Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 517.3k 770
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bvrak, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @cncncnr Görüşmeye Getirilecek Belgeler (Tüm Başvuru Sahipleri)

    Mahkeme Kayıtları (Aslı ve İngilizce çevirisi): Herhangi bir başvuru sahibi herhangi bir ülkede tutuklanmış, suçlanmış, hüküm giymiş veya hapsedilmişse.

    Adli Sicil Belgesi (Polis Sertifikası) (Aslı ve İngilizce çevirisi): Herhangi bir başvuru sahibi

    Bir başka yabancı ülkede 12 aydan uzun süre yaşamışsa

    VEYA Ne kadar yaşadığına bakılmaksızın herhangi bir nedenle tutuklanmışsa.

    Nişanlı (K1) Vizesi Başvuru Sahipleri için: Herhangi bir yabancı ülkede 6 aydan uzun süre yaşamışsa VEYA tutuklanmışsa.

    Not: Türkiye için polis sertifikası, arşiv kayıt kontrolünü (Arşiv kayıtlı Adli Sicil Kaydı) içermeli ancak tercüme edilmesine gerek yoktur.

    Önceki Evlilik Belgeleri (Aslı ve İngilizce çevirisi): Geçerliyse, önceki eş(ler)inizle ilgili Evlilik Cüzdanı, Boşanma Belgesi ve/veya Ölüm Belgesi.

    Sağlık Muayenesi: Tüm göçmen vize başvuru sahipleri, konsolosluk tarafından belirlenen bir panel hekimi tarafından tıbbi muayeneden geçmelidir.

    Belge Teslimat Kaydı: Görüşmeden önce, pasaport ve vize paketinizin teslimat adresi www.ustraveldocs.com/tr/en/ adresinden kaydedilmelidir.

    Renkli Fotoğraf: Her başvuru sahibi için 51 x 51 mm (2 x 2 inç) boyutunda, fotoğraf kalitesinde kağıda basılmış iki adet fotoğraf.

    Geçerli ABD Göçmen Olmayan Vizesi Olan Önceki Pasaport (Aslı): Geçerliyse.

    Her Bir Başvuru Sahibi İçin Detaylar

    Lise veya Üniversite Diploması (Aslı ve İngilizce çevirisi): Türkçe belgeler için İngilizce çeviriye gerek yoktur.

    Banka Hesap Dökümleri:

    Hesap bakiyesi ve son altı aylık işlem geçmişini göstermelidir.

    VEYA Bir sponsordan orijinal I-134 Destek Beyannamesi ile birlikte sponsorun 1040 Bireysel Gelir Vergisi beyannameleri, W2 formları ve ABD pasaportu veya yeşil kartının fotokopisi.

    Not: I-134 formu sunuyorsanız, göç eden her ek aile üyesi için bir kopyasını hazırlayın.

    Pasaport (Aslı): ABD'ye planlanan giriş tarihinden itibaren altı ay daha geçerli olmalıdır.

    Diversity Vize Başvuru Ücreti: Başvuru sahibi başına $330 ABD Doları. Tam nakit getirilmelidir. (TL veya ABD Doları olarak ödenebilir.)

    Askerlik Tamamlama/Muafiyet Kartı (Aslı).

    Adli Sicil Belgesi (Polis Sertifikası) - Türkiye (Aslı):

    Tüm Türk vatandaşları veya Türkiye'de ikamet edenler için zorunludur.

    Arşiv kayıt kontrolünü (Arşiv kayıtlı Adli Sicil Kaydı) içermelidir.

    (Takip eden sığınmacı/mülteci (V92/93) başvuru sahipleri için gerekli değildir.)

    Doğum Belgesi (Türkiye) - Nüfus Kayıt Örneği (Aslı):

    Nüfus kayıt örneğinde tüm eylemlerin (boşanma(lar), evlilik(ler) ve ölüm(ler)) listelenmiş olması gerektiğini lütfen unutmayın.

    Türk başvuru sahiplerinin diplomalarının bir kopyasını ve evlilik cüzdanlarının iki kopyasını sunmaları gerekmektedir.

    Yapay zekayla derledim gelen maili, eksik veya yanlış varsa affola. Ben tek başıma başvurduğum için eş veya çocuk(lar) için istenen ekstra bir belge varsa bana gelen mailde yazmamakta. Ayrıca ESC sayfasında yazan konsolosluk adresinin eski adres olduğu gözükmekte, gelen mailde şuan güncel olan Çukurambar'daki adres belirtilmiş. Forumda daha önce belirtilen belgeler dışında ekstra bir belge mailde yazmıyor.

    @bvrak @cncncnr

    Her CN özelinde, CN içerisindeki principal veya beneficiary applicant bazında talep edilen evraklar değişiklik gösterebilir. Geçmiş mülakat deneyimlerinde ve @bvrak’ın iletisindeki evrakları baz almakla birlikte size gönderilecek email’de istenen evrakları dikkatle incelemeniz faydanıza olacaktır.


  • @MKA mulakatınızda başarılar umarım sorunsuz rahat bir görüşme olur güzel haberi bizlerle de paylaşırsınız


  • @melisbasdurmus Raporu almak ne kadar sürüyor?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Furkan9037, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar, benimde 2nl mailim gelmiş fakat ilk mülakat tarihim 14 ekimdi ve konsolosluğa mail atarak geç öğrendiğim için mülakatımı ertelemelerini istemiştim. 24 ekime çekildi mülakatım. Gelen mailde 14 ekim için planlandığı yazıyor. Bu durumda konsolosluk ile tekrar iletişime geçmeli miyim? Başına gelen oldu mu?

    Daha önce benzer durum oldu. Konsolosluğa bir şey sormanıza gerek yok. Mülakat gününüz 24 Ekim olarak hareket edebilirsiniz.


  • @Serapp teşekkür ederim. İnşallah mülakat deneyimlerinde güzel haberlerle görüşmek üzer 😊


  • @MKA Bizim mülakatımız aynı gün, ancak bana gelen bir mail olmadı, enteresan...


  • @mhmtkz update vereyim, kazandığımızı öğrendiğimiz sayfada gördüm saati şimdi, 7.30


  • @Guven4627 28 ağustos 2025 bu konu özelinde bir milat değil; Geçmiş mülakat ve deneyimlerden hali hazırda her zaman oturum izni veya yasal ikamet istenebileceği zaten biliniyor. Hatta sırf mülakata girebilmek için farklı ülkelerde oturum izni alan kişilerin AP'ye bırakıldığı da yine geçmiş deneyimleri okuyarak bu forum sayesinde öğrendik.

    Bugüne kadar Bangkok ve Hong kong ile Viyana konsoloslukları hep yardımcı olma eğilimindelerdi. Bu konsoloslukların bugüne kadar oturum veya yasal ikamet istememeleri, buna mecbur oldukları anlamına gelmediği gibi şartlara göre her zaman isteyebileceklerini de biliyoruz.

    Kaldı ki, size KCC tarafından gelen cevapta da açıkça hiçbir kuşkuya yer vermeyecek şekilde karara atıfta bulunarak "mülakatı reddetme hakkını saklı tutar" diyor.

    Diğer taraftan, Viyana'dan güzel haberler gelmiş 28 ağustos 2025 öncesi dosyasını taşıyanlara CN fark etmeksizin sorunsuz işlemlerini tamamlayabilecekleri haberini yine bu forumdan almıştık.

    Şimdi bugüne kadar sorunsuz olan Bangkok ve Hong Kong özelinde neler olacağını mülakatı 1 kasım 2025 sonrası verilecek arkadaşlarımızın buradan aktaracağı gelişmelerle bizzat yaşayarak öğreneceğiz.

    Özetle; Ankara'daki konsolosluğun dosyaları işlemekteki kötü performansı nedeniyle farklı ülkelere taşıdığımız dosyalara diğer konsoloslukların mülakat vermek zorunda olmadığı gibi, ek belge/kanıt/bilgi talep edip AP bırakabileceği, her zaman ikamet ve yasal oturum istenebileceği ve dosyanın taşındığı ülkenin vatandaşlarına öncelik vermek istemeleri hayatın olağan akışı gereğidir.

    Hiçbir konsolosluk bize yardımcı olmak mecburiyetinde değil, green card talihlisi olmak kesin vize basılacağı anlamına gelmiyor.

    Bizler zaten tüm bu süreçteki zorlukları görerek ve bilerek bu işe başladık... umarım herkes için mutlu biter bu süreç; kazasız, belasız, sıkıntısız ve eksiksiz.

    Sürecinizde başarılar dilerim.


  • @MKA hayırlı olsun. Oturma iznine dair bir evrak istenmedi anladığım kadarıyla?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @aysegul Cevapladığım bu postumda şöyle bir güncelleme ihtiyacı doğdu;
    Unganlar için 300-400$ arası şeklinde hep görüyordum bu yılki deneyimlerde ve o şekilde not almıştım, bu muayene+aşı bedeli bu arada. Yani düzen lab hariç. Herneyse, unganlar kısmı için 300-440$ olarak güncelliyorum, çünkü 2 farklı kişinin 440$ ödeme yaptığını öğrendim son 1 haftada, gidecekler için hazırlıklı olmaları gerekirse diye paylaşayım istedim.

    ""
    Fiyat bilgileri için de notlarımdan bakarak kabaca şöyle diyebilirim;

    Muayene+Aşı (Unganlar) (270$+130$ -> Bu biraz değişebiliyor, aşıya göre vs; siz bunu 300$-440$ arası düşünün, 310 ödeyen de var 400 ödeyen de, kimse detayını tam olarak bilemiyor)(kk geçiyor)

    Röntgen+Kan (Düzen Lab) (47,50$) ++idrar bazı kişilerden isteniyor, "bizim bildiğimiz" bir kriteri yok, ve sanırım idrar tahlili ücreti 65$ civarı, bu idrar tahlili tutarından emin değilim onu özellikle belirteyim, sadece deneyimlerden çıkarım yapabiliyorum bu konuda). Bir de düzen lab.'ın yaptığı bu işlemlerin bedeli olan $tutarın, tl karşılığını alıyorlar ödeme aşamasında.(nakit veya kk)..

    Yine de deneyimler başlıklarında bolca fiyat bilgisi de var paylaşılmış, lütfen inceleyin. ""


  • @yagmurgunes, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @swadze bizim de aynı saat aynı gün saglık raporu icin randevu aldınız mı? Aldıysanız ne zamana veriyo?

    Evet 28 ekime aldım 2 kişi için saati siz seçiyorsunuz ekrandan 29ekimde de çalıştıklarını mail atarak teyitledim raporu bir gün sonra veriyorlar çünkü


  • @Dilan-Yalçın, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba bende mülakat tarihi aldım 2nl mailim de geldi eşimi ekletmek için dosyamın açılması talebinde bulunulacam Ankara konsolosluğuna mail atmam gerekiyor değil mi? Mail atacağım adresi de bilen varsa yazarsa çok sevinirim 🙏

    İmzanızı güncelleyin lütfen.
    Eşinizi ekletmek dışında kendi formunuzu da açtırıp güncelleme yapmalısınız.
    Mail değil navigator kullanmanız isteniyor.
    Konsolosluklar listesinde Ankara'yı seçip E-mail contact yazan yere tıklayın:

    ||https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/list-of-posts.html||


  • @aysegul, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @aysegul Cevapladığım bu postumda şöyle bir güncelleme ihtiyacı doğdu;
    Unganlar için 300-400$ arası şeklinde hep görüyordum bu yılki deneyimlerde ve o şekilde not almıştım, bu muayene+aşı bedeli bu arada. Yani düzen lab hariç. Herneyse, unganlar kısmı için 300-440$ olarak güncelliyorum, çünkü 2 farklı kişinin 440$ ödeme yaptığını öğrendim, gidecekler için hazırlıklı olmaları gerekirse diye paylaşayım istedim.

    ""
    Fiyat bilgileri için de notlarımdan bakarak kabaca şöyle diyebilirim;
    Muayene+Aşı (Unganlar) (270$+130$ -> Bu biraz değişebiliyor, aşıya göre vs; siz bunu 300$-440$ arası düşünün)
    Röntgen+Kan (Düzen Lab) (47,50$) -idrar bu fiyatların içinde miydi emin değilim, idrarı herkesten istemiyorlar-

    Yine de deneyimler başlıklarında bolca fiyat bilgisi de var paylaşılmış, lütfen inceleyin. ""

    Bu ücretler kişi başı değil mi Ayşegül hanım?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @swadze evet malesef 🙂


  • @iibrahimd Bilgilerimi güncelledim. 08.10.2025 tarihinde mail geldi. Listeden de baktımda yaklaşık 25 kişi aynı güne randevu gelmiş. Bu normalmi eleyecekleri çok kişimi olacak demek acaba?


  • Arkadaşlar merhaba ,
    Bugun Hong Kong ta sağlık muayenesine girdim
    Toplamda ödediğim rakam 4160 hkd , olduğum tek asi polio aşısı
    Geri kalanını antikor test sonucuna göre Türkiye de olmuştum.

    Bunun dışında , havalimanında sım kart aldım yalnız aktivasyon yapamadım , satın aldığım yerdeki beyefendide yapamadı , önemli değil şehir merkezinde satın aldığınız hattın ofisleri var bizim Turkcell gibi. Oraya gidin ve aktivasyon yaparsınız

    Havalimani ve metro çıkışindaki döviz bürolarının kurları düşük bugün baktım en iyi kur DES VOEUX ROAD CENTRAL de yani sağlık muayenesine gideceğiniz cadde bence orda bozdurun . 70.-75 cent fark var

    Surecinizde başarılar dilerim


  • @Onur-Artoriasoğlu turk vatandasligi tasiyorsaniz islemlerinizi turkiyede gerceklestirebilirsiniz


  • Merhabalar. 2026 DV talihlisi olarak ais kaydı artık olmadığı için ustravel e kayıt oldum. İmzamdan da göreceğiniz üzere randevu tarihim belli ancak kayıt olduktan sonra herhangi bir randevu planlanmadı olarak yazıyor.

    1.Bu randevu pasaport teslimi için mi mülakat tarihi için mi emin olamadım. Mülakat onayını buradan mı yapacağız? Üst gönderilerde randevunuza 1 hafta kala onay açılıyor yazılmış. Ön onay mailinden sonra kontrol ederek mi onay vereceğiz?
    2.Kişi başı 330 $ olan ödeme için hala konsoloslukta mı yapacağız? Garanti bankası vs gibi direktifler okudum ancak çorba oldu her şey beynimin içinde. Ödeme konusu hakkında ayrıntılı bilgisi olan yazabilir mi?
    Ayrıca ustravel sayfalarımı da buraya atacağım. Hatalı olan bir şey varsa bilen birisi yardımcı olabilirse tekrardan başvuruyu kapatıp yeni başvuru oluşturayım. Şimdiden teşekkürler.
    IMG_0160.jpeg IMG_0161.jpeg


  • @drbaykal ilk sorunuz icin emin degilim o yuzden daha bilgili birilerinin cevap vermesi daha dogru olur. fakat ikinci sorunuz icin, vize odemesi olan $330 konsoloslukta yapacaksiniz.


  • @ucangeyik teşekkür ederim. Açıkçası şu anda en azından ödeme kısmı kafamda netleşmiş oldu artık. 🙏🏼


Benzer Başlıklar

  • DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    19k
    1
    25 Oy
    19k İleti
    886k Bakış
    oktay3847O
    @Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun
  • 43 Oy
    7k İleti
    559k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    73
    33 Oy
    73 İleti
    25k Bakış
    misha90M
    Teşekkür ederim cevabınız için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum