sormanıza gerek yok. Mülakat gününüz 24 Ekim olarak hareket edebilirsiniz.

• @Serapp teşekkür ederim. İnşallah mülakat deneyimlerinde güzel haberlerle görüşmek üzer 😊

• @MKA Bizim mülakatımız aynı gün, ancak bana gelen bir mail olmadı, enteresan...

• @mhmtkz update vereyim, kazandığımızı öğrendiğimiz sayfada gördüm saati şimdi, 7.30

• @Guven4627 28 ağustos 2025 bu konu özelinde bir milat değil; Geçmiş mülakat ve deneyimlerden hali hazırda her zaman oturum izni veya yasal ikamet istenebileceği zaten biliniyor. Hatta sırf mülakata girebilmek için farklı ülkelerde oturum izni alan kişilerin AP'ye bırakıldığı da yine geçmiş deneyimleri okuyarak bu forum sayesinde öğrendik.

Bugüne kadar Bangkok ve Hong kong ile Viyana konsoloslukları hep yardımcı olma eğilimindelerdi. Bu konsoloslukların bugüne kadar oturum veya yasal ikamet istememeleri, buna mecbur oldukları anlamına gelmediği gibi şartlara göre her zaman isteyebileceklerini de biliyoruz.

Kaldı ki, size KCC tarafından gelen cevapta da açıkça hiçbir kuşkuya yer vermeyecek şekilde karara atıfta bulunarak "mülakatı reddetme hakkını saklı tutar" diyor.

Diğer taraftan, Viyana'dan güzel haberler gelmiş 28 ağustos 2025 öncesi dosyasını taşıyanlara CN fark etmeksizin sorunsuz işlemlerini tamamlayabilecekleri haberini yine bu forumdan almıştık.

Şimdi bugüne kadar sorunsuz olan Bangkok ve Hong Kong özelinde neler olacağını mülakatı 1 kasım 2025 sonrası verilecek arkadaşlarımızın buradan aktaracağı gelişmelerle bizzat yaşayarak öğreneceğiz.

Özetle; Ankara'daki konsolosluğun dosyaları işlemekteki kötü performansı nedeniyle farklı ülkelere taşıdığımız dosyalara diğer konsoloslukların mülakat vermek zorunda olmadığı gibi, ek belge/kanıt/bilgi talep edip AP bırakabileceği, her zaman ikamet ve yasal oturum istenebileceği ve dosyanın taşındığı ülkenin vatandaşlarına öncelik vermek istemeleri hayatın olağan akışı gereğidir.

Hiçbir konsolosluk bize yardımcı olmak mecburiyetinde değil, green card talihlisi olmak kesin vize basılacağı anlamına gelmiyor.

Bizler zaten tüm bu süreçteki zorlukları görerek ve bilerek bu işe başladık... umarım herkes için mutlu biter bu süreç; kazasız, belasız, sıkıntısız ve eksiksiz.

Sürecinizde başarılar dilerim.

• @MKA hayırlı olsun. Oturma iznine dair bir evrak istenmedi anladığım kadarıyla?

• ⭐⭐⭐⭐

@aysegul Cevapladığım bu postumda şöyle bir güncelleme ihtiyacı doğdu;
    Unganlar için 300-400$ arası şeklinde hep görüyordum bu yılki deneyimlerde ve o şekilde not almıştım, bu muayene+aşı bedeli bu arada. Yani düzen lab hariç. Herneyse, unganlar kısmı için 300-440$ olarak güncelliyorum, çünkü 2 farklı kişinin 440$ ödeme yaptığını öğrendim son 1 haftada, gidecekler için hazırlıklı olmaları gerekirse diye paylaşayım istedim.

""
    Fiyat bilgileri için de notlarımdan bakarak kabaca şöyle diyebilirim;

Muayene+Aşı (Unganlar) (270$+130$ -> Bu biraz değişebiliyor, aşıya göre vs; siz bunu 300$-440$ arası düşünün, 310 ödeyen de var 400 ödeyen de, kimse detayını tam olarak bilemiyor)(kk geçiyor)

Röntgen+Kan (Düzen Lab) (47,50$) ++idrar bazı kişilerden isteniyor, "bizim bildiğimiz" bir kriteri yok, ve sanırım idrar tahlili ücreti 65$ civarı, bu idrar tahlili tutarından emin değilim onu özellikle belirteyim, sadece deneyimlerden çıkarım yapabiliyorum bu konuda). Bir de düzen lab.'ın yaptığı bu işlemlerin bedeli olan $tutarın, tl karşılığını alıyorlar ödeme aşamasında.(nakit veya kk)..

Yine de deneyimler başlıklarında bolca fiyat bilgisi de var paylaşılmış, lütfen inceleyin. ""

• @yagmurgunes, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@swadze bizim de aynı saat aynı gün saglık raporu icin randevu aldınız mı? Aldıysanız ne zamana veriyo?

Evet 28 ekime aldım 2 kişi için saati siz seçiyorsunuz ekrandan 29ekimde de çalıştıklarını mail atarak teyitledim raporu bir gün sonra veriyorlar çünkü

• ⭐⭐⭐⭐

@Dilan-Yalçın, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba bende mülakat tarihi aldım 2nl mailim de geldi eşimi ekletmek için dosyamın açılması talebinde bulunulacam Ankara konsolosluğuna mail atmam gerekiyor değil mi? Mail atacağım adresi de bilen varsa yazarsa çok sevinirim 🙏

İmzanızı güncelleyin lütfen.
    Eşinizi ekletmek dışında kendi formunuzu da açtırıp güncelleme yapmalısınız.
    Mail değil navigator kullanmanız isteniyor.
    Konsolosluklar listesinde Ankara'yı seçip E-mail contact yazan yere tıklayın:

https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/list-of-posts.html

• @aysegul, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@aysegul Cevapladığım bu postumda şöyle bir güncelleme ihtiyacı doğdu;
    Unganlar için 300-400$ arası şeklinde hep görüyordum bu yılki deneyimlerde ve o şekilde not almıştım, bu muayene+aşı bedeli bu arada. Yani düzen lab hariç. Herneyse, unganlar kısmı için 300-440$ olarak güncelliyorum, çünkü 2 farklı kişinin 440$ ödeme yaptığını öğrendim, gidecekler için hazırlıklı olmaları gerekirse diye paylaşayım istedim.

""
    Fiyat bilgileri için de notlarımdan bakarak kabaca şöyle diyebilirim;
    Muayene+Aşı (Unganlar) (270$+130$ -> Bu biraz değişebiliyor, aşıya göre vs; siz bunu 300$-440$ arası düşünün)
    Röntgen+Kan (Düzen Lab) (47,50$) -idrar bu fiyatların içinde miydi emin değilim, idrarı herkesten istemiyorlar-

Yine de deneyimler başlıklarında bolca fiyat bilgisi de var paylaşılmış, lütfen inceleyin. ""

Bu ücretler kişi başı değil mi Ayşegül hanım?

• ⭐⭐⭐⭐

@swadze evet malesef 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

163

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |