Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 517.2k 770

• @MEMET-0, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Buse-Demir-0 HOCAM HONGKONG GURUBUNA GELİRMİSİNİZ

sizi forum harici bir platform kurmak ve kullanıcıları oraya davet etmeniz sebebiyle forumdan kalıcı olarak uzaklaştırıyorum.

• @emreyes, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@aysegul merhabalar, ben de aynı gruptayım. Arkadaşımın dediği gibi 2nl maili aldılar ve dv state adresinden kontrol ettiklerinde de tarihlerini görebiliyorlar.

sizi de forumdaki bilgileri farklı gruplarda paylaşıp, kullanıcıların süreçlerini ve bilgilerini o platformda paylaştığıniz için forumdan süresiz olarak uzaklaştırıyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

daha önce farklı gruplarda bu forumdaki bilgleri paylaşıp, kullanıcıların süreçlerini tahlikeye atan kimseyi forumda barındırmayacağımızı söylemiştim.
    ancak halen bunu hiçe sayıp farklı whatsapp grupları kurarak, bir de onun reklamını yapıp oraya davet etmek gerçekten akıl tutulması.
    bu konuda toleransımız sıfır, olmadı, olmayacak.

bunu yapan 3 arkadaşımızı forumdan kalıcı olarak uzaklaştırdım.
    tekrar buna devam etmek isteyen olursa bana özelden ulaşsın lütfen, bu sayfayı kirletmesine gerek yok.

ışık sizinle olsun
    namaste!

• Merhaba,

Irak'tan adli sicil kaydı almanız gerekecek.

Mülakat esnasında farklı bir ülkede yaşayıp yaşamadığınız sorulacak. Londra diğer konsolosluklardan farklı olarak geçmişte yaşanan tüm ülkelerden police records istiyor.
    Eğer Irak'la bir bağlantınız kalmadı ise şimdiden nasıl alacağınızın derdine düşmenizi tavsiye ederim.
    Geçmiş deneyimlerde Irak'a giderek bu işlemleri yapmak durumunda kalanlar olmuştu.

@Göktuğ-Yılbaşı, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar mülakat tarihi beklediğimiz tarihlerde şöyle bir hata yaptığımı fark ettim, daha önce yaşadığımız adresleri girerken Irakta 6 ay kaldığım şantiyenin adresini yazmamışım. Direkt e-devlet üzerinden adresleri yazdım ve ingiltere’deki adreslerimi ekledim. Çalışma kısmına Irakta çalıştığımı yazdım, o kısımda Irak adresi var cunku Turk firmasında calistim ama SGK icin firmam aslında şantiyenin bulunduğu yerde bir şube acmis gibi islem yapmış ancak formda herhangi bir yerde Irakta ne kadar kaldığıma dair bir bilgi de girmedim, öyle bir kısım açılmadı. Yani calışma deneyimi kisminda adresim var ancak eski adresler kismina onu tekrar yazmayi akil edememişim. Bunu mülakatta sorun yaparlar mı? Eğer bunun için formu açtırmam gerekirse KCC’deyken şimdi açtırmalı mıyım? Dosyam Londra’ya geldikten sonra bu süreçte masterdan mezun olduğum için formumu açtırmayı düşünüyordum ancak bu adresi girmemiş olmam Londra’ya gelmeden yazmam gereken bir durum mu bilemedim. Eger işe yarar ise şirketten bir referans yazisi almayı dusunuyorum, orda gerekirse şantiyede kaldigima dair adresle ilgili bir seyler de yazdırabilirim. Konu Irak oldugu icin biraz takıldım acikcasi 😔

• @gucarslan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

ankara'da mülakata girmeyi planlayan arkadaşlarımızın dikkatine!

DV2020'den beri süregelen ve son üç mali yıldır devam eden ankara performansı gösteriyor ki;
    CN5000 üzeri arkadaşların ankara'dan mülakat beklememesini, imkanları dahilinde dosyalarını uygun olan konsolosluklara taşımasını şiddetle tavsiye ederim.

DV2025 verileri gösteriyor ki;
    CN5000 üzeri mülakat alsanız dahi bu tarih en erken ağustos gibi olacak ve o tarihe kadar verilecek vize kalmayabilir.

2b190d63-71cf-4e8f-b72c-e8b45a7df33b-image.png

her sene, defaatle söylediğim gibi;
    ankara'ya güvenmeyin!

yukarıda bahsettiğim konuyu kanıtlar nitelikte;
    dosyasını HK'ye taşımış, cn'si 4500~5000 olan arkadaşlarımıza mülakat maili geldi.
    kısaca, ankara'da mülakat bekleyen CN1000 dururken, dosyasını HK'ye taşımız CN5000 olan dosya mülakat aldı.
    çünkü neden?
    ankara'yı beklemedi..

beyin bedava

• benim gibi beklemekten sebep olsa gerek sanki bir hata yaptığını düşünen, dert yapan var mı aşırı kuruntu yapıyorum

• @gucarslan Uğur Bey merhaba, size mülakat belgeleri ile ilgili bir şey sormak istiyorum. benim eşim asıl talihli ve İran'da çalışıyor ama İran'da hiç iki aydan daha uzun kalmadı sürekli Türkiye'ye girişi var bazen burada bir ay kalıyor sonra yine oraya gidiyor. Yine de İran'dan adli sicil kaydı gibi bir belge alması gerekir mi? Yani aralıksız 6 ay başka ülkede kalanlar mı almalı onu anlamaya çalışıyorum da, orada bu tarz resmi işler çok sıkıntılı gidiyor da alabilir mi emin olamadık tabi deneyecek yine de almayı. Teşekkür ederim.

• Şu an case 4000 lerde olanların Honkong da Ekim'de mülakat almasi,Ankarayi bekleyenlerin şu an itibari ile 2025 talihlilerinin case 5000 lerde yeni mülakat almaları düşündürücü,üstad boşuna demiyor Ankara ya güvenmeyin diye.

• @aktases Benim de Avrupa'da 4 aylık bir Erasmus eğitimim var. Yaşadığım yerler kısmına orada kaldığım yurdu eklemiştim. 6 aydan daha kısa bir süre olduğu için bir sorun yaşanmayacağını iletti herkes.

Ama sizin durum biraz farklı. Hem Irak , hem de sürekli giriş çıkış yapılan bir yer. Sizin yerinizde olsam, her ihtimale karşılık o polis belgesini (adli sicil kaydı) alırdım.

• @Serapp Merhaba, 23 ekim için Honkong tan mülakat tarihi aldık. Asıl talihli eşim. Haziran ayında evlendik dosya ya beni ekletmesi gerekiyor. Şuan mail atıp önce beni ekletip daha sonra mı sağlık muayenesi için randevu almamız gerekir? Sürece nasıl devam etmeliyiz

• ⭐⭐⭐⭐

@swadze, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

benim gibi beklemekten sebep olsa gerek sanki bir hata yaptığını düşünen, dert yapan var mı aşırı kuruntu yapıyorum

Hata yapıyorsunuz diyemem, sadece zaman kaybediyorsunuz. Eğer vizeyi aldığınız gibi Amerika’ya yerleşme planınız yoksa, bu zaman kaybının size stresli süreci daha uzun yaşatacak olması dışında şimdilik bir sıkıntı görünmüyor. 3k ile muhtemelen Ankara’dan mülakat alırsınız ancak bunun hiçbir zaman garantisi yok. Bundan 7 sene önce sorsanız değil 3k, 13k ile Ankara’dan tabi ki mülakat alırsınız derdik ancak Ankaranın her sene daha da kötüye giden bir performansı var.

Sizinle aynı hatta sizden daha yüksek case numbera sahip olup, Ankara dışında mülakat ve vize alan kişiler olacak. Bu kişiler Amerika’ya yerleşip düzenini kurarken siz hala mülakat bekliyor olacaksınız. Ve belki bu kişiler kredi skorunu bile oluşturmuş olabilirler siz mülakat aldığınızda.

Geçen sene 5-6k olan kişilere hatta 3k olanlara bile beklemek istemiyorsanız dosyanızı taşıyın demiştim. İmkanı olanlar, erken gelmek isteyenler bunu yaptılar. İlk aylardan vizelerini alıp Amerika’ya yerleştiler. Onlar vizeyi almış gelmişken, 1k ile anca Ocakta mülakat alan vardı Ankara’dan. Ama önceki sene Ağustosta vizesini alıp da Ocakta hala ilk girişini yapmamış, hatta giriş yapsa bile ilk etapta yerleşmeyip dönecekler vardı.

Yani yaptığınız hata değil, tamamen sizin kendi kişisel yolculuğunuz. Kaybettiğiniz şey zaman ve kazandığınız şey fazladan stres.

• @swadze bende de durum aynı

• USTravelDocs.PNG

arkadaşlar dolduran oldumu? yanlış doldurmak istemiyorum, bununla ilgili bir yönlendirme var mı

• @swadze Benim 🤚🏻
    İlk önce dosyamı Bangkok'a taşıdım. Fakat Suriye'ye seyahatım olduğu için ve oradan alacağım evraklardan dolayı AP'ye kalmaktan korktum. İki gün önce KCC ile dosyamı Amman'a taşıdım, current olmasına rağmen taşıdılar. Amman'da Suriye'den alınan evraklar sorunsuz işleniyor, yalnız benden ikametgah istenecek mi bilmiyorum. Şimdi Amman'ın mülakat dağıtımı yapmasını beklerken stres yapıyorum.

• @zakaria Merhabalar,
    Buradaki .... belki size yardımcı olabilir. Halen forumda online oluyorlar mı bilmiyorum ama deneyim deneyimdir .:)

(forum kuralları gereği ilgili video moderasyon tarafından kaldırıldı)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@aktases mülakata nerede gireceksiniz?
    ve bu seyahatleri DS260'da belirttiniz mi?

• @gucarslan Bangkok'ta gireceğiz. Güncel iş yeri olarak son tecrübesinde Tahran Iran olarak belirtmiş seyahat olarak belirtmemiş. Oraya da ekleyelim mi mülakat aldıktan sonra açtırıp? Bir de yaşadığı adreslere de yazmadık sık gelip gidiyor sürekli yaşamıyor diye ama doğrusu nasıl ilerlemek olur size göre? İkameti Türkiye'de.

• @EzgiLera çok doğru sıra numaram 900 küsür ama ben bile dosyamı taşımak istedim resmen Ankara çok yavaş ilerliyor

• Merhabalar,
    Kafamdaki bir sorgudan dolayı sizlere danışmak istiyorum. Bu büyük bir soruna neden olur mu bilmiyorum. DV'ye başvururken kapımızın üzerinde yazan No:9 şeklinde kayıt yapmıştım. Ancak kapıcı dairesi olduğu için nüfusta No:11 olarak gözüküyor ve bunu bilmiyordum. Bunu DS-260 doldururken No:11 olarak düzelttim. Sizce büyük bir sorun oluşturur mu?

• @aktases iş tecrübenizi belirtmişsiniz zaten.. bu sistemde kayıtlı. seyahatlerinizi de belirtmeniz gerekirdi, sonuçta son 5 yılı soruyor.
    adresten ziyade seyahatleri belirtmeniz gerekirdi, bu sizden istenen bir bilgi sonuçta.
    karar sizin ama şimdiden her şeye hazırlıklı olmanızı tavsiye ederim. sizden police report istenebilir..

Benzer Başlıklar

• DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    19k
    1
    25 Oy
    19k İleti
    886k Bakış
    oktay3847O
    @Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun
  • 40 Oy
    12k İleti
    678k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • 43 Oy
    7k İleti
    559k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

46

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k