Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen Vizesi Dosya Taşıma Kısıtlamaları (28 Ağustos 2025 Güncellemesi)

• Merhaba,
    ABD Dışişleri Bakanlığı 28 Ağustos 2025’te önemli bir duyuru yayımladı. Kasım 2025’ten itibaren göçmen vize mülakatlarında ciddi bir değişiklik olacak.

Göçmen vize başvuruları artık başvuru sahibinin ikamet ettiği veya vatandaşı olduğu ülkenin ABD konsolosluğunda yapılabilecek. (Başka bir ülke de dosya taşıma işlemi yapacaksanız ya o ülkenin vatandaşı olacaksınız, ya da oturum izniniz olacak.)

Üçüncü ülkeye dosya taşıma işlemleri kabul edilmeyecek, istisnalar hariç.
    Türkiye’de ikamet edip dosyanızı Hong Kong konsolosluğa taşımak artık mümkün değil.

DV2026 Dahilinde başlayıp, güncel randevular için geçerli olacak.
    İstisnaya uygun bir sebebiniz var & var olduğunu düşünüyorsanız dosya taşımayı deneyebilirsiniz. Ama yine de bir risk olabileceğini unutmayın.

Herkese geçmiş olsun, 1 Kasım 2025'ten sonra yürürlüğe giriyor.
    kaynak

• Keske bu karar yayinlanana kadar zaten tasimis olanlarinki iptal edilmese

• green card çekilişini kazanıp amerikada aos da mı yapılmıyor artık

• @randomlyselected boyle bir kisitlama bilgisi yok AOS a dair .

• Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik bölümünden taşındı  crazycells crazycells 
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

28.08.2025 Dosya Taşıma Güncellemesi Hakkında

arkadaşlar herkese merhaba,
    hani "nereye elimizi atsak kuruyor" diye bir tabir var ya, tam olarak bu durumdayız.
    tr'deki göçmen vize başvuranlarını dünyanın en kötü konsolosluğuna mahkum edenler, tam bundan vazgeçti derken artıkları olumlu adımı da iptal ettiler. fam güncellemesi de bugün yarın yapılır zaten.

DOS'un, bugün yayınladığı kural değişikliği ile 1 kasim 2025 itibariyle "dosya taşıma" hakkını, sadece oturum izni ya da vatandaşı olunan ülke olarak güncelledi.

Adjudicating Applicants in Their Country of Residence

ayrıca DV sürecini ilgilendiren kısım;
    Diversity Visas: These changes will be applied to Diversity Visa applicants in the DV-2026 program year.

guncellemede, dağıtımı yapılmış mülakatlar muaf tutuldu.

dosyasini başka konsolosluga taşımış arkadaşlarımız ne yapmalı?

mevcut göçmenlik dosyasını başka bir konsolosluğa taşımış ama mülakat almamış arkadaşlarımız; dosyalarını taşıdıkları konsolosluğa, ilgili değişikliğin linkini paylaşıp durumlarının ne olacağını, dosyalarının orada mi yoksa ilk konsolosluklarina (ankara) mi geri taşınacağını sormalilar. çünkü DOS bu konudaki kısmı ucu açık birakmis. ancak bunu lütfen önümüzdeki hafta yapmaya başlayın; çünkü ilgili yönetmelik için onlar da süreci DOS'tan öğrenecek.

şu anki göçmen vize başvuranları için üç ihtimal var;

1- nvc ve kcc bütün dosyaları seçildikleri ülkelere göre geri transfer edip ilk konsolosluk olarak günceller.

2- konsolosluklar, dosyasi kendilerine taşınan ve cut-off olmuş dosyaları ya kabul edip sürece devam eder ya da geldikleri konsolosluklara iade edip ilgili göçmenlik dosyasıni kendilerinden ayirir

3- şu ana kadar olmuş bütün işlemleri olduğu gibi bırakıp yeni işlem kabul etmez.

işte bu 3. şıkta bir sorun geliyor gundeme. dosya mülakat aşamasına gelmiş olsa mülakat zamanı oturum talep edilirse o zaman dosya ana konsolosluga iade edilir. işte o zaman da ankara o dosyaya mülakat vermez, vermek istemez. bunu çok yaşadık. en kötü senaryo yaşanmış olur, dosya arafta kalır..

şu an kimse sürecin nasıl işleyeceğini bilmiyor. bu yüzden kervanı yine yolda düzeceğiz. biliyorum moraliniz cok bozuldu ama ilk günden beri dediğimiz gibi, her senenin dinamiği birbirinden farkli. bu sene de onlardan biri oluyor. umut edelim ki, hali hazırda taşınmış dosyalara dokunmasinlar ve elbette ankara insafa gelip maksimum düzeyde mülakat versin bu sene.

onun dışında, başka ülkelerden oturum alma vb işlemelere sırf dv mülakatı için görmenizi tavsiye etmem. geçmiş yıllarda bunu yapanlari 30 eylul'e kadar ap'de bıraktıklarını biliyoruz. boşa zaman ve para harcamayın.

VE LÜTFEN;
    konsolosluklardan aldığınız cevapları buraya veya göçmenlik süreçlerinin ilgili başlıklarına aktarın. çünkü elimizdeki tek bilgiler onlar olacak, onlara göre hareket edeceğiz. özellikle de süre kısıtlamasına sahip DV talihlileri.

hepiniz için tekrardan güzel şeylere sebep olmasını dilerim.

içinizi ferah tutun, ne zaman dusseniz elinizden tutacağız!
    hiçbiriniz yalnız kalmayacaksınız.

• @gucarslan Konu için bilgilendirme yaptığınız için çok teşekkür ederim.

Dosya taşımak için oturum alma vb. güzel bir fikir gibi gelse de çok sıkıntılı ve riskli bir yöntem.
    Umarım Düzelir her şey.

• Önümüzdeki dv'ler için çok önemli bir gelişme.Forumda bu başlığın çok daha popüler olması gerekmez miydi? Anlayamadım.
    Kötü tarafından bakarsak yavaş çalışan ve vize vermeyen ankara'ya mahkum olacağız ve ankara'yı meşgul eden ülkeler bu uygulamadan (iran) muaf. Ankara'nın iş
    gücü yine aynı kalacak. Zaten ıkına ıkına giden süreçler hepten tıkanabilir.
    İyi tarafından bakarsak belki bu uygulama ile Ankara çok daha verimli çalışabilir, insanların tek şansları olduğu için. Ya da önümüzdeki çekilişlerde farklı bir sisteme geçilebilir başvuruları değerlendirirken. Genel anlamıyla kötü bir gelişme. Açıkçası siz gelmeyin der gibi olmuş Türkiye'dekilere..

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Kekw konu ana başlıkta tartışıldığı için bu başlık çok yoğun değil;

https://yesilkartforum.com/forum/topic/7664/dv2026-2026-green-card-lotosu-aşamaları/5520

• Hakikaten nereye elimizi atsak kuruyor... Başka ülkelerden GC için TR'de mülakata giren sayısını görme gibi bir imkanımız bulunuyor mu? Ankaranın iş yükünü nasıl etkileyecek.

• Ankara Konsolosluğunu Sosyal medyada gündem edip hızlandırılmasını isteyelim (!) 😃

• ⭐⭐⭐⭐

@mertq, içinde söyledi: Göçmen Vizesi Dosya Taşıma Kısıtlamaları (28 Ağustos 2025 Güncellemesi)

Ankara Konsolosluğunu Sosyal medyada gündem edip hızlandırılmasını isteyelim (!) 😃

O kadar çok yapıldı ki. Büyükelçi etiketlendi, binlerce tweet atıldı. Öyle bir organize olmuştuk ki belirlenen saatte aynı anda binlerce mesaj atıyorduk. Talihlilerden bazıları videolar hazırladı, videoda eşler çocuklar konuştu. Büyükelçi ABD'de bir toplantıya katılmıştı, Türk muhabire soru sorması sağlandı. ABD'deki Türk gazeteciler de büyük destek veriyordu... Daha neler neler... Sonuç: Kocaman bir sıfır!

• @Serapp Denemekten zarar gelmez tekrar, bu sefer algı yaratırız hocam.

• @gucarslan Abi selamlar, dediğiniz gibi süreci uyguladım ve current olmamdan dolayı bugün mail atarak Bangkok konsolosluğuna durum ile alakalı sordum. Ama forumdaki arkadaşlarımız beni güzelce bir linçlediler sağolsunlar durduk yere. Sizin verdiğiniz bilgiler çok kıymetli çok Teşekkürler çabanız ve yardımlarınız için.

• Selamlar, ben E2 sureci ile ilgili takip etmek zorunda kaldıgım yolu sizlere iletmek ve belki fikirleriniz bana yardımcı olur dusuncesiyle yazıyorum. 2023 yılında US 'e gelip bir restaurant devir aldım ve ailemle statu degiştirerek 2 yıldır buradayım. Bu surec icinde esim 1 sene sonra TR'ye çalışma hayatına geri dondu ve yaklasık 1 yıldır orada ben iki cocugumla Amerikadayım. 2025 subat ayında E2 vizesi almak icin basvurdum ve Hazira 2025 e ailem ve kendim için randevu aldım. Mart gibi avukatım Tr deki vize uygulamalarının cok sıkıntılı oldugunu bu riske girmeyelim yonledirmesiyle basvurumu iptal ettim. Mayıs ayında avukatımla anlasarak tekrar baslattım Bosna'dan basvurduk. Ancak dosya hazırlama asaması cok uzun surdu 4 ay sonra isyanlarımla dosya Bosna konsolosluguna gonderildi.Ancak yeni sistemn teknik sorunları nedeniyle ailem benim dosyama eklenemedi ve konsolosluklar aracılgıyla randevumu cozmem gerektiği soylendi.Bunun cozumunu beklerken yeni yasa cıktı ve basvuru sahipleri vatandası oldugu ulke ya da oturumu oldugu ulkeden basvuracak denılerek randevu tarihi olanlara da gelmeyin dendi. Benim ögrenmek istediğim Turkiye gercekten E2 vizelerinde sıkıntılı mı bu donemde bu riski almamak mı ya da Amerikadan statu uzatmak mı dogru olur? Yatırım miktarım 76Bin ve bu restauranttan 2023 yılında E2 vizesi önceki sahibi tarafından alındı.3 kişi çalışıyor karı var vergi veriyor. Esimin de Tr de olması avantaj mıdır?

• @rubicik Selamlar . Dosya tasima konusundan bagimsiz olarak sizinle E2 konusundaki deneyim ve tebrubemi paylasmak istiyorum . Ayni sekilde 2019/2021 yillarinda Avukatimizin bazi korkutmalari ve son dakika diretmeleri ile TR den vize basvurusu yapmak uzere iken zorlama ile US icinde statu degistirmek zorunda kaldik , Is nedeni ile seyahat etmek zorunda da oldugumuzdan yaklasik bir sene sonra tekrar TR den vize almak icin Dosya ve randevu surecleri basladi . Tabiki sizinde tahmin ettiginiz gibi tekrar avukatlik ucretleri talep edildi , sonradan ogrendikki bu genelde daha fazla ucret alabilmek icin tercih edilen bir yolmus . Esimi ve Cocugumu US de birakarak , elimi kolumu sallayarak TR ye vize gorusmeme gittim ve 10 dkk icinde RED aldim . Konsoloslugun tek aciklamasi biz uygun bulmadik o kadar oldu . Oysaki Avukatimiza gore hersey tamamdi . Hem kendi Avukatimiz hemde bircok farkli Avukattan aldigimiz gorus sonrasinda ogrendikki , Konsolosluk statu degisimi islerine olumlu ve sicak bakmadigi icin bu yolu secip sonradan da vize basvurusu yapanlara pek olumlu yaklasmiyor ve kanaat olarak genelde Red yolunu seciyormus . Yani madem basta bizi muhattap alip dogru olan yolu izlemedin simdi de ben vermiyorum ne halin varsa gor tutumu bu dediler . Bu tutum hala gecerlimidir ? degismidir ? bilemiyorum ama kendi tecrubemi paylasmak istedim . Butun bunlara ek olarak bazi durumlarda Konsolosluk birde var olan turist vizesini iptal edebilirdi dedi Avukatimiz , yani ben belkide Amerikaya geri bile donemeyecektim , kaybettigim E2 statumun disinda turist olarak bile . Sonrasinda hersey sil bastan yapmak gerekti , uzun sikintili ve tatsiz bir surecti ve bir surede oyle devam etti . Umarim sizin surecinizde bunlarin hicbiri yasanmaz ama bizim tecrubelerimiz bu yonde olmustu .

• @gucarslan selamlar.
    Ben rusya’da yasayan bir turk olarak tek secenegim turkiye kaliyor. Verilen bilgide istisnalar haric deniyor. Yani benim icn 3. Ulke gecerli mi degil mi bununla ilgili Bir yorumunuz var mi?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Emre Işık 0 Emre Işık 0 

• konuyla alakalı resmi açıklamalırın linkini atar mısınız ?

• ⭐⭐⭐⭐

@mellon travel.state gov adresindeki newsroom bölümünden resmi duyurulara ulaşabilirsiniz.

• @gucarslan, içinde söyledi: Göçmen Vizesi Dosya Taşıma Kısıtlamaları (28 Ağustos 2025 Güncellemesi)

28.08.2025 Dosya Taşıma Güncellemesi Hakkında

arkadaşlar herkese merhaba,
    hani "nereye elimizi atsak kuruyor" diye bir tabir var ya, tam olarak bu durumdayız.
    tr'deki göçmen vize başvuranlarını dünyanın en kötü konsolosluğuna mahkum edenler, tam bundan vazgeçti derken artıkları olumlu adımı da iptal ettiler. fam güncellemesi de bugün yarın yapılır zaten.

DOS'un, bugün yayınladığı kural değişikliği ile 1 kasim 2025 itibariyle "dosya taşıma" hakkını, sadece oturum izni ya da vatandaşı olunan ülke olarak güncelledi.

Adjudicating Applicants in Their Country of Residence

ayrıca DV sürecini ilgilendiren kısım;
    Diversity Visas: These changes will be applied to Diversity Visa applicants in the DV-2026 program year.

guncellemede, dağıtımı yapılmış mülakatlar muaf tutuldu.

dosyasini başka konsolosluga taşımış arkadaşlarımız ne yapmalı?

mevcut göçmenlik dosyasını başka bir konsolosluğa taşımış ama mülakat almamış arkadaşlarımız; dosyalarını taşıdıkları konsolosluğa, ilgili değişikliğin linkini paylaşıp durumlarının ne olacağını, dosyalarının orada mi yoksa ilk konsolosluklarina (ankara) mi geri taşınacağını sormalilar. çünkü DOS bu konudaki kısmı ucu açık birakmis. ancak bunu lütfen önümüzdeki hafta yapmaya başlayın; çünkü ilgili yönetmelik için onlar da süreci DOS'tan öğrenecek.

şu anki göçmen vize başvuranları için üç ihtimal var;

1- nvc ve kcc bütün dosyaları seçildikleri ülkelere göre geri transfer edip ilk konsolosluk olarak günceller.

2- konsolosluklar, dosyasi kendilerine taşınan ve cut-off olmuş dosyaları ya kabul edip sürece devam eder ya da geldikleri konsolosluklara iade edip ilgili göçmenlik dosyasıni kendilerinden ayirir

3- şu ana kadar olmuş bütün işlemleri olduğu gibi bırakıp yeni işlem kabul etmez.

işte bu 3. şıkta bir sorun geliyor gundeme. dosya mülakat aşamasına gelmiş olsa mülakat zamanı oturum talep edilirse o zaman dosya ana konsolosluga iade edilir. işte o zaman da ankara o dosyaya mülakat vermez, vermek istemez. bunu çok yaşadık. en kötü senaryo yaşanmış olur, dosya arafta kalır..

şu an kimse sürecin nasıl işleyeceğini bilmiyor. bu yüzden kervanı yine yolda düzeceğiz. biliyorum moraliniz cok bozuldu ama ilk günden beri dediğimiz gibi, her senenin dinamiği birbirinden farkli. bu sene de onlardan biri oluyor. umut edelim ki, hali hazırda taşınmış dosyalara dokunmasinlar ve elbette ankara insafa gelip maksimum düzeyde mülakat versin bu sene.

onun dışında, başka ülkelerden oturum alma vb işlemelere sırf dv mülakatı için görmenizi tavsiye etmem. geçmiş yıllarda bunu yapanlari 30 eylul'e kadar ap'de bıraktıklarını biliyoruz. boşa zaman ve para harcamayın.

VE LÜTFEN;
    konsolosluklardan aldığınız cevapları buraya veya göçmenlik süreçlerinin ilgili başlıklarına aktarın. çünkü elimizdeki tek bilgiler onlar olacak, onlara göre hareket edeceğiz. özellikle de süre kısıtlamasına sahip DV talihlileri.

hepiniz için tekrardan güzel şeylere sebep olmasını dilerim.

içinizi ferah tutun, ne zaman dusseniz elinizden tutacağız!
    hiçbiriniz yalnız kalmayacaksınız.

Geçmiş senelerde gerçekten oturum alma gibi işlemlere kötü mü bakıldı? Dil kursu, Üniversite veya iş bulmak gibi alternatifler riskli mi? İş bulduğumuz takdirde bile sıkıntılı bakılır mı?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

118

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.4k

| | | |