Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Figen Benim de sıralamam 14XXX pasaport cikartip vize tarihi icin ucret odeyip hizli bir sekilde sansimi denemeli miyim yoksa sureci biraz daha takip mi etmeliyim acaba? Bir kac gun icinde basligin hepsini okuycagim ancak 3-4 ay mi suruyor tamamlanmasi acaba?

• ⭐⭐⭐⭐

@iibrahimd

Başlığı tüm detayları ile okumanız önceliğiniz olmalı.

Hali hazırda DV2026 kapsamında göçmen vize başvurusu yaptığınız ve DS260 formu doldurduğunuz için, göçmen olmayan turistik vize başvurunuzun reddedilme ihtimali çok yüksek. Forumda istisnalar hariç bu yönde durumunu paylaşan geçmiş deneyimler mevcut. Turistik vizeye başvurmak ve mülakata gitmek sizin tercihiniz, ABD turistik vize başvurularında davetiyeye değil başvuranın profiline ve ülkesine geri donup donmeyecegini/amacini sorgular. En yakın turistik vize randevusu da 2027 yılına veriliyor en son gördüğüm paylaşımlarda. Tercih sizin.

• @ATS16 Cok tesekkur ederim şu anda Ankara dışında nerdeyse tüm yollarımız kapalı süreci izlemek en mantiklisi o halde

• @iibrahimd Oncelikle Tebrikler . gecmiste hizlica Pasaport ve Vize alarak gelip AOS yapan bir iki Arkadas oldu . Turistik vizelerini Anakara disi vize istemeyen Ulkelerden alabildiler . Misir ve Karadag diye hatirliyorum . Bu arkadaslarin detaylarini bulup size iletecegim bana yazin , kendileri ile goruserek nasil bir izlediklerini detaylica ogrenebilirsiniz . Surecin henuz baslangici oldugu icin akilli ve hizli hareket ederek bu opsiyonu acip degerlendirebilirsiniz . Diger Arkadaslarinda dedigi gibi Ankaradan alacaksaniz B1/B2 vizenizi surec uzun surebilir , oradada yakin tarihe randevu alabilirmisiniz onu kovalamak gerek . Dedigim gibi eger Pasaport ve Vize almayi deneyecekseniz AOS icin mutlaka Ankara disi Konsolosluklari oneririrm .

• @emrewhite Merhaba, kendinize mutlaka bir takvim oluşturun. AOS için 90 gün kuralı diye bir şey var bunu araştırın. 13 binler ne zaman current olmuş ona göre 90 gün öncesinden giriş yapacak şekilde USA gelme planınızı yapın ve sağlık raporunuzu da 90 gün bitimine yakın tamamlayın. Dosya taşıma konusunda oturumunuz yoksa hiç riske atmayın ve AOS yapın. Maddi olarak hazırlıklı gelin. Burada bulunduğunuz sürece çalışmamanız gerekiyor çünkü B1B2 ile gelmiş olacaksınız. Sizi finansal olarak zorlamayacak bölgeleri araştırın. Biz avukatla çalıştık, siz bireysel de ilerlemeyi seçebilirsiniz. Hayırlı olsun.

• ⭐⭐⭐⭐

@emrewhite

@cikomastik’in belirttiği 90 gun şartı konusunun iyi arastirilmasi ve doğru yorumlanması gerek. Sizde kendi kaynaklarınız ve resmi yönergelerden konuyu irdelemeniz yararınıza olacaktır.

@Redbeard’in yaşadığı tecrübeye istinaden aşağıdaki iletisini, @erenotti ve @koray2000’in geçmiş süreçlerini aktardığı tüm paylaşımlarını iyi okuyarak kendi profiliniz doğrultusunda değerlendirmeniz yararınıza olacaktır. Bol şans!

https://yesilkartforum.com/forum/post/437487

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   T.C. Kubilay Dikici T.C. Kubilay Dikici 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Değerli Arkadaşlar; sürecim hakkında bilgi vererek AOS düşünenlere fikir vermesi adına yazmak istedim. 2025**8600 case number ile sürecimi takip etmeye başladım. Çok detaylara girmeyeceğim. 29 Ocak 2025 tarihinde New York'a kız arkadaşım ile giriş yaptım, avukatımı tuttum ve detayları konuşarak sürecimi başlattım. İlk başlarda; ben, dosyamı 50-60 ncı gün vermek istiyordum ancak 90 gün bekleme konusunu avukatım çok önemsediği için bekleme kararı aldım. ( malum red yememek / zaman kaybetmemek için koz vermemek gerek uscis'e ) Bu arada Nisan ayının sonunu beklerken evlenme kararı alarak, New York'ta 19 Mayıs'ta evlendim 🙂 Eşimi de bu arada dosyaya ekledik ve bir çok evrak hazırlığı sonrası avukatım dosyamızı içeriye Haziran 2025 sonunda verdi. 5 Ağustosta parmak izine çağrıldık, 29 Ağustosta da görüşmeye çağrıldık. Aynı gün onaylandı. Avukatımız bizi görüşme öncesi çok korkutmuş olsa da officer, evlilik konusunda hiç zorlamadan görüşmeyi tamamladık. Ancak uzun yıllardır süren bir ilişkiydi ve bir çok resim / bilet / voucher paylaştık. Eşime sadece nerede / nasıl tanıştınız diye sordu, bana hiçbir şey sormadı.
    Burada özellikle AOS konusunda uyarımı süreç ve masraflar açısından yapmak istiyorum. Airbnb ile her ay ortalama 4 bin usd gibi konaklama ve en az 2 bin usd civarında da yeme içme vb masrafları eklediğimizde ayda 6 bin usd den aşağı hareket edilmiyor. İki kişi olmak bizi psikolojik olarak çok rahatlattı. Yalnız olmak çok baş edilesi olmayabilir. 2 kişi avukatlık ücreti,fee, medical exam( ortalama 700 usd/kişi başı) avukatın ayrıca görüşmeye katılması ve biz tercüme hizmeti alınca ortalama 10 bin usd ‘ye yakın bir masrafta buraya yaşam dışı masraf olarak eklemelisiniz.
    Sonunda 7 ay sürse de süreci olumlu şekilde tamamladık; çok mutluyuz
    ( bu arada neden yurt dışında başka bir ülke denemediniz diyenler olabilir, haklılar; en mantıklı yöntem o görünüyor zaten.. Biz yakın ailemiz/ dostlarımız Amerikada diye burayı tercih etmiştik ancak son anda tavırları değişince mecburen airbnb’de kalmak zorunda kaldık; son anda programımızı da tamamen değiştirip Hong kong vb bir ülkeye taşımadık ancak taşımak daha sağlıklı hamle olurmuş 🙂 canımız sağolsun dedik )

• ⭐⭐

@emreugur Merhaba bir soru sormak istiyorum sizin için çok özel değilse artık dosya taşıma olayı bittiği için b1b2 vizesi olanlar aos yolunu tercih edecekler sıra numaram yüksek olursa bende bu yolu tercih edeceğim

1 Sorum: Sürecinizin 7 ay sürdüğünü yazmışınız b1b2 vizesinin tek seferde giriş kalış süresinin 6 ay bu sürede 1 ay size problem olmadı mı

2.Sorum: 90 gün olayı dediğiniz şu mu oluyor aos başvuru evraklarını vermeden önce b1b2 ile 3 ay süre amerika içinde kalmak mı gerekiyor.

3.Sorum masraflar konusunda aylık 6k gider 7*6=42bin usd +10bin avukat toplam 52bin usd gibi masraf anladım ben yanlış anlamış olabilirim bu rakam çok ciddi bir rakam 7 ay gibi bir sürede sürekli amerika içinde olma şartı var mı varsa çalışma izni alınıyor mu çünkü b1b2 vizesiyle çalışılamaz ve aos yaparkende amerika içinde yasal olma şartı var

4.Son sorum: Talihli sizsiniz eşiniz süreci sizin yanınızda amerikada başlattı daha sonra siz kalıp eşiniz tekrar dönüş yapabilir mi mülakat gününde eşiniz gelir ve mülakata birlikte girile bilinir mi?

• @T-C-Kubilay-Dikici Merhaba, asagidaki cevaplar size yardimci olacaktir.
    1-2) 90 gun olayi buraya giris yaptiktan sonra basvuru dosyanizi iceriye vermeniz icin gecmesi gereken sure. Bu sure gectikten sonra dosyanizi iceriye verdikten ve basvurunuz alinmistir onayindan sonra 6 aylik kalis suresini gecirmeden basvuru yapip statu degisikligine gideceginiz icin. Artik statu ihlaline dusmuyorsunuz (1 aylik sure sorunuz icin cevaptir)
    3) Evet kalis masraflari cok fazla, Amerika pahali bir ulke, geldiginiz yere gorede bu maliyetler degisiyor. Ama konsolosluk tasima islemlerinin engellenmesinden sonra sira numarasina gore AOS yapmak daha mantikli bir secenek oluyor. Fakat maddi ve manevi olarak zorlu bir surec. Amerikanin geldiginiz yerine gore de sureciniz uzayip, kisalabiliyor. Cunku bu surecte calismaniz kesinlikle yasak ve buna kesinlikle uymaniz gerekiyor. Yani birikimlerinizi harcamaktan baska careniz yok. AOS dosyanizla birlikte callisma izni icin de basvurabiliyorsunuz ama Green card genellikle calisma izninden once geldigi icin bir anlami olmuyor.
    4) Green card basvurunuzla birlikte, calisma izni ve seyahat izni icin de basvurabiliyorsunuz. Calisma izninden bahsettim. GC daha erken geliyor bir anlami kalmiyor diye. Seyahat izni eger ailenizle ilgili onemli bir saglik gerekceniz yoksa kabul edilmiyor zaten. Ve kuvvetli bilgi ve belgeler isteniyor. Garantisi yok. Yani seyahat izni aliriza guvenmeniz yanlis olur. Hatta mumkunse boyle bir sey yapmayin. Iyi gunler dilerim

• Mr.Orion 'a cevapları için teşekkür ederim. Bildiğim kadarıyla yazdıkları tamamen doğru.
    Kubilay Bey; 1) dosyanız içeriye verdikten sonra turist vizesi için var olan 6 aylık süre , süresiz hale geçiyor. Ancak kesinlikle ülkeden çıkış yapamıyorsunuz. Ne siz ne de başvuran eşiniz. Eğer ülke dışına izinsiz çıkarsanız, başvurunuzdan vazgeçmiş sayılıyorsunuz. İzin almak konusu da çok spesifik bir konu olmakla birlikte mantıklı da gelmiyor bana; çünkü zaten zaman dar ve Amerikada bürokrasi yavaş; her şey mektupla ilerliyor 🙂 izin almaya çalışmak , alınırsa geri dönüp tekrar işleme devam etmek sağlıklı olmaz inancındayım. 2) Amerikaya giriş yaptıktan sonra dosya işlemini başlatmak için 90 gün bekleniyor; eğer beklemeden dosyanızı işleme aldırırsanız officer dosyanızı reddeder, sonra tekrar basvuru yapılır illa ki ama sorun olur mu açıkcası bilemiyorum. bu riski göz alabilmek için avukattan sonuclarını öğrenmek lazım. 3 ) Çalışma izniniz yok, çalışamazsınız; ülkeyi terk edemezsiniz; sadece gezip tozabiliyorsunuz 🙂 Türkiye de var olan işinizi uzaktan takip edebilirsiniz. ( gizli çalışmak ya da kayıtsız ticaret yapmak gibi şeyleri deneyenleri gördüm) 4 ) Daha önce yazdığım gibi; basvuru yapanlar kesinlikle ülke dışına çıkamıyor; çıkarsa başvurusundan vazgeçmiş sayılıyor. Bu yola girerken en az 5 ay bekleyeceğinizi varsaymalısınız. Masraflar konusunda açıkcası kaldığınız yere ve yiyip içmenize göre farklılık olabilir ama New York'ta aylara göre değişse de 3.500-4.500 usd ile konakladık .. Belki uzun vadeli kiralama ile ya da başka eyalette daha ucuza bu sağlanabilir. Umarım faydalı olabilmişimdir. Selam ve Saygılar

• Herkese merhaba,
    Bildiğiniz üzere, 26DV ile yeni yayınlanan yasaya göre 1 Kasım’dan sonra tüm adaylar, ikamet ettikleri veya vatandaşlıkları bulunan ülkenin büyükelçiliğinde mülakatlarını yapmak zorunda olacak. Bu durum, benim gibi yüksek CN numarasına sahip adayların alternatif yollar üzerine planlar yapmasına sebep oldu.
    Bu noktada, ikinci bir seçenek olarak AOS (Adjustment of Status) süreci öne çıkıyor. AOS ile ilgili kaynakların çoğunu inceledim ve kendime önemli notlar çıkardım. Gördüğüm kadarıyla, AOS sürecinde yapılan işlemleri detaylı ve net şekilde anlatan pek içerik yok bizim forum bile yüzeysel prosedürlerden bahsetmiş. Çoğu bilgi belirsiz veya eksik.
    Bu nedenle, benim gibi süreci araştıran ve anlamaya çalışan arkadaşlarım için araştırmalarımı burada özetlemek istiyorum (GPT ile destekli bir yazıdır). Süreci tamamlamış olan dostlarımızın da yazımda eksik gördükleri veya düzeltme gerektiren noktaları eklemelerini rica ederim. Unutmayalım ki, bu forumdaki herkes hayallerine ulaşmaya çalışıyor. Sürecin bazı zorlukları nedeniyle cesaretini kaybeden birçok kişi olduğunu görüyorum; bu yazının biraz da umut verici olmasını hedefliyorum.
    Yazdıklarım tamamen kendi yorumlarımı içeriyor; lütfen kesin yargılarla değerlendirmeyin. Süreç hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler için, @Figen Hanım ve @erenotti ’nin yorumları, @bernat , @emreugur ve @tyler_neft ’in deneyimleri oldukça değerli.
    Kendi okuduklarıma dayanarak çıkardığım B1/B2 turist vizeli senaryo aşağıdaki gibidir:
    Varsayımlar: DV numarasının Şubat ayında açıklanacak Mart bülteninde (C) başlığına göre Nisan 1, 2026’da current olduğunu düşünelim. 90-gün kuralını uygulamak riski azaltacaktır ancak current olur olmaz başvuru yapıldığı senaryolarda mevcuttur. Bu başvuru sahibinin current olduğu tarihe göre alacağı bir risk olacaktır. => en geç 1 Ocak 2026 (veya daha erken) ABD’ye giriş yapılması gerekiyor. Field Office hızına göre en hızlı olabilecek yeri seçtim. (Geçmiş deneyimleri okuyarak alınan bir bilgidir.) New Jersey’de oturum kurup I-485 başvurusunu Nisan içinde yaptığımızı varsayalım.

A. Türkiye’de (gidişten önce) — toplayacağın/halletmen gerekenler

1. Doğum belgesi / nüfus kayıt örneği (vukuatlı nüfus kayıt örneği) — İngilizce tercüme (yeminli tercüman) hazırlanmış kopya + orijinaller (mümkünse apostil veya noter onayı)
    2. Evlenme/boşanma/ölüm belgeleri (varsa) — tercüme edilmiş.
    3. Adli sicil (Adli Sicil Kaydı / “adli sicil belgesi”) — Türkiye’den al; “yurt dışı kullanım” istendiğinde apostil gerekebilir. (Polis belgesi konsolosluk sürecinde önemlidir; AOS için de gerekebilir).
    4. Askerlik durum belgesi (erkekler için) — terhis / muafiyet belgesi.
    5. Diploma / iş/okul belgeleri (eğitim şartını kanıtlamak için gerektiğinde).
    6. 2 adet biyometrik/USCIS uyumlu fotoğraf
    7. DS-260 onay sayfası / diversity selection letter/ case number (DS-260 doldurulduysa bu belgeleri sakla.)
    8. Tercümeler: Her yabancı dil belge için tam İngilizce tercüme + tercüman imza beyannamesi. (USCIS isteğine göre).
    9. Nakit/para planı: Başvuru ücretleri + sağlık muayenesi + kira + depozito = planla (yaklaşık $1.5k–3k başlarda, ücretlere ek). (sağlık muayenesi ve ev kiralama değişken olabilir)
      Not: I-485 dosyasına I-693 (immigration medical) genelde eklenmeli — USCIS artık 2023 sonrası belirli tarihlerde imzalanan I-693’ü süresiz kabul ediyor ancak pakette bulundurmak geri dönüş riskini azaltır.

B. ABD ve New Jersey’de yerleşme
    • Giriş tarih önerisi (90-gün kuralını uyguluyorsan): Nisan 1’de case current olacağı varsayımındaysan, en geç 1 Ocak tarihinde (veya daha önce) ABD’ye giriş yap. 90 gün kuralı sınırıdır. (Giriş tarihin ile I-485 başvurusunun arasındaki süre 90 günden fazla olmalı.)
    • ABD’ye girince: kalıcı bir yer (kira sözleşmesi) yapılmalıdır, USPS adresi (posta) alınmalıdır — I-485 başvurusunda US adres zorunludur. Ev kiralamak için ev sahibine durumunuzu açıklamalısınız; B1/B2 vizesi ile SSN olmayacağından depozito veya ön ödeme istenebilir. Banka hesabı açmak için pasaport + kira kontratı + adres kanıtı yeterli olabilir (bankaya göre değişir).

C. New Jersey’de (Current olduktan sonra AOS başvurusu yapılışı)
    Ön koşul: Visa Bulletin’te gerçekten “current” olduğunu teyit et (USCIS / DOS Visa Bulletin). (I-485’ini yalnızca priority date’in “visa available” olduğunda gönderebilirsin.)

1. Medical check (I-693)
      o ABD’de bir USCIS-designated civil surgeon ile randevu al ve muayeneyi yaptır. Form I-693’ü civil surgeon imzalamalı. Ücret doktor/kliniklere göre değişir (genelde $200–$500 arası, aşı gerekiyorsa daha fazla). Doktor listesini USCIS’den bulabiliyoruz.
      o Not: I-693’ü bir sonraki hazırlayacağımız paketle göndereceğiz.

2. Formları hazırlama kısmı (Burası en çok kafa karıştıran kısım. Burada anladığım kadarıyla süreci aktarmak istedim. Tüm formları USCIS platformundan indirilip doldurabiliyorsunuz. Sonrasında formları doldurup belli bir sırayla üst üste koyacağız. Bir sonraki başlıkta hangi sırayla konulması gerektiğini açıklayacağım. Ayrıca aşağıdaki maddelediğim formları doldurup tek bir paket ücreti ödeyeceğiz. Hangi formun ne amaçla doldurulduğunu daha detaylı öğrenmek isterseniz bu başlığın ilk iletisinde inceleyebilirsiniz ya da internette sorgulayabilirsiniz. Kalabalık olmaması için yüzeysel bahsettim.)
      o Form I-485 (doldur, imzala)
      o G-1145 (isteğe bağlı) — USCIS’e gönderilen başvurular için kişinin elektronik bildirim alabilmesi amacıyla kullanılan bir formdur. (Ücretsizdir.)
      o Form I-765 (EAD) — I-485 ile birlikte pakette göndermek daha iyi sanırım. Ayrı işleme almak gerekir mi? Emin değilim. DV (Diversity Visa) veya başka bir göçmen statüsü için AOS başvurusu yapan kişinin ABD’de yasal olarak çalışabilmesini sağlar. EAD Kartı (Employment Authorization Document): I-765 onaylandıktan sonra, USCIS kişiye EAD kartı gönderir. Bu kart, işverenler için resmi bir çalışma izni belgesidir.
      o Form I-131 (Advance Parole) — Başvuru esnasında ülkeden çıkış yapma imkanı sağlar. Türkiye’ye zorunlu dönüş ihtimali vs. planların varsa beraber gönder (ücreti ayrı). Eğer I-131’i I-485 ile aynı anda gönderirsen → ücretsiz, Onaylandığında EAD (çalışma izni) kartınla birlikte tek kart üzerinde verilebilir (combo card). Yani hem çalışma izni hem de seyahat izni tek kartta olur.
      o Form G-28 (eğer avukat/profesyonel temsili varsa), Eğer AOS sürecinde (veya başka bir USCIS sürecinde) avukat ile çalışıyorsan, avukat bu formu senin adına doldurup başvuru paketine ekler. Böylece USCIS senin yerine avukata bildirim yapar (örneğin RFE geldiğinde hem sen hem avukatın alır).
      o Fotoğraflar (USCIS stilinde) — 2 adet genelde yeterli.

Evraklar — paket içerik ve düzeni (Bu kısımda paket denilen dosyaları sıralı bir şekilde düzenleme aşamasıdır. Hangi formu hangi sırayla koyulması gerektiğini araştırdığım şekilde yazdım. Genelde önemli olan kapak/başlangıç kısmı oluyor. Devam sayfaları için daha farklı öneriler varsa tecrübeli forum kullanıcılarının önerisini rica ederim. Bu düzeni hazırlayan bazı youtube videoları da var. @erenottinin paylaştığı bir videoyu buraya da ekliyorum.)
    (Not:Aşağıdaki paketi gönderirken her belgenin birer kopyasını eklemeliyiz; orijinalleri görüşmede götürmemiz gerektiğini not almışım.)
    Kopya paket yani (her şeyin fotokopisi eklenmelidir) — hepsinin listesi cover letter’da numaralandırılmış olmalıdır. (USCIS checklist sayfası yardımcı olur).

o G-1145 (klasöre ilk olarak, varsa)
    o Cover Letter (özet belge) / Örneklerine internet üzerinde erişebilirsiniz. İçeriği anlatan bir kapak sayfasıdır. Dokümanı inceleyecek kişinin işini kolaylaştırır.
    o Doldurulmuş ve imzalı Form I-485 (orijinal)
    o Ödeme kağıdı (check) paketin içine konur. USCIS ödemeyi çekten gerçekleştirir.
    o Pasaport (fotoğraf sayfalarının taranmış hali)
    o I-94 belgesi (varsa) / (giriş damgası kopyası), ABD’ye turist, öğrenci, iş ya da başka bir vizeyle giriş yaptığında CBP (Customs and Border Protection) senin için bir I-94 kaydı oluşturur.
    o DS-260 onay sayfası veya DS-260 ile ilgili belgeler (bunu dolduranlar koyabilir)
    o Doğum belgesi (ing. tercüme)
    o Evlilik/boşanma belgeleri (varsa)
    o Adli sicil belgeleri (varsa)
    o I-693 (sealed if civil surgeon says to seal; USCIS yönergelerine göre) Doktorun verdiği belgedir.
    o 2 adet biyometrik fotoğraf
    o I-765 formu ve I-131 formu (doldurulmuş)
    o Herhangi başka destekleyici belge (bank statements, diploma, askerlik belgesi vb.)

1. Ödeme (how to pay)/ Bankadan hazırlayacağınız check’i paketin içine koyacaksınız. İşlemi yapıcak ofis bu check ile işleme ödemesini alıp size I-797C Reciept notice gönderecektir. (Check ile ödeme tavsiye edilir. Çünkü kredi kartında ödeme sıkıntısı yaşanması durumunda başvuruyu tekrardan yapmanız gerekebilir. Sonrasında başvuru süreniz uzayabilir.)
      o I-485 için talep edilen toplamı USCIS sayfasındaki Fee Schedule tablosundan kesinleştirebilirsiniz. Ödeme U.S. Department of Homeland Security adına yazılmış personal check ile yapılır. (Check üzerindeki isim ve imza dikkat). Ücret miktarı $1440’dır.

2. Nereye ve Nasıl Gönderilecek (Lockbox) / (Burası dikkat edilmeli! USPS ile gönderim ile Özel kargo firması ile gönderme arasında farklılık var.)
      o FedEx, UPS, DHL gibi kuryeler P.O. Box’a teslimat yapamaz. Bu yüzden USCIS’in yayınladığı “Physical Address” (sokak adresi) kullanılmalı.
      o Kategori DV Lottery (Adjustment of Status) olduğu için gönderim adresi I-485 Direct Filing Addresses for DV-based AOS bölümünde listeleniyor.
      Mutlaka USCIS’in “Where to file” sayfasından son adresi teyit etmeden göndermeyin. Tracking numarası alıyorsun, böylece teslim edildiğini online takip edebiliyorsun.

D. Başvuru sonrası (AOS paket gönderildikten sonra sırasıyla gerçekleşecek işlemleri bu aşamaya sıralamaya çalıştım.)

1. Kabul bildirimi / Receipt (Form I-797C) — Lockbox başvuruyu kabul ederse G-1145 eklediysen, önce SMS/E-mail ile hızlı bildirim gelir sonra posta ile resmi I-797C gelir.
    2. Biometric appointment (ASC) — birkaç hafta içinde biyometri randevusu (fingerprints/photo/sign) gelir; ASC konumun New Jersey’de ikamet edileceği için genelde Elizabeth ASC veya yakın ASC’dir. Sonrasında randevuya gidilir.
    3. EAD (I-765) ve/or AP (I-131) kararları — EAD genelde 3–6 ay içinde gelir (USCIS işyüküne göre değişir). (EAD alırsan çalışma izni olur).
    4. USCIS field office interview çağrısı — Uygulanıyorsa seni Newark Field Office veya bağlı field office’e çağırırlar; konsolosluk dosyan varsa field officer KCC dosyanı talep edip (elektronik olarak) doğrulayabilir. Mülakat için orijinalleri hazır götür. (Field office ve ASC farklıdır — ASC biyometri, field office mülakat yapar.)
    5. RFE (Request for Evidence) gelirse — RFE alırsan son tarihe dikkat et (genelde belirli süre). RFE’yi eksiksiz, düzenli biçimde ve zamanında cevapla; zamanında cevaplamazsan red gelebilir. (RFE nedir: USCIS’in dosyanıza ek belge istemesidir).
    6. Interview ve approval — Interview’de genelde DS-260/DS-2019/KCC dosyası ile tutarlılık, biyometrik doğrulama vs. sorulur. Onaylanırsa adjustment (LPR) onayı verilir; ardından Physical Green Card posta ile gelir.
      o CRITICAL (DV-year deadline): Eğer KANITLANMIŞ onay veya gerekli belgeler 30 Eylül’den önce tamamlanmışsa amenna; eğer onay için gereken eksik belgeler/cevaplar 30 Eylül’ü geçiyorsa DV hakkı kaybedilebilir. Bu yüzden RFE’lere hızlı ve eksiksiz cevap vermek çok kritiktir.

“Konsolosluk (Consular Processing) randevusu ile çatışma” — ne yapmalı?
    • Eğer KCC veya konsolosluk ayrı bir CP (consular) randevusu gönderirse: eğer ABD’de bulunup AOS yapıyorsan USCIS’e I-485 dosyasını gönder; ayrıca KCC/consulate’ı haberdar et ki CP randevusu iptal edilsin veya dosyan NVC/KCC’de bekletilsin. Travel.State (KCC/NVC) yönergelerine göre NVC/KCC ile koordinasyon mümkündür; I-485 dosyası USCIS tarafından alınınca genelde NVC dosyanı USCIS’e aktarır/holding’e alır. Kısacası: AOS tercih ediyorsan KCC’ye haber ver (veya NVC’yi bilgilendir).

• @mertcank34 güzel yazmışsınız elinize sağlık ancak biraz uzun olmuş bulduğum key noktaları aşağıya yazıyorum:

• 90 gün kuralı yok (Bu durum bir kısım bilgisiz avukatların uydurması, ve sosyal medyadaki içeriklerden insanlar yanlış bilgilenip, foruma da yanlış bilgi sunmaya devam ediyorlar, bazı avukatlar maalesef ki güncellenen yasayı bile takip etmiyorlar, ben Amerika’da bazı avukatların gerçek avukat olduklarından bile şüphe ediyorum, bu arada avukatlar kötüdür de demiyorum kesinlikle yanlış anlaşılmasın, avukatsız yapılamayacak işlemler haricinde kendilerine danışılmasını gereksiz görüyorum)
    Yani, AOS için ülkeye çok aylar evvel girip masrafı arttırmanın hiçbir lüzumu yok, ancak ülkeye girildiği anda da dosya gönderip riske atmaya da değmez. Bültenle ilgili bir sorun yoksa, yani numaranız çok yüksek değilse, bence current olduğu görülüp ülkeye öyle girilmesi daha yerinde bir hareket. Örneğin Mart’ta açıklanan Nisan bülteninde current olduğunuzu mu görüyorsunuz (Bu CP için Mayıs Cutoff’u demek) o zaman en erken Mart sonu gibi ülkeye girip sağlık raporu işlerine girmeye ve dosyayı hazırlamaya başlamakta fayda var. Dosya da Nisan ayı içerisinde yollanabilir. gibi.

• Olası bir mülakata çağrılma durumunda ülkeye neden B2 vizesiyle girip AOS yaptığınızı memura iyi anlatmalı, tüm ekstra belgeleriniz yanınızda olmalı (dönüş uçak bileti—iptal edilmiş olsa dahi, seyahat sağlık sigortası, Türkiye’deki malvarlığınız vs)

• AOS yani I-485 dosya yapması zor değil, iletilerimde de bahsettim, sizde bahsetmişsiniz. Bazı YouTube videoları dahi işi ciddi kolaylaştırıyor.

• Ofis olarak da bana göre güney eyaletlerindeki conservative eyaletlerden ve ayrıca Hispanik göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı ve eyalet olarak da katı sayılabilecek ve veya tech şirketlerinin yoğun olduğu eyaletlerin ilgili şehirlerindeki ofislerinden uzak durulsa yeter, böylece kendinizi NJ ile kısıtlamayın. Boston olur, Chicago olur, Los Angeles, Manhattan, Miami olur, farketmez. Dosyanın sonuçlanma süresi olarak, eğer dosyada bir hata ya da özel bir durum yoksa, RFE vs alınmadıysa, aralarında birkaç hafta ya oynar ya oynamaz. Forumdaki ofis deneyimleri iyi okunmalı, forumun bu başlığı baştan sona okunmadan başlanacak bir AOS serüveni hüsranla sonuçlanabilir.

• Adres ve ev işi de tamamen maddi durumunuzla bağlantılı. Bana göre (SSN’i geçtim) Amerika’da henüz düzenli geliriniz olmadan, ev tutmaya çalışıp zaman kaybetmenin de gereği yok. Kaldı ki Amerika’da evler en az 6 aylık tutulur, hatta bulamazsınız bile, genelde yıllık kiraya verirler. Eğer maddi durum elveriyorsa istediğiniz tarz bir evi, eğer el vermiyorsa bir odayı (mailbox’ını kullanabileceğiniz) Airbnb veya benzeri platformlardan tutmak en mantıklısı. Facebook, WhatsApp Türk gruplarına da yazıp sorulabilir gitmeden.

• Seyahat izni, ve Çalışma izni başvuruları yapılmasını ben uygun görmüyorum, zaten bu izinler en az 6 ayda ancak gelen izinler, sürecinizi kendi atacağınız akıllı hamlelerle 2-3 ayda bitirebilecekken gerek de yok.

• Sevgili @erenotti değerli yorumların için teşekkür ediyorum. Tam olarak bu açıklamaları yapman kafamdaki yapbozu biraz daha belirgin hale getirdi.

En çok takıldığım nokta Seyahat izni ve Çalışma izninin paket içine konulup konulmamasıydı. Yapmış olduğun yorum ile bunları pakete koymadan başvurumu yapabileceğim netleşmiş oldu. Özellikle 90 gün kuralını sizin yorumunuzdan sonra USCIS üzerinde aradım ve tarih yerine artık niyetin daha önemli olduğu vurgulanıyor. Yine de bahsettiğiniz gibi uygun tarihlerde başvuruyu yürütmek en başarılı sonucu verecektir.

Dosya hazırlığı ve içeriğin kafamda net bir şekilde oturduğunu söyleyebilirim. Tek yapılması gereken şey bu sürece baş koyulacağı vakit Ofis yoğunluk durumlarını araştırmak olacaktır. Böylece adres seçimi de beraberinde gelecektir. Bu noktada sizlere danışmak istediğim bir soru daha var. İnternette yaptığım bir araştırmada ofislerin ortalama 7-13ay gibi değerleri olduğunu görüyorum. Bunu nasıl yorumlamak gerekiyor. Çünkü çoğu kişi AOS sürecini 3-4ay ile tamamlayabiliyor. Bahsedilen ortalama süreler bizim sürecimizin üzerine çıkabilecek değerler.

• Herkese merhabalar, son açıklanan karardan sonra benim CP mi yoksa AOS mu yapsam sorusu netliğe kavuştu 🙂 AOS yoluna girmek istemiyordum ama artık bunu yapmaktan başka çarem yok.
    Work and Travel ile gelmiştim J1 vizem 30 Eylül de bitecek sonrasında 1 ay grace period um var. Karar veremediğim konu F1 mı B2 mi hangi vize türüne geçiş yapacağım..

Eğer F1 a geçersem CN yüksek olduğu için tekrar bir vizeye geçiş süreciyle uğraşmayacağım ama her ay 600$ - 1000$ okul masrafı ödeyeceğim ve " Dil okulunu yaşacağım yerde seçmeliyim ( Ev Okul İş üçgeni iyi çizmeliyim) New Jersey olarak düşünüyorum. ”

Eğer B2 vizesine geçiş yaparsam 6 ay sonra tekrar bir statü için vize başvurusu yapmam lazım bu da biraz riskli bence ( CN 17xxx )
    Turist vizesini uzatmak veya turistten sonra F1 geçmek bu konuları bilmediğim için nasıl sonuç alırım bilmiyorum.

Vize geçişi yaparken göçmenlik ofisleri benim green kart kazananı olduğumu görebilirler mi bu da önemli..

Şuanda Wisconsin eyalettindeyim bana yakın olan Madisonda da dil okulları var Madisonda kalsam en yakın göçmenlik ofisine mi atar benim işlemlerimi, başka bir göçmenlik ofisine gönderebilir miyim dosyamı? ( Kötü bir göçmenlik ofisine denk gelmek istemiyorum AOS işlemlerim için )

Değerli bilgilerinizden ve tecrübelerinizden faydalanmak isterim.
    Şimdiden Teşekkürler

• @Tevrat-Guzel Halihazırda ds260 formunuzu gönderdiğiniz için change of status başvurunuzun onaylanacağını düşünmüyorum. Bir göçmenlik avukatıyla görüştünüz mü?

• @mertcank34 elinize saglik. bir konu hakkinda duzeltme yapmak isterim;

"Not: I-485 dosyasına I-693 (immigration medical) genelde eklenmeli — USCIS artık 2023 sonrası belirli tarihlerde imzalanan I-693’ü süresiz kabul ediyor ancak pakette bulundurmak geri dönüş riskini azaltır"

yukaridaki kisim kismen hatali olmus, dogrusu su sekilde;

Effective Dec. 2, 2024, you must submit Form I-693, or a partial Form I-693 (such as the Vaccination Record), and you must submit it with your Form I-485. Otherwise, we may reject your Form I-485.

genelde eklenmeliden ziyade kesin eklenmeli diyelim ozellikle kisitli sure isteyen dv dosyalari icin cok daha onemli.

• @mertcank34, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Sevgili @erenotti değerli yorumların için teşekkür ediyorum. Tam olarak bu açıklamaları yapman kafamdaki yapbozu biraz daha belirgin hale getirdi.

En çok takıldığım nokta Seyahat izni ve Çalışma izninin paket içine konulup konulmamasıydı. Yapmış olduğun yorum ile bunları pakete koymadan başvurumu yapabileceğim netleşmiş oldu. Özellikle 90 gün kuralını sizin yorumunuzdan sonra USCIS üzerinde aradım ve tarih yerine artık niyetin daha önemli olduğu vurgulanıyor. Yine de bahsettiğiniz gibi uygun tarihlerde başvuruyu yürütmek en başarılı sonucu verecektir.

Evet kesinlikle; dosyanızı ülkeye girişten bir hafta sonra da yollasanız, 150 gün sonra da yollasanız tamamen dosyanızın düştüğü memurun bakış açısına göre değerlendiriliyorsunuz. Bence ülkeye girdiğiniz tarihle, dosyayı yolladığınız tarih arasında en az 1 ay olması ideal; ki zaten sağlık raporudur, DV Fee receipt beklemedir, dosyayı paketlemedir derken en az 3 - 4 hafta geçiyor. Ayrıca o memurlar genelde demokrat eyaletlerde daha ılımlı oluyorlar.

Dosya hazırlığı ve içeriğin kafamda net bir şekilde oturduğunu söyleyebilirim. Tek yapılması gereken şey bu sürece baş koyulacağı vakit Ofis yoğunluk durumlarını araştırmak olacaktır. Böylece adres seçimi de beraberinde gelecektir. Bu noktada sizlere danışmak istediğim bir soru daha var. İnternette yaptığım bir araştırmada ofislerin ortalama 7-13ay gibi değerleri olduğunu görüyorum. Bunu nasıl yorumlamak gerekiyor. Çünkü çoğu kişi AOS sürecini 3-4ay ile tamamlayabiliyor. Bahsedilen ortalama süreler bizim sürecimizin üzerine çıkabilecek değerler.

İnternette araştırdığınız ve ulaşacağınız ofis performansı araştırmalarının hepsi boşa bence; çünkü ordaki yorum ve analizlerin çoğu bütün tip AOS dosyalarının ortalamasını kapsıyor, aile birleşimi, evlilik, iltica, sponsorluk vs vs. DV'den AOS yapan kesim yüzdesel olarak çok çok az olduğundan, ordaki değerleri dikkate almanızı tavsiye etmem, zaten sizi de kapsamıyor, siz sürecinizi 2 - 3 ayda tamamlayabileceğiniz bir planlama dahilinde haraket ediniz.

• ufak bir ekleme yapmak isterim yazdıklarınıza biz Aos sürecini eşim için yürüttük halen de mülakat bekleme aşamasındayız, bizim dosyamızda EAD çalışma izni ve I-131 seyahat izni, hemen biometric randevusunun ertesi günü onaylandı. Yani 3-6 ay gibi bir süre beklemedik. Basvuru teslimi sonrası yaklaşık 1,5 ay içinde onaylanmış oldu diyebilirim. Sanıyorum @erenotti nin de dediği gibi süreçler incelemeyi yapan memurun insiyatifine göre fazlaca değişkenlik gösteriyor. Ancak kartın elinize gelmesi, sonrasında SSN basvurusu yapmanız (formda ssn istediginizi belirtmiş olsanız dahi su an ki sistemde yine de SSA ofisden randevu alarak, fiilen giderek, SSN basvurusu yapmanız gerekiyor), SSN nin gelmesi yine 1 ay kadar sürüyor.

• Selamlar, ben sporcuyum ve DV2026 talihlisiyim fakat case numaram çok yüksek ve dosya taşıma işlemlerinin olası durdurulması sebebiyle AOS düşünüyorum. ABD'ye P1 vizesi ile giriş yaparsam AOS mümkün sanırım, fakat hiç P1 ile giren birine rastlamadım forumda. Halihazırda bir DV vizesi başvurum varken P1 almam mümkün mü (diğer kriterleri karşıladığımı varsayarsak)? Mülakat eğer verilirse Ağustos, Eylül gibi verilir diye düşünüyorum; bu durumda AOS'in uzun sürmesi sorun olur mu? Numaram sanırım Haziran gibi current olacak, Eylül'e kadar yetişmesi sorun olur gibi gözüküyor. Hızlandırma talep etmem mümkün mü?

• @Mert-A Oncelikle Tebrikler . Evet P1 Vizesi ile giris yaptiktan sonra DV kazanani olarak AOS yapabilirsiniz . Current olduktan sonra kalan sure 2-3 olsada basvuru yapmaniz halinde cok buyuk ihtimal ile AOS ile sureciniz yetisir . Bu baslik altinda cokca tebrube ve bilgi bulacaksiniz . Bol Sans dilerim

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

121

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |