Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @bernat cevabınız için. Teşekkürler sırt çantamı yan yatırımcı pek konforlu değil sanırım taşıma kafesiyle gideceğiz

• selamlar, kedisini uçakta yanına alan kişiler yolculuk boyunca ne gibi sıkıntılar yaşadılar ya da yaşıyorlar? bizim kedimizin box'ın içinde sürekli miyavlayacağını düşünüyoruz çünkü vet. giderken hiç susmuyor 🙂 gerekirse Amerikayı ertelerim ama yinede onu kargo bölümüne koymam, deneyimlerinizi çok merak ediyorum.

• @Refiks
    Selamlar, eger kedinizin cok fazla stres yapacagini ve korktugu icin sureki miyavlayacagini dusunuyorsaniz, cok onermesem de bitkisel bazli bir sakinlestirici dusunebilirsiniz. Genellikle kalkis ve inis sirasinda daha cok korktuklarini soyleyebilirim, bunun disinda gecen surede daha stabil oldugu icin daha sakin olabiliyorlar. Eger kedinizin kafesiye beraber kilosu 8kg’dan fazla ise THY ozelinde kabinde tasimaniza izin verilmiyor, eger arada cok kilo farki yoksa bunu esnetebildiklerini daha onceki deneyimlerde paylasilmisti. Ancak denk geldiginiz kisiye gore de degisebilecegini unutmayiniz.
    Yolculuk boyunca karsilasmaniz en olasi durum ise, kedinizin cantasini genellikle ayak altiniza yerlestirdiginiz icin size ayaklarinizi uzatacaginiz bir alan kalmiyor, ara sira kedinizi kucaginiza alip ayaklarinizi dinlendirebiliyorsunuz ancak konforu dusuk bir yokculuk sizi bekliyor. Tabii bu durum da biraz goreceli, beni cok rahatsiz etmemisti acikcasi. Bunlarin disinda ucus yapmayi dusundugunuz havayolu sirketinin evcil hayvan tasima polikatalarini dikkatlice incelemenizi tavsiye ederim.

• @Refiks, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

selamlar, kedisini uçakta yanına alan kişiler yolculuk boyunca ne gibi sıkıntılar yaşadılar ya da yaşıyorlar? bizim kedimizin box'ın içinde sürekli miyavlayacağını düşünüyoruz çünkü vet. giderken hiç susmuyor 🙂 gerekirse Amerikayı ertelerim ama yinede onu kargo bölümüne koymam, deneyimlerinizi çok merak ediyorum.

Merhaba, bizim kedilerden biri tasmadan sıyrılıp kaçmıştı, sürünerek kedi aramıştım karanlıkta uçak içinde 🙂

Çok miyavlıyorsa ki bizim kaçan kedi de öyleydi, yanınıza veterinerinizin önereceği sakinleştirici bir malt almanızı öneririm. Biz yanımıza aldık ama uçakta çok sakin kaldı, o yüzden kullanmamıştık. Çocuğunuz ile birlikte güzel ve sakin uçuşlar dilerim.

f7bddd52-5f81-4e63-a160-55d45766c3fa-image.png

• @ugursway selamlar kedilerimiz iki ayrı yolculukla Amerikaya gelecek yani tek tek, ikiside 6 kg o konuda sorun yaşayacağımızı sanmıyorum 🙂 paylaşımın için teşekkürler sakinleştirilerin varlığını unutmuşum bir an yanıma mutlaka alacağım!

• @deebee kaçmasına ve sizin sürünerek onu aramanıza kahkaha attım :))) bende yanıma malt alacağım paylaşım için teşekkürler!

• @Refiks sakinleştirici konusunda daha önce paylaştığım aşağıdaki iletiyi okumanızı tavsiye ederim. Oldukça detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/305/amerika-ya-evcil-hayvan-götürmek/1518?_=1754668661923

Miyavlama konusuna gelince, benim kedilerimden biri de aynı durumda idi ve ben taşıma çantasının üzerini ince bir örtüyle (dışarıyı fazla görmesini engelleyecek şekilde) örterek sorunsuz bir şekilde atlattım ve 12 saat boyunca hiç miyavlamadı. Elbette hava akışı için ve kendisini arada kontrol edebileceğiniz şekilde biraz aralık bırakmalısınız. Veterinere götürürken de bu şekilde üstünü bir örtüyle örterek götürüyorum, stresi daha az oluyor ve miyavlamıyor. Dışarıdaki kaostan kendini kamufle edilmiş ve güvende hissediyor. Bu şekilde sorunu çözebileceğinizi düşünüyorum.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   B bernat 

• Herkese tekrar tekrar merhaba, İzmir’de yaşıyorum ama direkt uçmak için biletimi İstanbul-Jfk arası aldım. İl tarımdan alacağım belge uçuşun olduğu şehirden mi olmalı? Uçuştan bir kaç saat önce İstanbul’da olmak üzere izmirden araçla yola çıkacağım, yani İstanbul’da konaklamam imkansız. Bir de esa ile ilgili bilgisi olan var mı? Köpeğim 13 yaşında ve 15 kilo, kargoda başına bir şey gelir diye çok korkuyorum ama Esa ile ilgili bir bilgi bulamadım. Teşekkürler şimdiden

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• Dostlar selamlar, yeni taze arkadaşımın deneyimini paylaşıyorum. (Yakın zamanda bende köpeğimi refakatçi ile getirmeye çalışıyorum. Arkadaşım en son refakatçi ile getirmeye çalıştı fakat Thy refakatçi biletine bir türlü işletemedi ve köpeğini getirtedemedi. 16 gün önce refakatçinin uçuşu vardı, Arkadaşım bunu üzerine 100 kere Thy Amerika’daki ofisine aramış mesaj atmış, fakat bir türlü onay vermemişler ve geri bildirimden kontrol ettiğinde hala inceleme sürecinde diye yazı çıkıyormuş. Bunu üzerine bende refakatçi kendim olucam çünkü köpeğimiz eşimin üzerine. Formu araştırdığımda son iki senedir refakatçi ile getiren bir paylaşım yok ve Thy seçimi bu yüzden askıya alıcam çünkü Thy aynı şeyi benimde yaşayama endişesi var ve aktarmalı uçuş seçeneğine yöneleceğim. fakat yakın zamanlarda da aktarmalı uçuş deneyiminde okuyup bulamadım maalesef. 1 agustos 2025 tanyeni güncellenen CDC de geçen seneye göre bir değişiklik görmedim. Yine titrasyon cdc onayı ve bir günlük ( o günün durumuna göre arata bilirmiş 29 güne kadar sürebilirmiş )karantina uygulaması. Kafamdaki plan en fazla 1 hafta kalıp dönem lazım Amerika’ya,. Ama Thy bu işbilmezliği beni çok korkuttu maalesef Beynim durdu açıkçası 🤯🤯🤯

• @flapjack ikametgahınızın bağlı olduğu ilçe tarımdan almanız gerektiğini düşünüyorum fakat sizin yerinizde olsam durumu riske atmayarak bulunduğunuz ilçedeki ilçe tarıma giderek/arayarak kesin ve doğru bilgiyi alırdım. En sağlıklısı bu şekilde bir yol izlemek olur.

• @flapjack ben bugün Kocaeli il tarıma gittim maalesef ikametim İstanbulda olduğu için işlem yapmadılar.

• Selamlar. ABD’deki kuşunuzu Türkiye’ye giderken nereye bırakıyorsunuz?

• @misha90 bırakabileceğiniz özel bir yer var mı bilemiyorum ancak rover gibi uygulamalardan gelip her gün bakım yapıp, genel kontolünü sağlayacak bir pet sitter edinebilirsiniz.

• Herkese merhaba , ABD ye turist olarak veya iş toplantısı icin giderken beraberinde köpek-kedi götürüp pasaport kontrolü de sorun yaşamış biri var mı ?

• Bu ileti silindi!

• Arkadaşlar ben iki kedi götüreceğim ama bir konuda kafam karıştı 8 kg derken? İki kedinin toplamı mı 8 kg olmalı yoksa ikisi ayrı ayrı 8 kg’a kadar izin var mı?
    Bir kedimiz 7kg
    Bir kedimiz 5kg

• @Refiks kedilerinizin koyacağınız çanta ile beraber 8 kilo olması gerekiyor ama eğer daha kilolu çıkarsa ve İstanbul havalimanından uçacaksanız g19 daki pet check in işlemlerinizi yapacak kişinin inisiyatifine bağlı yani bazen bir kaç kilo için tolerans gösteriyorlar bazen sıkıntı çıkarıyorlar şans sizinle olsun

Benzer Başlıklar

• 106
  • 3
  • 66
  • 54
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

159

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |