@mertcank34 güzel yazmışsınız elinize sağlık ancak biraz uzun olmuş bulduğum key noktaları aşağıya yazıyorum:
• 90 gün kuralı yok (Bu durum bir kısım bilgisiz avukatların uydurması, ve sosyal medyadaki içeriklerden insanlar yanlış bilgilenip, foruma da yanlış bilgi sunmaya devam ediyorlar, bazı avukatlar maalesef ki güncellenen yasayı bile takip etmiyorlar, ben Amerika’da bazı avukatların gerçek avukat olduklarından bile şüphe ediyorum, bu arada avukatlar kötüdür de demiyorum kesinlikle yanlış anlaşılmasın, avukatsız yapılamayacak işlemler haricinde kendilerine danışılmasını gereksiz görüyorum)
Yani, AOS için ülkeye çok aylar evvel girip masrafı arttırmanın hiçbir lüzumu yok, ancak ülkeye girildiği anda da dosya gönderip riske atmaya da değmez. Bültenle ilgili bir sorun yoksa, yani numaranız çok yüksek değilse, bence current olduğu görülüp ülkeye öyle girilmesi daha yerinde bir hareket. Örneğin Mart’ta açıklanan Nisan bülteninde current olduğunuzu mu görüyorsunuz (Bu CP için Mayıs Cutoff’u demek) o zaman en erken Mart sonu gibi ülkeye girip sağlık raporu işlerine girmeye ve dosyayı hazırlamaya başlamakta fayda var. Dosya da Nisan ayı içerisinde yollanabilir. gibi.
• Olası bir mülakata çağrılma durumunda ülkeye neden B2 vizesiyle girip AOS yaptığınızı memura iyi anlatmalı, tüm ekstra belgeleriniz yanınızda olmalı (dönüş uçak bileti—iptal edilmiş olsa dahi, seyahat sağlık sigortası, Türkiye’deki malvarlığınız vs)
• AOS yani I-485 dosya yapması zor değil, iletilerimde de bahsettim, sizde bahsetmişsiniz. Bazı YouTube videoları dahi işi ciddi kolaylaştırıyor.
• Ofis olarak da bana göre güney eyaletlerindeki conservative eyaletlerden ve ayrıca Hispanik göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı ve eyalet olarak da katı sayılabilecek ve veya tech şirketlerinin yoğun olduğu eyaletlerin ilgili şehirlerindeki ofislerinden uzak durulsa yeter, böylece kendinizi NJ ile kısıtlamayın. Boston olur, Chicago olur, Los Angeles, Manhattan, Miami olur, farketmez. Dosyanın sonuçlanma süresi olarak, eğer dosyada bir hata ya da özel bir durum yoksa, RFE vs alınmadıysa, aralarında birkaç hafta ya oynar ya oynamaz. Forumdaki ofis deneyimleri iyi okunmalı, forumun bu başlığı baştan sona okunmadan başlanacak bir AOS serüveni hüsranla sonuçlanabilir.
• Adres ve ev işi de tamamen maddi durumunuzla bağlantılı. Bana göre (SSN’i geçtim) Amerika’da henüz düzenli geliriniz olmadan, ev tutmaya çalışıp zaman kaybetmenin de gereği yok. Kaldı ki Amerika’da evler en az 6 aylık tutulur, hatta bulamazsınız bile, genelde yıllık kiraya verirler. Eğer maddi durum elveriyorsa istediğiniz tarz bir evi, eğer el vermiyorsa bir odayı (mailbox’ını kullanabileceğiniz) Airbnb veya benzeri platformlardan tutmak en mantıklısı. Facebook, WhatsApp Türk gruplarına da yazıp sorulabilir gitmeden.
• Seyahat izni, ve Çalışma izni başvuruları yapılmasını ben uygun görmüyorum, zaten bu izinler en az 6 ayda ancak gelen izinler, sürecinizi kendi atacağınız akıllı hamlelerle 2-3 ayda bitirebilecekken gerek de yok.