Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @tolga-ozfidan @mhmtkz düşünüldüğü zaman ve geçmiş zamana bakıldığında çoğu konsolosluğun kural gereği veyahut değil vatandaşlık veya oturum izni istiyordu. Burdaki mesaj da yine aynı şekilde insiyatif alınabilir gibi bir yorum çıkıyor USCİS tamamen artık konsolosluğa artık oturum yok vize yok demek yerine konsolosluğun insiyatifliğine bırakmış diyebilir miyiz?

• @yuceezgi 28 A. ' dan önce taşınmış dosyalar transfer edildiği yerde olacak ( Ankara'ya geri gönderilmeyecek ) ancak dosyanızı taşıdığınız konsolosluk sizden oturma izni talep edebilir ( etmeyebilir de ) diyor mealinde....Farklı bir yanıt verilmiş ama olumlu mu olumsuz mu yorumlamalıyız çok net değil...

• @mhmtkz şöyle ki, bu yasa ile birlikte kafamızda oluşabilecek durumlar ile alakalı birkaç şey düşündük.
    bunlardan biri kcc’nin taşınmış dosyaları bile ankara’ya otomatik geri gönderme olasılığı olmasıydı. bu mail ile birlikte bu ortadan kalktı gibi oldu, taşınmış dosyalara dokunmuyoruz fakat bu yasaya göre konsolosluk sizi reddetme yetkisine de sahip kabul etme(?) yetkisine de sahip. açık kapı bırakılmış. şu an için olumlu bir durum bence.

• @cleszi Evet, bende Bangkok ile ilgili dosya taşıma talebimi sorguladığımda hala Bangkok'da olduğuna dair confirmation aldım bugün. Yani bu resmen geçerli diyebiliriz 28 Ağustos önce taşımış olanlar iyi bir iş becermiş denilebilir. Bu noktadan sonrası ilk aylar sonrası mülakata gidecek dosya no sahiplerinden oturum izni "şartı" istenip istenmeyeceği,

Benim düşüncem böyle bir şart koşulmayacağı yönünde, zaten bu mali yıldan sonra current olmadan dosya taşımak sadece oturum izni sahiplerine mahsus kılınacak. Bangkok konsolosluğuna bu olayın aydınlatılmasına ilişkin bir mail atabilirim ancak atmak mı daha mantıklı yoksa biraz daha süre tanımak mı emin değilim. Her ne kadar aceleci davranmak istemesem de stres insanı bir fena yapıyor.

• Otomatik geri taşınma yok diye anlıyorum bu açıdan olumlu geldi bu mail bana da, ama neden kasım için hiç mülakat gelmiyor kimseye orası tedirgin ediyor oturum sorarak mı verecekler diye. Umarım hepimiz kolayca ilerleriz bu süreçte 🌸

• @yuceezgi gelişmeyi bende olumlu yorumluyorum. 28 ağustostan önce taşınan dosyaların mülakatları taşındığı konsoloslukta planlanacak derken,

1- dosyanın taşınma tarihi önemli. 28 ağustostan önce ise KCC dosyanızı ANK geri taşımayacak demesi önemli (olumlu)
    2- KCC dosyanız şu an güncel taşındığı yerde planlayacak (olumlu)
    3- planlanan dosyalardan oturum veya vatandaşlık isteme insiyatifi dosyanızın olduğu konsoloslukta olucak.(nötür)

Bu durumda geçmiş senelerde HNK ve BNK oturum ve vatandaşlık istemediği için ve bu mail özelindeki uygulama esas alınacağını düşünürsek BNK ve HNK dosyaları için durum pozitife kayıyor. O yüzden olumlu yoruyorum. Negatif bir eksen göremiyorum 🙂

• @aktases Diğer konsoloslukların ne karar uyguladıklarını izliyor olabilirler.

• @yuceezgi

Merhaba,

Bu geri bildirimin süreç açısından çok değerli ve olumlu bir gelişme olduğunu düşünüyorum.

28.08.2025 tarihli duyurunun yapıldığı günden itibaren süreç hakkında birçok spekülasyon yaptık, olası senaryoları tartıştık ve genelgenin nasıl uygulanacağı konusunda varsayımlarda bulunduk.

Bu senaryolar arasında en olumsuz olanlardan biri, dosyaların behemehal geri taşınması ya da 1 Kasım’dan sonra topluca geri taşınması ihtimaliydi.

Bu geri bildirimle birlikte, 28.08.2025 tarihinden önce dosyasını taşımış olan talihliler için grandfathering uygulamasının geçerli olacağı, dosyalarının geri taşınmayacağı; ancak dosya akıbetinin ilgili konsolosluk tarafından belirleneceği netleşmiş oldu.

Bu oldukça olumlu bir haberdir.

Zaten gözlemlediğimiz kadarıyla HK aktif olarak randevu vermeye devam ediyor.

Kendi dosyam ve özellikle BNK’da dosyası bulunan arkadaşlar adına umuyorum ki, ikinci bültendeki suskunluk yalnızca yoğunluktan kaynaklanıyordur ve negatif bir aksiyon olmadan randevu dağıtmaya devam ederler.

Ayrıca, bu noktada elimizdeki bilgilerin nicel olarak fena sayılmayacak bir seviyede olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla şimdilik daha fazla mail trafiği oluşturmamamız en sağlıklısı olacaktır.

Hepimizin sürecinin olumlu bir ivmeyle, olumlu sonuçlanmasını diliyorum.

Saygılarımla.

• Cevap: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları herkese merhaba dv2026 talihlisiyim dosyamı Tiflis'e taşıdım ancak aklıma takılan konu şu case numberım 27419 mülakat a girme şansım hiç yok mu acaba bu sene Avrupa için 23k ymış sanırım yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

• @yuceezgi maili 3 kere okudum,

Okurken de istemsiz gulumsemeye basladim 🙂. Bizimle de paylastiginiz icin tesekkurler

"However, if you are not a legal resident of the selected Post, the Post retains the authority to decline the interview in accordance with the policy outlined here: Adjudicating Applicants in Their Country of Residence - August 28, 2025."

Guidence oncesi dosya tasiyan bizler icin 28 agustos oncesinden daha iyi durumda olmasakta 29 agustostan daha iyi durumda oldugumuzu kesinlikle soyleyebiliriz,

bu mesajin iki yoruma gittigini dusunuyorum.

ana senaryom-Mutlu son Hong Kong, Viyana ve Bangkok disinda ki postlar dosya kabul etmek icin farkli kriterler ariyordu buna gonderme yapilmis olabilir, biz dosyani x postuna gondeririz ama sonrasi icin sorumluluk almiyoruz denebilir.

Kotu senaryon- belirsizlik biz dosyalarinizi geri tasimayacagiz ama yeni guidence hakkinda ki degerlendirmeyi de konsolosluklara birakiyoruz.

acaba hong kong konsolosluguna Kcc nin mesajini ileterek Kcc 28 agustos oncesi tasinan dosyalarin isleminin konsolosluklara iletilmesinde bie sorun gormuyor islemimin oturum izni talep edilmeden yapilacagini teyir edebilir misiniz diye sormali miyiz

• ⭐⭐⭐⭐

@Haksta-0 vitesi artırmak isterlerse tabi ki yapabilirler, eskiden olduğu gibi. Ancak bunu istemeleri lazım. Ve son yıllarda buna pek istekli değiller. Bu sene de aynı mı olacak, yoksa bir sürpriz yapacaklar mı bunu ancak bekleyip göreceğiz.
    2025te 3binlere ağırlıklı olarak mayıs olmakla birlikte az bir miktar nisan ve haziran+ağustos aylarına mülakat planlamışlar. İnşallah biraz erkene çekerler diyelim..

• @yuceezgi, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

KCCye mail atmıştım bugün cevap geldi. Bence olumlu bir gelişme.

İlginiz için teşekkür ederiz.
    28 Ağustos 2025’ten önce bir yeniden atama talebi sunduysanız ve bu onaylandıysa, dosyanız talep ettiğiniz Konsolosluğa atanmış olarak kalacaktır. Ancak, seçilen Konsolosluğun bulunduğu yerde yasal ikametiniz yoksa, Konsolosluk aşağıda belirtilen politikaya uygun olarak mülakatı reddetme yetkisine sahiptir: İkamet Ülkesindeki Başvuru Sahiplerinin İşlemleri – 28 Ağustos 2025.
    Mülakat yeriniz Hong Kong olarak belirlenmiştir ve KCC tarafından planlama amacıyla kullanılacaktır. Mülakatınız planlandığında, randevu bildiriminizi görmek için Entrant Status Check (ESC) sistemine giriş yapmanız gerekecektir. Bu aşamada, randevunuzun doğru konsoloslukta planlandığını kontrol etmeniz önemlidir. Herhangi bir nedenle doğru konsoloslukta planlanmadığını fark ederseniz, tekrar [email protected] adresi üzerinden KCC ile iletişime geçebilirsiniz.
    Mülakat yerleriyle ilgili herhangi bir değişiklik için lütfen düzenli olarak İkamet Ülkesindeki Başvuru Sahiplerinin İşlemleri – 28 Ağustos 2025 sayfasını takip edin.
    Dosyanızla ilgili güncellemeler için https:///dvprogram.state.gov/ adresini ziyaret ediniz.

@gucarslan @Serapp siz de bu cevap hakkında yorumlarınızı iletebilir misiniz? çok seviniriz.

• @johnlennon Bu maili kendilerine iletip, KCC'den böyle bilgi aldık, insiyatif sahibi konsolosluk olarak sorun görmediğiniz dosyalarda hali hazırda planlarını bu belirli konsoloslukta mülakata girmeye sıralamış talihliler için oturum izni talebinde bu sene esneklik uygulayacak mısınız? diye de sorsak...

Hani sorarken de bir aksiyon almaya eğilim verme ihtimalimiz. Çalıştığım sektörle benzerliği sebebiyle konsoloslukta çalışanların ve yönetimin ne tür bir ortam içinde olduğunu, bu karara nasıl yaklaşmaları gerektiğini düşündüklerini az çok tahmin ediyorum. Bir teşvik olabilir belki, hani bunu okuyan memur supervisoruna durumu aktarırsa veya danışırsa, altından olumlu bir sonuç elde edilebilir.

• ⭐⭐⭐⭐

@aktases kasımı ankaranın pas geçmesi zaten beklediğimiz birşeydi ancak diğer konsoloslukların hiçbirinin kasıma mülakat vermemesi (vnn ve hnk normalde kasıma verecekleri mülakatları ekim sonuna sıkıştırdılar jest yapıp, o ayrı) normal şartlar altında normal değil, ancak 28ağustostan dolayı da normal şartlar altında değiliz zaten..

• ⭐⭐⭐⭐

Ben dosyamı taşımış olsam akılcı düşünür ve şu soruyu sorardım, bulamıyorsam da cevabını arkadaşlardan beklerdim..
    VNN ve HNK dosya taşıma işlemini 28 ağustostan önce yapanlardan ekim sonrası da (yani 1 kasım itibariyle yapılacak mülakatlarda) oturum istemeyecek olsalar(bu insiyatifi kullanacak olsalar) neden kasıma mülakat vermesi gereken şu günlerde arkadaşlarımıza ekim sonuna sıkıştırarak randevu verdiler, neden kasıma vermediler sizce?

• @aysegul Çünkü bu karar yeni çıktı ve mülakatları dağıttıkları zaman 1 Kasım'dan itibaren isteseler de veremiyorlardı. Son bir kıyak geçelim diye düşündüler ama artık 1 Kasım sonrası teknik olarak verebildikleri için vermeye devam edecekler.

Belki de böyledir.

• @yuceezgi herseyden once cok tesekkurler bilgilendirme icin,

Aslina bakilirsa 28.08 oncesinde de bazi konsolosluklar residency sart kosuyorlardi, yogunluklarina/planlamalarina veya inisiyatiflerine bagli olarak, son maille bunun tam tersi de olabilecek gibi. Yani bildirge var ama kesin kayitsiz sartsiz uygulama yok vs.

Muhtemelen Kasim sonrasi mulakatlarda konsolosluklar bu inisiyatifi farkli sekilde kullanirsa kendimizi dogru konsoloslukta nasil konumlayacagiz sorunsali da bizi bekliyor olabilir.

• @aysegul hiçbir şey belli değil, belki bu yeni alınmış bir karardır.
    mesela söylediğiniz şey ne güzel diyorsunuz ki “viyana ve hk kıyak geçip ekim sonuna bile mülakat ayarlıyor.” neden kıyak geçsin ?
    şu an son gelen haber ile birlikte kcc 28 ağustos’tan önce taşımış olanlar için kararı konsolosluklara bırakmış gibi oldu. peki bu konsolosluklar “kıyak” geçip ekim sonuna kadar mülakat verdiyse son maile göre sizce önceden dosyasını taşımış olanlar için de bir kıyak geçemez mi ?

• Arkadaşlar merhaba mülakat yerimi teyit etmek için kcc ye mesaj attım ancak geri dönüş alamadım. Ne kadar sürede dönüş yapılıyor. Son zamanlarda kcc ile iletişime geçen arkadaşlar yazabilir mi

• Acikcasi karar olumlu duruyor ama bence deAysegul hanimin vurgusu da kesinlikle dogru ortada bir guidence var bunu da akilda tutmak gerek. konsolosluklarda gunun sonunda belirli prosedurlere bagli calismak zorundalar operasyonel ozerklikleri olsa da tam bagimsiz kurumlar degiller. Benim dusunmek istedigim Hong Kong ve Viyananin yapici odakli calismasi biraktiklari izlenim is yukunden ölen konsolosluklar degiller imkanlari oldugunda da uzlasmaci ve yardimsever olmaya ozen gosteriyolar, Ekim ayi kararirinda bununla ilgili oldugunu dusunuyorum tabi son noktada burada kararlarin nasil ve neden alindigini bilemiyoruz ve yaptigimiz yorumlar spekulasyonun otesine gecemiyor. Ben bu gece biraz daha rahat uyuyacagim ama bu is bitti noktasinda da degilim.

Forumda admin arkadaslarimiz yada uzun suredir burayi takip eden ABD burokrasisinij isleyisi hakkinda bazi kaslar olusturmus arkadaslarimiz da yorum yaptiginda belki fikirlerimiz de tazelenebilir.

@Scythep hocam bir de suan ozellikle case numarasi 8-10k olan arkadaslarimiz icin durum ekstra kritik biz yine bekleyerek siramiz gelene kadar basimiza ne gelecegini ogrenebilecegiz ama bu arkadaslarimiz suan ek bir teyit almadigimiz takdirde cok gri bi durumda pahali seyehatler yapmak durumunda kalabilir acikcasi ben alternatif yollar icin arastirmaya devam ediyorumm

Benzer Başlıklar

• 180
  • 728
  • 12173
  • 16399
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

152

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |